manga_preview
Boruto TBV 13

Stínový ninja 01

Mezi zeměmi Trávy,Země,Vodopádu a Ohně leží malá zemička.Ta země se jmenuje země stínů.Hlavní vesnicí je Vesnice skrytá ve stínu.Ve vesnici ukryté ve stínu žil chlapec jménem Mikuri Rune.Byl asi 170 centimetrů vysoký,měl hnědé vlasy a modré oči.Byl sirotek,na rodiče se vůbec nepamatoval.

Byla hluboká noc.Mikuri odhadoval že je něco kolem půnoci.Seděl na svém oblíbeném místě..Seděl na malém sklaním výstupku a výhled na vesnici mu zakrýval malý lesík.
Jejich vesnice ležela unitř hory.Vlastně hora nebylo to správné označení.Hora totiž v sbě měla cosi,co by se dalo nazvat dírou.Byla šestset šedesát osm metů vysoká a v průněru měla asi kilometr.Když někdo nahlédl shora dovnitř,neviděl nic jiného než neprostupnou tmu,způsobenou stínem hory.Navzdory tomu,dole ve vesnici se střídali den a noc.Nikdo nevěděl,jak je to možné,ale byli za to vděční.Skýtalo to perfektní ochranu.Jediná nevýhoda byla,že se v noci nesmělo svítit.Ani to však nebyl pro vesničany problém.Většina obyvatel stínové země ovládala zvláštní bezejmenou schopnost,která jim umožňovala vidět v noci stejně dobře jako ve dne.Lidé z ostatních vesnic nedokázali určit,kdy ji používali,ale dalo se to poznat tak,že dotyčný měl o něco tmavší barvu očí než obvykle.V jejich zemi nebylo moc lidí,kteří by mohli vyučovat Geniny.Většina chuuinů i jouninů,měli příliš starostí s misemi,na které byli posíláni,aby jejich země měla alespoň nějakou vážnost,nebo zabezpečovali severozápadní hranici,odkud by mohl přijít útok zemních ninjů.Neválčili sice se zemí Země,ale očekávali útok.Země Země totiž chtěla jejich zemi dobýt,aby mohla zahájit otevřený útok na zemi Ohně,ale také aby si podrobila tak dlouho vzpurné stínové ninji.Stínová země už dlouhou dobu vzdorovala.Takže ti,co neměli štěstí,aby je vyučoval některý chuuin nebo jounin,museli do učení do některé z okloních zemí.Neučili se tam konkrétní umění,ale techniky,které nenáleželi k žádnému z živlů,kterému se v zemi věnovali.
Mikuri se dnes stal,jako dalších jeho jednadvacet spolužáku geninem.Zítra měl proto odcestovat do země Trávy.Tam mělo odcestovat ještě šest jeho spolužáků.Zbytek měl jít buď do země Ohně,nebo Vodopádu.Byli rozděleni do dvojic a každá cestovala do jiné vesnice.Mikuri a jeho kamarád Tessen,měli cestovat do Vesnice ukryté v trávě.
Každý,kdo se stal geninem,ovládal celkem dvě jutsu.Noční klony,a přivolání tmy.Přivolání tmy bylo užitečné jedině při boji v místnosti,kdy člověk přivolal téměř absolutní tmu.
Schopnost vidění v noci se nepočítala,protože ji uměl každý.

Zamyšleně přejel rukou po skále.Jen tady byla hladká.Všude jinde byla hrbolatá,jako normální skála.Chvíli se na hladké místo díval,a pak si všiml,je že průhledné.Udiveně vstal a podíval se pořádně,jestli se mu to nezdá.Nezdálo.Do skály vedla dlouhá,úzká chodba.Zamyšleně se vydal dovnitř.Už tolikrát se o skálu opíral,ale tohle se stalo poprvé.
Stěny chodby byly hladké a černé,ale dost často na nich byl namalován jakýsi znak,který Mikuri nepoznával.Najednou chodba skončila.Místo ní tu byla velká rozlehlá místnost.Na stěnách byly nakreslené mapy,uprostřed stůl se spoustou skříní a jedna velká skříň.Nic víc,nic míň.
Zvědavě přešel ke skříni a otevřel ji.Byla plná svitků.Jeden z nich vyndal,otevřel a dal se do čtení.Hned poznal,že jde o popis nějakého jutsu.Četl dál,a zjistil že svitek popisuje jak se naučit jutsu zvané stín těla.Podle svitku toto jutsu umožňovalo přeměnit tělo ve stín,takže dotyčný mohl přocházed vším,čím se mu zachtělo,pokud ho netrefili do srdce,tak nezemřel.Vzrušeně vytáhl několik dalších svitků a položil je na stůl.Pak se dal do čtení.Všechny svitky popisovali nějaké stínové jutsu.Jeden svitek popisoval jak vytvořit stínovou kouli,kterou jste mohli házet po nepřátelích,jiný jak ovládat svůj vlastní stín atd.Rozhodl se že si nějaké opíše.Naštěstí při sobě vždy nosil dvy prázdné svitky a nějaké pero.Zapřemýšlel,které z těch jutsu by se mohlo hodit.Nakonec se rozhodl pro Stín těla a Stínovou kouli.
Když dopsal,tak své opisy pěčlivě uklidil do vého batohu,kde měl mimo jiné kunaie a shurikeny.Originály popadl do náručí a vyběhl z chodby ven.Proběhl lesíkem,a u sého přízemního bytu,blízko u lesa,skočil otevřeným oknem do ložnice.Opatrně položil svytky na stůl.Vklouzl do pyžama a praštil sebou do postele.Lehký vítr mu foukal do tváře,zatímco přemýšlel co všechno se mu dnes přihodilo.Nejdřív se stal geninem,pak objevil tajnou jeskyni se svitky obsahující stínová jutsu.Nechápal proč zrovna on.Ve vesnici bylo plno jiných a lepších.Dál se ale v přemýšlení nedostal,jemný vánek ho ukolébal ke spánku.
Ráno ho vzbudil budík.Líně se protáhl a pak vylezl z postele a dal si snídani.Připravil si věci na odchod a popadl svitky.Vyskočil oknem ven a rozeběhl se do středu vesnice,kde žil vůdce jejich vesnice,Jindai.Jindai žil v nejvyšším patře věže,která tvořila střed vesnice.Zadýchaný vyběhl až nahoru,kde padl na kolena a svitky se rozkutálely po podlaze.Posbíral je a zaklepal.,,Dále."Ozvalo se zevnitř.Vstoupil.Jindai seděl za stolem.Měl dloudé bílé vlasy,téměř žádné vousy a přátelské hnědé oči.,,Ahoj Mikuri."pozdravil.Přestože byl přátelský,byl skvělým a moudrým vůdcem.,,Dobrý den.Včera v noci jsem našel nějaké svitky,chtěl jsem vám je dát."položil mu je na stůl.Jindai jeden z nich otevřel a údivem se mu rozšířily oči.,,Kde jsi to vzal?"zeptal se.,,Dovedu vás tam."navrhl.Jindai přikývl a obešel stůl.Oby seběhli dolů z věže a rozeběhli se k lesu.Mikuri se vyšvihla na výstupek a přejel rukou po skalní stěně.Skála opět zprůhledněla.Jindai překvapeně vstoupil.,,Našel jsem to úplně vevnitř." oznámil mu.Dovedl ho až nakonec,na místo kde svitky našel.Jinai se s neskrývaným úžasem rozhlédl.,,Ty jsi našel poklad Stínových ninjů.Původních stínových ninjů." Původní stínoví ninjové byly už před dávnými lety dojednoho vyvražděni,oni jen převzali několik technik,a jejich zemi.,,Pane?Můžu už jít?Musím na cestu." staral se,za chvíli měl být u brány,kde měl spolu s Tessenem vyrazit.,,Jdi hochu.Jsem ny tebe pyšný." pochválil ho.Jindaiovi byl velice blízký,on sám měl děti,ale Mikuriho si oblíbil.
Vyrazil z jeskyně jako blesk.Během pár minut byl u brány kde už čekal Tessen.Byl o něco vyšší než on,měl černé vlasy a hnědé oči.Ven se šlo přes sedm bran,které byly stráženy,a poušteli jen na heslo.Každá brána měla jiné.Různá hesla byla také pro vstup do hory,a pro cestu z ní.,,No to je dost že jsi tady." přivítal ho Tessen.,,Alespoň bys mohl bát milejší nemyslíš?A kromě toho,nejdu pozdě." namítl.,,Vždyť já nic neříkám.Pojď už." pobídl ho.Společně prošli všemy sedmi branami,do slunečného světa a zamířili na jih,do země

4.214285
Průměr: 4.2 (14 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele l.i.ch.
Vložil l.i.ch., Čt, 2008-06-19 23:32 | Ninja už: 5949 dní, Příspěvků: 55 | Autor je: Prostý občan

Díky za koment. Nevěřil sem, že se mi tu nějakej objeví. Pokráčko by mělo bejt, ale kdy, to nevim. Ten konec...asi sem to blbě zkopíroval. A psít už budu líp neboj.

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Čt, 2008-06-12 00:07 | Ninja už: 6088 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

To je moc zajímavej příběh. Smiling Škoda, že nepokračuje... Ten konec je hodně podivně useknutý, co bude dál? Eye-wink
Pokud budeš pokračovat, pokus se ještě o mezery za tečkama a čárkama a přímé řeči začínej na novém řádku, díky. Eye-wink

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie