manga_preview
Boruto TBV 09

I přes to všechno

Že život není fér?

To slyším pořád. Napadlo vás ale někdy, že jen díky tomu máme důvod bojovat?
Je to tehdy, když nám krutý osud bere ty, kteří se nám vryli do srdce. Tehdy, když si konečně uvědomíme, bez čeho nemůžeme žít a rozhodneme se to ochraňovat. A to za každou cenu.
Znáte to?
To bodnutí v hrudi, když si vzpomenete na úsměv, jež vám na tváři vykouzlili právě oni?
Husí kůži při pohledu na jejich tvář, již hyzdí ty dva stékající prameny slané bolesti?
Chvění po celém těle byť jen při pouhé myšlence na jejich ztrátu?
Pokud ano…
Pokud si stejně jako já vážíte těch, kteří vám dali důvod žít…
Pokud je tím důvodem být s nimi, chránit je, stírat jim slzy, krášlit jejich rty úsměvem…
Pak mě možná pochopíte…
Mou bolest a zároveň radost…

„Nenávist prostě k životu patří, je v každém z nás.“
Tyhle slova ve mně vždy budily strach. Stále mi je opakoval můj mistr. Nedokážu ani popsat kolik bolesti a smutku se mu při tom vždy zrcadlilo v očích. S jakým odporem ta slova pokaždé vypustil z úst. Tím míň jsem také chápal… proč to tedy dělal?
Kdybych ho neznal, skoro bych řekl, že se mi snaží život znechutit. Jakoby mě chtěl přesvědčit, že mě nikdy žádná radost nepotká, že nikdy nebude důvod se usmát.
Ale já ho měl.
Tys byl ten důvod…

Největší rival, nejlepší přítel
naučils mě bojovat.
Ať už jsem sebevíc nechtěl
tys nedovolil mi skoncovat… nejlepší příteli…

Vždycky jsem si myslel, že svět je plný bolesti. Nevěřil jsem, že je možné být šťastný. Ano, kdysi… kdysi jsem možná ještě věděl, co to znamená mít rád. Ještě jsem prožíval to období své existence, kdy mě za výjimečných okolností přepadlo to lechtivé šimrání v břiše, které mi vždy signalizovalo, že tuhle chvíli si mám zapamatovat navždy. Kdysi…
A pak se vše rozplynulo v prach, který ty krásné zážitky zahalil a uvrhl do temnot. A já chtěl odplatu. Odplatu za to, co všechno mi vzal.
Ale přece jsem našel to slabé světélko, které mi na cestu svítilo pokaždé víc, čím větší byla tma a já ztratil, co jsem hledal.
To díky tobě se objevil záblesk naděje, jež mi pomohl najít klid. I když ne na dlouho…

Jako plamen svíce v temnotě
tys ukázal mi směr
rty pevně k sobě semknuté
do té doby jsem cítit neuměl
a na krásné věci zapomněl… nejlepší příteli…

Nemohl jsem uvěřit, že zrovna já mám tolik štěstí. Co jsem udělal, že jsem si ho zasloužil? Nevím, ale nevím ani, co jsem provedl pak, když mi ho život zas vzal.
Vzpomínám si. Cítil jsem, jak to, co nás poutá, chladne a mění se v ledovec. Obrovský ledovec odprostěný od citů. Nechtěl jsem si to přiznat. Při každé takové myšlence se do mě zabodlo snad tisíc nožů. Nešlo to vydržet. Příliš to bolelo. Tak moc jsem doufal, že ohnivá vůle hořící v našich srdcích a duších vzplane a ten chladný kus smutku roztaje. Ale doufat nestačí.
Řekni… bylo pro tebe naše přátelství opravdu tak bezcenné, že jsi ten cit bez váhání nahradil chutí po pomstě a nenávistí, o které jsem tolikrát slyšel?
Odpusť, ale přes to, co jsem o ní věděl, nikdy jsem ji necítil. Proto stále nechápu, jak jsi to mohl udělat. A opravdu, dokud to nezjistím, budu muset stále dokola a dokola prožívat ten pocit, který mi rozsápává duši a srdce trhá na milion kousků? Přesně tak! Právě takhle to bolí. Bolí to už celé roky. Od toho dne, kdy jsi mě zatratil. Ale jedno si pamatuj… existují pouta, která nelze zpřetrhat.

Viděl jsem tě plakat
viděl jsem tě smát se
abychom se znova mohli setkat
já život svůj uzavřel v sázce… nejlepší příteli…

Prostě jsi mi za to nestál. Ta sladká představa, že ze mě všechno spadne, byla neodolatelná. Musel jsem jít a nikdo mi v tom nedokázal zabránit. Ani ty ne…
Myslel jsem, že až tomu, který mi vzal mou osobnost tím, že mě odpoutal od těch, které jsem miloval, způsobím stejnou bolest jako on kdysi mně, zbavím se své. A bude klid. Ale nic se nezměnilo. Necítím se líp… jen prázdný.
I když… jednu chvíli se mi to hodilo. Být bez emocí… necítit tu tíhu světa a sevřený žaludek, když ti srdce puká při myšlence na ztrátu těch, které miluješ… to byla má představa naprostého osvobození. Mělo to jen jeden háček… k našim poutům totiž neexistuje klíč…


Já vzpomínám na ten den
kdy se vše zbortilo a zhasl svět
slova tvá upřímná zapudil jsem
a podanou ruku stáhl zpět… nejlepší příteli…

Nikdy se nevzdám, Nezahodím jen tak to štěstí, jenž mě od začátku hřálo. Neztratím, co je mému srdci nejdražší. Kdyby ano… všechno je pryč. Byl bych jen další existence neschopná prorazit světem iluzí a vytvořit si svou vlastní realitu. Ne, já nechci jen existovat… já chci žít! Právě teď žít svým cílem, jehož konečným bodem jsi ty.
To protože…NEJVĚTŠÍM ŠTĚSTÍM ČLOVĚKA JE, KDYŽ MŮŽE ŽÍT PRO TO, ZA CO BY BYL OCHOTEN ZEMŘÍT. A já chci být šťastný…

Naučils mě nevzdávat se
proto se nevzdám ani teď
ani přes nenávist co v očích tvých zrcadlí se
dokud tě nepřivedu zpět… nejlepší příteli…

Dlouho mi trvalo, než jsem to pochopil. Byl jsem slepý ke všemu, co mi otevíralo dveře k novému životu. Nebo snad… k tomu starému? K tomu, který jsem ukončil, ale teď bych dal všechno za to, aby byl znova naplněn touhou být žit a tím vším, co bylo jeho součástí?
Slovy nevyjádřím, co cítím. Kdybych se omlouval, ponižoval bych nás oba.
Sebe vírou, že prosté ,Odpusť ´, mi vrátí zpět ten život, jenž mi už dávno přestal náležet a tebe, že čekám soucit, který by mi dal konečně spát. Je mi líto. I když si uvědomuji svou chybu a bolest, již jsem způsobil a to nejen tobě…
I když chci znova stát vedle tebe s vědomím, že mám tvé odpuštění, víru a to nejcennější, cos mi mohl dát… přátelství…
Nemohu se vrátit…
Stud je příliš velký. Nevím, kdo jsem. Rozhodně ale nejsem Sasuke Uchiha. Ten by totiž ten kus ledu bijící mu v hrudi nechal roztát. To nejsem já.
Ale i když se ti s tím pocitem a klidem nikdy nepodívám do očí, tak přes to všechno…

Jsi můj přítel, jsi můj sen
už nikdy nezapomenu, slibuji
ruku podám ti, řekni si jen
jako když jsme se prvně setkali
a osudy naše splynuly… nejlepší příteli…

Poznámky: 

Nemusím se zmiňovat, o které dvě duše se jednalo. Dlouho jsem přemýšlela, co bych dala všem mým přátelům za dárek. Myslím, něco, co by nás všechny spojovalo. A pak mě to napadlo. Ukázat jim, jak moc mi na nich záleží. Když jsem to psala, myslela jsem jenom na ně. Snažila jsem se vystihnout své pocity a zapsat je, i když... vyjádřit to slovy není možný. Pro mě je tohle ta nejdůležitější FF, co jsem kdy napsala. To protože je věnovaná těm nejúžasnějším bytostem na světě... Karin-Deidý, Lyra-chan, Miyuki-sama, Akemi, Tess-chan a Kami.
Mám vás všechny moc ráda, změnili jste mi život. Chtěla jsem jen abyste to věděly. Tak veselé Vánoce. Snad se vám splní přání tak jako se splnila mě...

4.533335
Průměr: 4.5 (15 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele sue-chan
Vložil sue-chan, So, 2011-04-02 20:12 | Ninja už: 5179 dní, Příspěvků: 159 | Autor je: Prostý občan

Mne sa to páči. A hoci by to bolo aj miliónkrát omletá téma, dojem z tejto FF by bol u mňa rovnaký. Páči sa mi, ako si to spracovala, že to vyzerá ako rozhovor. Ďalšie plus tomu dodávajú tie básnicke pasáže a citáty. Jednoducho povedané: hodnotenie nebude nízke a to ani náhodou Smiling

http://www.mugiwara.cz/

Obrázek uživatele Idaho
Vložil Idaho, St, 2010-04-21 10:49 | Ninja už: 5649 dní, Příspěvků: 9 | Autor je: Prostý občan

Patetické Sad
Takhle může psát o bolesti a smutku snad jen někdo, kdo to zná zprostředkovaně. Utrpení je to především číst.

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, Po, 2010-05-10 19:12 | Ninja už: 5484 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

asi se nevyznáš, jak si myslíš Smiling nikdy nepíšu o věcech, které by se ke mně dostaly z druhé ruky... všechno jen na základě vlastních zážitků a pocitů... Smiling podle mě, bolest a samota, ať je to v jakékoli situaci, nemůže bejt patetická, jestli tě ale svým psaním přesvědčuju o opaku, pak se omlouvám, ale nehodlám se měnit... Smiling