manga_preview
Boruto TBV 13

Stíny války (1) - Útěk

Aritsishi [Aritsši] a Norri už třetím dnem utíkali před přesilou ANBU ze skryté Písečné. Chvíli se skrývali ve křoví aby nabrali dech, když Aritsishi uviděl skrytou jeskyni. Měl z toho takovou radost, že zařval na celé kolo: „Hele Norri, Támhle je Jeskyně.“
Norri ho okamžitě chytil za svrchní část pláště a skočil s ním deset metrů směrem k jeskyni. V tu chvíli bylo křoví provrtáno minimálně dvaceti Kunaii, na některých byly výbušné lístky. Mezitím Norri vtáhl Aritsishiho do jeskyně a začal na něj pomalu celý rudý vzteky promlouvat: „Aritsishi, ty totální pako!! Jestli nás nenajdou, bude to o štěstí, a ne o tvojí jeskyni!“
V tu chvíli si ho ovšem už Aritsishi nevšímal, protože skládal pečetě na Goukakyuu no Jutsu, ANBU se totiž dozvěděli o jeskyni. Seshora se ozvalo: „A k***a!!!“ Načež dva z ANBU spadli bezvládně k zemi a z otvoru přilétl kunai s výbušným lístkem. Aritsishi i Norri uskočili dozadu, Norri šťouchl loktem do Aritsishiho a oba začali skládat pečetě.
Ozvalo se: „ Katon: hibashiri no jutsu“ a pár okamžiků na to „ Fuuton: Kamikaze“, poté současně z úst Aritsishiho a Norriho vyšlo: „Kombinovaná technika: Ohnivé tornádo“.
V ten okamžik jeskyni ozářila rudá zář. ANBU žár spojených technik překvapil, ale velitel zareagoval včasně, bleskurychle složil pečetě a současně se slovy Doton: Doryuu heki se ze země vynořila skalní stěna, která zachránila většinu jeho druhů před jistou smrtí.
Kapitán k sobě rychle svolal zbytek své jednotky a řekl:
„stojíme proti velmi silnému nepříteli, ale nesmíme zklamat, protože by nás yondaime kazekage strhnul z kůže. Na druhé straně stěny mezitím Norri použil svůj Fuuton: Kaze no Yaiba čímž nařízl skálu a poté díru dokončil svým suitonem.
Aritsishi a Norri vyskočili dírou na povrch a začali utíkat. Norri ještě stačil dvěma kunaii strefit dva strážce jeskyně. Oba pokračovali v útěku směrem na sever a zastavili se až na hranicích se zemí deště, kde konečně trochu vydechli.
Jakmile dorazili do Deštné země, vyšli z lesa a dali se cestou do deštné vesnice. Cesta ubíhala až na některé absolutně scestné výroky Aritsishiho klidně. V Déštné ihned zamířili do ninja obchodu a zakoupili si kunaie a šurikeny co vypotřebovali v boji za peníze co ukradli ve skryté písečné.
Když vyšli z ninja obchodu, uviděli ninja posla jak si to kvapně míří přímo k Hanzovi. Aritsishi se rozhodl ho sledovat a zjistil, že posel doručil zprávu z Písečné o dvou hledaných ninjích.
Bez otálení se vydal pro Norriho a oba začali utíkat z vesnice. Před vesnicí je ale čekalo pět jouninů ze skryté Deštné. Dva z nich, co stáli vpředu použili kombinaci Suiton: Mizu rappa a Raiton: Jibashi. Norri okamžitě nato použil Fuuton: Tatsu no Oshigoto čímž kombinovaný útok odrazil. Aritsishi začal skládat pečetě, když skončil, vykřikl: „Kuchyose no jutsu“. Pod Aritsishim se objevil dva metry dlouhý a metr vysoký medvěd s hlavou v pancíři. Na medvěda naskočil i Norri, medvěd odrazil jouniny stranou na zeď, kde narazili tak prudce, že si vyrazili dech a utíkal dál směrem do země země.
Po zbytek dne je sledovali ANBU, ale na hranicích se vrátili zpět do deštné. K jejich štěstí Kamenná a Písečná nebyli zadobře a proto měli větší možnost uniknout. Aritsishi po několikahodinovém nadávání ustal. Norri byl naopak zahloubán ve svých myšlenkách. Myslel na jediné, na měkkou postel.
Dva dny se trmáceli do Kamenné, až se dostali před její bránu. Na hradbách se pohybovalo víc jednotek nežli obvykle. Stráže u brány prohledávali každého vesničana, nebo pouhého poutníka. Aritsishi se trochu zalekl obrany ale Norriho bezstarostný výraz ho povzbudil.
Když procházeli bránou, zastavil je ANBU a požádal je o totožnost.
„Jsem Tadashi,“ odpověděl Norri. ANBU se otočil „A vy?“ zeptal se Aritsisho.
„Co tě to zajímá?“ ANBU začal rudnout. Bylo by to vidět, kdyby neměl masku a odpověděl.
„Když mi neřekneš své jméno, nepustím tě dovnitř.“ Aritsishi se otočil na Norriho.
„Mám mu to říct?“ Norri odpověděl: „Pokud chceš spát na trávě, v lese nebo tak nějak, klidně mlč.“
Aritsishi se otočil na ANBU, chvíli hloubal, kde chce spát a bez dalšího váhání vyštěkl: „Isamu.“

Poznámky: 

Katon: hibashiri no jutsu - Živel oheň: Rychlý oheň
Fuuton: Kamikaze - Živel vítr: Božský vítr
Doton: Doryuu heki - Živel země: Zemní stěna
Suiton: Mizu rappa - Živel voda: Vodní vlna
Raiton: Jibashi - Živel blesk: Elektromagnetická vražda
Fuuton: Tatsu no Oshigoto - Živel vítr: Drtivý tlak
Kuchiyose no jutsu - Technika přivolání

Tento díl je poměrně krátký, ale budem se snažit to zlepšit.
Většina chyb opravena.

5
Průměr: 5 (7 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Út, 2010-06-15 22:16 | Ninja už: 5550 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Tak, nejdřív si rýpnu, až pak chvála, aneb to nejlepší nakonec ^^

Ale jo, chvály se dočkáš/dočkáte Smiling. Na prvotinu je to povedené, nejvíc se mi líbil asi poslední odstavec, kde se tak nějak projevuje náznak charakterů hlavních postav a má to nějaký spád. Taky je dobré, že je vše vysvětleno a popsáno v poznámkách, dokonce i výslovnost Aritsishiho jména...(jazykolam xD) je to takové dotažené do konce, to se mi líbí ^^
Určitě pokračujte a hlavně to po sobě čtěte, protože pak se vyhnete maximu chyb, jak gramatických, tak slohových. A co takhle betareader? Eye-wink

Obrázek uživatele Aritsishi
Vložil Aritsishi, Pá, 2010-06-18 08:45 | Ninja už: 5223 dní, Příspěvků: 5 | Autor je: Prostý občan

to jen nechápeš norriho postavu protože on je takového charakteru že nikdy nevybouchne vzteky. on to v sobě drží takže to začal promlouvat znamená pomalu a velmi důrazně. napsali bychom tam řvát ale to by se k jeho postavě nehodilo.

tady sem nekontroloval pravopisný chyby (v tomhle příspěvku) chtěl sem to mít napsaný rychle

Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, Út, 2010-06-15 21:43 | Ninja už: 6051 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Dobře, hoši, mám pocit, že tohle je docela dobrý, obzvlášť na první ff... Je tam pár věcí, co mne příjemne překvapily...
1) Krásné dělení na odstavce (to se často nepodaří ani mně, ale váš text je pěkný a přehledný)
2) Konečně někdo, kdo předtím, než napíše ff, si přečte pravidla pro psaní a ví, jak se píšou úvozovky a různé čárky, tečky a dvojtečky okolo nich. poslední dobou se to tu hemží samým ,,blabla" a to nesnášim -.-"
Jedna věc, co si nejsem jistá... Byly jednotky ANBU i v Suně nebo jsou jenom v listové? o.O Tímhle si ale nejsem jistá a nechce se mi to hledat, tak si to možná myslim špatně xD
Ale pozor na tohle:
1) vždycky si to po sobě jednou nebo dvakrát přečtěte. Máte tam špatně velká písmena (malé s na začátku věty, velké T uprostřed atp.) a ono je lepší ztratit pět minut než tam mít plno překlepů, kvůli kterým si to lidé nepřečtou.
2) proč ty boje popisujete tak stroze, v podstatě jen názvy technik? (kterým já ani nerozumím (tak polovině) a nechce se mi furt jak idiotovi listovat dolů pro překlad... => nemám nejmenší tušení, jak tam ti dva vlastně bojovali xD) Zkuste to trošičku rozvést Smiling

Fuu, právě jsem asi npasala svůj nejdelší komentář tady na konoze Laughing out loud

Jinak obsahově to bylo velmi pěkné, takže jen tak dál Eye-wink


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Aritsishi
Vložil Aritsishi, Út, 2010-06-22 09:37 | Ninja už: 5223 dní, Příspěvků: 5 | Autor je: Prostý občan

jen k tomu bodu 2. já jsem si ty pravidla nečetl, já jen umím česky.
A u těch ANBU taky nevím, ale v každé vesnici jsou takovéhle jednotky a já jim budu pořad říkat ANBU.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Po, 2010-06-14 18:19 | Ninja už: 5813 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

no, jako začátek to vypadá docela zajímavě, těším se, co z toho nakonec vyjde Smiling
Ale ať napíšu i nějaký ten zápor, jako obvykle je to opakování slov Smiling

ale jinak moc hezký díl Smiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Ne, 2010-06-13 20:03 | Ninja už: 6075 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!