manga_preview
Boruto TBV 09

Katsumi II.

Nastal osudný den, kdy měl Katsumi oznámit veškeré informace svého příchodu do vesnice. Katsumi seděl v nemocničním pokoji u okna a vyhlížel ven. Bylo krásné ráno, ptáci prozpěvovali a slunce krásně hřálo. Ozýval se veselí smích hrajících si dětí. Katsumi posmutněle hleděl ven a neustále přemýšlel o dění, které způsobil. Každou chvilku očekával, že do pokoje vejde hokage. Stále ještě netušil, co by jí měl říci a tohoto okamžiku se obával.

Tsunade však neměla v plánu zajít za Katsumim hned z rána. Přijala Jiraiyovo pozvání na drink a nebýt Shizune, ještě teď by nikam nešla. Jako vždy však Shizune nahnala Tsunade do kanceláře, kam byl postaven provizorně nový stůl. Tsunade s povzdechem zaznamenala, že spolu se stolem je v kanceláři i hromada papírování. Zkroušeně si sedla za stůl, který stál bokem směrem k oknům.
"Jiraiya je na tom jak?" zeptala se Tsunade.
"Ještě se neprobudil, Tsunade-sama." odpověděla Shizune. Tsunade se usmála.
"Včera to asi přehnal. Ale já bych měla jít za tím klukem ze zvučné." řekla Tsunade a opřela sse v křesle.
"Tsunade-sama, nechcete mu dát ještě chvíli čas?"
"Myslíš, že něco vymyslí, když bude každou chvilku očekávat můj příchod? O tom pochybuju." odpověděla Tsunade a zvedla se.
"Půjdeme se na něj podívat a snad i zjistíme, proč utekl ze své vlastní vesnice." povzdechla si.

Otevřeli se dveře. Katsumi se poplašeně otočil. Očekával Tsunade, ale přesto ho její příchod překvapil. Nenechal se však zaskočit a hrdě se před ní postavil. Tsunade nechala Shizune čekat na chodbě a zavřela za sebou dveře. Prohlédla si Katsumiho.
"Vypadáš mnohem líp. Tak co, už mi povíš, proč jsi opustil svouvesnici? Jsme tu jen mi dva a já to nikde roznášet nebudu." řekla Tsunade. Katsumi na ni hleděl, v očích se mu trošku značil strach. V myšlenkách mu utkvěla vzpomínka, kdy Tsunade rozdrtilastůl a prorazila podlahu kanceláře.
"nic ti neudělám, když nebudu muset, tak mluv. Je to kvůli Orochimarovi?" zeptala se znovu. Když Katsumi zaslechl to jméno, cukl sebou. Tsunade pozvedla hlavu a čekala, co Katsumi řekne. Chvilku trvalo, než se mladík odhodlal, aby konečně řekl vše. Věděl, že pokud tu chce zůstat, chráněný schopnostmi ninjů z vesnice, musí říct pravý důvod odchodu z jeho domovské vesnice.
"Orochimaru se snaží ve vesnici získat lidi pro své plány. Mezi lidmi, kteří podlehli jeho vlivu byli i mý rodiče. Chtěli mě vzít sebou, ale já byl proti a utekl jsem." řekl tiše Katsumi. Tsunade na něj klidně hleděla a snažila se z jeho hlasu zjistit, zda říká pravdu nebo ne. Katsumi měl hlavu skloněnou k zemi a jeho hlas byl vcelku neochotný.
"dokázal jsi uniknout Orochimarovi?" zeptala se. Katsumi k ní vzhlédl. V koutcích očí se mu leskly nahromaděné slzy. Tsunade poznala, že nepochybně mluví pravdu.
"Neutekl jsem Orochimarovi. Utekl jsem z vesnice. Ano, poslal za mnou nějaké ninji, aby mě zajali a přivedli zpět. Ale těm jsem dokázal utéct, když jsem použil své ninjutsu." odpověděl pevným hlasem.
"To jsem měla možnost zjistit sama, jak účinné ninjutsu máš." odpověděla Tsunade. Katsumi na ni hleděl a čekal, co odpoví.
"Ještě tu zůstaneš. Přijdu se tě ještě na něco zeptat. Pošlu sem Sakuru, aby se podívala na tvá zranění." řekla Tsunade a vyšla z pokoje.

Shizune klidně kráčela za Tsunade. Poznala, že je zamyšlená a v takových chvílích je lepší Tsunade nevyrušovat. Klidně čekala, až na ni Tsunade sama promluví. Nemusela však čekat dlouho.
"Sežeň mi Kakashiho a Jiraiyu. Ať přijdou do kanceláře." nakázala Tsunade.
"Hai." zareagovala Shizune a odběhla. Tsunade zjistila nějaké informace, které mají větší přednost, než papírování ohledně vesnice. V tuto chvíli Shizune spíše doufala, že Kakashiho i Jiraiyu najde včas a hlavně, aby byl Jiraiya vzhůru. Vzbudit ho ve stavu, ve kterém usnul, nebývá mnohdy v lidských silách. Horší ovšem je, kde ty dva najít. Jako první by shizune mohla najít Jiraiyu. Pokud usnul v baru, zajisté tam ještě zůstal. Pokud ne, šel na jeho klasický sběr informací do horkých pramenů. Ovšem Kakashi... Najít Kakashiho je složitější, nikdy není jisté, kde se právě nachází. Shizune se rozhodla jako prvního najít Jiraiyu, u kterého má větší šance.

