manga_preview
Boruto TBV 09

Sandaimeho noční můra nazvaná Den dětí

Můj drahý deníčku,
Dnes se mi přihodila ta nejméně příjemná věc, kterou lze ještě nazvat přijatelnou beze stopy uzardění na tváři. Dnes nastal Den D! Ano, dnes je přesně ten den, kdy se na Konohu snesou obrovská mračna, jež budou jako každoročně symbolizovat tu nejhorší možnou bouři v našich luzích a hájích. Dnešek bude doopravdy náročným dnem. Už od ranního kuropění mí vůbec nepřipadá, že by to mohlo proběhnout příjemně a beze ztrát. Je to jen takový můj vnitřní pocit, ale znáš to přece sám. Stejně, jako není pravděpodobné, že by se najednou zpoza rohu Hokageho kanceláře vynořil kdokoli z klanu Uchiha, není moc pravděpodobné, že by se tohle obešlo bez následků. Ach můj dobrotivý Bože… Dej mi tolik potřebnou sílu, abych to vše zvládl a ustál s důstojností sobě vlastní. Dej mi moudrost a sílu, jíž byla bezpochyby obdařena moje drahá žena Biwako, abych byl schopen najít tajné zdroje, které mi to vše posléze pomohou napravit. Dobrý bože, dej mi pochopení! Dnes je totiž v Konoze Den dětí a my oba moc dobře víme, jak to pokaždé dopadne, že?

Hiruzen odložil pero na pracovní desku svého stolu a prohlédl si imaginární záznam ve svém deníku. Tak nějak by mohl vypadat jeho dnešní zápis, pomyslel si pro sebe. Mohlo to tak být, kdyby byl ženou, anebo kdyby chtěl pro příští generace zaznamenat patos a pohnutí myslí, jež jím právě cloumalo. Jelikož nebyl ani jedno, ani druhé, nenapsal raději nic. Pohled se mu stočil doprava a očima zabloudil k fotografii ve starodávném rámečku. Z obrázku se na něj usmívala jeho drahá žena, která i nyní strážila nevědomky jeho klid a duševní rovnováhu. Zvedl pravou ruku a ukazovákem přejel po její tváři. Rty mu zvlnil úsměv a zrak se naplnil bezpodmínečnou láskou, kterou pociťoval pouze v její přítomnosti a pouze vůči ní samotné. „Biwako, dej mi sílu,“ pošeptal směrem k obrázku. „Dnes bych tě tu moc potřeboval a je škoda, že tu se mnou nejsi.“ Poté stáhl ruku a místo patetického rozjímání se jal probírat se dnešní poštou. Než bude muset vyrazit na slavnostní zahájení, čeká ho ještě mnoho práce, takže není radno zahálet.

*****

Bylo slunečné odpoledne a Naruto už se nemohl dočkat. Letěl ulicemi Konohy jako vítr, ne on se jimi doslova a do písmene řítil jako neřízená střela směrem od svého domu. Hnal se neúnavně vpřed a jeho plíce by doslova a do písmene řičely blahem, kdyby nepotřebovaly veškerou svoji možnou kapacitu na uspokojení toho zběsilého běhu. Naruto byl tak vybičovaný hormony a nadšením, že dokonce proletěl kolem Ichiraku aniž by se zastavil. No, tohle nebyla tak docela pravda, protože na pár vteřin zpomalil a jeho skrytá mozková aktivita zaznamenala mírně vzestupnou tendenci. To, když se jeho věčně hladový a neuspokojený žaludek spojil s mozkem, aby mu vyslal jasný signál v podobě požadavku minimálně na pět porcí ramenu. Nicméně dneska bude muset počkat přinejmenším do večera. Dnes je totiž na programu něco mnohem lepšího než lahodná a nenapodobitelná chuť ramenu pana Teuchiho.
Prásk! Najednou Naruto ležel v prachu na zemi a připadal si, jako by se čelně srazil přinejmenším se skalou, v níž jsou vytesány podobizny všech dosavadních Hokage. Zatřepal prudce hlavou, opřel se dlaněmi podél svého těla a pořád s mírně zastřeným pohledem zvedl oči k oné překážce. Před ním stál s vražedným výrazem ve tváři Ibiki Morino a vypadalo to, že na nebohého Naruto každou chvíli nejspíš šlápne. Ten chlap byl velký jako skála a ne nadarmo patřil mezi Top elitu v řadách vyslýchacích jednotek ANBU.
„To nemůžeš dávat aspoň trochu pozor, ty nemehlo,“ zamručel na něj Ibiki a založil si ruce na prsou. Měřil si toho hyperaktivního troubu v prachu na zemi a v duchu přemítal, jaká asi bude jeho reakce.
„Hej!“ štěkl nazpět bez rozmyslu Naruto. „Já jsem chybu neudělal.“
Ibiki na něho upřel zkoumající pohled a povytáhl významně levé obočí. Jeho výzoru to přidalo na nebezpečnosti a on to samozřejmě moc dobře věděl. Všichni bez rozdílu by se před ním stáhli nebo přinejmenším by zkrotli jako beránci. Ne tak tento kluk. Ibiki mohl na vlastní oči sledovat, jak Naruto v příštím okamžiku provedl několik pečetí, aby se vzápětí bůhví odkud objevilo několik jeho stínových klonů, které se se stejně vyplazeným jazykem a úšklebkem na tváři rozprchli do všech možných stran. Pravý Naruto byl samozřejmě mezi nimi.
„Smrad jeden nevychovaná,“ povzdechl si spíš pro sebe Ibiki a chystal se odejít, když ho zastavil hlas muže za ním.
„Ale no tak Ibiki, vždyť je to pořád ještě dítě a navíc je dneska Den dětí, tak se nad ním smiluj. Aspoň pro tentokrát udělej výjimku, můžeš?“
Ibiki Morino se otočil za tím hlasem a koukal přímo do očí Irukovi, který se mu s rukama v kapsách a hlavou nakloněnou doprava díval přímo do očí.
„Jak je ctěná libost,“ dodal pouze, aniž by se znovu na Narutova nepsaného ochránce podíval.
„Díky, já věděl, že seš třída,“ dodal pověstnou tečku na závěr Iruka. Hned na to se musel ale usmát gestu s jakým Morino mávnutím ruky přešel jeho veskrze kladný kompliment, kterým ho obdařil.

*****

Naruto se zastavil na okraji náměstíčka a vzrušeně pozoroval všechen ten cvrkot kolem. Byl tu snad každý, kdo v Konoze v něčem podnikal. Viděl tu Inina otce, který se rozhodl se šarmem sobě vlastním obdarovat každou osobu ženského pohlaví nějakou to květinou. Fuj, tak tuhle „zeleninu“ by si klidně nechal ujít. Ještě štěstí, že nebyl holka. Byl tu krámek s kořením, kam pravidelně chodíval se Sakurou, když nakupovala bylinky, koření a vše ostatní pro ty své příšerně chutnající bojové pilulky. Dokonce podle vůně poznal, že je někde také Ayame z Ichiraku ramen. Takže si přeci jen dá jejich jídlo dřív než večer. Naruto byl tak nadšený, že naprosto nekoukal, kam jde a tak v příští vteřině zase do někoho narazil. Naštěstí tentokrát neupadl, ale jen zavrávoral.
„Laskavě dávej bacha, kam šlapeš, balvane, “ štěkl po něm jeden z výrostků, s nimiž se srazil.
„Ale, ale, jestlipak to není ten hostitel Kyuubiho osobně,“ zavrčel druhý a vyzývavě se na Naruto podíval.
„Máš s tím snad nějaký problém?“ ozval se Naruto.
„Lehni potvoro!“ štěkl po něm znovu ten první a zbývající dva se rozeřvali smíchy na celé kolo. Tak vtipná jim poslední hláška jejich kamaráda připadala. Možná by se to celé tímto skončilo, kdyby ovšem Narutovi prudce nezčervenali oči.
„Toho budete litovat,“ prohlásil pouze odhodlaně Naruto. „Tajuu Kage Bunshin no Jutsu!“

Právě procházející Sandaime už tak mohl vlastně jen sledovat, jak prostor všude kolem obsazují klony Naruta a s vervou originálu vlastní se vrhají do pěstního souboje. Třetí Hokage si jen povzdechl a nechápavě zakroutil hlavou. V příštím okamžiku přiložil palec a ukazovák pravé ruky k ústům a hlasitě hvízdnul. Jako na povel se za ním doslova odnikud objevilo asi pět členů jeho ochranky. Sandaime znovu nechápavě zakroutil nad vzniklou situací hlavou, ale přeci jen svou stráž instruoval. „Zkroťte je, prosím, a moc to tu nezničte.“ Pak už jen zpovzdálí sledoval, jak se členové ANBU potí s dětmi a nejvíc se samotným Narutem. Zpacifikovat právě Uzumakiho jim zabralo asi nejvíc času a sil, ale pokud by čekali něco jiného, nebyli by to profesionálové na svém místě.

4.5
Průměr: 4.5 (8 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele T.T
Vložil T.T, Ne, 2013-07-07 21:25 | Ninja už: 5045 dní, Příspěvků: 636 | Autor je: Tsunadiny pětky

Máš jeden problém, se kterým jsem dlouho bojoval i já. Píšeš příliš dlouhé věty. Všechno popisuješ, dáváš tomu přívlastky...čtenáře to utahá. Neboj se mezi tím používat krátké věty o pár slovech. Navíc, upřímně, čárky ti moc nejdou (ale to mně taky ne Smiling ). Povídka jinak hezká, ale taky mi přišla neukončená - na to, jak parádní jsi měla úvod.

Konoha.cz daed topic

Banner od Striggy za povídku v FF misi na den dětí Smiling další FF: Jak Sasuke ke plášti přišel

Obrázek uživatele Lightning_Blade
Vložil Lightning_Blade, Po, 2013-07-08 21:58 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 492 | Autor je: Konohamarova chůva

Nejspis ano - pouzivam dlouhe vety. Jenze jsem na to tak zvykla, ze se toho asi uz nikdy nezbavim. Neumim proste psat jinym stylem. Pro me je psani zpusob, jak ventilovat vlastni pocity. Pisu, kdyz sem nasr...a nebo kdyz sem smutna, ale taky behem stesti a nadseni. Proste tak prenasim na papir sama sebe. Tohle uz asi upravit nedokazu Smiling Je to takovy ten zlozvyk, ktereho se nejde zbavit ani kdyz jeden chce sebevic. Take to znas, ne? Kazdy mame holt neco Eye-wink

Pokud jde o to neukonceni. Myslim, ze sem to tu uz psala. Mam to tak naschval. Je to pouze zachyceni par okamziku behem jednoho dne a z pohledu nekoho jineho nez jsou deti. Zacina to jako zapisek v deniku (byt pomyslnem) a prehoupne se to az k fyzickemu prozitku te osoby behem urciteho momentu pozdeji behem stejneho dne. Sem rada, ze se to jinak libilo. A kdyz ne, no - vlastne ani to nevadi. Nejspis bych nezmenila prakticky nic na tom, jak je to napsane. Tak asi takto Eye-wink Diky za komentik a cas, ktery byl dan tvou malickosti k precteni meho dilka.

"Run! Try it and run away, if you think you can. Don't forget that you are my prey... Here and now!"



Obrázek uživatele Martina-hor
Vložil Martina-hor, St, 2013-06-26 15:08 | Ninja už: 4580 dní, Příspěvků: 1639 | Autor je: Tsunadin poskok

nádhera

6.9.2016 se narodil můj synoveček je to nejlepší den na světě

Obrázek uživatele Lightning_Blade
Vložil Lightning_Blade, Čt, 2013-06-27 07:53 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 492 | Autor je: Konohamarova chůva

Díky Eye-wink Snazim se, aby vse aspon trochu mohlo nekoho oslovit a bylo originalni (dle moznosti ovsem). I toto tema sem pojala podle sveho a vysledek jste meli (a porad mate) moznost si precist Smiling Navic me to lakalo i z toho duvodu, ze je to jedna z mala misi, ktere mam narok vykonat i ja. Ostatni jsou jaksi mimo muj ramec moznosti - z ruznych duvodu ovsem.

"Run! Try it and run away, if you think you can. Don't forget that you are my prey... Here and now!"



Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, Út, 2013-06-25 09:28 | Ninja už: 4213 dní, Příspěvků: 2120 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

Dobrá povídka. Líbilo se mi, že jsi použila i postavy, které jsou málokdy k vidění, třeba Ibiki a lituji Třetího, asi by DD nejspíš zrušil xD

Obrázek uživatele Lightning_Blade
Vložil Lightning_Blade, Út, 2013-06-25 09:45 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 492 | Autor je: Konohamarova chůva

Ale tak nemyslim si, ze by ho Treti primo chtel zrusit Eye-wink Je to proste jen jiny pohled na Den deti jako takovy. Udalost je to obvykle megarozmeru i v nasem svete, tak sem si rikala, ze by nebylo od veci neco takoveho taky zapracovat i sem. Tohle z toho vzeslo. Pokud jde o postavy - tak nejak si vseobecne vybiram ty mene zminovane a zpracovavam je. Ne ze bych mela neco proti parum SasuSaku apod., ale proste je tohoto tady mraky, takze beru zbytek a jedeme dal. Navic, ten "zbytek" predstavuje neskutecne mnozstvi materialu s ohromnym potencialem na psani Smiling))

"Run! Try it and run away, if you think you can. Don't forget that you are my prey... Here and now!"



Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2013-06-24 23:16 | Ninja už: 5903 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Není to špatné, ale příjde mě to tak nějak neukončené. K ničemu to nesměřuje.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Lightning_Blade
Vložil Lightning_Blade, Út, 2013-06-25 09:50 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 492 | Autor je: Konohamarova chůva

Diky za komentar Smiling No, uznavam, ze to muze pusobit "neukoncene" nebo prinejmensim zvlastne. Na druhou stranu slo mi spis o pohled nekoho jineho nez jen deti. Na toto tema je totiz vcelku tezke psat a pritom nevyplodit neco, co spadne do skatulky k mnoha podobne ladenym vecem Eye-wink (a ze toho tu urco bude nebot tuhle misi teoreticky by mohlo splnit celkem dost lidicek). Chtela sem spise prinest pohled nekoho zcela mimo detsky svet. Navic s vyuzitim vlastnich zkusenosti vim, ze sehnat penize na podobne akce, byva problem. Proto mi prislo vcelku zajimave napsat to z pohledu Tretiho a jeho vlastne jakoby prozitku tohoto dne. Naruto je tam na dokresleni deje - a nebyl by to on a jeho obvykle "demolicni derby styl", aby me nenapadlo, ze Sandaime nejspis bude potrebovat na podobnou akci prinejmensim "vybrakovat" pokladnu cele vesnice Eye-wink

"Run! Try it and run away, if you think you can. Don't forget that you are my prey... Here and now!"



Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Po, 2013-06-24 17:16 | Ninja už: 5929 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Pár pravopisných chybek a překlepů se vždy najde. Ale poslední dobou začínám víc číst konožské FF, a nejen v povídkách z mise se to hemží odporným neduhem, jež by dle mého názoru měl být smeten z povrchu zemského...
Zájmeno onen a další jeho tvary. Během posledních sto let jeho frekvence poklesla, a je mi záhadou, proč opět ožívá. Šíří ho snad věrní čtenáři Alexandra Dumase? Ale to jsem moc odbočila. Zkrátka ho nemám ráda, je prostarobylé, a připadá mi, že dělá ze čtenáře blbce. Pokud v textu zmíníš nějakou věc, a pak se začneš podrobněji věnovat jejímu popisu, čtenář ví, o které konkrétní věci hovoříš. Není potřeba ji víc zdůrazňovat. Židle je židle. Viděl židli, přišel k židli. Nikoliv viděl onu židli, přišel k oné židli. Tvoje slovní zásoba je na konožské poměry obdivuhodná, umíš s jazykem pracovat, tak si povídky nekaž touhle hrůzou. Laughing out loud

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele Lightning_Blade
Vložil Lightning_Blade, Po, 2013-06-24 17:37 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 492 | Autor je: Konohamarova chůva

Díky za upozornění Eye-wink Ráda bych napsala, že i mistr tesař se někdy utne, ale to bych se zcela musela za mistra s drzostí sobě vlastní a neutuchající nabubřelostí za něho považovat. Nejsem a nikdy nebudu mistr slova nebo písma. Prostě mou maličkost pouze baví vypsat se ze stresu, frustrace a tak podobně. Dneska jsem neměla svůj den Eye-wink Dokonce i v práci jsem musela text předělávat, protože sem chybu neviděla ani na třetí pokus... Nesnáším déšť a mám mizernou a mrzutou náladu, ale to už jsou jen výmluvy. Díky a pokusím se dát si příště pozor.

"Run! Try it and run away, if you think you can. Don't forget that you are my prey... Here and now!"