manga_preview
Boruto TBV 12

Nezvěstní

Černovlasý ninja pomalu postupoval páchnoucími kanály, které pod Konohou tvořily naprostou změť v které se dokázalo vyznat jenom pár lidí. V ruce držel mapu a snažil se najít správnou cestu ke svému cíli.
Jednoho dne začali ve vesnici mizet lidé. Nikdo tomu nevěnoval přílišnou pozornost, dokud toto číslo zmizelých rapidně nevzrostlo. Ztráceli se lidé bez ohledu na věk, nebo pohlaví. Vyřešit tento úkol dostala Vojenská policie, která byla vždy tvořena výhradně členy klanu Uchiha.
Kaito, mladík, který teprve hledal svoje místo v hierarchii vesnice věřil, že našel místo, kde se ztracení lidé nachází.
Provedl řadu vlastních šetření a bylo naprosto vyloučené, aby se jednalo o zběhy, takové velké množství lidí by nikdy nepřešli hranice bez povšimnutí. Museli tedy být stále ve vesnici a jediné místo, kde by mohlo být schováno tolik lidí byla kanalizace.
„Smrad,“ zakryl si obličej kapesníkem a dál studoval mapu, kterou získal v knihovně. Bloudil zde už více jak hodinu. Začal zcela ignorovat do čeho všeho šlápl a věděl, že se bude muset alespoň tucetkrát vysprchovat, aby se zbavil odéru tamních katakomb.
Možná to bylo štěstí, možná smůla, ale konečně došel do suché chodby, která mu přišla „čistší“ než ostatní. Na konci chodby viděl dveře z pod kterých vycházelo světlo a co víc, byl tam i stín, který se hýbal: „Mám tě,“ pomyslel si v duchu a vyrazil ke dveřím.

„Ne!“ praštil do stolu Hokage a s nasupeným výrazem sledoval Kaita jak kategoricky odmítá jeho nařízení.
„Ale prosím,“ snažil se Třetího přesvědčit a mával mu před očima několika papíry. „Vím, kde ti nezvěstní jsou! Dovolte mi se pro ně vydat.“
„Tuto záležitost již odmítám dál řešit. Odebírám vyšetřování Vojenské policii a přebírám nad případem velení. V této záležitosti jsem začal podnikat jisté kroky k dopadení viníka a přebírám veškerou odpovědnost. Cením si tvojí práce a to je pro dnešek vše,“ zakončil rázně a ukázal na dveře.
Kaito uposlechl vykázání z pracovny, ale nemínil čekat na kroky Hokage. Věděl, kde hledat a právě mu bylo potvrzeno, že za těmi zmizeními je nějaká osoba. Nehodlal nečině čekat, když může dojít k dalšímu záhadným únosům.

V ruce pevně svíral kunai, schovaný ve stínu lehce našlapoval a přibližoval se ke svému cíli na který tolik dřel. Normální hnědé dveře, které má každý druhý byt. Dokonce i on měl jedny doma. Dveře, které mají chránit jeho rodinu před nezvanými hosty, ale teď má před sebou dveře, které skrývají původce všech únosů. Myšlenkami zabloudil k rodině a vzpomněl na to kolik lidí se již ztratilo. Kolik rodin bylo rozvráceno, psychicky zničeno.
Přistoupil ke dveřím a naslouchal. Byly jasně slyšet kroky. Opatrně vzal za kliku a stlačil.
Světlo jej na krátko oslepilo. Byl to menší šok potom co vyšel z temných stínů kanálů do této osvětlené místnosti. Jakmile si jeho oči přivykly, tak začal bědovat, že vůbec vidí.
Místnost dříve sloužila jako bunkr před válkou. Táhla se několik desítek metrů. Po stranách byly samé regály na kterých ležely nehybná těla. I přes mnohá znetvoření poznával tváře zmizelých osob.
„Vítej,“ zaslechl podbízivý hlas, jenž mu přišel známý.
„Ty?“ dokázal ze sebe vyhrknout. „Ale ty jsi…“ nedokázal tomu uvěřit. Všechny ty zvěrstva, která právě viděl udělala osoba ke které vzhlížel.
„Hrdina?“ dokončil za něj muž. „Sannin?“ zasyčel Orochimaru a zvedl ruce od krve. Měl je zabořené v hrudníku mladé plavovlasé ženy.
Kaito nemohl najít slova. V mysli mu akorát tanula slova jako „zrůda“, nebo „proč“.
„Když dovolíš,“ odvrátil od něj Sannin pohled a dál se plně věnoval ženě, která ležela na stole. V tom si Kaito všiml, že ta dívka je stále naživu. Její oči, ale byly už mrtvé. Vyprchal z nich veškerý život. Díky bolesti musela přijít o rozum a už si neuvědomovala co se s ní děje. Najednou, i ta poslední jiskřička v jejích očích, zhasla.
„Jsem hotov,“ vyndal Orochimaru ruce z jejího hrudníku a olíznul si ukazováček, jako, kdyby to nebyla krev co olizoval, ale sladký med.
„Chceš vědět proč?“ vyčetl ze Kaitových očí. „Chci ovládnout život. Chci ho umět spoutat a uvěznit. Chci být nesmrtelný!“ vyplázl dlouhý jazyk a dlouze zasyčel: „Teď, když je tvoje zvědavost nasycena můžeš umřít.“
Kaito použil sharingan, aby sledoval pohyby svého protivníka, ale proti Sanninovi neměl sebemenší šanci.
Ohnivá koule z Uchihových úst úspěšně zasáhla svůj cíl. Orochimarova kůže se začala nafukovat a praskat kvůli žáru. Jeho maso bylo přímo grilováno, ale ani to nestačilo. Rozevřel svoje ústa a nechal hořící kůži za sebou jako had.
Byl příliš blízko, než, aby mohl použít další ohnivé techniky. Kaito musel spoléhat na své taijutsu. Vymrštil nohu do vzduchu, ale Orochimaru jeho kop lehkým mávnutím ruky odvrátil: „To je všechno? Čekal jsem od klanu Uchiha víc,“ pronesl arogantně a chytl Kaita pod krkem a se zájmem si prohlížel sharingan.

Kaito nabyl vědomí ve chvíli, kdy ležel na operačním stole. Dívka, která zde ležela před ním, již byla na jednom z regálů.
„Jsem rád, že jsi se probudil,“ Orochimaru se právě nad ním skláněl a v ruce držel několik kovových předmětů, které znamenaly jediné. „Jinak by ses připravil o ohromné množství bolesti,“ zakončil Sannin a jeden z kovových předmětů zarazil Kaitovi pod víčko.
Kaito začal bez okolků řvát bolestí, jako každý, kdyby mu právě vytrhávali oči. S ukrutnou bolestí přišla temnota. Jeho poslední vzpomínky na světlo byly, když si Orochimaru prohlížel jeho pravé oko. Poté následoval další příval bolesti a slepota. Modlil se, aby ztratil vědomí, aby omdlel a nemusel snášet další bolest.
„Neboj, díky mému experimentálnímu séru neztratíš vědomí,“ uslyšel Orochimarův hlas. „Nejdříve jsem jej vyrobil sám pro sebe, kdybych byl v boji hodně raněn, abych nezkolaboval, ale nakonec jsem přišel k tomu, že má i lepší využití,“ Sannin propukl v smích.
Kaito ucítil jak mu do hrudi proniká chladná ocel.

„Orochimaru!“ Hokage s jednotkou Anbu právě vtrhl do místnosti. Třetí si ihned všimnul Kaita, jak leží na stole bez očí. S prázdnými důlky z kterých stékala krev.
„Kdo mě to zase ruší,“ zasyčel Orochimaru vztekle.
Kaito najednou začal cítit klid. Byl rád, že slyší Třetího, ale v tu chvíli jej přestala opouštět i bolest. Přestal vnímat okolí. Neslyšel ani hlasy. Byl mrtvý.

