manga_preview
Boruto TBV 09

Zkáza Konohy

Zkáza Konohy
Oblohu pokryly temné, černé mraky, jenž neměly konce a šly daleko za horizont. Sluneční paprsky nepronikly skrz mračna, přesto byl den mírně prosluněný. Šelestění listů stromů se linulo vesnicí a šumění nedalekého lesa se zdálo bát přízračnou ozvěnou. Chladný vítr pročesával koruny oněch stromů a listí zbarvené do podzimních barev se líně krouživými pohyby snášelo k zemi. Pomaličku přistály v písku a ležely tak klidně tak dlouho, dokud je vítr neposlal dál. Dětská hřiště byla prázdná, jen dřevěné houpačky se kolíbaly do rytmu plynoucí vody v řece, který lemovala okraje Konohy. Po vylidněných ulicích se vynul jen písečný prach a otevřená okna nepříjemně vrzala.
Vysoký muž stál na malém útesu a svůj zrak upřel před sebe. Dlouhý, bílo-červený plášť mu vlál kolem nohou a jen tak plápolat ve vzduchu. Téže vítr mu prohrábl blonďaté vlasy. Muž si sundal pracovní klobouk z hlavy a položil si ho na hruď. Zhluboka se nadechl a zabránil neposedné slze, která se drala na povrch. Modré, leč lesklé oči němě zíraly na tu zkázu před sebou. Obyčejná louka, na které si ve všedních dnech hrály děti, byla politá krví. Lidská krev nebyla jen na travnaté ploše, ale i na kůrách stromů a šedivých balvanech. Lidská těla byly jako figurky, které někdo smetl rukou. Různě a nepřehledně popadané, jeden přes druhého. Duchaprázdné výrazy zdobily jejich obličeje. Vystrašené a vykulené oči, udiveně zkřivená ústa, zděšený výraz.Oči bez jakékoliv známky životy, mramorově bílá pleť a mrtvolně bledé rty. Přes roztrhané oblečení, které bylo polito krví jednotlivců, se mohly vidět četné rány. Mnohé z nich byly smrtelné.
Muž nejen uslyšel, ale i koutkem oka zahlédl blížící se postavy. Pomalu se otočil a se sklopenou hlavou se vydal jejich směrem. Chlapec, kterému mohlo být tak patnáct let doběhl udýchaně k němu po boku starší dívky.
,,Hokage-sama…“ Zašeptal a nervozně se zahleděl do hlubin lesa. Bál se reakce, která mohla nastat. Dívka přistoupila blíže. Bylo na ni vidět, že oslovovanou osobu dobře zná, proto byla osobnější.
,,Naruto…“ Zašeptala přátelštějším a příjemnějším tonem. Jmenovaný k ní zvedl zrak. Krátké a růžové vlasy jí nerovnoměrně poletovaly ve větru. Pistáciové oči byly pro něj uklidňujícím pohledem. Všichni věděli, že tuhle válku už prohráli. Naruto kulhavou chůzi pomalu za doprovodu svých společníku opouštěl bitevní pole. A v tu chvíli se temná mračna krapek roztáhly a sluneční světlo v jemných proužkách osvítil vesnici. Naruto zvedl zrak k dennímu světlu a zhluboka se nadechl.
,,Víte co?“ Zeptal se a čekal na jejich reakci. Bylo tím pouze záporně zakývání hlavy, až jím vlasy lítaly ze strany na stranu.
,,I za mraky svítí slunce…“

Poznámky: 

Moje další povídka s pochmůrným tématem...snad se vám aspoň trochu líbila .

4.25
Průměr: 4.3 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Po, 2016-10-31 22:10 | Ninja už: 5720 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Nevím, nevím jako myšlenka to není špatná... jen mi trošku vadí ta strohost s jakou je povídka napsaná. Asi to bude tím, že jsem náročný čtenář (i když na Talla nemám). Kdyby se popisky trochu více rozepsaly a úvod víc rozšířenější bylo by to super.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Torayama Katsukashi
Vložil Torayama Katsukashi, Po, 2016-10-31 16:53 | Ninja už: 2739 dní, Příspěvků: 11 | Autor je: Utírač Udonova nosu

"Misia H":
Tywe, je to moc povedený. Jakožto fanda ruských románů bych čekal hodně teatrality a krvi, nebo totálně odfláknutou pitomost, co se zkušeností z ostatních fanfikcí uveřejněných na netu týče, no tohle je výstižně a krásně popsaný. Líbí se mi jako přirovnání, tak i nápad na povídku, jakýsi "konec Konohy". I když, je to poněkud morbidní a nepříjemný, myšlenka, že by skrytá Listová mohla jen tak nějako -skončit-

Byla jednou jedna deštníková akademie, a sedm dětí s domino maskami. Guess what...?

Obrázek uživatele Nowe10
Vložil Nowe10, Ne, 2009-01-18 17:19 | Ninja už: 5810 dní, Příspěvků: 90 | Autor je: Prostý občan

nechapu to

95% teenagerů by brečelo, kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu, kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč, skoč !!!

95% teenagerů by brečelo, kdyby vidělo Miley Cyrus na vrcholku mrakodrapu, kde by se chystala skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu, pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč, skoč!!!

Obrázek uživatele Lajlushka
Vložil Lajlushka, Ne, 2009-01-18 19:12 | Ninja už: 5804 dní, Příspěvků: 294 | Autor je: Prostý občan

Myslím, že nadpis to docela vysvětluje Laughing out loud

Obrázek uživatele Kaori n_n
Vložil Kaori n_n, St, 2008-11-05 21:29 | Ninja už: 5747 dní, Příspěvků: 641 | Autor je: Prostý občan

Je to úžasné! Moc hezky napsané, jediné, co mi tam chybělo byly Narutovi pocity, ale to je jen drobnost, protože jen ten popis prázdné Konohy je uchvacující! 5 hvězdiček! jinak to nevidim n_n

Obrázek uživatele Lajlushka
Vložil Lajlushka, St, 2008-11-05 21:46 | Ninja už: 5804 dní, Příspěvků: 294 | Autor je: Prostý občan

Moc děkuji Smiling

Obrázek uživatele Lajlushka
Vložil Lajlushka, St, 2008-11-05 21:04 | Ninja už: 5804 dní, Příspěvků: 294 | Autor je: Prostý občan

Děkuji Barushko Smiling

Obrázek uživatele Miya Ichiyo
Vložil Miya Ichiyo, St, 2008-11-05 21:03 | Ninja už: 5769 dní, Příspěvků: 50 | Autor je: Prostý občan

pěkné moc pěkné ...