manga_preview
Boruto TBV 09

Rio of the Leaf Village IV.

Chunninské zkoušky se blížily a Kakashiho tým pilně trénoval. Naruto si zlepšil Kage Bunshin no Jutsu, Sasuke makal na svém Sharinganu a Rio si vymýšlela nové útoky a strategie, které by mohla uplatnit v bojích. Když ji Naruta ukazoval pár známých lidí z Listové, rozhodně nepochybovala, že se bude muset utkat se silnými ninji.
Například ten divný týpek Lee. I když se chová trochu zvláštně, rozhodně není slabý. Snad nikdo nemá lepší taijutsu nežli on. Také se seznámila s týmem Asuma v kterém byl poněkud boubelatý Chouji, Ino Yamanka, která se občas chovala jako slepice a Shikamaru Nara, který Rio velmi zaujal. I když o sobě vždycky tvrdila, že je hrozně líná, tenhle kluk ji porazil na celé čáře – línějšího člověka by těžko hledala. Od jejich trenéra Asumy se ale dozvěděla, že Shikamaru je ve skutečnosti génius a ve vymýšlení strategií je neporazitelný. Od té doby je na něj Rio hodně zvědavá. Ráda by ho viděla bojovat.
Teď se ale musí soustředit hlavně na sebe. Musí zdokonalit své schopnosti aby byla ještě silnější. Trénovala ovládání své chakry aby, až zase bude něco drtit, neudělala chybu. Genjutsu pomocí svých korálů bohužel trénovat nemohla.
„Chunninské zkoušky se už blíží.“ Pronesl Kakashi. „Ale jak vidím, jste v dobré formě.“
Kakashi měl radost, že se situace v týmu vylepšila. Může za to vděčit Rio, která se Sasukemu omluvila. Tým teď mnohem lépe spolupracuje a světě div se, už se ani moc nehádají.
Naruto se Chunninských zkoušek nemohl dočkat. Nemluvil o ničem jiném. Pořád dokola mlel, že se rozhodně stane Chunninem a že všechny porazí. Rio se Sasukem se jenom usmívali.
Netrvalo to však dlouho a byl konec řečí.
Oficiální den Chunninských zkoušek byl tady.

Naruto, Sasuke a Rio stáli před hlavní budovou. Kakashi jim popřál hodně štěstí. Všichni tři vstoupili dovnitř. Pro Naruta a Sasukeho to nebylo nic nového, přeci jenom se už jednou zkoušky účastnili, zato pro Rio to byla novinka. Ještě nikdy neviděla tolik ninjů z tolika různých vesnic pohromadě na jednom místě.
„Neměj strach,“ usmál se na ni Naruto a zatnul ruce v pěst, „Ty je zmákneš!“
Rio se usmála, i když si po pohledu na ty všechny nebezpečně vypadající týpky, nebyla tak jistá.
Netrvalo dlouho a narazili na další Geniny z Listové. Naruto se vybavoval s Kibou, Sasuke se dal do řeči s Nejim. Lee chvilku civěl na Rio, která se s ním jakž takž snažila udržet hovor, pak to ale vzdala a začala se bavit s Shikamarem.
„Tak co, jak se cítíš?“ zeptala se ho.
Shikamaru se tvářil znuděně. Rio už ho chvilku znala a přišlo ji to legrační.
„Nic moc. Je to vopruz.“
Rio se zasmála. „Tady je někdo pěkně línej a otrávenej ….“ Popíchla ho.
Shikamaru se nejdřív zamračil ale pak se přesto pousmál.
„Slyšela jsem, že jsi docela hlava.“ Pronesla.
Shikamaru se na ni nechápavě podíval. Rio se usmála a zaťukala si na hlavu. „Jako, že jsi chytrej.“
„Ne, to jsem pochopil, jenom nemám tušení, odkud jsi to vzala?“
Rio si založila ruce v bok. „Máš pravdu, vymyslela jsem si to. Jsi pěknej idiot.“
Shikamara její odpověď překvapila. Neznal Rio moc dlouho ale i za tak krátkou dobu poznal, že je v čemsi zvláštní. Je teda fakt otrava přemýšlet o takovýhle věcech, ale musel uznat, že je celkem zajímavá. Chtělo něco říct, ale Rio už odešla.
Hmm, pomyslel si a radši se šel dívat na mraky. Jsou přece tak krásný a volný ….

První částí Chunninské zkoušky byl písemný test. Naruto a Sasuke už ji řekli všechno potřebné, takže věděla o co jde. Sasuke použil Sharingan a v mžiku měl odpovědi u sebe. Poté je poslal Narutovi. Rio pomocí své chakry aktivovala korále a chytila jimi jednoho člověka do genjutsu. Nabourala se mu do mysli a přečetla mu myšlenky. Ihned měla i ona informace v kapse.
První část testu měli za sebou.
Rio si celkem oddechla. I když to nebylo zas tak těžké, ten strach a napětí z toho, že by ji mohli nachytat, byl nepříjemný. Ale zvládli to.
Teď je čeká druhá část, která se má odehrávat v takzvaném Lese Smrti. Ten název nevěstil nic dobrého, ale i tentokrát Rio věděla do čeho jde. Naruto se Sasuke ji předem o všem informovali. Dohodli se, že svitek bude nést Sasuke. Obdrželi nebeský svitek.
Ještě, když Anko všem vysvětlovala pravidla, rozhlížela se Rio po okolí. Viděla tým Gaie, tým Asuma i tým Kurenai …. Všechny, které znala. Zaujal ji však ještě jeden tým. Nejmenší z těch tří měl krátké červené vlasy a na zádech jakousi dýni. Vyšší kluk vedle něj zase na zádech nosil věc připomínající mumii. A dívka stojící s nimi se pyšnila obrovských vějířem. Rio ji chvíli pozorovala, protože ji zaujalo její oblečení a účes. Čtyři culíky, to ještě na nikom neviděla …. I oblečení měla zajímavé, ale poněkud vyzývavé – japonské kimono s hlubokým výstřihem, krátkou minisukní a střídavě oblečené síťované punčocháče. Dívka si všimla, že se na ni Rio dívá a také se na ni zadívala. Změřila si ji pohledem.
Rio na sobě měla černé triko s menším výstřihem a tříčtvrtečními rukávy, kraťasy do půly stehem a sportovní boty. Přes kolena měla návleky jako chrániče. Okolo krku ji chrastily dlouhé korále a kolem pasu měla pouzdro na kunaie a shurikeny.
Dívka se na ni usmála a pak ihned něco pošeptala tomu klukovi s mumií. Ten si Rio také přeměřil a pak se společně něčemu zasmáli. Rio to pochopila tak, že se jí vysmívají a tak po nich na oplátku hodila ten nejhorší vražedný pohled, který uměla. Oba překvapeně povytáhli obočí. Ten červenovlasý kluk o celou situaci nejevil vůbec zájem a poslouchal Anko.
V tom do Rio drcnul Naruto.
„Dělej, už musíme jít.“
Tak se soustředila na trojici těch neznámých, že vůbec nevnímala okolí. Za chvíli už Kakashiho tým stál před vchodem do lesa. Sasuke v ruce svíral nebeský svitek.
„Myslíte, že to zvládneme?“ zeptala se s jistou nejistotou Rio.
Naruto se pousmál.
„Že váháš.“ Řekl sebevědomě jako vždy.
„Jen se nepřeceňuj,“ pronesl Sasuke, „Musíme si dávat pozor.“
Brána se už otevřela a všechny týmy vyrazily.
„Kluci, máte nějaký osvědčený plán?“ zeptala se Rio.
„Nejúčinnější podle mě bude,“ řekl Sasuke, „když budeme směřovat směrem k věži a nastražíme tam past. Pak si jenom počkáme, až se nám někdo chytí.“
„No jasně!“ souhlasil Naruto.
Rio celkovou situaci chápala. Je jasné, že prohledávat bezmyšlenkovitě les nemá cenu. Sasuke nápad je dobrý. Pátý den budou všichni v blízkosti věže se svými svitky. Jenže určitě není jediný koho to napadlo. A co když budou mít smůlu a nechytnou nikoho se zemským svitkem? Poslední den toho pak moc nenadělají.
„Jdeme tedy?“ zeptal se ji Sasuke.
„Počkej chvilku,“ přerušila ho Rio, „Něco mě napadlo.“
Naruto se Sasukem se na ni podívali.
„Co kdybychom se rozdělili? Jeden z nás by směřoval k věži a nastražil past. Ostatní dva by pročesávali les a snažili se ukořistit svitek. A sešli bychom se na smluveném místě v určitý den.“
Naruto se Sasukem přemýšleli.
„Neměli bychom raději zůstat pohromadě?“ řekl Naruto.
„Přijde mi, že takhle by to mohlo být efektivnější.“ Odpověděla Rio, „Co si o tom myslíš, Sasuke?“
Sasuke chvíli uvažoval.
„Mě to přijde jako dobrý nápad. Když se rozdělíme, ušetříme tím čas a svitek můžeme najít rychleji. Navrhuju, aby Naruto šel připravit past k věži a já s Rio se postaráme o zbytek lesa.“