Jako první zašla Shizune do baru, do kterého včera zašla Tsunade s Jiraiou. Nakoukla dovnitř a podívala se kolem. Jiraiyu však nikde nezahlédla. Uchýlila se tedy k druhé variantě a zašla k horkým pramenům. S úsměvem zaznamenala, že s touto možností oslavila úspěch. Jirayia opět nakukoval přes plot do dívčích pramenů.
"Opět sbíráte informace, Jiraia-sama?" ozvala se Shizune. Jiraiya se na ni s obrovským úsměvem ve tváři otočil.
"Tsunade-sama by nebyla ráda, kdyby vás zde viděla." řekla s lehkým úsměvem.
"Tsunade to ale nevidí. Navíc, já jen sbírám informace pro další knihu, jak jsi sama řekla." odpověděl Jiraiya.
"Tsunade-sama vás shání. Očekává vás v kanceláři." přešla Shizune k důvodu svého příchodu. Jiraiya se na ni zahleděl.
"Něco se děje?" zeptal se.
"Získala pár informací od Katsumiho, toho kluka ze zvučné. Musím ještě najít Kakashiho, má se dostavit spolu s vámi." odpověděla Shizune. Jiraiya přikývl.
"Tak běž. Já přijdu." řekl Jiraiya. Shizune přikývla a odešla.

Shizune kráčela po vesnici a rozhlížela se kolem. Najít Kakashiho je téměř nemožný úkol, pokud se někam schová, aby měl klid při čtení. Pokud je s Narutem, je snadné ho najít, Naruta však zahlédla u Ichiruka a Kakashi tam nebyl. Shizune si povzdechla. Rozhlédla se kolem sebe a zahlédla Konohamara s Narutem. Na něco si ukazovali, směrem k sídlu hokageho. Tsunade vzhlédla a na tváři ji vykvetl úsměv. Poznala tu maličkou postavičku, která ležela na střeše sídla s knížkou v ruce. Kakashi. Rozeběhla se k sídlu a na jeho vršek, za Kakashim.
"Kakashi, Tsunade-sama vás shání. Máte se k ní dostavit co nejdříve." oznámila hned, co se objevila na střeše vedle něj. Kakashi poklidně četl dál, teprve po chvilce jí odpověděl.
"Tsunade? Zjistila snad něco?" zeptal se. Ale posadil se a schoval knížku.
"Tak jdeme, máme to jen kousek." nenechal Shizune promluvit, vstal a seskočil ze střechy. K Tsunade do kanceláře vešeli Shizune, Kakashi i Jiraiya společně, i když Jiraiya, jak je jeho zvykem, oknem.

Tsunade nezahálela a jen co se Kakashi s Jiraiyou dostavili, vypověděla jim ,co se dozvěděla od Katsumiho. Zároveň je přesvědčila o tom, že mluví pravdu, podle všeho, co vypozorovala. Jiraiya se zamyslel.
"Jsi si opravdu jistá, že říkal pravdu?" zeptal se s pohledem upřenám na Tsunade.
"Orochimaru sahá k všelijakým plánům. U něj si ale nejsem jistá. Kakashi, budeš Katsumiho hlídat. Nepustím ho z vesnice, dokud nezjistím, co má Orochimaru v plánu, nebo jakou roli v něm hraje ten kluk." řekla Tsunade. Kakashi přikývl.
"A jak chceš zjistit Orochimarovi plány?" zeptal se Jiraiya.
"Vyšlu Kakashiho tým pod velením Yamata, aby šel prozkoumat Orochimarovi skrýše. Dostali jsme zprávy o dalších možných místech." odpověděla Tsunade.
"Hodláš nechat pouze jejich tým?"
"Samozřejmě, že ne. Tým Kurenai a tým Asuma jim pomůžou. Pouze jednomu týmu by to trvalo moc dlouho." odpověděla zamyšleně.
"Mám zavolat velitele týmů?" zeptala se Shizune. Tsunade přikývla a Shizune odešla.
"Kakashi, pochybuju, že bude Katsumi chtít zůstat v nemocničním pokoji. Provádět ho po vesnici by ale mohlo být nebezpečné." řekla Tsunade.
"Rozumím." řekl Kakashi a odešel.
"Mám pro tebe pár informací o Akatsuki." řekl Jiraiya. Tsunade na něj pohlédla.
"Nepřišel jsi s tím v nejvhodnější chvíli, Jiraiyo. Mám teď dost práce."
"Já vím. Sepíšu ti je." odpověděl Jiraiya. Tsunade přikývla.
"máš teď něco na práci?" zeptala se. Jiraiya se usmál.
"Sbírám informace. Nějaký čas tu zůstanu. Až se vrátí Naruto, vzal bych ho znovu na výcvik." řekl Jiraiya. Tsunade se usmála a přikývla. Jiraiya seskočil z okna a vyrazil za získáváním informací.

Shizune se vrátila krátce po odchodu Jiraiyi a spolu s ní i Kurenai, Asuma a Yamato. Všichni tři se postavili před stůl a čekali, co jim Tsunade poví.
"Všichni tři spolu se svými tými máte úkol. Dostali jsme informace o dalších možných úkrytech Orochimara. Zkontrolujete nejen tyto nové úkryty, ale zároveň i ty původní." nakázala Tsunade.
"Máme určené trasy, nebo se máme společně dohodnout?" zeptala se Kurenai.
"Ať Shikamaru promyslí nejlepší plán a rozmístění týmů. Buďte opatrní a posílejte pravidelně zprávy. Yamato, ty tu zůstań, ostatní, můžete jít." přikázala Tsunade. Kurenai a Asuma přikývli a odešli. Asuma, se seznamem určených míst, odešel rovnou za Shikamarem. Yamato se podíval na Tsunade.
"Je možné, že najdete aktivní skrýš a že narazíte na Sasukeho." řekla Tsunade.
"Jsem si této možnosti vědom, Tsunade-sama." odpověděl Yamato. Tsunade přikývla.
"Nerada bych, aby se komukoliv něco stalo. Pokus se Naruta udržet od Sasukeho. Jestli se ti dva dostanou k sobě, tak to nebude nic dobrého. Nestojím, aby se ti dva zase do sebe pustili a Naruto se vrátil a rovnou šel do nemocnice." řekla Tsunade. Yamato přikývl.
"spoléhám na tebe, Yamato. Teď jdi." kývla Tsunade a Yamato odešel.

Yamato, Kurenai i Asuma sehnali své týmy před hlavní bránu vesnice. Naruto byl natěšený na akci, připravený na možné setkání se Sasukem. Sakura a Sai poklidně sledovali Yamata. Kiba se opíral o veřeje brány, Shino stál vpředu, připraven vyrazit a Hinata, zrůžovělá ve tvářích, stále sledovala Naruta. Ino a Chouji s úsměvem sledovali Shikamara, který prohlížeje seznam skrýší, v hlavě pomalu střádá patřičné rozmístění týmů. Asuma, Kurenai a Yamato poklidně čekají s jakým nápadem Shikamaru přijde. Shikamarovi to, jako vždy, netrvalo dlouho. Kapitánům týmů přednesl rozmístění, kterým se týmy vydají.
"Výborně." řekl Asuma, spokojen se svým studentem.
"Dobrá. Hinato, Kibo, Shino, vyrážíme." zvolala Kurenai.
"Tak jdeme." reagoval Yamato. Asuma jen kývl hlavou. Všechny tři týmy se odrazily a vyrazily svou trasou.

Kakashi s klidem přišel do nemocnice a vešel do Katsumiho pokoje. Katsumi ho shlédl pohledem, trochu zaražen. Všude kolují pověsti o muži jménem Sharingan Kakashi. A nyní stál přímo před ním. I Katsumi tohoto muže znal, ač jen z úst jiných.
"Ahoj. Já jsem Kakashi, mám se o tebe postarat. Ty jsi Katsumi?" začal Kakashi zvesela. Katsumi zůstal na Kakashiho udiveně koukat. Ninjové ze zvučné znají Kakashiho jako nelítostného a velmi schopného bojovníka. Ale teď tak vůbec nevypadá. Vlídně se usmívá a mluví z vesela. Katsumi to nechápal.
"Nemáš hlad?" zeptal se Kakashi. Katsumi se zarazil.
"Zvu tě na ramen. Naruto ho má ze všeho nejradši. Uvidíš, že ti bude taky chutnat. A aspoň se dostaneš na vzduch." kývl Kakashi a vyšel z pokoje. Katsumi však zůstal zaraženě stát. Dosud na chodbě stáli dva ninjové, teď je tu opravdu jen on a Kakashi.
"Tak na co čekáš? Jdeme." kývl Kakashi. Tentokrát už Katsumi nečekal, ale vykročil nejistě za Kakashim. Kakashi ho vyvedl z nemocnice přímo ke stánku Ichiruka a objednal dvakrát ramen. Katsumi byl dosud zaražený, přesto se hladově pustil do jídla. Kakashi ho sledoval. Velmi mu připomínal Naruta s jeho apetitem. Kakashi se usmál, ač to pod maskou nebylo vidět a obědnal Katsumimu další porci ramenu. Katsumi již rozzářeně poděkoval a opět se pustil do jídla.

Ponaučení: S plným žaludkem se svět vždy vidí mnohem lépe.

4.4
Průměr: 4.4 (5 hlasů)

Kategorie: