manga_preview
Boruto TBV 09

Sportu zdar aneb Konoha proti tloustnutí - část prvá - Intro

„No tak to bychom měli,“ prohlásil černovlasý obtloustlý chlapec a snažil se povolit fialový uzel, který mu držel kalhoty.
„Já mám taky dost,“ řekl jiný chlapec zhruba stejné váhové kategorie, rozvalujíc se na lavici.
Rozhlédli se po restauraci, ve které seděli. Najednou dovnitř vstoupila skupina dívek.
“Hele támhle je Naruto!” zvolala Hinata. “A Sasuke.” dodala s již mnohem menším nadšením.
“To snad není možný. Na pár týdnů vás necháme bez dozoru a když se vrátíme, vypadáte jako...jako....” prohlédla si Sakura oba chlapce.
“Jako co?” probodávali ji Sasuke s Narutem svými pohledy.
“Jako prasata,” ozvalo se za nimi a Ton-Ton potěšeně zachrochtal.
Všichi se ohlédli a uviděli Tsunade, jak se znechucením pozoruje místo, kam se právě dostala. Dívky si teprve teď uvědomily, že Naruto a Sasuke nejsou jediní (trošku jinak a více prostorově řešení) v restauraci. Vůbec celou mužskou část Konohy napadli zákeřní duchové obžerství a lenosti.
“Zítra přesně v patnáct hodin SKČ (Skvělého Konožského Času) se všichni nastoupí před budovou Hokage.” zařvala Tsunade a nakvašeně odešla vymýšlet, jak tuhle zapeklitou situaci vyřešit.
“Wow, tak to jsem teda nečekal.” řekl obdivně Sasuke a Naruto jen s otevřenou pusou zíral do míst, kde se před chvílí rýsovala postava Tsunade.
“Já teda nevidím nic nenormálního,” prohlásil Chouji.
Dívky se na něj podívaly. Chouji byl v tuto chvíli nejštíhlejší člen Konohy, hned po děvčatech.
Příčinou toho šílenství bylo léto. V takovém vedru se nikomu nechce nic dělat a dokonce i blázni jako Akatsuki byli radši zalezlí v jeskyni, cpali se vším možným a hráli Scrabble.
Všichni v Konoze a vůbec v celé zemi Ohně zlenivěli a ztloustli. V některých případech změna nebyla až tak moc drastická. Například Chouji neztloustl ale “jenom” zlenivěl, což znamenalo že už Ichiraku ramen neopuštěl ani na noc a raději přespával přímo pod svým oblíbeným stolem. Další z těchto “výjimek” byl Shikamaru, který sice ztloustl, ale líný už byl před tím. Teď si pouze ke svému zahradnímu lehátku přimontoval motorek od sekačky, prý aby “mohl pozorovat mraky i při procházkách a za pohybu.”
Celou restaurací se ozývalo vzrušené mumlání, hlavní téma bylo: co si Pátá vymyslí. Všichni přemýšleli až se jim kouřilo od hlav, hlavně Narutovi, protože ten usnul, hlava mu spadla na stůl a vlasy mu začaly doutnat od rožně na barbecue.
Sakura rychle popadla první nádobu co jí padla pod ruku a chtěla Naruta uhasit. Vychrstla na Narutovu hlavu celý obsah nějaké láhve. Problém byl v tom, že tu láhev si tam zapomněla Tsunade (a jak jistě všichni víte, tak Pátá rozhodně nepije Jupíka s jahodovou příchutí).
Jen co se saké dotklo Narutovy rozpálené hlavy, okamžitě vzplálo. V tu chvíli bylo celé Ichiraku na nohou.
Sasuke křičel, že to není fér, protože techniky ohně prý mají právo ovádat pouze Uchihové. Shikamaru se snažli nahodit motor svého závodního lehátka. Chouji s výkřikem “Flambováááníííííííííí...” zmizel v kuchyni. Naruto, když zjistil, že je středem pozornosti se nechtěl nechat uhasit, načež byl uzemněn Sakuřinou jemnou ručkou a následně odeslán na místa, kam chodí i císařpán pěšky, aby schladil svou horkou hlavu.
Když vřava utichla, všichni se usadili ke stolům a dál probírali co si naně Tsunade vymyslí. Jenom Sasuke se tiše krčil v koutku a brblal si pro sebe něco v duchu: “Člověk se snaží bejt hvězdou, tak maká jak černej pro slizkýho hada a nakonec se stačí jen zapálit a hvězda budeš stejně.”
Z rozjímání je vyrušil až zvuk nastartované sekačky, skřípění kol a následné nadávky.
Všichni vyběhli, vybelhali, vykouleli se, prostě vylezli ven z Ichiraku a spatřili velice zajímavou scénu.
Shikamaru i přes své nezměrné IQ pozapomněl na podstatný detail a to, že jeho zahradní lehátko typu “Lie'n'Watch” nemá nic, čím by se dal kontrolovat směr jízdy. Tudíž se zákonitě při výjezdu jeho lenošky z Ichiraku nemohl vyhnout Nejimu, který si zrovna domů nesl půjčená DVD Nezvratný osud (Final Destination) a Pan Osud (Mr. Destiny) a aby toho nebylo málo, byl navíc začtený do nového vydání časopisu Ovládni Svůj Osud aneb Horoskop jak si ho uděláš, takže neměl nejmenší šanci všimnout si křičícího a rukama mavajícího Shikamara, kterak si to míří přímo proti němu.
Co se mělo stát, stalo se. Havárie to byla strašná. Kdyby byl na místě nějaký televizní štáb, určitě by se objevila jako hlavní zpráva na tn.cz. Jakmile se Neji se Shikamarem probrali z počátečního šoku, jali se sbírat vypadané zuby a třídit je každý na svou hromádku.
“Hele Shiko, dáme závod?” ozval se najednou někdo z davu.
“Klidně, ale ten motor je ze sekačky, kterou mi prodal Béda Trávníček a na kole štěstí jsem vyhrál slevu 80 procent.” odvětil znuděně Shikamaru.
“Kdo je kruci Béda Trávníček?” divil se Sasuke.
“Co je kruci 'procent'-ttebayo?” otázal se naprosto vážným tónem Naruto.
“To je setina celku.” pravil velice inteligentně Kabuto. (kde se tam sakra vzal?)
“To nechápu.” posmutněl Naruto.
“Naruto poslyš,” promluvil k němu Shikamaru, “představ si, že máš misku ramenu...”
“Ramen?...Kde?...”
“Eeeh, no a ta miska ramenu obsahuje sto nudlí.”
“Páááni, to jich tam je tolik? Super, dattebayo!”
“Mno a jedna nudle je vlastně jedno procento celé misky ramenu.” dokončil Shika.
Naruto zkřivil obličej, vypadalo to jako když přemýšlí.
“Chápu, dattebayo.” vykřikl najednou, když už Sakura s Ino začaly usínat.
“Tak to bychom měli. A teď kdo mě vyzývá k závodu?”
Z davu se vyvalil Kiba.
“Heh, ty jo? A na čem hodláš jet? Snad ne na Akamarovi?”
“Ne, zkonstruoval jsem speciální vozík, který Akamaru pouze táhne.”
Dav se rozestoupil a odhalil Kibův vozík v římském stylu, v jehož postrojích byl nacpán Akamaru.
Shikamaru se zasmál, ale nakonec souhlasil se závody.
“Dobrá o půlnoci u Hlavní brány.”
Trasa nebyla nijak náročná. Kvůli Shikamarově handicapu museli zvolit trasu, kde se nebude zatáčet. Začínalo se tedy přibližně 500 metrů od brány Listové a vítězem bude ten kdo jako první projede branou. Jako startérka byla zvolena Sakura (druhou nominovanou byla Ino; k vítězství neměla daleko, ale když po remíze ve slovním a ručním vyříkávání přišel na řadu vrh Narutem, Sakura neměla konkurenci) a jako cíloví rozhodčí byli zvoleni Kotetsu a Izumo.
Najednou se odkudsi zjevil Gamakichi s Jiraiyou a Narutem na zádech. Oba (Naruto a Jiraiya) se opírali o dva velké reproduktory. Společnými silami se jim povedlo dostat reproduktory na zem. DJ Pervert a DJ Dumb-bell zapojili svoji aparaturu a další přípravy na závod již probíhaly v rytmu písní Lil Jon – Get Low a Ludacris – Act a Fool .
Když bylo vše připraveno k závodu, přišel další problém. Shikamarův stroj ne a ne nastartovat.
Hodinu se snažili přijít na to co s lehátkem je až Shikamara napadlo, že by mohl zkontrolovat nádrž. Jen co se podíval směrem k uzávěru nádrže, jeho obavy se potvrdily. Od ústí nádržky vedla úzká gumová hadička, která směřovala kamsi do křoví.
