manga_preview
Boruto TBV 11

Temný Fénix 08

Hokage to začíná brát vážně

Dalšího dne v devět Hokage dorazil do své pracovny a zase na něj čekala nová hora papírování. Ďábelsky se usmál a vytvořil dva Kage Bunshin. Nyní tři Hokage seděli za stolem a probírali se hlášeními, dotazy a oznámeními. To, co všechno objevil, jej dost vytočilo. Předtím si nevšiml, kolik neužitečných dokumentů mu rukama prošlo. Vypadalo to dost blízko ke konspiraci. Po dalších dvou hodinách se to jen potvrdilo. Hodně z těchto dokumentů pocházelo od Rady a chtěli, aby to jen podepsal. Tím by ale zvýšil jen jejich pravomoc ve vesnici. Dost z nich také byly dopisy, aby nechal zatknout Naruta. Pak tu byly také další nesmyslné zprávy. Například, jedny horké prameny chtěly, aby jim bylo umožněno zakázat vstup lidem dle jejich vlastního názoru. Obchodníci zase chtěli, aby jim bylo umožněno měnit cenu v jejich prospěch. Ne… tohle musí skončit.

Hlavní problém byl to, že téměř úplně ztratil přehled o tom, co se děje ve vesnici. Ale kdo by mohl znát pravdivé chování vesničanů? Znova se podíval na dokumenty, které byly nejblíže. Měl by zkontrolovat zákony, které podepsal. Najednou dostal nápad. Mohlo by to být riskantní, ale musel to udělat pro získání informací, které potřeboval.

„Vráno, sežeň mi člena starších, Shimura Danzo.“ Přikázal Hokage.

Vrána se vypařila a za deset minut někdo zaklepal na dveře.

„Vstupte.“

Dovnitř vešel Danzo a opíral se o svou hůl.

„Chtěl jste mě, Hokage-sama?“ zeptal se Danzo.

„Ano a děkuji ti, že jsi ihned přišel, Danzo. Je zde pár věcí, které musíme probrat.“ Řekl Hokage a aktivoval pečetě, které mu zajišťovaly soukromí.

Danzo se obával toho, co přinutilo starého Hokage, mluvit tak vážně. Objevil snad jeho ROOT? Nepravděpodobné. Své stopy zahladil dobře. Tak co by to potom mohlo být?

„Prosím, sedni si. Tohle nám zabere něco času.“

„K dnešnímu ránu jsem přišel na to, že ve vesnici jsou vážné problémy s financemi. Vypadá to, že díky té nehorázné hromadě dokumentů, se kterou se musím denno-denně bít, zakryly nějaké tajné fondy. Naneštěstí ještě nevím, kolik peněz zmizelo. Oba víme, že naše vojenská síla záleží na tom, jak můžeme financovat své lidi. Tuším už pár směrů, kudy mohly ty finance jít, ale potřebuji důkazy. To je část mého plánu, kdy se zapojíš ty. Chci, abys vzal svůj ROOT a najít toho, kdo zpronevěřil ty peníze.“ Oznámil Hokage.

„Sám víš, že jsi mi nařídil rozpustit ROOT už před lety, Hiruzene.“

„A oba víme, že jsi můj rozkaz ignoroval a jen si se zakopal ještě hlouběji. Nemysli si, že jsem tak hloupý Danzo. Neřešil jsem to, protože jsi byl se svým ROOTem užitečný. Dokud se veřejně neprozradíš, tak mě to nezajímá. A ikdyž jsou tvé tréninkové metody nechutné, tak jsem to překousl. Na tom jsme se nikdy neshodli. Každopádně. Tvůj ROOT je částí vojenské síly naší vesnice. Sice velmi dobře skrytou, ale pořád financovanou mou kasou.“

Danzo zůstával potichu. Nenapadlo jej, že Hiruzen o tom věděl celou tu dobu. Zdálo se, že svého starého rivala podcenil.

„Co zamýšlíš udělat?“ zeptal se.

„Dokud se řídíš mými rozkazy? Nic. Jak jsem už řekl. Jsi užitečný. Ale jakmile se rozhodneš jít proti mně, tak tě vlastnoručně zabiju. Tak jednoduše.“ Řekl starý Hokage.

„Proč teď? Proč ne před rokem, nebo za měsíc? Co se změnilo?“ zeptal se Danzo.

„Oba víme, že už jsem na tuhle práci starý. Chtěl jsem odejít už dávno a přenechat vedení vesnice Minatovi. Vesnice by byla silná a pořád by existovala Ohnivá Vůle. Smutnější je na tom to, že zemřel během Kyuubiho útoku. Opravdu jsem nechtěl vzít si klobouk zpět, ale udělal jsem to proto, protože chránit vesnici jsem vnímal jako svou povinnost. Stejná pravda platí i pro tebe. Jsi stejně starý jako já. Oba se na pozici Hokage už nehodíme. Už dávno jsme si měli užívat důchod a nechat mladší dělat tuhle zodpovědnou práci. Přesto oba plníme práci, kterou cítíme jako svou povinnost.
Zavolal jsem zpátky Jiraiyu k tomu, abychom prodiskutovali mého nástupce.“

„Jako svého nástupce chceš Jiraiyu?“ zeptal se Danzo nevěřícně. „Myslíš že je to moudré? Sice je na tuhle pozici dost silný, to ano, ale nemyslím si, že je tak dobrý i v kanceláři.“

„Ne, po Jiraiyovi bych nikdy nechtěl, aby dělal Hokageho. Také by byla škoda, kdyby se jeho síť špehů rozpadla. Zvažoval jsem Tsunade, ale její nelibost k vesnici zapříčiněná ztrátou jejích nejbližších je moc velká. Ne, zavolal jsem Jiraiyu proto, aby mi sdělil názor na mnou vybraného kandidáta.“

„Řekneš mi, koho jsi zvolil?“ zeptal se Danzo s neskrývaným zájmem.

Obával se, proč jej teď a tak najednou Hituzen informoval. Vždycky se lišili v názoru, jakým způsobem by měla být vesnice vedená.

„Nemůžeš na to přijít sám?“ zeptal se Hokage.

Danzo se nad tím na chvilku zamyslel. Prošel si všechny přijatelné Jouniny z vesnice. Bylo je málo těch, kteří by se na to hodili, ale nejpravděpodobnější kandidát byl…

„Kakashi?“ zeptal se Danzo.

„Ano. Pokud se nad tím zamyslíš, tak Kakashi je jediná přijatelná možnost, kterou teď mám. Už jsem mu přikázal, aby se dostal zpět na svou úroveň. Také dohlíží nad našimi dvěma nejproblémovějšími genniny.“

„Uchiha Sasuke a Uzumaki Naruto. Už jsem zaslechl, že ten Uzumaki skrýval své skutečné úmysly, osobnost a schopnosti. Působivé, pokud jde o můj názor.“

„Vskutku. Oba chlapci nemají mnoho vazeb k vesnici. Bohužel, nebyl jsem schopen objevit pravdu do doby, než dokončili Akademii. Nyní, když jsou z nich ninjové, můžu konečně napravit chyby, kterých se na nich dopustila Rada. Jen doufám, že už není pozdě. Vytvořit nějaké vazby u obou kluků k vesnici je teď Kakashiho hlavní úkol. Ale zároveň, pokud chci, aby po mě Kakashi přebral místo, musím ve vesnici vyklidit smetí. Jestli mi rozumíš. Taktéž není zrovna vhodná doba, protože věci ve světě se daly do pohybu rychleji, než by se mi líbilo. A žádná z nich naší vesnici neprospěje.“ Řekl Hokage.

Danzo musel souhlasit. Od svých vlastních špehů věděl, že existovala skupina žoldáků, kteří brali nebezpečné mise od každé vesnice. Tahle skupina se skládala z S-rank nukenninů, ale jejich cíle byly neznámé. Pak tu byla nejnovější vesnice jménem Otagakure. O té nebyl schopen toho moc zjistit. Taktéž se mu nějakým způsobem ztatil z dohledu i Orochimaru ihned poté, co dokončil práce na jeho ruce. Hiruzen naštěstí nevěděl, kolik Sharinganů měl implantovaných. To by mu v žádném případě neprošlo.

„Tak co chceš, abych udělal?“ zeptal se Danzo.

„Já si projdu za pomocí klonů nejnovější zákony, které jsem potvrdil. Vsadím se, že několik jich bylo zamíchaných tak, abych si jich nevšiml. Od tebe chci, abys mi poslal dva členy z tvého ROOT, kteří jsou vycvičení v kancelářských pracích. Jeden nahradí mou současnou sekretářku a druhý bude třídit všechny dokumenty, které by měly přistát na mém stole. Od něj chci jen to, aby to všechno roztřídil tak, abych se nezabýval nesmysly.
Předtím, než začneme hledat osobu zodpovědnou za zmizení tolika peněz, tak si musíme udělat kompletní obrázek. Další tři tví agenti projdou všechna ustanovení, která jsou platná od Minatovy smrti. Chci, aby je chronologicky zapsali a byli hotoví co nejdříve to bude možné. Pět tvých agentů budou dělat inspekci ve vesnici bez toho, aniž by byli spatřeni. Mám totiž podezření, že nemálo obchodníků předražuje zboží více, než je povolené.
Vím, že jsem v posledních letech byl dost pasivní, ale chci své chyby napravit předtím, než to převezme Kakashi. Pokud se bude všechno dařit dle plánu, tak ohlásím Kakashiho povýšení v poslední části chuuninských zkoušek, které se u nás budou konat za šest měsíců. Normálně by neměl problém dostat svůj tým do kondičky dostatečné pro chuuninské zkoušky, ale má v týmu Sakuru. Nejsem si jist, jestli je vhodné, aby se zkoušek účastnila. Vůbec netuším, jaké zaměření si vybere.“

„To zní jako plán. Za půl roku konstantního tréninku by se měl dostat na svou starou sílu a možná na S-rank. Pokud si dobře pamatuji, tak zpět v ANBU, předtím než odešel, toho téměř dosáhl. Své agenty sem pošlu do hodiny a do vesnice taktéž. Jak si představuješ hlášení?“ zeptal se Danzo.

„Chci, aby se mi tví agenti ohlásili za tři dny. V tu dobu už by měli mít první dojmy. Ale hádám, že celkově to zabere dva až tři týdny než se projdou všechny ty dokumenty a dlouhodobá pozorování.“ Povzdechl si Hokage.

Danzo přikývl. Bylo dobré vidět, že tenhle Bůh pro Shinobi měl v plánu předvést poslední velký útok předtím, než zmizí ze scény.

Tým 7 stál v místnosti a čekal na udělení své první mise. Sakuře se ulevilo, že konečně budou dělat i něco jiného. Mise znamenala, že si uleví od toho, co nazývala ‚Kakashiho pekelný trénink‘. Každý den po tréninku byla pěkně podrážděná z únavy. Měli sice volné víkendy, ale Kakashi jim uděloval domácí úkoly. Naštěstí to byla jen teorie, kterou si Kakashi během tréninku otestoval.

Strávila pět hodin nad svitkem, který obsahoval ruční znamení používané v Konoze. Tahle znamení budou součástí pozdějšího tréninku. Taktéž ale musela procvičovat i nová cvičení na kontrolu chakry. Přidržování pěti lístků na svých rukou. Uměla to udělat s jedním listem, jak ji to učili na Akademii, kde byla schopná vydržet dvě hodiny bez zakolísání. Ale tohle cvičení nenáviděla. Vždycky to pokazila a musela začínat znova. Jak jí mělo pomoci tohle cvičení?

Také něměla tolik času, aby se starala o své tělo a zapůsobila tak na Sasukeho. Její tělo byl neudržované jako nikdy předtím, její kůže ztrácela něco svého původního lesku a na dlaních se jí vytvořily mozoly. Pokud by to pokračovalo tímto způsobem tak nikdy nemohla Sasukeho získat. Navíc, nemohla přestat jíst jídlo, které jim Kakashi dával, ikdyž to bylo nezdravé a tučné. Jednou zkusila sníst jen trošku, ale její břicho ji zradilo. Její máma jí pak slíbila, že se o obědy postará. Chtěla se ujistit, že nebude jíst příliš tučná jídla.

Tři genninové naslouchali Hokagemu, který nahlas předčítal jim přístupné mise. Sakura byla ráda. Většina z těch misí se nezdála nebezpečně. Hlídání dětí pro Ministra, uklizení zahrady pro člena Rady. Ano, tohle by mohla dělat.

„Bereme čištění pole pro Pana Takashimu, Hokage-sama.“ Rozhodl se Kakashi.

Sakuře se chtělo brečet. Další těžké cvičení. Navíc bylo mimo vesnici. Pan Takashima právě začínal s farmou asi dvě míle od Konohy. Neměla žádnou šanci, kdy zaflirtovat se Sasukem. Byla si jistá, že pokud by se o něco pokusila, tak by dostala ještě těžší práci.

„Tak, týme. Nebudeme potřebovat žádné speciální vybavení. Veškeré nástroje na farmaření budou u Pana Takashimy v kůlně. Vyrážíme.“ Řekl Kakashi a Tým 7 opustil kancelář.

Naruto a Sasuke obrátili čištění pole ve výzvu. Začali na jedné straně pole a každý měl k dispozici jednoho Narutova klona. Dalších pět klonů už pole prohledávalo předem a hledali všechno ostatní, hlavně kameny, které chtěl Pan Takashima využít ke stavbě malé zídky. Větší kameny chtěl použít jinde. Větévky a větší kusy měly být buď rozdrceny drtičkou, nebo později spáleny. Některé vypadaly docela rovně a daly by se využít jako opora pro malé stromky nebo zeleninu.

Sakura také pomáhala čistit, ale byla mnohem pomalejší než kluci. Taktéž měla k dispozici klon, který odnášel odpad. Sasuke se snažil dokázat, že je na stejné úrovni jako Naruto a Naruto chtěl Uchihovi ukázat, že existuje mnoho lidí, kteří jsou lepší než on. Kakashi sledoval celou akci docela pobaveně. Rivalita mezi Sasukem a Narutem mohla misi pomoct dokončit rychleji. Možná, že by měl svému týmu přidělit dvě mise denně po několik dalších týdnů. Ale musel si dávat pozor, aby bral jen takové, které byly mimo Konohu. Nechtěl, aby se jeho tým nedostal do styku s vesničany.

„Wow. Tví studenti teda umí dělat svou práci hodně dobře. Jsem překvapený, že jsou tak rychlí.“ Řekl Pan Takashima.

„No,.. Jsou to ninjové. Měli by být rychlejší než obyčejní lidé. Mimo Naruta, který akorát vytvořil klony, nepoužívají žádné techniky.“ Informoval Kakashi.

„Je možné, že jsou ti dva kluci až moc soutěživí?“

„Jen trochu. Dokud to ale pomůže misi, tak nemám problém.“ Řekl Kakashi.

Pak se podíval na Sakuru, která už zpomalovala.

„Hej, Sakuro, nezpomaluj. Tohle je taktéž míněno jak cvičení na zvýšení síly.“ Křikl na ni.

Sakura se poté vrátila ke své předchozí rychlosti.

„Ona zpomalovala?“ zeptal se překvapený Takashima.

„Ano. Někdy potřebuje trochu popostrčit, aby podala svůj nejlepší výkon. Ale na tom už také pracujeme.“

Pan Takashima se sice obával o zdraví té dívky, ale kdo mohl rozumět všem způsobům, jakými ninjové pracovali?

Po čtyřech hodinách strávených na poli se shromáždili na cestě ve směru Konohy. Podívali se na pole, které teď bylo kompletně čisté, ani kamínek nebo stéblo trávy.

„Skvělá práce. Nemyslel jsem si, že by to mohlo být dneska hotové.“ Řekl Pan Takashima šťastně týmu.

„Bez problému, Pane Takashima. Je to naše práce.“

„Připravil jsem nějaké občerstvení pro vás a váš tým, Pane Hatake.“ Řekl Takashima. „Berte to jako poděkování za dobře a rychle provedenou práci.“

„V tom případě by bylo nezdvořilé odmítnout.“ Řekl Kakashi. „Slyšeli jste Pana Takashimu. Umýt ruce a vraťte se sem pro něco na zub.“

Tři genninové přikývli a vešli do domu umýt si ruce. Během chvilky byli zpátky u Kakashiho. No,… spíš to byli jen Sasuke a Naruto. Sakura potřebovala trochu více času, přece jen byla po dni tvrdé práce úplně vyčerpaná. Navíc se musela vypořádávat s následky Odporových pečetí, které ji zpomalovaly. Protože měla malé zásoby chakry, bylo pro ni nemožné posilovat si svaly chakrou v takovém množství jako Sasuke nebo Naruto.

Pan Takashima a jeho manželka pro své hosty připravili sushi.

