manga_preview
Boruto TBV 07

Zvláštní sen

„Měla jsem dnes takový zvláštní sen.“
„Jaký zvláštní sen?“
„Šla jsem po ulici. V centru. Sluníčko pražilo a já byla na procházce. A najednou jsem vešla do Sushi restaurace. Což bylo divné. Já nesnáším sushi.“

Neochotně se prodral menším hloučkem lidí. Strážný si jej okamžitě změřil pohledem. Černý oblek, klobouk taktéž. Mířil k němu. Už se nadechoval vyslovit své varování, když v tom dotyčný vytáhl odznak. Hned věděl, která bije. Bez řeči jenom pokynul hlavou a otevřel mu dveře.
Uvnitř restaurace byl nepořádek. Poházené židle, rozbité nádobí.
„To je dost, že ses uráčil ukázat.“
„Sklapni,“ zabručel podrážděně nově příchozí.
„Už jsem obával, že se dnes tvé ctěné návštěvy ani nedočkáme,“ pokračoval stejně oděný muž, však se zrzavým kartáčem pod nosem.
„K popukání. Za břicho se popadám,“ odvětil jízlivě na oplátku. „Proč jsi mě tedy volal?“

„A co bylo dál?“
„Sedla jsem si. Čekala. Vevnitř bylo strašně rušno. Hodně lidí obědvalo. Přišli také dva muži. Nejspíše obchodníci. Měli na sobě strašně drahé obleky.“

„Jedenáct bodných ran?“
„A podříznuté hrdlo.“
„Za bílého dne,“ konstatoval, nevěřícně zvedaje se od mrtvého. „Jen tak?“
„Dle svědků ano. Žádný zjevný důvod. Žádná hádka, křik, zkrátka nic.
Protřel si oči: „Zbraň?“
„Obyčejný kuchyňský nůž.“

„Pak si ke mně přisedla žena.“
„Jak vypadala?“
„Já… Nemohu si ji vybavit, ale… Měla rusé vlasy.“

Povzdechl si: „Dobrá, co je zač ten chlap?“
Papír zašustil. „Yuushin Taiboku, třicet pět let, právník, svobodný.“

„Něco mi říkala, ale nebylo jí rozumět. V okolí byl přílišný hluk. Pak se zvedla, dala mi pusu na líc a odešla.“

„…je obyč nebo ne?“
„Není.“
„Co zpráva zásahového týmu? Něco neobvyklého? Třeba stopy po genjutsu?“
Krátce zalistoval ve spisu, jenž držel v rukách, „podle zprávy žádné typické známky užití genjutsu. Zorničky v normálu. Žádné abnormality v proudění chakry. Genjutsu můžeme vyloučit.“

„Hned jsem vstala. Šla jsem za ní a najednou...“
„Najednou?“
„Já-já nevím. Opravdu.“
„Prosím.“
Kousla se do rtu.

Přítmí lampičky osvětlovalo dvojici spisů. Rusovlasá žena vzala malinký prázdný svitek a začala psát. „Úspěch. Žlutý. Pokračujte.“ Srolovala svitek a provedla pečeť. Otočila se k vedle sedícímu hadovi. „Víš, co máš dělat.“ Na odpověď jenom pokynul hlavou a spolkl svitek.

„Co bylo dál?“

Zaklapla desky s právě dočtenými zprávami. Vytáhla z kapsy tabatěrku. Beze spěchu ji položila na stůl zatímco se uvelebovala na židli. Kdežto jednou rukou vysvobozovala jejího obyvatele, tak druhou si mezitím odhrnula rusavý pramínek vlasů z očí. Škrtla sirkou o desku stolu. První obláčky dýmu stoupali vzhůru ke stropu. Koutky úst se jí začínaly křivit do úsměvu.

„Já… když jsem míjela ty dva může… Já… Já toho muže bodla… A znovu a znovu. Jak šílená… Ale byl to jen sen. Byl to jen sen.“ Nervózně se usmála.
„Matsuri… To, co jste právě popsala... nebyl sen.“

Poznámky: 

Vytvořeno v rámci FF výzvy na téma "Sen"

5
Průměr: 5 (5 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, Út, 2019-07-02 09:34 | Ninja už: 5852 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

Už se na ty nováčky vážně vy... To rozhodně není kategorie pro tebe Smiling Ten začátek byl super, líbilo se mi, jak se děj prolínal. Bylo to tajemný a poutavý. Přemýšlela jsem, jestli se mi kdy zdál sen, že jsem někoho zabila, myslím, že nastesti ne. Každopádně, když ti pak někdo řekne, že to nebyl jen sen, to musí být krutý uvrhnutí do reality. Doufám, že toho od tebe uvidíme víc.

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Ne, 2019-06-30 19:56 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2989 | Autor je: Gaarova tykev

Patríš medzi majstrov tajomna a temna Kakashi YES Kakari ti pri Rudo Černo napísala, že nepatríš medzi nováčikov a zas ťa tam vidím Tee-hee Mám dosť priškvarený mozog z toho hicu, tak sa ospravedlňujem za asi nie moc premyslený komentár Takový trapas... Dej má dve línie, Matsurine rozprávanie o sne a policajné vyšetrovanie jej živého sna. Môžeme rozmýšľať - to je tvoja špecialita - čo je Matsuri zač (aj jej meno je príznačné) a aký vzťah má s rusovlasou ženou s hadom, ktorá si spokojne zapálila a: "Koutky úst se jí začínaly křivit do úsměvu." Puzzled Napadla ma Karin, ale tá hadov neprivolávala Ehh... jasně... hehe... V podstate to ani nie je pre pointu príbehu dôležité. Veľmi sa teším, že si zas niečo napísal, mohol by si aj častejšie a vďaka za zážitok Ino ti gratuluje!

Obrázek uživatele Atreides
Vložil Atreides, Po, 2019-07-01 17:01 | Ninja už: 5500 dní, Příspěvků: 271 | Autor je: Student Akademie

Mockrát děkuju za chválu a rádo se stalo. Smiling
Nováčci. Laughing out loud Tož myslel sem, že se to vztahuje spíše k počtu vydaného, ale dobrá jak si přejete, odstraňuji. Tee-hee
A co se děje týče povím snad jen jediné. My nesmíme ani naznačovat. Eye-wink

"War. War never changes..."