manga_preview
Boruto TBV 11

Temný Fénix 20

Boj o Most

Uvnitř domu čekal Naruto na zprávu od svého dvojníka, převlečeného klona. Když tým z Iwy odešel, klon se zrušil a Naruto se otočil na své týmové kolegy a senseie.

„Shodli se na tom, že kdyby se pokusili vybít bariéru, tak na tom spotřebují mnoho chakry, a byla by sebevražda nám pak čelit. Mají v plánu informovat Tsuchikageho o tom, že máme v Konoze Uzumakiho, který je schopný ve Fuuinjutsu a že máme nového assassinačního specialistu, ale nevědí, jestli je to jeden z nás, nebo máme někoho v záloze. Máme ale problém, protože se rozhodli, že zničí most předtím, než odejdou. Já ale nemůžu vyrobit tolik pečetí v daném časovém úseku.“ Řekl nabručený Naruto, protože nepomyslel, že by se pokusili most zničit.

„Tak chtějí využít poslední možnost, a to, vylákat nás. Naší misí je ale chránit Tazunu, než dokončí most. Jestli ale začne z nuly, přestože se bychom se postarali o Gatoa, bude nás to stát moc času. Budeme tedy muset bojovat. Sakuro, Sasuke, máte ještě ty chakra pečetě které jsem vám dal?“ zeptal se Kakashi a oba přikývli.

„Dobře. Sakuro, připrav se, budeš Sasukeho záloha, protože on se bude ve vesnici muset postarat o tolik banditů, kolik zvládne. Nechci, aby se pak začali potulovat po okolí. Pokus se šetřit chakrou. Žádný obyčejný bandita se nedokáže dostat přes tyhle bariérové pečetě, takže pokud zde Tazuna s rodinou zůstanou, budou v bezpečí. Sasuke, myslíš si, že se o ty bandity bez mojí nebo Narutovy zálohy dokážeš postarat?“ zeptals eKakashi.

„Zvládnu to sensei.“ Řekl sebevědomě Sasuke a skrytě byl potěšen, že mu sensei svěřil takovou misi jen se Sakurou jako zálohou.

Sasuke by preferoval otestovat svou sílu proti jiným ninjům, ale během působení v Týmu 7 si uvědomil, jak dalece napřed je Kakashi a Naruto. Začínal si uvědomovat, jak velký rozdíl je mezi ním, a kterýmkoliv jiným jouninem. Sasuke se proto rozhodl, že místo toho, aby si šel někam postěžovat, tak zatne zuby a začne trénovat doufajíc, že časem se rozdíl začne zmenšovat, že jednoho dne bude stejně silný jako Naruto a další na ředě, Itachi. Prozatím mu Naruto jako oponent k porovnání, stačil.

„Dobrá. Neváhejte. Banditi nebudou problémem, pokud se jejich čísla ve skupinách nezvětší. Pokud bude skupina čítat více než deset členů, buďte opatrní. Sakuro, chci, abys se svými zbraněmi mířila tak, abys zabila. Žádné hry na hrdiny. Bez toho, abych tam byl jako záloha já, nebo Naruto, tak se velkým skupinám vyhýbejte.“ Řekl přísně Kakashi.

„Rrozumím sensei.“ Řekla Sakura.

Naruto vytáhl masku, kterou si přetáhl přes spodní část obličeje, aby skryl své nejvýraznější rysy.

„Snažíš se kopírovat sneseie Naruto?“ zeptala se Sakura.

„Ne. Jen jsem díky mým jizvám lehce identifikovatelný. Chceme se vyhnout tomu, aby se Iwa dozvěděla příliš mnoho informací takhle brzy. Už vědí, že jsem Uzumaki, který je schopný ve fuuinfutsu. To už je pro mne příliš, ale tomu nemohlo být zabráněno. Nepotřebují získat dobrou fotku do jejich bingo knihy. Nevíme, jestli se dokážeme postarat o všechny tři. Jeden může uprchnout, zatímco nás budou další dva zdržovat. Čím méně se dozvědí, tím lépe.“ vysvětlil Naruto.

„Proč ne? Získal bys respekt.“ Řekl zmatený Sasuke.

„Je příliš brzo. Potřebuji více zkušeností. Pokud mne Iwa zahlédne a uvědomí si mou úroveň nebezpečí pro jejich ninji, vůbec mi to nepomůže. Ano, mám schopnosti, ale nemám zkušenosti na to, abych je využil skutečně efektivně. Čím déle mě budou podceňovat, tím déle budu snadněji vyhrávat. Být ninjou není o tom, mí blýskavá jutsu, ale o tom, abychom zvládli mise s co nevětší efektivitou. Nechcete mít dokončenou misi s tím, že vám vymřel tým. To vypadá špatně ve vaší složce. Pokud jste pro ostatní národy viděn jako příliš velká hrozba, tak se to může lehce stát. Zeptejte se Kakashiho. On si tím prošel.“

„To je pravda. S tím, v kolika jsem graduoval z Akademie a s tím, kdo byl můj otec, tak jsem byl populárním terčem. Záměrně jsem dostal senseie, který byl schopen se postarat o hrozby, které bych nezvládl.“ Potvrdil Kakashi.