Naruto se ujal pátrání a sledoval hadičku, vlezl do křoví, chvíli se ozývaly podivné zvuky, až nakonec vypadl z křoví Sasuke. Všichni si ho změřili pohledem.
“No co, myslíte si, že Amaterasu hoří jen tak samo od sebe? Musím ho přece nějak živit ne?” bránil se Sasuke.
“No skvělý, ale jak teď pojedu? Teď o půlnoci a navíc v Zemi Ohně benzín asi těžko seženu.” posmutněl Shika.
Sasuke dřepěl na zemi a dloubal do ní prstem.
Shikamaru usilovně přemýšlel jak nastálou situaci vyřešit. Náhle se mu rozzářily oči a zakřičel:
“Kde je sakra Síla mládí, když jí člověk potřebuje?”
Všichni se otočili a viděli jak se k nim směrem od brány blíží oblak prachu. Oblak se zastavil na startu závodu. Když prach opadl natolik, že bylo vidět. Začaly se zjišťovat škody. Vše bylo při starém až na to, že před Shikamarem stál Rock Lee a se zvednutým palcem (zdůrazňuji, že palcem nikoliv ukazováčkem) se hlásil.
“Síla mládí je tu a zachraňuje den.”
Shika vysvětlil Leemu, co se stalo, ale ještě než to dokončil, Lee už zabavoval jeden z Kibových postrojů a oblékal se do něj.
Když bylo vše připraveno ke startu postavila se Sakura mezi oba závodníky se šátkem v ruce.
Napětí by se dalo krájet. DJ´s zesílili hudbu takže nebylo slyšet vlastního slova.
Shikamaru ukazoval sílu svého hnacího motoru tím, že šlehal Leeho přes záda bičíkem, který mu půjčil Kabuto (chtěl mu vnutit i latexovou uniformu, ale Shika s díky odmítl).
“Připravit...”
“Pozoooor...”
“Teeeeeeeeeeeeeeeeeď!!!” odstartovala závod Sakura.
Shikamaru s motorem typu Lee 2,0 TDi jen zamával a už byl na trati. Akamaru s Kibou se nenechali nijak zahambit vyrazili vpřed, jako Tsunade za saké a drželi se soupeřem stejné tempo.
Už už se blížili k cílové pásce, když před sebou zahlédli postavu.
Shikamarovi jen prolétlo hlavou, že za druhou bouračku v jednom dni mu nejspíš seberou papíry, ale pak si uvědomil, že ani žádné nemá a tak si to dál vesele mířil směr tajemná postava.
Meanwhile (mezitím):
“Rom dom dom dom, dom dorom dororom....” notovala si postava.
Náhle se zarazila, proti ní se řítili dva UFO (Unidentified Fuc*ing Object (Neidentifikovatelný zku*vený objekt)).
Jeden se kolem ní prořítil s křikem: “Z cestýýýýýýýý síla mládí projíždííííí!!”
Postava jen zůstala stát s jazykem vyplazeným až na zem (nikdo určitě ani netušíte kdo to je).
Když kolem milého Oriho projel i druhý vůz a Akamaru na něj zaštěkal, Oroch se tak lekl, až si přišlápl jazyk a prásknul sebou o zem.
Po chvíli kolem něj prošla skupina lidí, kteří šli zjistit výsledek závodu.
Kabuto Orocháče zvedl, hezky ho oprášil, sroloval mu jazyk a strčil ho do vnitřní kapsy jeho hábitu.
“Mistře co tu děláte?”
“Fpadl mi mebvíbek a já fem fe fám báu, pak fem fe tě vybal hvebat.”
“Vůbec netuším co říkáte, ale hlavní je, že jsme spolu.” přitulil se Kabuto k Orimu.
U brány zjistili zajímavou věc. oba cíloví rozhodčí byli v limbu, Shikamaru pochrupoval taky a Kiba s Akamarem udiveně zírali před sebe, kde poskakoval Lee a zpíval:
“Síla mládí, v tuhle chvíli,
vyhrála, byla první v cíli.
Kdo si s ní pohrává,
pokaždé prohrává.”
“No, já už musím domů...”
“Jo už je pozdě..”
“Mám doma připravenou koupel...”
“Já nechala zapnutý sporák..”
“Já žehličku...” Loučili se všichni narychlo.
Nechali křepčícího Leeho, spícího Shikamara a zírající dvojici u brány a vydali se nabrat síly na velký den. Zítra (vlastně už dnes – je po půlnoci) Pátá vyhlásí co si vymyslela jako obranu proti tloustnutí.

Poznámky: 

Mno Laughing out loud... co bych k tomu řek... je to můj první pokus o Naruto FF, byl bych rád, kdybyste se tady do mě pustili se svou kritikou a napište jestli má cenu pokračovat... Díkes. Smiling

4.941175
Průměr: 4.9 (17 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ivanescence
Vložil Ivanescence, Pá, 2008-12-26 02:11 | Ninja už: 5773 dní, Příspěvků: 677 | Autor je: Prostý občan

Tak toto je fakt povedené dílečko Smiling

Obrázek uživatele Dibla
Vložil Dibla, Po, 2008-08-25 19:41 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 193 | Autor je: Prostý občan

Díky moc za komenty

Vééélký návrat, těšte se!
No tak hrozný to zas nebude, bude to jen spíš pokus o návrat a obnovení své dávno zašlé a nikdy nevzniknuvší slávy Laughing out loud.

K nakouknutí Smiling moje tvorba

Obrázek uživatele Minnato
Vložil Minnato (bez ověření), St, 2008-08-13 21:11 | Ninja už: 19853 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

nj povedený Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

Obrázek uživatele Dibla
Vložil Dibla, Pá, 2008-08-01 14:59 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 193 | Autor je: Prostý občan

Tradááá. Máte tu druhý díl. Smiling

Vééélký návrat, těšte se!
No tak hrozný to zas nebude, bude to jen spíš pokus o návrat a obnovení své dávno zašlé a nikdy nevzniknuvší slávy Laughing out loud.

K nakouknutí Smiling moje tvorba

Obrázek uživatele Gixík Michael
Vložil Gixík Michael, Čt, 2008-07-31 22:53 | Ninja už: 5772 dní, Příspěvků: 38 | Autor je: Prostý občan

Hej to byl MAzeeec napis dalsi ,,, akorat si nedokazu predstavit sasukeho jako valiciho se Choujiho neli neco horsiho Laughing out loud

Obrázek uživatele Dibla
Vložil Dibla, Po, 2008-08-25 19:34 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 193 | Autor je: Prostý občan

Druhá už je hotová...máš tam odkaz Smiling
Btw díky

Vééélký návrat, těšte se!
No tak hrozný to zas nebude, bude to jen spíš pokus o návrat a obnovení své dávno zašlé a nikdy nevzniknuvší slávy Laughing out loud.

K nakouknutí Smiling moje tvorba

Obrázek uživatele Darkness 4you
Vložil Darkness 4you, Ne, 2008-07-27 20:26 | Ninja už: 5878 dní, Příspěvků: 427 | Autor je: Prostý občan

LOL veď lee je lepší než bol náš passat !!!! sakra ten musí ťahať keď my sme na ňom šli 200 km/h xD chudák Shiki


Nakŕmit pleas
jo a odporúčam si pozrieť "Trik se špičatým kloboukem" Laughing out loud

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Ne, 2008-07-27 17:14 | Ninja už: 5945 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Já je úplně vidím, jak vypadají jako soudečci, haha. Laughing out loud Dokonalej nápad, takže směle do další části. Eye-wink

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie