manga_preview
Boruto TBV 08

Život Shinobiho

-

Život Shinobiho

-

Probudil jsem se do ranního slunečného dne. Pro jiné jistě dne nádherného, pro mě byl ale dnešek utrpením. Pořádně jsem si promnul ještě stále ospalé oči a s velkou námahou jsem se posadil na posteli tvrdé jako kámen. Jako náhrobní kámen. Dříve by mi odsud pomohla, dříve by mi podala berle, ale pak by je odložila na postel a zvedla mě do náruče. Přenesla by mě ke společnému oválnému stolu, na kterém by už dávno leželo tolik dobrot a před snídaní by mě ještě dlouze políbila.
Dnes ale ne. Vstal jsem sám a doskákal jsem ke stěně, o kterou se moje berle opíraly, a sebral jsem si je sám. Došoural jsem se k oválnému stolu, posadil se a jenom tak nepřítomně hleděl před sebe.
Ne, už jsem neměl sílu plakat... nebo možná jsem už všechny slzy v sobě vyplakal. Neměl jsem chuť křičet, nadávat ani zoufale prosit... protože můj hlas už mě dávno opustil. Nebylo to sice až tak dávno, ale dokonce i ta jedna noc, kterou jsem musel strávit tady a sám, pro mě byla nekonečným utrpením. Bez ní.
Věděl jsem, že už nemám moc času, ale dál jsem jenom tak seděl. Nezajímalo mě to, všechno mi bylo totálně volný, i když to byl její pohřeb a já bych tam měl jít, nepůjdu tam. Už jsem se rozhodl.

Když jsem byl malý a začínal v akademii, otec mi vyprávěl o velkých a slavných Shinobi, kteří mnohokrát zachránili jiným životy a kteří mnohokrát zachránili svět. Potom vstal a z vršku skříně mi podal nádherný dlouhý meč, oprášil pochvu a potom ho z ní vytáhl. Meč měl ostrou čepel a otec tomu říkal Katana. Možná, kdybych tehdy věděl, co tahle zbraň dokáže, nikdy bych ji nevzal do ruky, ale já ji v tu chvíli tolik obdivoval! Bylo to něco zakázaného, něco co leželo na skříni dlouhé roky, než se otec rozhodl, že mi to dá. Možná, kdybych už tehdy ve svých dětských letech nebyl uvnitř sebe ten tvrdý chlap, který miluje výzvy a obdivuje ninji, tak bych nikdy nenosil na své hrudi břímě smrti.
A možná ne.

Teď, když už jsem vyrostl z dětských her a dokonce i z akademie, teď, když už jsem si prožil to, o čem jsem tehdy, když jsem poprvé držel Katanu, snil, si připadám prázdný. Veškeré moje ideály o životě Shinobiho se rozplynuly. Poprvé, když jsem v boji přišel svojí vinou o pravou nohu a podruhé, když mou vlastní zbraní, v mém domě, před mýma očima, zabili ji. A já, mrzák, jsem nemohl nic udělat.
Vždycky jsem snil, že budu jednou uznávaný, silný a ostatní se mě budou bát. Co se ale nestalo, ještě jsem nebyl ani Jouninem, ještě jsem ani nedostal žádné prcky na starost a už jsem udělal dvě největší chyby ve svém životě. Teď nemám nic. Už nikdy nemůžu být obávaným Shinobim, už nikdy si nemůžu splnit sen. Ztratil jsem dokonce i tu nejdůležitější ženu a teď jsem sám, bez životního snu, bez rodičů, kteří mi uměli pomoct, a bez té, která mě milovala i jako mrzáka.

Probudil jsem se do ranního slunečného dne, pro jiné jistě nádherného, pro mě byl ale dnešek utrpením. Srdce mi divoce bilo a uvnitř to ve mně všechno vřelo. Byl jsem si vědom toho, že jsem všechny zklamal, ale nejvíc jsem zklamal sebe. Ale taky jsem věděl, že život není jednoduchý. Život je o tom, že člověk něco nalézá, ale zároveň pro to, aby to nalezl, musí taky něco ztratit a já jsem ztratil všechno. Život není jednoduchý, je těžký.
A život Shinobiho třikrát víc.

Poznámky: 

Dlouho jsem váhala, jestli bych měla tenhle výtvor vlastně někdy zveřejnit. Je to ale pro mě hodně důležitá věc, ve které je kus mě samotné, proto je to pro mě tolik důležité. Těchhle pár řádků mi ve složce visí už asi týden a jelikož jsem vám jednoduše slíbila, že to tu bude koncem týdne, je to tu. Vím, že jednorázovky mi nejdou, ale vím taky, že to není žádná omluva. Takže vás prosím, udělejte si na to názor sami, ať už to bude jakákoliv kritika Smiling

5
Průměr: 5 (14 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Natalia-Chan
Vložil Natalia-Chan, Út, 2012-12-04 22:30 | Ninja už: 4333 dní, Příspěvků: 351 | Autor je: Recepční v lázních

je to nádherné 5 hvězdiček

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2012-10-20 13:20 | Ninja už: 5898 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Zamyšlení nad životem shinobiho je tady jak naseto. Nevadí mi opakovaná témata, ale... když chceš říct to, co už bylo řečeno, musíš být alespoň přesvědčivější než ti před tebou. Tys nebyla.
Vidím slova, ale tak nějak je necítím. Břímě smrti. Obávaným shinobim. Mrzákem. Dnešek byl utrpením. Ty to sice říkáš, ale neukazuješ.

Není tak lehké napsat monolog, který by byl živý. Co příště trocha přímé řeči, trocha děje? Určitě by to oživilo. Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, So, 2012-10-20 15:46 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Ano, máš pravdu. Já jsem si vědoma toho, že je ještě spousta věcí, které bych měla zlepšovat a taky se snažím se neustále zdokonalovat. Takže si beru tvé rady k srdci a moc ti za ně děkuji Smiling

Obrázek uživatele Kvakinka
Vložil Kvakinka, Po, 2012-10-15 20:28 | Ninja už: 4715 dní, Příspěvků: 178 | Autor je: Pěstitel rýže

je to boží to má holt někdo talent fakt super 5

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-10-15 18:38 | Ninja už: 4703 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Tak fajn. Jak jsem v prvním komentáři viděla Naruhina, lekla jsem se, ale zklamání se nekonalo. Líbilo se mi to. A víš co? Zdá se mi to akorát.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 22:25 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Taky jsem se lekla, když jsem si ten komentář přečetla( musím všechny ujistit, že o žádné NaruHina tu nejde), ale na druhou stranu to chápu. Za postavu, jejíž jméno ani vzhled v příběhu není, si každý dosadí jinou postavu, kterou by tam rád viděl, nebo si ji prostě a jednoduše neurčuje, stejně jako já, a nechá volně plout myšlenky, které mu onu postavu v hlavě vytvoří. Snad chápeš jak to myslím, je to kouzelné. A taktéž ti moc děkuji Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 22:29 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

A taky musím samozřejmě poděkovat všem ostatním, hlavně za to, že si to alespoň přečetli.
EDIT: Sakra, kam jen mi ty komenty skáčou! Laughing out loud

Obrázek uživatele Faith
Vložil Faith, Po, 2012-10-15 18:12 | Ninja už: 5581 dní, Příspěvků: 225 | Autor je: Prostý občan

Zase jednou na Konoze a co mě to nepraští do očí? Obyčejná jednorázovka mezi tolika sériovkama a ještě k tomu se zajímavým názvem? Samozřejmě, že jsem nemohla odolat Smiling
Má to v sobě hloubku i city. Zoufalství, bezmoc, tupou bolest a všechno, co by to tak nějak míti mělo. Takže jsem vcelku spokojená, heh..
Ono je jedno o koho jde, protože je to příběh jednoho, ale zároveň všech. Možná proto se mi to tolik líbí, na tyhle věci já nedám dopustit Smiling
Snad jen, ten závěr byl opravdu docela uspěchanej. Šlo by si tam s tím ještě určitě pohrát. No ale já mám, co říkat, že? Checht, takové to "pak už to bude takové.. moc přeplácané.." znám moc dobře Smiling až příliš, řekla bych.
Mno, to ode mě bude nejspíš všechno Smiling Takže vesele písaj dále.

  • Vím, že nic nevím.
  • Dokonalost je nudná.

Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka, jako jsou všichni ostatní: to je nejtěžší úkol, jaký si člověk může stanovit: úkol, který nikdy nekončí.
E. E. Cummings


Podmínkou koexistence jedince druho Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 22:16 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Milá Faith, jsem ráda a moc ti děkuji Smiling

Obrázek uživatele Ronnie
Vložil Ronnie, Po, 2012-10-15 17:37 | Ninja už: 4281 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

Jo, je to super, má to něco do sebe! Líbí se mi to, moc Smiling Smiling

Obrázek uživatele indiscreet
Vložil indiscreet, Po, 2012-10-15 17:04 | Ninja už: 4888 dní, Příspěvků: 13 | Autor je: Prostý občan

Mne sa to páčilo. Len som si celý čas myslel, že ďaľší deň sa tou katanou zabije. Keď som ale dočítal poznámku, som rád, že to neurobil Shocked

Obrázek uživatele Thomynátor
Vložil Thomynátor, Po, 2012-10-15 07:26 | Ninja už: 4215 dní, Příspěvků: 28 | Autor je: Prostý občan

Ahoj,
já mám jednorázovky mnohem radši, než nějaké příliš utahané a zdlouhavé série a protože tady se to, podle toho co se divám každý den do novinek, těmi sériemi jen hemží, jsem za tuhle jednorázovku velmi rád. Konečně po dlouhé době jsem narazil na pěkné čtení, takže si na tebe pro příště budu dávat pozor. Povídka byla vážně moc hezká, čišily z ní všechny ty pocity, lehce se četla a ty jsi v ní všecho skvěle vyjádřila. Velmi se mi to líbilo a těch pět hvězd ti určitě patří, takhle po ránu.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 17:29 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Tolik chvály na pár řádcích! Patří ti moje velké díky, vlastně se ani nedá popsat, jak moc mě těší ty všechny pozitivní a dokonce i negativní komentáře, jsem za to všem moc vděčná Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 17:30 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Opět odesláno dvakrát, jednou mě to zabije! Omlouvám se.

Obrázek uživatele Martina-hor
Vložil Martina-hor, Po, 2012-10-15 01:38 | Ninja už: 4575 dní, Příspěvků: 1639 | Autor je: Tsunadin poskok

je to suprový,moc povedený

6.9.2016 se narodil můj synoveček je to nejlepší den na světě

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, Ne, 2012-10-14 22:17 | Ninja už: 5114 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

Zajímavé.

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Ne, 2012-10-14 20:50 | Ninja už: 4544 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Uáá, budu se zase opakovat? Ano budu. Přišlo mi to krapet uspěchané. Svým způsobem mi to nevadí, ale v hloubi dušičky tam něco řve, že by to mohlo být ménně uspěchané.
Ale k povídce. Líbila se mi? Samo že líbila. Bylo to pěkné, bylo to lehké, bylo to jednoduché (?).. Je tam dle mého i skrytá hloubka, proto jsem si to přečetla ještě jednou. A teď se mi to líbí ještě víc.
Aye, aye... Pěkné, moc a moc pěkné je to.^^

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 17:24 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Ano, možná máš pravdu, že je to maličko uspěchané, ovšem na druhou stranu si zase myslím, že jsem v tom řekla všechno co jsem chtěla a proto to skončilo takhle. Pro někoho příliš rychle, pro někoho v pravou chvíli, pro mě samozřejmě to druhé. A taktéž ti patří moje velké díky, vážím si každé tvé hvězdy, každého tvého komentáře. Ty prostě dokážeš vykouzlit úsměv na tváři, HiTomi-chan! A za to ti moc děkuju Smiling

Obrázek uživatele Anee-chan
Vložil Anee-chan, Ne, 2012-10-14 20:50 | Ninja už: 4262 dní, Příspěvků: 239 | Autor je: Prostý občan

Je to krásný. Doufám že šlo o pár NaruHina. Ty doopravdy suprově píšeš. Dávám 5*

Miluji, tedy jsem. Samota není.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-15 17:25 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Vlastně ani nevím, o jaký pár tady jde, není to k samotnému příběhu příliš důležité. Jinak ti samozřejmě moc děkuju Smiling