„Tak tohle je důvod, proč jste dostal tenhle tým.“ Uvědomil si Sasuke.

„Ano, jeden z nich.“ Řekl Kakahsi.

O půl hodiny později, Kakashi a Naruto přišli na mostě počkat na Iwa ninji. Jak očekávali, ti se objevili krátce poté.

„Takže hrozba zničením mostu vás dostala z vašeho hnízdečka.“ Řekl Tomoharu vítězně.

„Bylo by více než otravné, kdyby Tazuna začal stavět z nuly.“ Řekl Naruto.

„S tím, jak mluvíš, tak by si tě mohli zaplést s nějakým Narou.“ Řekl Ichikawa.

„Kdo ví?“ Řekl Naruto a krčil rameny.

„Zamlouvám si Kakashiho.“ Řekla Mikiko radostně.

„Jak myslíš. Ichikawo, chceš toho kluka? Počkám si, jestli si Mikiko poradí s Kakashim a popřípadě jí pomůžu.“ Řekl Tomoharu.

„Samozřejmě. Bude to skvělé zabít Konožského spratka.“ Řekl Ichikawa zlomyslně.

„Nehraj si, jen se jej zbav.“ Přikázal Kakashi Narutovi.

„Ano, sensei.“ Odpověděl Naruto.

„Ty si vážně myslíš, že ten tvůj prcek má šanci zabít Ichikawu? V žádném případě. Budeš litovat, že jsi nás potkal Kakashi.“ Posmívala se Mikiko a vyslala své včely na Kakashiho.

Naruto se podíval na Ichikawu. Všechny omezující pečetě už měl odemčené a byl připraven jít na svou plnou rychlost. Jeho protivník byl uživatel hlavně Dotonu, což znamenalo, že svá jutsu musel omezit pokud možno na Raiton. Ichikawa byl také taijutsu specialista, který k posílení už tak vysoké úrovně taijutsu používal svůj element. Naruto byl rád, že se rozhodl pro Raiton svůj třetí element.

„Měl by ses vzdát chlapče. Nemáš šanci mě porazit.“ Řekl Ichikawa.

„Já myslím, že ano. Nech mě ti ukázat tvůj omyl.“ Řekl Naruto a vytáhl své tanto.

„Uvidíš, proč je mé brnění tak slavné. Ještě žádný kenjutsu uživatel se nedokázal dostat skrz. Tsuchi no Yoroi!“ prohlásil a jeho ruce proletěly krátkou sadou pečetí.

Naruto se rozběhl na svou plnou rychlost a šokoval tak Chuunina. Naruto se rozhodl pro Uzumaki styl. Útok a ústup, zatímco tajně, během útoku Raitonem posíleným tantem, umístil několik Raiton pečetí na protivníkovo tělo.
Ichikawa se bránil proti Raitonem posílenému ostří, ale nevšiml si skutečného nebezpečí. Tsuchi no Yoroi mělo jednu velkou nevýhodu. Nebylo citlivé pro jemné doteky, protože mělo za úkol vydržet silné a bolestivé rány bez zranění pro uživatele. Pro mistra Fuuinjutsu, jako byl Naruto, to bylo perfektní. Jakmile byly pečetě umístěny po celém těle protivníka, Naruto skočil zpět, aby získal nějakou vzdálenost.

„Vidíš? Dokonce ani s tvým Raitonem posíleným mečíkem nejsi v mé lize.“ Vysmíval se Ichikawa.

„Ne. Ty nejsi v mé lize. S bohem. Aktivace.“ Řekl Naruto a složil jedinou pečeť.

Pečetě s uloženým Raiton elementem se otevřely ve stejnou dobu a usmažily Ichikawu. Naruto si ověřil, že je jeho protivník opravdu mrtev a pak jej zapečetil do svitku. Pak se rychle rozběhl ke Kakashiho boji.

_____________________________________________________________________

Kakashi neměl žádný problém proti dvěma Iwa jouninům. Ani jeden z nich neměl Kekkei Genkai, proti které by měl problémy. Tomoharova Doton jutsu vykrýval bez problémů. Jeho Sharingan mu pomáhal s předvídáním, kde jeho protivník udeří a mezitím daroval Mikiko pár dobrých úderů a jeden i na Tomoharu.

„Hej, sensei! S Ichikawou jsem hotový.“ Slyšel Kakashi křičet Naruta.

„Už? To bylo rychlé.“ Komentoval Kakashi. „Na Haku jsi potřeboval víc času.“

„Haku měl Hyoton Kekkei Genkai a bojovali jsme na jezeře. Měl tam vyhodu.“ Řekl Naruto.

