manga_preview
Boruto TBV 09

Sayonara...

Těžké kapky dopadaly na mou tvář. Cítil jsem, jak se mi do očí hrnou slzy, ale přesto ani jedna neopustila své místo. Stál jsem v tom prudkém dešti a nechal na sebe dopadat slzy přírody. Už zase. Zase jsem si pokládal tu otázku. Proč? Opět to jediné slovo, které mi běželo hlavou.
Tak často jsem si pokládal tuto jednoduchou otázku. Mnohdy jsem na ni ale odpověď nenašel. Otázka, které jsem se tolikrát chtěl vyhnout. Ona si mě ale našla. Ať jsem byl kdekoli, pokaždé se odněkud vynořila. Existuje na ni vůbec odpověď?
Voda z nebes stále padala a smývala vše nežádoucí. Ale ne vzpomínky. Ty stále zůstávají. Tak proč?
Kapky dopadaly na pomník přede mnou. Zvolna, jedna za druhou stékaly a obkreslovaly tak jeho tvar. Ve vytesaných jménech se zastavovaly, ale nakonec i odtamtud stekly dolů, kde se vpily do země. Každé z těch jmen… vypadalo to, jakoby plakaly. A možná, že ano.
Tolik jmen. Proč jich je jenom tolik? Už zase ta otázka, která mě stále pronásleduje. Jsem snad odsouzený k tomu, abych si ji neustále pokládal? Najde se někdo, kdo mi bude moci odpovědět? Najde se někdo, kdo rozluští mou věčnou otázku a vyplní tak prázdné místo v mém srdci? Ano, kdysi tu byly takové osoby, ale nyní hledím na jejich jména vytesaná do pomníku padlých hrdinů.
Hrdina. Existuje vlastně někdo takový? Dříve jsem si myslel, že ne, ale on změnil můj názor. A nejen tento. Dokázal mě vytáhnout z mé temnoty a osamění. Nyní se tam propadám znovu. Kdo mě z ní vytáhne ale nyní?
Nebe pláče. A já pláču s ním. Tam, hluboko ve svém srdci. Jména na náhrobku představovala přátelství, obětavost, loajalitu. Mnohá z vytesaných jmen mi byla známá. Mnohá měla rodinu, ženu, děti, přátele. Přejel jsem očima tři jména. Jména, která si budu navždy pamatovat.
„Je čas,“ řekl jsem nahlas a na okamžik tak přerušil bušení dešťových kapek. Nechtělo se mi z tohoto místa plného klidu. Ale musel jsem. Byla to má vlastní volba.
Pohlédl jsem na zamračené nebe, z kterého se snášely dešťové kapky. Jedna za druhou dopadaly na mou tvář. Sám sebe jsem se ptal, zda jsem učinil dobře, zda má volba byla ta správná. Opět jsem si nedokázal odpovědět. Dokud to ale nezkusím, odpověď znát nebudu.
Naposledy dopadly na mé tváře kapky deště, které si razily cestičku mezi ostatními, až se nakonec vpily do límce.
Naposledy jsem pohlédl na šedé mraky, než jsem si překryl tvář maskou.
Naposledy padl můj zrak na tři jména – jména mě nejbližší.
Otočil jsem se zády k pomníku a pomalým krokem opouštěl toto posvátné místo. A proč? Abych se stal černým ochráncem. Ochráncem bez kapky citu, bez srdce, pouze s chladnou maskou zvířete. Své srdce ale zanechávám zde, u svých nejbližších. Budou jej strážit, dokud nepřijde čas, kdy si je od nich vezmu zpátky. Kdy to bude? Nevím, ale až se tak stane, rád zase uvidím usměvavé tváře svých přátel a nejbližších.
Těžké kapky se mi vpíjí do masky a já odcházím vstříc novému životu. Životu bez vás.
Sayonara Obito, Rin.
Sayonara Minato-sensei.

Poznámky: 

Tak toto je moje historicky první fanfiction, kterou sem vkládám. Jen doufám, že nebude poslední.
Napadlo mě to, když jsem poslouchala Sadness and Sorrow.
Díky, za vaše případně komenty.

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Joanne
Vložil Joanne, Ne, 2010-05-02 02:44 | Ninja už: 5520 dní, Příspěvků: 815 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Tak...Na (pokud sem se dívala dobře) první povídku je to moc povedené
Tyto témata mám nejraději a s jistotou můžu říci, že onu smutnou atmosféru, která určitě měla člověka doprováze, tu byla Smiling (i když tomu z části pomohla hudba)
Takže ode mě určitě za jistých 5 Smiling
Ale jen jednu věc: Často se ti tam opakují stejná slova (např: "jméno"), je těžší je nahradit něčím jiným, nebo je úplně vynechat, ale rozhodně to az tu sanhu stojí Smiling

Hledat štěstí v maličkost dala jsem si za úkol - a jde mně to.

Obrázek uživatele lalalaN05
Vložil lalalaN05, Pá, 2010-04-30 20:25 | Ninja už: 5139 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

myslím že je to veľmi pekne napísané ...len pokračuj ďalej v písaní si v tom dobrá Eye-wink