Naruto hned vyštěkl. „Hej, to mě chcete jako rychle odšoupnout a hodit na mě tu nejhorší práci?“
„Uklidnit se, Naruto,“ mírnil ho Sasuke, „Napadl jsi mě ty, protože mi přijdeš pro tuhle úlohu nejvhodnějších – ovládáš svoje multi Kage Bunshin no Jutsu – to je na nastražení pasti perfektní. Můžeš tak snadno chytit protivníka.“
„Sasuke má pravdu,“ souhlasila Rio, „Měli bychom to udělat takhle.“
Naruto nakonec souhlasil.
„Sejdeme se u věže ode dneška za 3 dny. Kdybychom nic neukořistili, měli bychom míst ještě nějaký čas na nouzové řešení.“ Rozhodl Sasuke.
„Dobře.“
Naruto se vydal směrem k věži a Sasuke s Rio šli napříč lesem.
„Také bychom se měli rozdělit.“ Napadlo Rio. „Pokryjeme tak větší plochu.“
Zanedlouho došli k řece u velké skály. Sasuke zabodl do země kunai.
„Za pár hodin se sejdeme tady. Ať se děje co se děje. Na tomhle místě.“
Rio přikývla. „Dobře.“
Sasuke vyrazil. „Hodně štěstí.“
„Taky.“
A už oba zmizeli v hustém lese.
Rio si to razila hustými porosty, větvičky ji píchali do obličeje, ale stále postupovala kupředu a rozhlížela se po okolí. Už prohledávala les pěkně dlouho a stále na nikoho nenarazila. Alespoň doufala, že se Narutovi a Sasukemu nic nestalo. Byla unavená, vydala se proto sehnat něco k jídlu a dát si menší přestávku. Seskočila ze stromů a po cestě sbírala lesní plody.
V tom uslyšela jakési zašustění. Okamžitě se otočila po zvuku. A zase. Někdo okolo ní pobíhal. Ihned šáhla do kapsy pro kunai. Soustředila se. Musí být připravená. Druhou rukou pevně svírala své korále. V tom se ozvalo silné zašustění těsně za ní. Někdo za ní vyskočil. Rio se rychle otočila a s hlasitým zařváním po komsi neznámém hodila kunai. Ten někdo dopadl tvrdě na zem, kunaii se však vyhnul.
Lekla se. Na zemi před ní ležel pomlácený Shikamaru. Bolestivě se chytal za hlavu, hozený kunai těsně vedle něho.
„Shikamaru!“ vykřikla Rio a už si to k němu mířila. V tom se ihned zastavila. Musí se uklidnit a soustředit. Klidně to může být nepřítel, který jenom použil přeměnu. Shikamaru se zvedal.
„Počkej, stůj.“ Rio pokročila o krok zpátky a opět šahala po kunaii. Postavila se do bojové pozice, kdykoliv připravena zaútočit.
Shikamaru se na ni nechápavě díval.
„Jsi pravý Shikamaru?“ hodila po něm vražedný pohled. „Dokaž to!“
Shikamaru se podrbal na hlavě. Zívl. „Ale ne … To je taková otrava. Radši, abych zmizel ….“ A už se otáčel, že půjde pryč.
Rio byla překvapená. Napadlo ji, že tohle asi opravdu bude pravý Shikamaru, protože jedině on by udělal něco takového.
„Ne tak rychle!“ ihned po něm hodila shuriken. Shikamaru se mu jen tak tak vyhnul. „Dobrá, pravděpodobně jsi opravdový Shikamaru, ale i kdyby ne, zkouška je zkouška. Ukaž svůj svitek.“
Shikamaru hodil otrávený obličej. Zvedl dlaně na znamení že se vzdává. „Promiň, ale já ho u sebe nemám. Klidně mi prohledej kapsy nebo co chceš.“
Tady Rio pochopila, že od něj asi nic nezíská.
„Dobrá, tak můžeme jít alespoň spolu, ne?“ navrhla mu i když byla stále na pozoru.
„No, co mi jiného zbývá. Jaký hledáte svitek?“
„Zemský a vy?“
„Čirou náhodou taky.“
Šli společně hledat něco k jídlu.
„Jseš tu sám?“ zeptala se ho. Po chvilce už si byla jistá, že o žádnou výměnu nejde.
„Jo, rozdělili jsme se. Chouji je u věže a já s Ino máme na starosti zbytek.“
Rio se pousmála. „Zdá se, že nás napadl stejná strategie.“
Shikamaru se na ni otočil. Rio se usmála. „U nás je to stejné.“
Rio byla polichocena. Shikamaru je známý jako výborný stratég a když vymyslela stejnou strategii jako on …. Hned je ten svět hezčí. Ale nesmí ztratit hlavu! Musí se soustředit!
V tom si oba všimla nějakých lidí nedaleko od nich. Popošli blíž, aby si je prohlédli lépe. Rio zjistila, že to byl ten samý tým, který zkoumala, když jim Anko vysvětlovala pravidla.
„Ale ne!“ zděsil se Shikamaru, „To jsou píseční nijové.“
Rio se na něj otočila. „Ninjové z Písečné?“
Slyšela o nich, že jsou velmi silní a obávaní.
Ten červenovlasý kluk právě s někým bojoval. Rio jenom valila bulvy. Z té jeho divné dýně vylézal písek a on sám nehnul ani prstem.
„Písek ho ochraňuje a on sám nemusí nic dělat. Je skoro neporazitelný.“ Vysvětlil Shikamaru. „Gaara z Pouště …“
„Gaara …“ zašeptala Rio.
V tom Gaara ( nebo spíš jeho písek ) popadl nějakého ninju a jedním stiskem ho rozdrtil. Rio měla oči navrch hlavy. To bylo tak …. Kruté. Všude stříkala krev. Rio se třásla. Najednou měla strach.
„Je pěkně nebezpečný ….“ Řekl Shikamaru, „Rio, radši padáme. Jestli si nás všimne, je po nás ….“
„S-souhlasím ….“ Přitakala Rio a už se zvedala k odchodu.
Gaara si jich bohužel všiml. Ihned se po nich otočil.
„Počkejte, vy tam.“ Pronesl a jeho hlas zněl děsivě. Shikamaru s Rio naráz ztuhli. Stáli jako zařezaní.
„Gaaro, to stačí.“ Řekl Kankuro, „Svitek už máme, tak jdeme. Nebudeme se zdržovat.“
„Sklapni.“ Setřel ho Gaara. „Nenechám je odejít.“
Pomalu se k Shikamarovi a Rio přibližoval.
„Gaaro!“ Temari se snažila o milý tón, „Nech je jít. Nic nám neudělali.“
„Ticho!“ zařval Gaara.
Rio tlouklo srdce div ji neprorazilo hrudník. Neodvažovala se ani pohnout. Shikamaru na tom byl stejně.
Gaara se k nich stále přibližoval. Písek z jeho dýně už vylézal a chystal se zaútočit.
„Gaaro!“ zaječela Temari. Gaara ji neposlouchal.
Rio se snažila pohnout a ustoupit alespoň o krok dozadu. Byla však tak vystrašená, že zakopla a spadla. Gaara byl u ní stále blíž. Z očima plnýma hrůzy se mu dívala do obličeje, písek už byl skoro u ní. V tom viděla obraz toho rozdrceného ninji. Zachvátila ji panika.
V tom se Gaara zničehonic zastavil. Nemohl se ani pohnout. Temari se Kankuro se podivili. Rio si toho hned všimla. Podívala se dolů. Gaara byl spojen stínem s Shikamarem. Kagemane no Jutsu! Shikamaru teď naprosto ovládal Gaaru!
Rio si oddechla. „Uf, díky, Shikamaru.“
Shikamaru se však soustředil a vypadlo to, jakoby mu udržení Gaary dělalo potíž.
V tom se těsně před ní objevila Temari. Vytáhla svůj vějíř a zakryla jím prostor mezi ní a Gaarou, jakoby je chtěla od sebe oddělit.
„Okamžitě odtud vypadněte.“ Řekla jim. Otočila se na Shikamara. „Nezvládneš udržet Gaaru moc dlouho.“
Shikamaru ji musel dát za pravdu. Už teď se mu Gaara vymykal kontrole.
„Jestli ihned nezmizíte, zabije vás!“
„Jak můžeme vědět, že to není jen léčka?“ zaútočila ihned Rio, „Máte oba svitky, chceme o ně bojovat!“
„Rio, nebuď blázen! Gaaru nemůžeš porazit, zabije tě! Ti týpci si nedělají srandu!“ vyjel na ni Shikamaru.
„Shikamaru má pravdu,“ řekla Temari, „Myslete si co chcete ale já už se opravdu nehodlám dívat na další rozdrcený těla. Je to nechutný.“
Pouto mezi Shikamarem a Gaaro se nyní přerušilo. Dělil je od sebe pouze Temariin vějíř.
„A teď jděte!“ zařvala na ně.
Rio z Shikamarem jako na povel zmizeli. Utíkali co nejdál odsud.
„Co tě to napadlo, postavit se Gaarovi? Zešílí jsi?“ domlouval ji Shikamaru, „Můžeme poděkovat Temari, že nás zachránila!“
„Dobře, dobře, necháme toho ….“ Řekla Rio, „Ale řeknu ti, ten Gaara je pěkně strašidelnej týpek …..“
„Všichni z Píseční jsou …. Strašidelní ….“
„Neříkal jsi, že jsi s tou Temari bojoval? Vyhrál jsi, ne?“
„Jo, to je pravda …..“
„Tak vidíš.“
“Ale Gaaru bych v životě neporazil. Oddělá tě jednou ranou. I když třeba Lee nebo Sasuke se s ním drželi dost dlouho.“
„Lee?“ podivila se Rio. „S pouhým taijutsu?“
„Je opravdu dobrý.“
To musí být sakra dobrý když s pouhým taijutsu byl schopný vyhnout se tomuhle smrtícímu písku. Rio se na to všechno snažila nemyslet. Byl to otřesný zážitek, takový strach už dlouho nepocítila.
S Shikamarem se už musela rozejít. Měl stejně jako ona domluvený sraz se svými týmovými partnery. Spěchal za Ino, Rio si to mířila rovnou k Sasukemu.
Doufám, že Sasukemu se to podařilo, pomyslela si.

Další díl : http://www.konoha.cz/?q=node/22079

4.857145
Průměr: 4.9 (7 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yumi-chan
Vložil Yumi-chan, Út, 2016-07-19 22:07 | Ninja už: 3943 dní, Příspěvků: 143 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Mise L: Trošičku mě zklamalo, že jsi jim udělala úplně stejný zkoušky jako byly ty originální. Nemyslím si, že by byly Chunnunské zkoušky k něcěmu, kdyby se pořád opakovaly.
Na druhou stranu se mi líbí, jak jsi dokázala vystihnout jejich opravdové charaktery (myslím tím, že si je napsala, pěkně) Smiling

„I guess it’s time to put down my pen, Right…I need a title for the next book…let’s see…Ach,got it…“The Tale of Naruto Uzumaki“…pefect.“ - Jirayia

Obrázek uživatele TsuchiKim
Vložil TsuchiKim, St, 2008-03-19 19:08 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 747 | Autor je: Prostý občan

Super, škoda jen, že se Gaara nezměnil.

dlouho jsem tu nebyla, ale snad se to zase změní a doženu staré resty Smiling *těší se na ty "své" autorky*

"kniha" Ninža z druhého patra? Jedině za trest! více - proč já tomu vlastně dělám reklamu? Puzzled

jsem členem Spolku žroutů knih (itadakimááás), naše závislost a rychlé čtení je přímo legendární, kdo by se chtěl přidat ať kontaktuje Akumakirei

napsala jsem recenzi na Black Cat, ale nevím jestli se tím mám chlubit Smiling
a pokračovala s recenzí NO.6

jsem členem FC Cinkl, FC Yuki Kaze-san a FC tepeyollotl

všude narážím na to, že 92% teenagerů poslouchá hip hop a pokud patřím do zbylých 8%, ať si to přidám do podpisu, ale je zajímavý, že to má polovina konohy a mém okolí to poslouchá pouze jeden člověk :D

Obrázek uživatele Cookie
Vložil Cookie, So, 2008-03-15 16:23 | Ninja už: 5932 dní, Příspěvků: 230 | Autor je: Prostý občan

Páni,začíná to být super Smiling Řekla bych,že mezi Shikamarem a Rio se něco stane Smiling

Obrázek uživatele fast ramen
Vložil fast ramen, St, 2008-02-27 22:08 | Ninja už: 6016 dní, Příspěvků: 23 | Autor je: Prostý občan

mne sa to paci ako vsetky pribehy zasluzi si pokracko

Obrázek uživatele vrahoun
Vložil vrahoun, Po, 2008-02-25 13:00 | Ninja už: 5949 dní, Příspěvků: 100 | Autor je: Prostý občan

moc hezkej pribeh musis sem dat pokracko co nejdriv!!!

Pravá pýcha ninji není to jak žil ale jak zemřel.

Obrázek uživatele Ryuuka
Vložil Ryuuka, So, 2008-02-23 21:19 | Ninja už: 5974 dní, Příspěvků: 757 | Autor je: Prostý občan

no uža jen by mě zajímalo jestli bude shikamaru lačnit po temari nebo po rio...no očividně rio se do toho začíná taky nejak zamotávat...no rozhodně bude asi ještě co číst...fakt dobrééé...