„Počkat. Ty jsi porazil Ichikawu ani ne ve třech minutách? Nemožné!“ křičela Mikiko.

„Co na ro říct? Jsem dobrý.“ Řekl Naruto vesele.

„Mikiko, zbav se toho kluka, já se postarám o Kakashiho. Tvůj hmyz je proti němu lepší volbou. Kakashi si z něj dělá akorát tak smaženky.“ Přikázal Tomoharu.

„Ujisti se, že Kakashiho zabiješ.“ Řekla mračící se Mikiko.

„To udělám.“ Řekl Tomoharu.

„Tak se podívejme, jak se ti bude dařit proti jouninovi, chlapečku.“ Řekla a vyslala oblak včel.

Naruto složil několik pečetí. „Suiton: Suidan no Jutsu.“ Řekl a s pomocí jutsu vystřelil pět vodních kulek z pusy. S tímhle se zbavil asi třetiny včel, zatímco zbytek se znovu seskupil, ale včely byly všechny namočené. Mikiko se kulkám kompletně vyhnula.

„Budeš se muset snažit více. Pár vodních kulek ti moc nepomůže.“ Posmívala se Mikiko.

„Už se stalo.“ Řekl Naruto a prošel další sadou pečetí. „Raiton: Jibashi

Z Narutových rukou se rozletěly bleskové paprsky a používaly vodu v celé oblasti jako vodič. Ty včely, které dosud přežily, byly usmaženy a zemřely.

„Teď, když jsme se zbavili těch otravných včel, můžeme začít s opravdovým bojem.“ Řekl Naruto a rozběhl se na Mikiko. Zaútočil s jeho modifikovanou verzi Uzukenu z Uzushio.

Naruto se brzy přesvědčil, že stejně jako mnoho Aburame z Konohy, Mikiko téměř kompletně vynechala trénink v taijutsu. Ano, byla docela schopná, ale příliš se soustředila na udržení protivníka od těla pomocí svých včel. Oproti Aburame broukům, včely nemohly vysávat chakru z protivníků. Místo toho útočily bodáním a jedem. Naruto vyřadil její svaly a jako finální úder použil chakra úder do hrudníku a poškodil tak plíci.

__________________________________________________________________

Kakashi mezitím dával zabrat Tomoharu. Předtím jej Mikiko a její včely nutily dávat si pozor na více protivníků, ale nyní se mohl plně soustředit jen na jednoho. Kakashi měl navrch. Bylo to bolestivě viditelné. Když se Tomoharu vzdálil, tak měl problémy s tím, aby se vyhýbal pohledu do Sharinganu. Když se přiblížil na střední, tak měl Kakashi výhodu v elementální oblasti, protože Raiton byl silnější než Doton. Kakashi tlačil Tomoharu z mostu. Měl v úmyslu vyhnout se tomu, aby Iwa-nin neničil most. Kakashi byl překvapený, jak jednoduchý boj byl. Předpokládal, že Tomoharu byl silnější. Kakashi byl rychlejší a měl elementální výhodu, zatímco Tomoharu byl fyzicky silný, ale Gaiovy údely bolely více.

Vyměnili si pár jutsu a po pěti minutách se Kakashi rozhodl to ukončit. Uskočil, aby se mohl připravit.

„Už jsi zadýchaný, Kakashi?“ posmíval se Tomoharu.

„Řekl jsi něco?“ řekl Kakashi znuděným tónem.

„Tyhle dětinské triky na mě neplatí. Já jsem byl ninja, když ty ses ještě válel v plenkách.“ Řekl Tomoharu a složil několik pečetí, zatímco je Kakashi okamžitě kopíroval. Oba skončili ve stejnou dobu.

„Doton: Ganchūsō“ zakřičeli.

Okolo obou mužů se objevily velké pilíře z kamene. Tohle bylo přesně to, co Kakashi chtěl. Možnost, ukrýt se. Rychle vytvořil dva Kage Bunshin. Jednomu okamžitě dal chakra úložnou pečeť a druhý se ujal role návnady. Originál použil maskovací justu, které zkopíroval ve Třetí Válce. Jeho klon s pečetí se skryl pod zemí. Jeho první klon rychle našel Tomoharu a vyměnili si pár kopanců a ninjutsu. Klon pod zemí se mezitím poplížil až pod Tomoharu. Kakashi se skrýval mimo dějiště a připravoval se k zasazení posledního úderu s pomocí jeho nové verze Raikiri.

Tomoharu se nejprve zbavil oslabeného klonu, pak se vrhl na toho, který se skrýval pod zemí. Rychle se narovnal, jen aby jej zasáhlo Raikiri. Tomoharu se dokázal vyhnout, ale ne bez ošklivého zranění přes celý hrudník, kterému vděčil klonu, kterého se předtím chtěl zbavit.

„Dop*dele práce.“ Procedil přes zuby Tomoharu.

„Měli jste se vrátit do Iwy a ne se mi míchat do mise.“ Okomentoval to Kakashi.

„Heh… Měl bys vědět, že bych si za žádnou cenu nenechal ujít šanci a zbavit se Jeho studenta, když se snažil bránit pár slabých genninů. Kdo by si pomyslel, že jeden z nich by mohl být na úrovni alespoň vyššího chuunina.“ Odpověděl Tomoharu.

„Uškodilo to jen tobě. Měl sis nejprve sehnat přesné informace a ne předpoklady.“ Řekl chladně Kakashiho klon.

„Alespoň poznám, když jsem prohrál. Vyplním svou povinnost Iwě a vezmu tě s sebou.“ Zakřičel a složil jednu pečeť, která aktivovala pečeť a vrhl se na Klon. Sebevražedný útok zabral jen dvě sekundy. Klon vybuch v oblaku kouře zároveň s tělem, které patřilo Tomoharu.

Opravdový Kakashi vylezl ze svého úkrytu a přešel k nyní mrtvému jouninovi.

„Trochu fanatik. Nemyslíte?“ zeptal se Naruto.

„Trochu. Příliš velká nevraživost vůči senseiovi. Jako jounin měl poznat, že se stavěl silnějšímu. Měl poznat, že sám proti mně neměl šanci, zvláště, když mi nedělalo potíže bránit se jemu a Mikiko zároveň. Měl také vědět, že jejich sebevražedné sklony znám z války.“ Odpověděl Kakashi.

„To rozhodně měl. Hm… vypadá to, že pečetící matice nefungovala tak, jak měla. Z těla zbylo docela dost na to, aby z toho naši vědci něco dostali.“ Řekl Naruto.

„Můj klon tu pečeť trochu sabotoval. Jak už jsem řekl. Ten manévr je pro mě ohraný. Pokud tu pečeť přečerpáš chakrou, tak exploze není tak velká, jak by měla být. Tvůj otec přišel na tenhle trik. Zachránilo to dost našich lidí. Sice jsme pořád ztráceli asi třicet procent, kteří čelili téhle pasti, ale ten zbytek se nám podařilo zachránit v nejhorším případě v nemocnici. Tsunade-sama se podařilo vytvořit léčbu, která urychlila hojení ze čtyř týdnů na jeden a půl.“ Řekl Kakashi. „Teď se pojďme podívat, jak si vedli Sasuke a Sakura.“

„Nechám tady nějaké klony, kteří by měli odradit bandity, kteří by dostali stejný nápad jako ti tři, které jsme teď porazili. Poté načrtnu nějaké pečetě, které vyryji do mostu pro ochranu.“ Řekl Naruto a vytvořil deset klonů.

„Dobrý nápad.“ Řekl Kakashi a oba se vydali k pozici, kde Naruto vycítil Sasukeho a Sakuru.

____________________________________________________________________

Sasuke si musel přiznat, že zabíjení nebylo tak jednoduché, jak si myslel. Zatím se zbavil dvaceti banditů, Sakura uzemnila deset. Nebylo těžké se jich zbavit, spíše to bylo směšně lehké. Žádný bandita neustojí proti dobře trénovanému genninovi. Navíc. On a Sakura byli více než dobře trénováni. Kakashiho pekelný trénink měl zatraceně dobré výsledky. Banditů se dokázal zbavit téměř bez námahy, ale psychologický efekt byl stále příliš velký. Sasuke se nedivil, že měl tehdy Naruto problémy. Zvláště, když si místo dvaceti představil sedm stovek.

Vyčistil jednu část vesnice a propracovával se do další. Napadlo jej, jak se dařilo Kakashimu a Narutovi na mostě. Zatím to nevypadalo, že by se těm třem podařilo most zničit. Všimla si jej skupina sedmi banditů a začali na něj útočit. Opravdu? Proč pokaždé používali stejnou nefungující strategii? Sasuke se připravil a několika přesekl krční tepny pomocí vrhnutých kunaiů. Bylo to nejjednodušší místo a banditi si jej nechránili. Zahlédl Sakuru, jak se postarala o další dva. Zbývající dva zabil po krátké výměně úderů a rychlém přeříznutí krčních tepen. Takhle se to odehrávalo už od začátku.

Bandity zatím nenapadlo vzít vesničany jako rukojmí. Tím by se to značně ztížilo, ale zatím se zdálo, že to bude jednoduché. Podle zpráv by Gato měl mít asi padesát banditů v základně kde uklízeli po nočním masakru a dalších čtyřicet mělo hlídkovat ve vesnici. Deset někam zmizelo, pravděpodobně prohledávali tábor. Sasuke byl rád, že se dostal alespoň k nějaké akci a získal tak nějaké zkušenosti. Věděl, že na jounina neměl ani náhodou, ale průměrného chuunina bez Kekkei Genkai by mohl porazit. Během boje konečně aktivoval Sharingan, díky kterému mohl lépe předvídat pohyby banditů a lehce se jim vyhýbat. Po prvních deseti minutách jej ale deaktivoval, protože zaznamenal značný úbytek z jeho chakra rezerv a v podstatě jej nepotřeboval.

„Sasuke, poslední utíkají směrem k východu. Půjdeme po nich?“ křikla Sakura ze střechy.

„Ne, necháme je tak. Naše práce je prozatím hotová. Sensei chtěl, abychom hlídali a udrželi vesnici.“ Odpověděl.

„Dobře.“ Řekla Sakura.

___________________________________________________________________

Tým se sešel v Tazunově domě a informovali jej, že se zbavili téměř všech sil, které Gato měl.

„Ninjové z Iwy jsou mrtví. Tvrdě podcenili Naruta a mě. Jelikož se nám podařilo protivníky porazit rychle, nebo je odlákat pryč, tak most neutržil žádné poškození. Sasuke, Sakuro, kolik banditů bylo ve vesnici?“ zeptal se Kakashi.

„Já jsem se postaral o dvacet-pět, Sakura o dvanáct. Tři utekli, ale nehonili jsme se za nimi.“ Řekl Sasuke.

„Dobrá práce. Jak se držíte?“

„Nemyslel jsem si, že to bude takhle těžké. Předpokládal jsem, že to bude těžké, ale zapomněl jsem připočíst emoční nátlak. Myslím, že zabíjení banditů takhle lehce protože nebyli žádnou výzvou, to jen zhoršilo.“ Přiznal se Sasuke.

„Během boje jsem se soustředila na to, co dělám, tak mi to nepřišlo. Jak ale boj skončil, tak to na mě docela tlačí.“ Řekla Sakura, která byl bílá jako stěna.

Kakashi si v soukromí promluvil s oběma na stejné téma, o kterém hovořil s Narutem krátce po návratu z Gatoovy pevnosti. Věděl, že mise jako tahle pro ně přišla brzy, ale neměli moc na výběr. Část mise, kterou měli na starosti Sasuke a Sakura by normálně byly zaznamenány jako vyšší C, nebo nižší B-rank v závislosti na síle a organizovanosti banditů. Sasuke a Sakura si zatím vedli nad očekávání, přestože Sakura pořád měla své fanynkovské momenty. Možná více zkušeností jako byla tahle by mohlo pomoct.

„Co budeme dělat s Gatoem, Kakashi-sensei.“ Zeptal se Naruto.

„Musíme jej zabít. Nemůžeme dopustit, aby po zločinech jako způsobil tady, nedostal žádný trest. Jen by začal s podobnými aktivitami někde jinde. Zároveň ale také chci, aby se peníze, které v podstatě ukradl, vrátili zpět ke svým pravým majitelům. Konoha by mohla převzít něco z jeho sítě a využít to jako další síť špehů. Vím, že někteří lidé jsou v té oblasti docela schopní.“ Řekl Kakashi.

Naruto byl přesvědčen, že Kakashi měl na mysli ROOT.

„Kdy se do toho chcete pustit? Pokud budeme čekat, tak si rychle najme další ninji, nebo má v záloze další bandity čekající na jeho příkaz. Pochybuji, že tohle je první země, ve které se pokusil postavit vlastní království. Nami no Kuni ale byla dost na ráně, protože perfektně seděla k jeho plánům. Je to zde izolováno, nemá vlastní armádu a lidé jsou hlavně rybáři.“ Shrnul to Naruto.

„Máš pravdu. Zajdeme do základny za hodinu.“ Řekl Kakashi.

„Ano, sensei.“ Odpověděl Naruto.

„Dobře, ujisti se, že máš doplněné vybavení. Sasuke, Sakuro, mějte oči otevřené a zůstaňte v oblasti ochrany pečetí, kde budete v bezpečí. Pokud se objeví záloha z Konohy, informujte je o situaci. Asi jsem ty bandity přecenil, nečekal jsem, že se zbavíme téměř všech takhle brzy a zároveň s nukenniny. Ti, so spolupracují se Zabuzou, nebývají měkoty.“ Řekl Kakashi.

Genninové přikývli a rozmístili se okolo domu.

______________________________________________________________________

Zbavit se Gatoa a zbytku banditů se pro Kakashiho a Naruta neukázalo jako nic těžkého. Naruto následoval Kakashiho radu a na banditech praktikoval meč svého pradědy, zatímco Kakashi používal Bílý tesák po svém otci. Jakmile se zbavili první vlny, Naruto se otočil na Kakashiho.

„Myslel jsem, že se rozbil už hodně dávno.“ Řekl.

„Pár let zpátky jsem jej nechal spravit, ale až do doby, než jsem vás dostal jako tým, tak jsem se na něj pomalu nepodíval. Také jsem se příliš spoléhal na Obitovo oko. Je to skvělý nástroj, ale měl jsem také další schopnosti. A je načase je získat zpět.“ Řekl Kakashi.

"Zajisté, sensei.“ Řekl Naruto s úsměvem pod maskou.

Když se postarali o poslední bandity, Kakashi a Naruto vešli do Gatoovy kanceláře, kde se obchodní magnát třásl v křesle.

„Prosím, ušetřete mě. Dám vám cokoliv chcete. Peníze… Můžete jich mít, kolik chcete, dám vám všechno.“ Prosil.

„Nemáš nic, co by nás přimělo, abychom tě ušetřili. Poslal jsi ty tři z Iwy, aby nás zabili, snažil ses zbavit Tazunu jeho ochrany. To ale selhalo. Tomoharu a jeho tým jsou mrtví. V Iwě ohledně toho nebudou šťastní. Nechat tě naživu by byla špatná volba, nedá se ti věřit. Jedinou možností je tvá smrt.“ Řekl Kakashi.

„Tohle nemůžete!“ křičel Gato.

„Jak jsi nemohl zabít Kaizu? Nechat po něm vdovu a syna bez otce? Jak jsi nemohl utlačovat lid téhle země? Nutit je žít v bídě?“ zeptal se Naruto.

„Cože?“ Zeptal se Gato a podíval se do těch chladných modrých očí. Takovéhle viděl jen jednou a do teď jej strašily ve snech.

„N-Ne… nemožné… on neměl syna.“ Prohlásil a odmítal věřit tomu, co viděl.

„Ano, měl.“ Řekl Kakashi a oddělil hlavu od trupu.

„Zapečeť všechno, co by se Konoze hodilo. Chci mít všechny dokumenty, které najdeš. Vezmu je do ochrany.“ Řekl Kakashi a šel se vloupat do sejfu.

„Rozumím, sensei. Ale můžete mi říct, jak Gato poznal mého otce? Myslím tím, že jsem svůj obličej schoval, tak jak to mohl poznat?“ zeptal se Naruto.

„Tvé oči. Sice jsi zdědil tvar po matce, ale když zvážníš, máš v nich stejný pohled, jako tvůj otec. Zvláště, když máš stejnou barvu jako on. Když chtěl, mohl lidi zmrazit pohledem. Nepotřeboval k tomu ani KI. Ti, kteří poznali, že na něj nemají, buď ihned utekli, nebo se vzdali ještě předtím, než boj vůbec začal. Pro své zařazení do bingo knihy měl důvod.“ Vysvětloval Kakashi a dobýval se přitom do sejfu.

„O tom jsem ještě neslyšel.“ Přiznal Naruto.

„Nebylo to příliš známo, přece jen ostatní vesnice nechtěly přiznat, že některé jejich jednotky byly slabé, že se rozutekly, když se na ně tvůj otec jen podíval. Nebylo by to dobré při obchod. Navíc o tom mluvil jen málokdo.“ Pokračoval Kakashi a po otevření sejfu začal vytahovat peníze a dokumenty.

„To dává smysll“

Trvalo jim dvě hodiny zapečetit všechno, co měl Gato v kanceláři. Ten chlápek měl své pracky v ještě více špinavých obchodech, než si mysleli. Konožská rozvědka si v budoucnu smlsne.

______________________________________________________________________

Dalšího dne se u Tazuny hlásilo více dobrovolníků, než předtím. Zpráva, že Konožší ninjové je zbavili Gatoa a jeho poskoků se rozšířila jako požár. Naruto převzal za úkol zpracování polí, které měl Gato pod palcem a rozeslal klony po celém ostrově a rozdali lidem. Rybáři, kteří nemohli pomoci se stavbou mostu, byli na moři a chytali ryby pro ostatní. Děti se poprvé po letech mohly bezstarostně rozběhnout po vesnici.

Několik Narutových klonů chystalo pečetě, které měly za úkol ochránit most před poškozením. Noc před oficiálním otevřením byly pečetě umístěny na most. Nami no Kuni se měla stát po dokončení téhle mise velmi nakloněným spojencem Konohy. Zatímco daná země neměla žádné cenné zdroje nebo minerály, díky Gatoovi a jeho poskokům měla Nami no Kuni mnoho polí k obdělávání. Rybáři se v budoucnu také měli na co těšit. Přibližně za dva roky by se země měla postavit na vlastní nohy.

Peníze, které Naruto a Kakashi našli u Gatoa byly dány zpět do kasy a pro ostrov slibovaly hodně dobrou pomoc. Kakashi informoval Tazunu, že za zvýšenou obtížnost mise platit nemusel, protože si peníze vzali od Gatoa. Tazuna za to byl Kakashimu hodně vděčný. Inari se konečně dostal ze své deprese a chtěl být stejně odvážný jako Tým 7, zvláště Naruto, chtěl svým problémům čelit a ne jim utíkat. Vidět čtyři osoby, tři jen dvanáctileté, které dokázaly osvobodit celou zemi, zanechalo dost velký dojem. Ano, Naruto a Kakashi zabili stovky z nepřátel ve spánku, ale ti byli jen vrahové a mučitelé. Nikdo v tom neviděl žádný problém a nikdo je nechtěl naživu.

Týden po osvobození Nami no Kuni byl most dokončen. Celý ostrov se ponořil do oslav. Konečně měli naději. Kakashi se spolu s Nami Daimyo domluvil, že tam Konoha nechá nějaké holuby, kdyby Nami no Kuni potřebovala rychlou pomoc. Důvěra lidu byla stále trochu otřesená a ještě před sebou měli dlouhou cestu, než se dokáží postavit na vlastní nohy. Záloha z Konohy se skládala ze tří nabručených chuuninů, kteří na pomoc tomu démonovu spratkovi příliš nespěchali a dorazili dva dny po ukončení bojů.

Kakashi si je dost podal. Pokud by spěchali maximální rychlostí, jak správně měli, dorazili by stejný den, kdy se konaly hlavní boje. Kakashi ji přislíbil, že jejich méně než uspokojivé chování bude mít následky. Kakashi dokonce i ve svůj nejhorší den nedorazil dva dny pozdě. Pokud by jeho druhové byli v nebezpečí jako byli oni, tak by spěchal. Mezi C-rank a A-rank se totiž nacházela dost velká díra. Kakashi také věděl, že tihle tři byli psy Civilní části Rady a také pocházeli z civilních rodin, ale dokonce i Sakura byla znechucená, jak se ve službě chovali. Její matka navíc byla částí dané Rady. Kakashi je poslal na opravy městečka, nejbližší, co se podovalo D-rank misi. Ti tři měli zůstat, dokud se tam neobjeví nový tým, který to tam měl hlídat dlouhodobě.

Kakashi nechtěl, aby něco přichystali předtím, než se dostane do Konohy a informuje Hokageho o situaci. Tady aspoň nemohli udělat takový nepořádek. Kakashi odhadoval, že když nyní Hokage a Danzo spolupracovali, Tým ROOTu by zde mohl být do dvou dnů, pokud je už Danzo neposlal. U toho starého vlka si nikdo nemohl být jistý.

Tým 7 byl připraven k odchodu a Inari zvláště byl smutný z toho, že Naruto odcházel. Začal Naruta zvát svým velkým bratrem, což Naruto přijal, ale divil se, co jej k tomu dovedlo. Pro blonďáka bylo také novou zkušeností to, že jej veřejně obdivovali. Lidé věděli, že během osvobozování od toho tyrana sehrál nemalou roli. Také bylo známo, že bojoval proti ninjům z Iwy, kteří chtěli zničit most a také se dokázal dvou zbavit. Sasuke a Sakura také neostali na ocet. Jejich boje proti banditům, kteří hlídkovali ve vesnici nezůstaly bez povšimnutí.

„Díky za vaši super pomoc. Díky vám všem je naše země zase svobodná a můžeme žít beze strachu ze smrti.“ Řekl Tazuna Týmu 7, který už se chystal k odchodu.

„Není zač. Pokud budete potřebovat pomoc, neostýchejte se ozvat. Raději ale řekněte pravdu hned na začátku.“ Odpověděl Kakashi a Tazuna se od srdce zasmál.

„To rozhodně udělám Kakashi. Sasuke, Sakuro, Naruto, moc vám děkuji za vaši pomoc, ale zvláště tobě Naruto. Všiml jsem si, co tě stála Ta noc. Obětoval jsi hodně za zemi, která ani není tvá a tvé skutky nebudou zapomenuty. Jelikož jsi Uzumaki, tak ti dám něco, co měl Daimyo v paláci. Chtěl, abych ti to dal předtím, než odejdeš.“ Řekl Tazuna a předal Narutovi obrovský svitek který měl na straně Uzumaki erb.

Naruto jej od Tazuny převzal a s obrovskýma očima si jej začal prohlížet.

„Tohle je… můj bože… já… nevím jak vám poděkovat Tazuno. Nemyslel jsem si, že tohle někdy uvidím.“ Řekl nadšený Naruto.

„Co to je?“ Zeptala se Sakura se zájmem.

Od doby, co se bojovalo ve vesnici se k Narutovi chovala o mnoho lépe. Zvláště poté, co poprvé zabila a konečně začala přijímat život ninji a pomalu odstrkovat kariéru fanynky.

„Tohle je svitek, který byl vytvořen v mým klanem. Poznávám tenhle typ pečetí. Pokud se nemýlím, tak tohle obsahuje nejen kopu rodinných svitků, ale také klanové Kuchiyose svitky.“ Řekl Naruto „Četl jsem, že v Uzushio byly také zničeny všechny Kuchiyose svitky zároveň se všemi Rodinnými svitky a to ještě předtím, než dorazily posily z Konohy. Najít něco takového tady v Nami no Kuni je něco, o čem jsem ani nesnil.“

