manga_preview
Boruto TBV 09

Je čas změnit budoucnost

Svěží jarní vítr se proháněl v korunách stromů a do jeho víru padaly lístečky. Vítr je nesl směrem k nedaleké vesnici... vesnici, jenž nesla jejich jméno. Přenesl je přes vysokou zeď a dál je unášel liduprázdnými ulicemi. Nikde nebylo ani živáčka. Všichni obyvatelé Konohy, byli shromážděni kolem budovy nejlepšího z ninjů v Listové. Dnes byl pro toho muže výjmečný den. Odsupoval ze svého místa a pouštěl na něj, jak on říkal, mladou krev...

***

„Sandaime-sama?"
Starší muž... Nebo, řekněme radši - muž ve středních letech, protože k Hokagemu se musí chovat uctivě, se jenom nevrle podíval k dubovým dveřím. Věděl, co má přijít. Vzdá se všeho, čeho si tak neskutečně vážil. Věděl, že musí a věděl, že není jiné cesty... Ale stejně se mu s tím těžko loučilo.
Alespoň...
„Pojď dál, Minato," zavolal a narovnal se za svým dubovým stolem. Nasadil úsměv, zatímco se dveře otvíraly. Jako obvykle...
... Alespoň to příjde do dobrých rukou...
„Nezašel by jste na ramen, Sandaime-sama? Mohli bychom si popovídat." navrhl právě příchozí muž. Mladík vypadal celkem nervoźně.
Na ramen? Nemám rád ramen. Ale on je budoucím Čtvrtým Hokagem, neměl bych si ho znepřátelit ještě než nastoupí do funkce. Mohl bych se vymluvit na to, že mám moc práce, ale nebudu mu přece lhát. Alespoň se dozvím, o čem to se mnou chce mluvit.
„Ale jistě. Půjdu rád." usmál se trochu falešně Sandaime a zvedl se od stolu. Prsty přejel po dubové desce a vzpomínal, co všechno by si ten stůl mohl pamatovat. Minato se chápavě pousmál a trpělivě čekal.

„Tak který si dáte?" rozzářil se mladý shinobi. Pořád zářil, jak si Sandaime všímal. To bude mládím... A taky vlivem té Kushiny, zřejmě.
„Miso ramen?" usmál se Minato, ale Sandaime jenom pokrčil obočí.
„Ehm... Já..." Popravdě, nevěděl, jaký je mezi těmi všemi názvy rozdíl. „Eh ... Objednej mi to, co si budeš dávat ty."
Snad se mohl na tohohle ramenomaniaka spolehnout.
„A o čem jsi to se mnou chtěl mluvit?"
„Víte... Říkal jste něco o tom, že byste se chtěl vzdát svého postu," zvážněl muž najednou a Hokage přikývl.
„Ano, asi ano..."
Co chce? To se chce sám takhle nabídnout? Bylo by to skvělé, přece jenom, nerad někoho přemlouvá a -
„Nedělejte to!" vyhrkl Minato zděšeně. "Vždyť jste skvělý shinobi a nejlepší Hokage, jakého bychom mohli mít!"
No jistě... Minato přece není ten typ. který by se vnutil...
„Vy prostě nesmíte odstoupit!" zakončil Minato rázně hlasem, který nepřipouštěl námitky. Sandaime se zarazil. Minato si očividně uvědomil, jakým tónem promluvil.
„Přece by jste nenechal vesnici na holičkách. Potřebujeme někdo silného. Potřebujeme vás." řekl skoro prosebně mladík. Třetí se zamyslel.
Promluvil jako Hokage. Řekl to tak velitelsky. Ano, Konoha potřebuje někoho silného a ne starého. Vybral jsem správně.
„Víš, Minato, já už se rozhodl. A doufám, že jsem se rozhodl správně, protože jestli mi na něčem záleží, tak to je má žena, syn a tahle vesnice. O ženu se postarám, ale vesnice potřebuje novou krev. A tou krví budeš ty." prohlásil Sarutobi.

***

Krev vůle silných mužů, krev odhodlání shinobi. To má mít správný Hokage... Věřil, věřil, že jím bude. Musí být ...
A teď přišel ten čas. Už mu to nevadilo ... Že se vzdává svého postu. Že odchází... Že musí odejít. Ne, teď už to bral jinak... Jinak, protože Minato... Minato Namikaze... Všechny zachrání. Věděl to.
Ještě chvíli... Chlapcova... Tedy, možná spíš mužova, ale pro něho to pořád byl malý kluk, chlapcova žena zářila vzadu balkónu, ve stínu. A pyšně pozorovala
jeho ... Nešlo si nevšimnout. Vší té pozitivní energie ...
Takže teď tedy. Právě teď... Čtyři hodiny odpoledne.

***

„Kushino?"
Opatrně, co nejtišeji otevřel dveře svého bytu. A hned ji volal... Měl dobré zprávy. Moc dobré zprávy.
Ale, co když spí? Potichu našlapoval... Ale host, který šel těsně za ním, si jeho úmyslu nevšiml. Jeho kroky hlasitě praskaly po dřevěných parketách.
„Miláčku?" znělo bytem.
Sarutobi se zastavil u jedné poličky v obývacím pokoji, zatímco se Minato vydal na prohlídku místností. Nikdo totiž neodpovídal...
První fotka, ta byla hned ze začátku Minatových dnů jako shinobiho. Jeho starý tým ... Všichni se usmívali, Minato, jeho dva spolubojovníci a i jejich sensei, Jiraiya. Ale ještě jeden úsměv na fotografii zářil, snad ještě víc, než ty ostatní... Kushina tehdy schválně skočila do záběru. Desetiletá Kushina. Bezstarostně se zubila v rohu a nad Minatovou hlavou se skvěly dva zdvižené prsty.
Vedle další fotka. Tentokát na ni byl Minato trochu starší. Seděl nad miskou ramenu, široký úsměv na tváři a jiskřící oči plné naděje. To byl Minato... Takový, jaký opravdu byl. Ramenomaniak s neustálou zásobou optimismu a naděje, který dokázal lidi kolem sebe rozesmát už jen svou přítomností. Prostě Minato... Minato Namikaze.
A na poslední fotce... fotce snad nejhezčí ze všech... stál pár dvou šťastných lidí. Rudovlasá dívka v náručí blonďatého chlapce. Štěstí a láska z fotky přímo sálaly a Sarutobi se musel usmát s nimi.
„Čemu se smějete?" zeptal se Minato, který vedl za ruku rozespalou Kushinu. Ta když zahlédla, jakou mají návštěvu, vysmekla se Minatovi a zavřela se do koupelny. Sarutobi se pousmál. Tohle udělala jeho žena taky, když z ním přišel Druhý. Jeho žena... ta, kvůli které se toho všeho vzdává. Nejen kvůli ní, ale ona na tom má největší podíl. Vyčítá jí to? Ne, pro ten úsměv by udělal cokoliv...
„Sarutobi-sama?" zeptal se opatrně Minato. Sarutobi se probere ze vzpomínek s lehkým úsměvem.
„Ano?"
„Proč se smějete mým fotkám?" zvedl Minato obočí.
Sarutobi jenom zavrtěl hlavou. „To nic ... Co Kushina?"
„Zřejmě to bude trvat," hodil Minato znepokojený pohled ke dveřím koupelny a zvedl se. "Dáte si kafe?"

„Hokage?"
„Hokage..." přikývl Minato.
„Jako... San... Ne, Yondaime?"
„Yondaime..."
Kushina vytřeštila oči.
„To zní... Blbě, ale dobře zároveň!"
Nastala chvíle ticha. Kushina jenom pozorovala parkety a Minato čekal na nějakou větší reakci...
„Tý jo," zašeptala kunoichi. „Tak to je..."
Podívala se na něho a v očích měla náznaky slz.
„To je tvůj splněnej sen!" Minato se zářivým úsměvem přikývl. Kushina se rozesmála a skočila mu kolem krku.
„To je... to je..." Kushina marně hledala slova. Pak se od Minata trochu odtáhla a prohlásila:
„Gratuluju."

Smích... smích dvou šťastných lidí se nesl Konohou. Muž v plášti Hokageho procházel ulicemi Konohy...
Dnes je to naposledy, co tudy jdu jako Hokage. Ale Konoha je kouzelná vždy. Ať už jsem Hokage nebo ne, je to přeci moje Konoha... naše Konoha... náš domov. Dal jsem ji do správných rukou? Bude mít Minato dost velké srdce, aby se mu do něj vešli všichni lidé, kteří zde mají domov? Určitě... Vždyť je to jeden z těch, kteří by se ochotně postavili do první řady a bránili Konohu před nepřáteli. Vybral jsem správně...
Sandaime se zastavil před budovou Hokageho. Snad Kushina pochopí, že se teď tahle budova stane jeho druhým domovem. Moc jim to spolu sluší...
Kam teď? Jó, vlastně... Slavit, říkali. Slavit... Vědí ale vůbec do čeho jdou? Vědí, že to je nejenom vysoký post, sláva, moc, ale taky ohromná zodpovědnost?
Kushina se najednou zastavila a počkala, až je Hokage dojde... Někdy měl pocit, že rozumněla jeho myšlenkám.
„Sarutobi-sama?" usmála se, ale už ne tak nadšeně. Jako kdyby ji něco zčistajasna napadlo... „Víte... Kolikrát jste musel riskovat život za dobu, kdy jste se stal Třetím?"
Minato vpravo se usmál a chtěl něco říct, ale Sarutobi mu nevědomky skočil do řeči.
„Celkem třikrát."
„Třikrát..." zašeptala Kushina a sklonila svůj pohled k zemi.
„Ale," usmál se Sarutobi, „stálo to za to."
„Stálo to za to?" zvedla svůj pohled překvapeně žena, ale Minato jí položil ruku kolem ramen.
„Muselo to stát za to," usmál se.
„Proč?"
„Víš... To přesně se mi na tom postu líbí. Ochránit něčí životy... Riskovat svůj život pro to, aby mohli žít ostatní."
A Sarutobi se jenom usmíval. Vážně, vybral správně. Zato Kushina zamyšleně hleděla na svého muže. Minato se na Kushinu podíval trochu vystrašeně. Co kdyby teď řekla ne? Být Hokagem byl jeho sen... sen, který se právě plní... Jenže Kushina pro něj znamená víc než vlastní sny... víc než vlastní život.
„Budeš na sebe dávat pozor, že ano?" zeptala se. Minato přikývl.
„Nevím, co bych dělala, kdyby ses jednou prostě nevrátil domů..." zašeptala Kushina a víc se k Minatovi přitiskla.
„Nemůžu ti slíbit, že se vždycky vrátím v pořádku. Budu se snažit, ale pokud bude potřeba, abych pro Konohu zemřel, udělám to. Promiň, Kushino..." sklopil hlavu Minato. Sarutobiho úsměv trochu povadl. Kushina se pousmála a dala Minatovi pusu na tvář a s krásný úsměvem řekla:
„Budu šťastná, když budeš šťastný ty. A pokud půjdeš na smrt pro dobro Konohy s úsměvem, půjdu s tebou."
„Ale..."
„Nesnaž se nic namítat. Mě nepřesvědčíš." zasmála se Kushina. Minato věděl, jak je jeho žena tvrdohlavá a tak ji radši jen políbil do vlasů. Sarutobi je zamyšleně pozoroval. Kushina bude teď pro Minata velkou oporou. Sám dobře věděl, jak je post Hokageho unavující, než si zvykne na to tempo. A věděl taky, že milý úsměv a teplá večeře bez nějakých výčitek je to, co mu dodá sílu.
„Jdete s námi slavit, Sarutobi-sama?" zeptala se Kushina.
„Děkuju za pozvání, ale musím domů za ženou." omluvil se.
„Vyřiďte, prosím, že ji pozdravujeme." pousmál se Minato a s rukou kolem ramen své ženy se vydal vstříc bujarým oslavám.

***

Zase se usmíváš? Víš, že možná jdeš na smrt, ale usmíváš se? Ale, na co myslím. Ty to takhle přece nebereš... Už jsem někdy někomu říkal, že jsem vybral dobře? Teď to rozhodně musím prohlašovat častěji! Cítím, že se Yondaime zaryje do paměti všech. A to dítě, o kterém se Kushina zrovna včera dozvěděla... Mám ten pocit, že oslava pro ně dva tehdy neskončila jenom odchodem z toho hostince... To dítě, to je pro ně další dar. A oni si dary zaslouží... Ne obyčejné, hodnotné a přece tak málocenné věci. Ani náhodou. Oni si zaslouží dary, které v jejich životech změní směr k dobrému. Tihle dva určitě.
Naposledy jsem se nadechl a sejmul klobouk ze své hlavy. Moje poslední vteřinka v postu... Ale, myslím, že jsem jako Hokage toho vykonal dost a dost. Takže, s úsměvem, Sarutobi, ty se taky usmívej!
A lid jásá. Vždycky jásají. A teď mají proč, i když někteří ještě netuší, že se dostali do těch nejlepších rukou, do kterých se dalo... Znal jsem ho jako malé dítě. A teď, teď je z něho Hokage... Jásají pořád, klobouk už jsem odevzdal a vzdálil jsem se, tam, do stínu vedle Kushiny. Radostí pláče.
Ještě chvilku, ať si to užije. A já půjdu tam, kam patřím. Ke své nemocné ženě... Ona potřebuje péči. Potřebuje. Chci s ní být, co nejvíc, protože... Protože každý život někdy skončí. A já chci, aby ten její, aby měl dobrý konec. Krásný konec...
Listí padá, tam v dáli. Snáší se na zem, padá přímo na Čtvrtého Hokage. Listí. Jeho, listí...

Poznámky: 

Společné dílo mě a Minatky. xD
Naprosto neskromně říkám, že se nám celkem povedlo. Laughing out loud
Prosíme komentáře!

4.96
Průměr: 5 (25 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Út, 2010-05-18 15:44 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

Dechberoucí umelecký skvost.. bez váhaní..

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele Kamie
Vložil Kamie, Pá, 2009-07-03 17:30 | Ninja už: 5734 dní, Příspěvků: 761 | Autor je: Prostý občan

Tahle povídka se mi strašně moc líbila... Neztrácela jsem se. Bylo to krásně napsané, dostáváte tedy zasloužených 5 hvězdiček Eye-wink

Protože mi většinou zabijí postavy, které si oblíbím, tak už to nedělám. Ale Utakata byl prostě fešák!Laughing out loud

Obrázek uživatele Kikul
Vložil Kikul (bez ověření), So, 2009-06-27 11:06 | Ninja už: 19845 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

PaneBože.. Toto bolo tak nádherne, tak dychvyrážajúce.. Tak optimistické.. Len škoda, že sa potom stane to, čo sa stať rozhodne nemalo Sad
Krásne.. Ja naozaj neviem, čo mám k spoluprácam vám dvom už písať.. Ste úžasné.. Smiling

Obrázek uživatele Lineral
Vložil Lineral, Čt, 2009-03-12 23:56 | Ninja už: 5689 dní, Příspěvků: 696 | Autor je: Editor fóra, Prostý občan

Bože... Teď, když už táhne na jedenáctou jsem neohla udělat lepší věc, než vlést právě sem. Nádherný, překrásný, snivý... příběh, na který budu ještě dlouho vzpomínat. Moc se mám to povedlo, holky Smiling A pokud Min odpustí, Ailen je svělá Laughing out loud Navnadilo mě to na další tvoje dílka Eye-wink
A ještě jednou, ať se opakuju Laughing out loud: KRÁSNÉ se vším, co s tím slovem souvisí Smiling

Obrázek uživatele Tomon
Vložil Tomon, Po, 2008-11-03 18:54 | Ninja už: 5771 dní, Příspěvků: 1689 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Famózní a dech beroucí skvostné dílo Smiling

Obrázek uživatele SaNaSu
Vložil SaNaSu, Pá, 2008-10-31 20:44 | Ninja už: 5819 dní, Příspěvků: 301 | Autor je: Pěstitel rýže

Nemám slov je to upee překrásné !!

Jsem hrdou členkou Spolku Žroutů knih! Naše závislost na knížkách a jejich rychlé čtení je přímo legendární. :)
Jsem ve FC Nana. Přidej se k nám Smiling ;)
Udělala jsem FC pro užasnou FFkařku Kakari. Přidejte se zde

Obrázek uživatele Lifaena
Vložil Lifaena, St, 2008-10-29 22:53 | Ninja už: 5800 dní, Příspěvků: 113 | Autor je: Prostý občan

Pane bože... To je... to je krásný. Já vůbec nevím, kde vy na ty nápady chodíte. Nápad, tak krásnej nápad. A tak krásně napsaný. Když se dvě skvělé spisovatelky spojí do hromady, vytvoří skvělé dílo, které dokáže jen těžko někdo překonat. Myslím, že tohle je ten případ toho krásnýho díla, který vznikne. Dámy, smekám před Vámi svůj pomyslný klobouk...

Obrázek uživatele Joruni
Vložil Joruni, St, 2008-10-29 18:56 | Ninja už: 5701 dní, Příspěvků: 232 | Autor je: Prostý občan

uza skvele jedinecne super-proste najjj

Obrázek uživatele Ten_Ten
Vložil Ten_Ten, St, 2008-10-29 11:54 | Ninja už: 5930 dní, Příspěvků: 398 | Autor je: Prostý občan

Celkem? Naprosto se vám to povedlo!!!!

http://www.zkouknito.cz/video_59020_hymna-yaoi-fanynek Aneb milujeme yaoi =3

TWINCEST FÜR IMMER!!!

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, St, 2008-10-29 07:36 | Ninja už: 6042 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Holky moje, toto bola krása... Nádherný príbeh o veľkom Hokage... Pri ktorom bol aj ďalší veľký Hokage...
Ja neviem, čo mám povedať... Mám slzičky v očiach... Nejako ma to... dojalo...
Ďakujem babeny, že ste to spolu napísali... Ste úžasné...Smiling


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele Ramengirl
Vložil Ramengirl, Út, 2008-10-28 19:56 | Ninja už: 5777 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Prostý občan

Vy dve ste vážne geniálne Laughing out loud!!! Nielenže ste si zvlolili Sandaimeho ako hlavnú postavu ,čo veľmi chválim (Min asi vie prečo XD), ale navyše je to krásne napísané a vôbec nie je poznať, že by to písali dvaja rôzni ľudia, ste vážne dobre zohraté a dúfam, že sa ešte niekedy spojíte a vytvoríte dalšie takéto dielo Laughing out loud. Dobrá práca Kakashi YES

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, Út, 2008-10-28 20:16 | Ninja už: 5900 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Už se chystá, už se chystááá Laughing out loud Btw. Jj, pane Sandy, psali jsme o vás xDD Jste slavný! xD Ne že byste předtím nebyl... Laughing out loud
Děkujéééém ^^ Dovoluju si poděkovat, vám všem, aji za Ailenku, snad nevadí ^^ Děkujééém Laughing out loud

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Út, 2008-10-28 20:19 | Ninja už: 5845 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Ailen to nevadí, ale dovoluje si poděkovat ještě jednou: Děkujem! xD Protože díků není nikdy dost... xD


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele Dantuška
Vložil Dantuška, Po, 2008-10-27 23:38 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 215 | Autor je: Prostý občan

no nee!! já stale nemůžu uvěřit svým očím!! Eye-wink to byla nádherná povídka!! geniální! úžasná!! poutavá!! Laughing out loud .. zkrátka dokonalá!! Smiling Laughing out loud Moc se mi to líbilo!! Smiling

Obrázek uživatele MiNaTo-NaMiKaZe-
Vložil MiNaTo-NaMiKaZe-, Po, 2008-10-27 22:06 | Ninja už: 5749 dní, Příspěvků: 62 | Autor je: Prostý občan

Kawaii pšíběh ^^

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, Po, 2008-10-27 21:28 | Ninja už: 5900 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Haháá, Ailie, bylo mi ctí s tebou spolupsát! Laughing out loud Naše dlouhodobá dřina, co? Laughing out loud Ale je to celkem dlouhý xD
Bétéwé - Nettie, na to, že sem na nadpis nemohla přijít... xD Ale ze tři možností vybrala Ai Laughing out loud

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Po, 2008-10-27 21:36 | Ninja už: 5845 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Prej ctí... To mě bylo ctí! Smiling
Ale jo čoveče... Dlouhý to je. xD
btw k btw. Ty další dva návrhy byly taky dobrý, ale todle se mi líbilo nejvíc. Smiling


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Po, 2008-10-27 20:12 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Naprosto neskromně a ještě pořád nedostatečně Laughing out loud měla by ses polepšit xD
Já zase říkám, že se vám to víc než povedlo... je to skvělé Smiling už ten název... (ze kterého podezírám Min, ale nevím, nevím... xD)
Už při čtení mi to přišlo nějak zvláštní... tedy - prostě ne jen Ailenčin styl... zvlášť ta kurzíva byla prostě moc minatovská xD mno jo, styl nezapřeš Smiling
Ale nejen kurzíva (btw - miluju ležatý písmenka xD) ale celá ta povídka... nádhera, vy dvě... nádhera :) jedna z nejlepších spoluautořin tady, -ttebayo!