„Moje žena vedla restauraci se zaměřením na sushi, když jsme ještě byli v Zemi Vody.“ Vysvětlil Pan Takashima.

„Proč jste se přestěhovali?“ zeptala se Sakura a nacpávala se přitom.

„Jak to říct… V Zemi Vody se schyluje k občanské válce. Mizukage, vůdce Krigakure prohlásil, že všichni s Kekkei Genkai jsou ďáblovi služebníci a jsou zodpovědní za všechny války. Byli na ně pořádány nemilosrdné hony. Na druhou stranu je tam i zástupce názoru, že ti majitelé Kekkei Genkai, kteří dříve bojovali za Kiri by měli být ušetřeni. Nechtěli jsme být chyceni mezi kladivo a kovadlinu. Proto jsme skončili tady.“ Vysvětlil Pan Takashima.

Sasuke byl šokován. Lidé s Kekkei Genkai, jako jeho klan, byli v Zemi Vody vražděni? Proč? Většinou se jednalo o klany, které byly hlavní vojenskou silou vesnice. Jako třeba jeho klan. Jejich Sharingan byl oslavován v celé Konoze.

Naruto potichu jedl své sushi. S rebely měl dost podobný názor. Nikdo by neměl být cílem za něco, na čem neměl podíl, nebo bojoval za vesnici. Jakou možnost volby ti lidé měli? Narodili se tak. A takové schopnosti nemusely být využívány jen pro vojenské účely. Záleželo na samotné osobnosti uživatele.

„Tohle sushi je vážně dobré, Paní Takashima.“ Řekla Sakura a nevšímala si pocuchané nálady jejích týmových kolegů.

„Děkuji.“ Odpověděla Paní Takashima.

Rada nebyla moc nadšená, že ztratila tolik pravomocí v tak krátkém čase. Vypadalo to, že Hokagemu došla trpělivost. Shinobi, kteří jim naslouchali, byli strčeni pod dozor a bylo jim promluveno do duše. Zabralo jim týden, než zjistili, co se stalo s jejich stráží. Jounin velitel a ANBU velitel dali svým podřízeným rozkazy, že Rada nemá žádnou pravomoc dostačující k tomu, aby někomu z vojenských jednotek z vesnice mohla rozkazovat. Hokage se ujistil, že se to dostalo k uším každého gennina, chuunina a jounina. Radu také varoval, že už dále nebude tolerovat pokusy o ukradení jeho pravomocí jako Hokage. Pokud se o to někdo v budoucnu pokusí, bude o něm známo, že je to zrádce a tak se k němu budou muset i všichni chovat.

Rada svolala shromáždění, kde se chtěli poradit, co budou dělat, ale brzo si uvědlomili, že nemůžou nic. Hokage teď držel své vojenské síly na vodítku. Nad civilními záležitostmi měli pravomoc jen do té doby, než to zasáhlo do vojenského sektoru. Věděli, že kdyby si troufli ničit život tomu démonovi i nadále a chovali se k němu, jak si zaslouží, tak by čelili Hokageho nefiltrovanému hněvu. Potom, co si zkontrolovali, co všechno si ten démon za poslední tři roky koupil, učinili překvapující objev. Nekupoval si nic jiného než čerstvé potraviny jako mléko, pečivo, vajíčka a něco málo ovoce a zeleniny. Nic jiného. Jak to ten spratek udělal? Ať si hlavu lámali, jak chtěli, na nic nemohli přijít. Ten spratek byl spodina své třídy. Jednalo se o omyl. Nebyl žádný způsob, jak by se mu to mohlo podařit.

Ve stínu se skrýval Gazela. ANBU se pod svou maskou zašklebil. Tohle začínalo být zajímavé. Byl jeden z ANBU, kteří už byli unavení arogancí Rady. Sledovat Radu, jak se snažila přijít na způsob, kterým je ten takzvaný démon obelstil, se ukázalo zábavné. A z toho, co věděl od Kakashiho, blonďák byl vážně dobrý.

Jakmile tým spořádal svačinu, tak je Kakashi vzal k Hokagemu podat hlášení o misi. Přinutil své genniny běžet celou cestu zpátky sprintem. Přece jen, dvě míle byly pro ninjů nic, i čerstvý gennin by to měl bez problému zvládnout. Když dostáhli brány, Sakura už chtěla jen zkolabovat. Její sensei byl definitivně sadista.

„Tým 7 podává hlášení o dokončené D-rank misi.“ Informoval Kakashi stráž.

„Už? Neměli jste čištění pole?“ zeptal se jeden z chuuninů.

„Můj tým se nepočítá k těm pomalým.“ Odpověděl Kakashi.

„Dobře, poznamenáme si, že už jste zpátky.“ Řekl druhý chuunin a nechal tým projít do města.

„Taky sis všiml, že dva z těch tří genninů měli blízko je klapsu?“ zeptal se první chuunin.

„Ano. Ten Uchiha to docela dobře skrývá, ale ta holka to dávala dost najevo. Zajímavé je to, že Uzumaki vypadal v pohodě.“ Odpověděl druhý.

Všichni ninjové byli seznámeni s tím, že nemají Naruta nazývat žádnými hanlivými jmény. Většina jej tak jen nazývala Uzumaki když o něm hovořili.

„Nemyslel bych si, že by jej takový sprint vyřídil. Nevzpomínáš si, jak jsme ho jednou po vtípku honili? Jestli má v něčem praxi, tak je to běh ve vysoké rychlosti.“ Řekl první s úšklebkem.

„Pravda.“ Přitakal druhý.

V Hokageho Věži Kakashi instruoval své genniny, jak probíhá hlášení a co se od nich bude čekat v blízké budoucnosti.

„Tým 7 je zpět a podává hlášení.“ Ohlásil se Kakashi.

Chuunin, který byl ve službě Kakashimu podal blok, do kterého měl napsat psanou zprávu o průběhu a o chování svých svěřenců. Hokage chtěl mít přehled o tom, co se děje na misích.

„Tým 7 byl pověřen vyčištěním pole nově přistěhovaného páru jménem Takashima. Genninové Haruno, Uchiha a Uzumaki čistili pole, zatímco Stínové Klony od Uzumakiho třídily odpad na možné pozdější využití nebo k vyhození. Po čtyřech hodinách byla práce dokončena. Individuální chování genninů bude popsáno v psané zprávě.“ Řekl Kakashi.

„Dobře. Krátká zpráva bude předána Hokage-sama.“ Potvrdil chuunin.

„Mám otázku, Kakashi-sensei.“ Řekl Naruto.

„Ano?“ zeptal se Kakashi.

„Existuje možnost, že by gennin jako já mohl sám vykonat D-misi bez svého týmu?“ řekl Naruto a díval se na obrovské množství D-rank misí na nástěnce.

„Se svolením od Hokage-sama a jeho jounin-senseie daného gennina je to možné. Proč, máš zájem?“

„Vždyť víte, že jsem sirotek a nějak si peníze vydělat musím. Pro mě by to byla asi ta nejjednodušší možnost. Mohl bych tyto mise dát za úkol svým klonům, kteří by práci dělali, zatímco my budeme trénovat.“

„Hm.. Pokud bude Hokage-sama souhlasit, tak nevidím důvod, proč bych ti to měl zakázat. Alespoň dokud budeš své mise dělat svědomitě. Ale chci, abys to udržel ma maximálně třech misích za den, jinak bys pak odpadnul z nedostatku chakry.“

Naruto se podíval na Kakashiho, jako kdyby byl šílený.

„Sensei, nedostatek chakry pro mě není problém, a vy to víte. Mohl bych pálit A-rank jutsu po dobu pěti hodin v kuse abych vyčerpal svou chakru. A pak by mi pravděpodobně stačilo půl hodiny odpočinku a jídlo k zopakování.“

Kakashi sic souhlasil, ale už to neokomentoval.

„Naruto, nenalhávej si. Nemáš tolik chakry.“ Peskovala jej Sakura.

„Ne, Sakuro. Naruto má pravdu. Má neobyčejně obrovské zásoby chakry. Už se tak narodil a tréninkem si je jen zvětšil.“ Poučil Sakuru Kakashi. Myslel si, že byla dost unavená z mise, než aby s ním argumentovala.

„Ale on nemůže mít víc chakry než Sasuke. Sasuke byl na akademii vždycky ten nejlepší a nejsilnější.“ Protestovala Sakura.

„Ještě ti nedošlo, že jsem skrýval své pravé schopnosti? Myslel jsem si, že všechna ta tréninková sezení za poslední týden ti to vyjasnila. Sasuke má velké rezervy na čerstvého gennina, to je pravda. Ale také se k mému množství chakry ani zdaleka nepřibližuje.“ Řekl jí narovinu Naruto.

„Tak jak velké rezervy máš, ty idiote?“ ječela Sakura.

„Kage úroveň.“ Řekl Kakashi a šokoval Sakuru i Sasukeho. „Narutovy rezervy jsou největší z celé vesnice. Ale musíte počítat s tím, že množství chakry nedělá dobrého ninju. Musíte mít také dobrou kontrolu a také zkušenosti ze soubojů.“

Naruto přikývl. Jediná věc, která mu bránila k povýšení na chuunina, byly chybějící zkušenosti. Schopnosti, techniky a kontrolu chakry měl na úrovni chuunina bezpochyby. Ale i tak musel uznat, že pod Kakashiho velením pořád sílil. Trénink, který podstoupil sám o sobě, mu dal dobrý základ, ale týmové zkušenosti mu daly možnost zažít teoretické znalosti. To mohlo být v bitvě neocenitelné. Také věděl, že stařík Hokage by jej nepovýšil přímo na jounina. Alespoň ne v následujících šesti měsících, které zbývaly do chuuninských zkoušek. Jeho povýšení by mohla zabránit jen přírodní katastrofa nebo něco tomu podobného. Kakashi svůj tým rozpustil a připomněl jim, že mají být v šest ráno u brány.

Další ráno Naruto obdržel od Kakashiho zprávu, že Hokage schválil jeho tři denní D-rank mise po celou dobu, dokud Naruto nebude mimo vesnici na dlouhodobé misi. Naruto vytvořil deset klonů a poslal je do kanceláře pro mise. Tento nápad byl dost náhlý. Věděl, že jeho rodiče mu zanechali dost peněz, ke kterým bude mít přístup jakmile Hokage oznámí jeho dědictví klanů Namikaze a Uzumaki. Také měl dost peněz z jeho výletů do Lesa Smrti, ale nechtěl, aby o tom někdo věděl. Takže tím, že bral tyhle D-rank mise se kryl a ještě vydělal peníze. Naštěstí, platba šla do kanceláře pro dělení misí, odkud směřovala na shinobiho účet.

Okolo oběda přišel k jejich tréninkovému poli chuunin.

„Kakashi a Naruto Uzumaki se mají neprodleně dostavit k Hokagemu. Přímý rozkaz od Hokageho.“ Oznámil.

Kakashi zkontroloval rozkaz.

„Naruto, chce tě vidět Hokage-sama.“ Informoval gennina.

Naruto přikývl a skončil s tréninkem.

„Jakmile skončíš s čímkoliv, tě Hokage-sama pověří, tak se ihned vrátíš a budeš pokračovat tam, kde jsi skončil.“ Přikázal mu Kakashi.

„Ano, Kakashi-sensei.“ Řekl Naruto a zamířil do vesnice.

Sakura zavyla a Sasuke bezeslova pokračoval v tréninku chůze po stromě, zatímco měl na hřbetech svých rukou držet listy.

Naruto přišel do věže a vešel k Hokagemu do kanceláře. Podíval se na sekretářku, která na něj překvapivě nezírala. Vlastně… nikdy ji také neviděl.

„Hokage-sama mě přivolal, abych neodkladně přišel.“ Řekl Naruto neutrálně a předal jí papír, se kterým přišel chuunin na jeho trénink.

„Podívám se, jestli má Hokage-sama čas.“ Řekla nová sekretářka.

Zanedlouho už byl Naruto v kanceláři.

„Ah, Naruto. Díky, že jsi přišel tak rychle.“ Přivítal jej Hokage.

„Co se děje, staříku?“ zeptal se Naruto. Nikdo kromě schovaného ANBU v místnosti nebyl, jinak by jej oslovil formálně.

„Dva důvody. Zaprvé, otevřel jsem ti účet v shinobi bance. Už jsem informoval Radu, že jakýkoliv pokus o sabotáž kteréhokoliv z mých shinobi bude považován za trestný čin, ale i tak pochybuji, že to dodrží. Shinobi banka je vedená ninji na důchodě a je přímo pod mým dohledem. Všechny tvé platby půjdou na tento účet. A zadruhé, chtěl jsem se s tebou poradit ohledně tvého zaměření na Fuuinjutsu. Včera náš hlavni dodavatel pečetí zemřel na misi. Dobře víš, že pečetě jsou dost háklivé a nemůžu je jen tak nechat importovat. Je tam příliš velká možnost nějakého nebezpečí. Zatímco několik našich shinobi umí udělat pár základních pečetí, většina si je kupuje v obchodech.“ Vysvětlil Hokage.

„Takže chcete, abych to převzal po zabitém ninjovi.“ Vyvodil Naruto.

„Ano, bude to znamenat probíhající B-rank misi do tvých záznamů. Budeš placen za množství pečetí, které vyprodukuješ. Cena dvaceti výbušných lístků je přibližně tisíc čtyři-sta třicet ryo. Bude ti předán list s cenovkami za každý druh pečetí. Pokud budeš chtít prodávat speciální pečetě, na ceně se budeme muset domluvit.“ Řekl Hokage.

„Nemám problém, ale nebudou si lidé stěžovat na to, že jsem je vyrobil já? Nemám zrovna titul nejoblíbenější osoby ve vesnici a mnoho z nich si bude myslet, že je chci zabít nefunkčnímu pečetěmi.“

„To nebude problém, protože je bude vyrábět Mistr Pečetí jménem Temný Fénix.“

„Jo, to by mohlo fungovat. Co suroviny potřebné k výrobě? A Kolik jich potřebuješ?“

Hokage vzal kousek papíru a předal jej Narutovi. Ten se podíval na seznam pečetí, kterých byl nedostatek.

„Na suroviny můžeš zajít k Jakonatovi a zapsat to na účet obrany vesnice. Když to budeš vyzvedávat, použij Henge.“ Řekl Hokage a předal mu dokument umožňující obchod.

„Považuj to za dokončené, staříku. Bude to hotové zítra ráno.“

„Tak rychle?“ zeptal se překvapeně Hokage.

„Kage Bunshin.“ Řekl s úsmevěm Naruto.

„Aha… samozřejmě. No, už tě nebudu zdržovat o tréninku Naruto.“

Naruto přikývl a opustil místnost. Venku z věže vytvořil Kage Bunshin a dal mu dokument se svolením k nákupu na účet vesnice. Sám pak zamířil na cvičiště.

Informoval Kakashiho, že má probíhající misi pro Hokageho, a to, zásobit vesnici pečetěmi. Aby to držel jako tajemství před jeho senseiem, který už stejně věděl o jeho tajné identitě by nemělo smysl.

Poznámky: 

No.. pokud tam jsou chyby, kterých jsem si nevšiml, tak se omlouvám..
Pokusím se přelouskat další díl do příštího týdne, ale začínám být ( překvapivě) zaneprázdněn Tak teď ti nevím...
Jinak.. ciao za týden Laughing out loud

4.98182
Průměr: 5 (55 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele canadres
Vložil canadres, Po, 2013-06-10 21:26 | Ninja už: 4586 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

Parada že to překladáš a je to tak dobré, že pokuď tam jsou nějaké chybky tak jsem si jich nevšiml Smiling

Obrázek uživatele alexejr
Vložil alexejr, Út, 2013-06-04 19:24 | Ninja už: 4416 dní, Příspěvků: 4 | Autor je: Prostý občan

Hrozně dobrý nejlepší povídka kterou jsem kdy četl Laughing out loud

Obrázek uživatele karol552
Vložil karol552, Út, 2013-06-04 00:12 | Ninja už: 4635 dní, Příspěvků: 221 | Autor je: Prostý občan

presne tak ja by som dal aj 15 Laughing out loud

Obrázek uživatele Rokudaime_Hokage
Vložil Rokudaime_Hokage, Po, 2013-06-03 23:35 | Ninja už: 4452 dní, Příspěvků: 118 | Autor je: Prostý občan

Táto poviedka si nezaslúši len 5*, davam ich 10 (keby to šlo Sticking out tongue ) .
Dakujem za prijemné vužitie volného času.


milujem narusaku a nikdo mne nepresvedci o opaku!!!

Obrázek uživatele bringina
Vložil bringina, Po, 2013-06-03 21:49 | Ninja už: 4808 dní, Příspěvků: 125 | Autor je: Recepční v lázních

wau Smiling