5
Průměr: 5 (6 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ayashiki
Vložil Ayashiki, St, 2012-04-25 20:25 | Ninja už: 6165 dní, Příspěvků: 485 | Autor je: Prostý občan

Mne by nevadili chýbajúce čiarky a preklepy, ale doporučila by som ti korektora na niečo iné, keby si ho chcel. Máš tam hodne nelogických, významovo nepresných slov, prudké rušenie deja (obzlávšť ten krátky flashback do Sarutobiho pracovne je na prvé čítanie WTF) a a niektoré vety znejú až smiešne (obzvlášť "...hnědé dveře, které má každý druhý byt. Dokonce i on měl jedny doma." Fakt? On má doma dvere? Pááááni...). A vôbec, celý čas som sa nevedela rozhodnúť, či chceš písať humornú poviedku o vážnej téme, alebo sa zymýšľať na krutosťou života. Ostalo to niekde na polceste.
O Uchihoch nie je veľa poviedok a to je škoda. Osobne mi vždy pripadalo strašne zaujímavé, že Uchihovci kedysi tvorili "políciu" Listovej. Koľkokrát som si vravela, že poriadna detektívka z časov, keď Uchihovia ešte mali v Listovej prím, s nejakým geniálnym osharingovaným detektívom v hlavnej úlohe, by bola super. Ako opis Orochimarovej zvrátenosti dobré, ale stále ma mrzí, že som nakoniec nedostala tú detektívku. Ten nápad mal väčší potenciál.

Obrázek uživatele Vody
Vložil Vody, St, 2012-04-25 20:33 | Ninja už: 6280 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Pěstitel rýže

Napsat něco detektivního by vyžadovalo hodně času a úsilí.
S těma dveřma jsem chtěl docílit pocitu zranitelnosti hlavní postavy, která se měla bát a docílit, tak ztotožnění, že je to jenom člověk. Asi se mi to nepovedlo XD
Vím, že to mělo větší potenciál, ale nikdo neříká, že se nemůže uchopit znovu a z jiného úhlu.

ó 2164 dní, su mocné (:
http://tokyhorecenze.blogspot.cz/

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Út, 2012-04-24 20:41 | Ninja už: 6033 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hezká povídka, taková detektivně tajemná. No a boj se taky četl dobře.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Vody
Vložil Vody, Út, 2012-04-24 20:50 | Ninja už: 6280 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Pěstitel rýže

Neříkám, že bych korektora nepotřeboval :3

ó 2164 dní, su mocné (:
http://tokyhorecenze.blogspot.cz/

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Út, 2012-04-24 21:01 | Ninja už: 6033 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Tak si o něj řekni...
https://konoha.cz/?q=node/83203

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Vody
Vložil Vody, Út, 2012-04-24 21:02 | Ninja už: 6280 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Pěstitel rýže

nechci Kakashi ^_^

ó 2164 dní, su mocné (:
http://tokyhorecenze.blogspot.cz/

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Út, 2012-04-24 10:26 | Ninja už: 6059 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Mně se obecně, jako známému Orofilovi, všecky povídky o něm líbí. Smiling Takže tleskám i přes překlepy a jiná zaškobrtnutí. ^^

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele Vody
Vložil Vody, Út, 2012-04-24 10:53 | Ninja už: 6280 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Pěstitel rýže

Psát povídky večer si vybírá svoji daň v podobě zkaženého zraku Sad Sticking out tongue

ó 2164 dní, su mocné (:
http://tokyhorecenze.blogspot.cz/

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Út, 2012-04-24 10:12 | Ninja už: 4838 dní, Příspěvků: 2385 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Kruté. Jen mě překvapilo, že by Oro plýtval sérem jen na to, aby jeho oběti pociťovali větší bolest. Byl sice krutý, ale jen když mu to nějak prospělo, naproti Hidanovi, který byl krutý úplně vždycky.
Jen máš tam jeden překlep, kterého jsem si všimla: „Chceš vědět proč?“ vyčetl ze Saitových očích.
Jinak opravdu drsná povídka.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Vody
Vložil Vody, Út, 2012-04-24 10:22 | Ninja už: 6280 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Pěstitel rýže

i tamto mi znělo divně XD

ó 2164 dní, su mocné (:
http://tokyhorecenze.blogspot.cz/