Ani Sasuke mu tohle nemohl závidět. Reagoval by podobně, kdyby najednou dostal do rukou něco podobného ze svého klanu. Naruto navíc, pokud věděl, nikdy neměl žádný klanový dům nebo účet, takže tohle pro něj byl určitě poklad nejvyšší hodnoty. Sasuke měl alespoň to, co zůstalo v knihovně a zbrojnici. Navíc, pokud by se udržel v Narutově knize v zelené oblasti, tak se mu to určitě vyplatí. Naruto by měl být do roka jounin, o tom neměl nikdo pochyb. Jedinou věcí, která mu opravdu chyběla, jsou zkušenosti, ale i tak exceloval na neočekávané A-rank misi. S výkonem Týmu 7 na téhle misi bylo jisté, že v budoucnu se nikdo nebude ostýchat jim dávat náročnější mise. Bylo docela uklidňující mít dva jouniny v týmu. Viděl, jak rychle se věci můžou změnit. Lež od klienta a z C-rank se během minuty A-rank. Sasuke věděl, že na Zabuzu ani Haku neměl a rychle by proti nim prohrál. Také by nedokázal zabít stovky mužů ve spánku jako Naruto.

Sasuke věděl, že měl před sebou ještě dlouhou cestu, ale také viděl, jak dalece se dostal. Jeho Sharingan se během mise aktivoval a Kakashi mu také vysvětlil, jak fungoval. Nikdy se to od klanu nedozvěděl. Vždy mu bylo říkáváno, že Sharingan byla ultimátní Kekkei Genkai a že bylo správně požadovat respekt. Kakashi mu řekl, že mnoho Uchihů se příliš spoléhalo na své oči a to vedlo k jejich smrti. Kakashi uznával jen tři vyjímky, které uznával. Shisui, Itachi a jeho matka Mikoto. Ačkoliv byly jejich oči silné, nespoléhali se na ně a bylo obávanými protivníky i bez nich. Shisui byl znám pro svou úroveň Shunshin, který používal v boji. Doháněl své protivníky k šílenství, protože jej nemohli zasáhnout. Itachi mohl uvést svou oběť do iluze jen s pomocí cuknutí prstu a bez podívání se do očí oběti. Jeho matka zase dokázala použít Kawarimi na sebemenší objekt, list pro ni byl akorát. To se ještě nepočítala její ničivá Katon jutsu. Sasuke byl uveden do úžasu, když si tohle vyposlechl, a přísahal, že na Sharingan nikdy nebude příliš spoléhat. Pokud byl Itachi tak silný i bez nic, Sasuke to dokáže taky.

Když se Sasuke vrátil do přítomnosti, tak viděl jak Naruto objímá Inariho se svitkem na zádech. Tým 7 se poté vydal na cestu do Konohy. Nikdo z nich neslyšel prohlášení, že se most bude jmenovat Velký Narutův most a že na památku týmu nechají udělat plaketu jako poctu za jejich činy pro Nami no Kuni.

Poznámky: 

omlouvám se za delší pauzu, ale ukázalo se, že lenost a škola se k sobě nehodí a tak jsem si na chvíli dal neplánovanou pauzu...
snažil jsem se to přeložit jak mi to přišlo nejlépe, určitě je tam několik chyb - chybí písmeno, špatná skladba vět, která by mohla být lepší...
no... snad mě neukamenujete... Laughing out loud

4.923075
Průměr: 4.9 (39 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Namikaze Naruto a Hyuga Hinata
Vložil Namikaze Naruto..., Pá, 2014-03-07 19:50 | Ninja už: 3768 dní, Příspěvků: 10 | Autor je: Prostý občan

super diel len a bitka bola trochu jednoznacna a kratka
4/5

Obrázek uživatele bringina
Vložil bringina, Pá, 2014-02-21 22:21 | Ninja už: 4808 dní, Příspěvků: 125 | Autor je: Recepční v lázních

Dobrá práce Kakashi YES

Obrázek uživatele Entery
Vložil Entery, Pá, 2014-02-21 15:39 | Ninja už: 3838 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Utírač Udonova nosu

ikdyž to čtu v angličtině tak v češtině je to pro mě ještě lepší doufám, že budeš překládat dál. Skvělí

Obrázek uživatele Jano
Vložil Jano, Pá, 2014-02-21 14:32 | Ninja už: 4355 dní, Příspěvků: 440 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

skvelé

Obrázek uživatele mr.viper
Vložil mr.viper, Pá, 2014-02-21 13:50 | Ninja už: 3912 dní, Příspěvků: 39 | Autor je: Prostý občan

Skvělé, díky za překlad a už se těším na další kapitolu.

Obrázek uživatele kubork
Vložil kubork, Pá, 2014-02-21 13:11 | Ninja už: 4260 dní, Příspěvků: 4 | Autor je: Utírač Udonova nosu

super už se těším na další díl

Obrázek uživatele Mephisto-san
Vložil Mephisto-san, Pá, 2014-02-21 13:02 | Ninja už: 4638 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Prostý občan

supeeeer uz se zase tesim na pokracko i pres ty chybi sem si tu povidku uzil jen tak daaaal Laughing out loud