manga_preview
Boruto TBV 09

Anbu a tajemství 01

Anbu a tajemství 1: Válka začíná

V dnešní první epizodě se setkáme se všemi nejdůležitějšími postavami. Odkryjeme trochu minulost a začneme rozplétat nitě příběhu a osudu našich hrdinů. Tak se usaďte a užijte si čtení, snad to se mnou přežijete.

Slunečné ráno budí všechny obyvatele Konohy. Každý si žije svůj vlastní život, jelikož dobře ví, že je ochraňují ti nejlepší. Na bezpečnost vesnice dohlíží zcela nové jednotky, které vytvořil současný Šestý Hokage. Novým Hokage je Kakashi, který sám působil u Anbu a proto byly jeho zkušenosti neocenitelným zdrojem nového uspořádání speciálních jednotek vesnice Listí. Mezi jeho nejlepší shinobi patří i jeho bývalí studenti a to Sakura, nejlepší zdravotník vesnice a velitel Anbu Naruto. Naruto se po namáhavém tréninku s Jirayou a Tsunade naučil využít téměř celou sílu Kyuubiho. Když byl ještě malý, tak již při formování druhého ocasu ztrácel kontrolu nad svým tělem. Nyní už vyspěl a dokáže ovládat chakru i s osmi ocasy. Díky této nové síle se Naruto stal nedostižným pro Akatsuki, kterým se podařilo získat zbývající Jinchuriki. Po Narutově zvolení do čela Anbu se z vesnicí rozloučil Jiraya a Tsunade, kteří chtěli prožít poslední léta v ústraní. Další Narutovi přátelé rovněž nezaháleli a pokračovali v rozvoji svých schopností. Shikamaru začal vyučovat v Akademii, Neji dohlížel na veškeré diplomatické jednání a ostatní se věnovali tréninkům svých žáků v nových jednotkách.

Když už mluvíme o Akatsuki, tak by bylo dobré říci, jaká situace je ve středu této zločinecké organizace. Po bojích, které se odehrály před rokem a půl, se do čela nejhledanějších vrahů všech dob zařadil Sasuke Uchiha, bývalý student Kakashiho a kamarád Sakury a Naruta. Během bojů mezi Konohou, Akatsuki a Orochimarem se našim hrdinům podařilo přesvědčit starého přítele k odchodu od hadího ninji, ale odešel přímo do spárů chamtivého a po moci lačnícího Peina. Pein bohužel podcenil schopnosti mladého Uchihy a při jejich souboji nakonec neodolal síle Sharinganu. Sasuke se proto stal velitelem a to vyvolalo mezi členy Akatsuki nepříjemné napětí. Itachi, Kisame, Konan a Deidara se vzepřeli novému veliteli, ale jejich pokus o svržení ještě mnohem krutějšího shinobiho nevyšel a naopak byl tvrdě potrestán. Sasuke nechal zavraždit Konan a poté vyhlásil na zbylé odpůrce vysokou odměnu. Hidan s Kakuzem se vydali po stopě Deidary, kterého nakonec uštvali jako divou zvěř a zabili ho přímo před zraky nového Hokage. V současné době jsou Itachi a Kisame na útěku před nově zformovanou Akatsuki a Konohou. Kakashi ovšem vydal pro zvláštní situace dokument, který zaručuje ochranu dvěma odpadlíkům ze strany všech ninjů z Konohy, pokud jejich život bude ohrožen z rukou Sasukeho krvelačných zabijáků. Nyní již dost o minulosti a začněme s naším příběhem.

Psalo se datum 23. Ledna a Konohu pokrývala oblaka sněhu. Kakashi seděl ve své pracovně jako každý normální den. Podepisoval nové rozkazy pro Anbu, rozděloval mise pro začátečníky i pokročilé shinobi a pročítal si svou novou knihu. Rutinní práci mu ovšem překazil náhlý příchod velitelky pro dekódování zpráv nejvyššího stupně bezpečnosti. Ihned se uklonila a začala líčit obsah depeše. Ve svitku z Písečné vesnice stálo, že na hranicích mezi zemí Větru a Blesku byli spatřeni dva ninjové, kteří odpovídali popisu Itachiho a jeho společníka. Dále se v něm psalo, že dva hledané ninji sledují další čtyři shinobi oblečení v pláštích s novým znakem Akatsuki. Kakashi neváhal ani vteřinu a okamžitě si k sobě zavolal Naruta a Shikamara. Podrobně jim vysvětlil, o co se jedná a uložil jim úkol, při kterém se měli pokusit zajmout Itachiho a případně zlikvidovat některé protivníky. Naši dva stateční hrdinové neztráceli zbytečně čas a urychleně se připravili k odchodu. Na pomoc jim byla přidělena Sakura jako lékařka, Hinata s Nejim jako ostříží zrak a Lee se svojí brutální silou jako záloha. Pod vedením Naruta se staří přátelé vydali na cestu, na které mohl záviset osud Konohy i celého světa.

Kakashi sledoval, jak jeho mladí přátelé mizí v hustém lese a vzdalují se Konoze. Sám přemýšlel ve své kanceláři a pod obrazy všech Hokage si pokládal různé otázky o budoucnosti a konečném stavu vesnice, která byla na jeho síle závislá a viděla v něm důležitou oporu. Ptal se svých mrtvých předchůdců, zdali může zachránit svůj domov před nebezpečím a jestli vůbec dosáhne stejného uznání jako všichni ostatní vůdcové před ním. Jeho myšlenky zabíhali do nejhlubších zákoutí celého Kakashiho bytí, ale žádná slova nebo vzpomínka ho nedokázala nasměrovat na tu správnou vlnu. Bylo mu nyní jasné, že míru, který byl tak tvrdě vydobyt, nezbývá mnoho času a nastane konečně doba, kdy i on bude muset nasadit svůj život pro uchování spravedlnosti a k záchraně svého lidu.

Šestý Hokage prudce vstal ze své židle a zavolal na svého zástupce. Jakmile se Yamato, bývalý podřízený Kakashiho z Anbu, objevil ve dveřích, tak ho velitel uvítal se slovy:
„Starý příteli, VÁLKA ZAČÍNÁ!!!!!!“

Poznámky: 

Pro dnešek konec, ale uvidíme se příště a to s novými a jistě úžasnými okamžiky. Příští díl:

Anbu a tajemství 2: Itachiho odpor

4.92208
Průměr: 4.9 (77 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele odin-sama
Vložil odin-sama, So, 2012-03-24 19:06 | Ninja už: 6202 dní, Příspěvků: 1224 | Autor je: Prostý občan

zajimávý příběh

Obrázek uživatele mišule
Vložil mišule, St, 2010-12-08 19:26 | Ninja už: 5549 dní, Příspěvků: 1732 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

No to je nevídané, tohle je tak úžasný začátek, že to snad nemůže nikoho nechat v klidu a musí jít hned dál jako já, začíná to vážně skvěle a jsem zvědavá jak to rozvineš dál Smiling

Obrázek uživatele Nefrites
Vložil Nefrites, Ne, 2009-03-08 12:14 | Ninja už: 5939 dní, Příspěvků: 271 | Autor je: Prostý občan

První a druhý odstavec se mi zdály, já nevím, přeplněné? Asi to tak bude. Nemám ráda tenhle typ začínání příběhů… takové to shrnutí, ale samozřejmě to může být. Já bych to toho ale skočila rovnýma nohama přímo do příběhu a minulost bych vysvětlovala postupně. Tenhle přísun informací může některé náročnější čtenáře odradit.

Píšeš zvláštním stylem, myslím, že na Konoze jsem něco takového ještě neviděla. Je to stručné a rychlé. Přijde mi to jako takový předpříběh. Prostě z toho mám takový pocit. Uvidáme na dalších dílech.

Celkově s toho, ale mám docela dobrý pocit. A nejen proto, že jsem neviděla snad jedinou gramatickou chybu. No, kouknu se, co bude dál.

Obrázek uživatele Elerdir
Vložil Elerdir, Čt, 2009-02-05 17:44 | Ninja už: 5978 dní, Příspěvků: 51 | Autor je: Prostý občan

super tak to se těším na pokráčko Smiling

Obrázek uživatele NarutoUzumaki-HinataHyuuga
Vložil NarutoUzumaki-H..., Čt, 2009-02-05 10:01 | Ninja už: 5794 dní, Příspěvků: 408 | Autor je: Prostý občan

super :)ale zajimalo by me jestli jsou ostatni taky anbu a jeztli ví ze Naruto je u anbu Smiling

92% teenagerů poslouchá hiphop. Pokud patříš mezi zbývajících 8%, přidej si tohle do podpisu.

95% teenagerů by brečelo, kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu, kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč, skoč !!!

Obrázek uživatele Thampir
Vložil Thampir, Út, 2009-02-03 22:46 | Ninja už: 5627 dní, Příspěvků: 39 | Autor je: Prostý občan

Pěkný...

Obrázek uživatele Mokton
Vložil Mokton, Po, 2009-02-02 00:16 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 45 | Autor je: Prostý občan

paráda jen tak dal díky moc

http://img148.imageshack.us/img148/9610/sasukeenaruto3u.png

92% teenagerů poslouchá hiphop. Jestli patříš k zbylým 8%, přidej si tohle do podpisu

Obrázek uživatele Sakiro
Vložil Sakiro, Ne, 2009-02-01 21:34 | Ninja už: 5848 dní, Příspěvků: 340 | Autor je: Prostý občan

Zuzo,suprovy neuveritelny a proste perfektni,nedokazes si predstavit jak dlouho jsem cekal na dalsi dil od tebe teda serii.

http://s1.katsuro.cz/woo.php?id=18378
http://s1.tanoth.cz?kid=ANBU , PLS Klik jedinej....
http://147.32.8.168/?q=node/40389
http://147.32.8.168/?q=node/48065
Prosim podivejte se na tyto 2 FF,pise ji fakt nadana fanfictionarka Laughing out loud Pls a taky o komentiky k jejim FF Dikes ,lidi

Obrázek uživatele helgast
Vložil helgast, Ne, 2009-02-01 20:44 | Ninja už: 6170 dní, Příspěvků: 388 | Autor je: Prostý občan

muuhahaha helgast sili.. protoze tohle je VYBORNY začatek krasne serie kterou jsi napsal.. doufam ze dalsi dil nenecha na sebe čekat a bude kvalitnejsi nez tenhle dil..