manga_preview
Boruto TBV 07

Hakuovy vzpomínky - 1. vzpomínka: Akademie

Bylo ráno prvního září. V ulicích byly hromady bílého sněhu, vločky dopadaly na střechy a bylo pološero. Sněžná vesnice měla normální počasí. Obchodníci už vylézali, ninjové si šli pro nové mise a děti se připravovali do školy. V oknech se rozsvěcelo a vesnice se probrala k životu.

„Ale mami, já nechci do školy!“ protestoval černovlasý chlapec, který se ještě válel v posteli. Byl zabalený v peřině a nechtěl se hnout.
„Haku! Ihned vstaň, snídani už máš na stole a obleč se,“ rozkázala přísně matka. „Děti v tvém věku už nastupují do školy.“ Haku se zamračil a nedobrovolně vstal. Měl modré pyžamo a rozčepýřené husté vlasy. Povzdechl si a šel ke skříni. Matka se spokojeně usmála, ustlala postel a odešla z pokoje. Chlapec pohlédl do svého šatníku a vybral si hnědé volné kalhoty a modré tričko. Měl trochu práce s vlasy, ale nakonec měl krátký culík a srovnanou ofinku. Obul si hnědé sandály a šel do kuchyně. Byla to chudá kuchyně. Lednička byla malá a měla velké škrábance. Sporák skoro nefungoval a v malé skřínce bylo všechno nádobí.
„Vyčisti si zuby, Haku,“ řekla matka a podala mu starý kartáček a plastový kelímek s vodou. Haku popošel k zrezivělému umyvadlu a začal si čistit zuby. Po chvilce se už ládoval čokoládovými kuličkami s mlékem. Přišel otec.
„Haku!“ usmál se na svého syna. „Mnoho štěstí v akademii.“
„Díky, tati,“ poděkoval černovlasý chlapec a podal matce prázdnou misku. Vzal si tašku s věcmi do školy, rozloučil se a už šel do rušného města. Podíval se ještě na rodinnou farmu a doufal, že mu to ve škole půjde.

V akademii bylo hodně zvědavých nováčků, kteří chtěli být ninjou. S ohlušujícím zvonkem se přesunuli studenti do tříd a začalo vyučování. Haku měl zrovna předmět tematizovaný na ninjovské vybavení. Do třídy vešel Chuunin.
„Zdravím! Mé jméno je Pemino-san a budu Vás učit, jaké má správný ninja vybavení a zbraně. Já osobně mám nejraději shuriken. No, ty děvče-,“ ukázal na malou blondýnku, „- rozdej prosím papíry, které jsou na mém stole. Mám pro vás jednoduchou práci. Napište své jméno a jakou máte nejraději zbraň a popište ji. A pokud se tu najde někdo, kdo nezná zbraně, tak si nějakou vymyslí,“ zadal Chuunin úkol a sedl si ke svému stolu.
Haku znal hodně zbraní, protože mu o nic říkával otec. Byl sice obyčejný farmář, ale ve zbraních se vyznal. Haku měl nejraději jehly. Vůbec netušil proč, ale fascinovaly ho.

Poznámky: 

Takže tohle je moje první FF kapitola z Naruta :-)

4.666665
Průměr: 4.7 (6 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ket
Vložil Ket, Pá, 2010-02-19 19:13 | Ninja už: 5653 dní, Příspěvků: 427 | Autor je: Prostý občan

Zajímavé pojetí. napíšeš pokráčko?

Obrázek uživatele Styron Leonyda
Vložil Styron Leonyda, Út, 2009-01-20 19:03 | Ninja už: 5748 dní, Příspěvků: 4071 | Autor je: Prostý občan

Jo, tohle je zvláštní pohled na Hakua. Těším se, jak to bude pokračovat Eye-wink

http://147.32.8.168/?q=node/31633 - mé království zde na Konoze
www.leonyda.mysteria.cz - hlavní web
styron.mysteria.cz - druhý web, v rekonstrukci

http://www.leonyda.mysteria.cz/zvireci-patroni-povidek.html - Můj zvěřinec!

http://www.leonyda.mysteria.cz/krmicsky-list.html - Uživatelé Valenthu! Hledáte potvůrky, na kterých byste si mohli snadno nahnat velké peníze a nechce se vám složitě hledat? Zajděte sem a určitě nebudete litovat. PS: Hodně mi tím pomůžete Eye-wink