manga_preview
Boruto TBV 09

Pryč!

Otevřely se! Ty dveře, o kterých jsem si vždy myslela, že jsou nepřekonatelné a že mě tu budou držet donekonečna, se právě otevřely! Jen tak! A najednou… najednou tu nebylo nic, co by mi bránilo v bezhlavém útěku.
Přesto jsem ven vyšla pomalu.
Hned po prvním pohledu mi bylo jasné, že moje dveře nebyly žádnou výjimkou. Už teď se to v nepříliš velkém prostoru hemžilo lidmi – anebo aspoň něčím, co vypadalo vzdáleně příbuzné s lidmi. Popravdě, někteří opravdu trochu připomínali prazvláštní zvířata nebo nějaký bestie z podsvětí. Docela mi naháněli strach.
Když potom ten světlovlásek promluvil a všichni se otočili za jeho hlasem, byla jsem mu docela vděčná; aspoň se ty nechutný obličeje ode mě odvrátily.
„Dobře mě poslouchejte,“ no, první příkaz by nebyl zrovna nejhorší. A také ho většina uposlechla snad dřív, než to vůbec řekl. „Pustím vás ven.“
Pustím vás ven.
…ven!

Nejraději bych si nafackovala – ale před tolika diváky raději ne. V cele, nebo jak bych tomu měla říkat, aspoň byla tma a nikdo neobtěžoval. I když tím její výhody beze sporu končily. Opravdu, bylo to nejhorší místo na světě – a čekat, jestli si mě Kabuťák znovu odvede na svoje pokusy, byly ty nejhorší chvíle. Vždycky, vždycky když jenom zamířil mým směrem, začaly se mi klepat kolena a mimoděk jsem se snažila splynout s kamennou stěnou. A to vážně nejsem nějakej strašpytel.
Jo, a právě to byl důvod, proč ty slova na všechny tolik zapůsobila. Všichni se chtěli dostat ven! Všichni chtěli znovu vidět sluneční světlo, jít kam chtěli a hlavně, hlavně už nikdy nechtěli znovu zažít pokusy.
Já jsem nebyla žádnou výjimkou. Dala bych nevím co za to dostat se pryč. Tedy ne že bych toho zrovna v tuto chvíli měla nějak moc...
A proto se ve mně ozval potlačovaný výbuch radosti.
„Ale jenom jednoho.“
No, nevím jak ostatní, ale já to docela čekala. Nějaké to „ale“ přidané za první větu. Nic přece není jen tak, že? Abychom mohli odejít, musíme si to nějak zasloužit. Velmi dobře.
Bělovlásek nečekal na žádné reakce a odešel. Pravděpodobně si byl jistý, že všichni uděláme přesně to, co on chtěl. No, být na jeho místě, asi bych si tím byla stejně tak jistá. Kdo jiný než on mohl tak dobře vědět, jak děsný je pobyt v tomhle… místě?
A tak, přesně jak on naplánoval, se začali všichni okolo mě snažit zabít ostatní, aby tím jedním byli právě oni.
A já taky.
Ne že bych nějak moc věřila ve svou výhru, ale bojovat a zemřít je přece jenom o něco lepší než se jen tak nechat zabít prvním týpkem, co si mě vůbec všimne. Navíc, umřít nebo „žít“ tady už bylo skoro to samý.
Třeba až jednou umřu, dostanu se někam na zelenou louku, kde nebudou žádné stěny. Žádné dveře ze železa, co mně nedovolí jít dál. Jenom zelený trávník táhnoucí se kamsi do dálky. Třeba se budu konečně moct rozběhnout na jakoukoliv stranu, cítit na sobě sluneční paprsky i studený vítr, co mi tady tolik chyběl! No uznejte sami; po tak smutným životě bych si aspoň po smrti něco hezkýho zasloužila! No, jako každý tady.
Několikrát jsem odrazila jakejsi přerostlej nůž, kterým se mě snažila oddělat stejně tak přerostlá příšera. Tak jestli tohle byl člověk, tak já jsem Rikudou Sennin. Asi jsem na tom s těma pokusama nakonec nebyla zdaleka nejhůř; já aspoň stále vypadám jako člověk.
Po pravdě, ani nevím, proč jsem se vlastně tolik bála. O kolik může být smrt horší než tohle? No, jenomže já jsem byla od přírody bojovník. Nedokázala jsem prostě stát a čekat, co za mě udělají ostatní. Čekat na někoho, kdo mně zasadí poslední ránu – a že jich v mým životě bylo víc než dost.
Pak se někdo diví, že pro mě bylo tak těžký čekat kdy Kabuťák přijde s tou svou stříkačkou naplněnou jakýmsi svinstvem, a nemoct s tím nic dělat. Bylo to příšerný.
Rychle jsem uhnula úderu rukou, ale hozený kunai - netuším odkud - už mě zasáhl do ramene. Kdybych byla v nějakým jiným boji, asi bych si řekla, že mám štěstí. Mohlo to přece skončit o dost hůř! Jenomže tady to podle mě byla smůla; když už se mě sakra snažíte zabít, tak aspoň pořádně do háje!
Jenom bylo zvláštní, že jsem necítila žádnou bolest. Že by zvyk?
Další rána přišla do nohy, pravděpodobně někam do oblasti kolena, nejsem si jistá. Zhroutila jsem se na zem. Stejně jako všechno tady v okolí byla nechutná. Nechutná a děsně studená. Pravej opak slunečních paprsků, které na mě určitě čekají kdesi na druhé straně.
Pokusila jsem se vstát – jak jsem řekla, bojovník od přírody – ale dřív, než se mi podařilo nadzvednout se jen o pár centimetrů, mě něco zasáhlo do zad. Předpokládám, že nějakej kunai nebo podobná zbraň. Možná něco ještě nechutnějšího, takže o tom vážně nechci přemýšlet.
Nevím, jak to bylo hluboko, ale přinejmenším krve z něj teda teklo pořádně!
A tak jsem tam ležela, obklopená zvuky boje a čekala na smrt. Smrt, která s sebou přinese velkou zelenou louku s nekonečnými možnostmi. A slunce.

Poznámky: 

Něco jako "rádoby bitevní" tu není? Smiling
Tak, zase jedna povídka, tentokrát dokonce o dost víc pasuje na Naruta! Laughing out loud Měla jsem v plánu napsat ještě druhou část o někom, kdo zůstane v cele a bude se bát, ale nakonec jsem to vzdala; více méně se mi to líbí tak, jak je to teď Smiling

Vždycky jsem psala hodně pocitovky (a to hlavně ty depresivní). Když už jsem konečně jednou vzdala svůj vnitřní boj proti první osobě a napsala ji, člověk by skoro řekl, že by tam ty pocity měly být ještě víc - a ouha, any nejsou xD

4.6
Průměr: 4.6 (5 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Út, 2012-01-31 21:58 | Ninja už: 5662 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Út, 2012-01-10 18:21 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Kabuťák? Ale ne... tahle přezdívka vyznívá strašně dětinsky. Skoro jako Rakeťáci. (xD)
Rozhodně bych to nikdy nepoužila (ne bez bližšího vysvětlení) pro někoho, kdo mě drží ve vězení a používá jako pokusnou krysu.

Jinak... fajn, tentokrát budu hodně subjektivní a zaujatá. xD
Já ti nevím. Občas mi to připadalo trochu... nevyvážené. ...žádné dveře ze železa, co mně nedovolí jít dál. Jenom zelený trávník táhnoucí se kamsi do dálky. Třeba se budu konečně moct rozběhnout na jakoukoliv stranu, cítit na sobě sluneční paprsky i studený vítr, co mi tady tolik chyběl! Vážný popis, slova někoho... dospělého. Slova vězně, co už něco zažil.
Ale pak to zase přeskočí k mladé holce, opět nastává zlehčení, slova vyznívají až naivně. No uznejte sami; po tak smutným životě bych si aspoň po smrti něco hezkýho zasloužila! No, jako každý tady.
A nakonec Smrt, která s sebou přinese velkou zelenou louku s nekonečnými možnostmi. A slunce. Opět jsme u dospělé.

Používáš slova jako příšernost, hrůza atakdále, ale... já v tom tentokrát skutečně vidím jen slova. Ne ten děj za nimi. Jenom slova. A moc jim nevěřím.

Jsou knihy, které jsou psané v zlehčeném, ironickém stylu. Knihy, kde klidně jeden přečte věty jako No uznejte sami; po tak smutným životě bych si aspoň po smrti něco hezkýho zasloužila! a bere je vážně, baví ho to... ale tady to není ten případ. Nevím přesně proč, ale celkově mi ta povídka příliš neseděla.

Je mi líto, že po dlouhé době píšu komentář k povídce, napíšu tam akorát, že se mi to moc nelíbilo, pořádně nevysvětlím proč a nakonec něco nejasně zablekotám - zkrátka, nechám za sebou jenom hordu zmatených slov, ale... no, to už jsem já.

Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, Út, 2012-01-10 17:55 | Ninja už: 4722 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Jako obvykle nemám, co bych vytkla Laughing out loud Eye-wink

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele Faith
Vložil Faith, Út, 2012-01-10 17:16 | Ninja už: 5595 dní, Příspěvků: 225 | Autor je: Prostý občan

Má dneska cenu cokoliv číst? Nějak nejsem schopná kritiky..
Ehm ,ale zpět k tématu. Depresivní pocitovka je zvláštní, ale velmi zajímavá věc. Já osobně je taky píšu, i když to na to nejspíše nevypadá, checht..
Snažila jsem se, co nejvíc to šlo a světe div se, žádnou děsivou gramatickou hrubku jsem nenašla. Frustrující xD Na druhou stranu, samozřejmě, je to zlaté Smiling

Tohle celé mě přivádí k otázkám ohledně smrti a filozofovat se mi tu nechce Smiling co tedy říct? Hm... zjevně máš dalšího fanouška ^^

  • Vím, že nic nevím.
  • Dokonalost je nudná.

Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka, jako jsou všichni ostatní: to je nejtěžší úkol, jaký si člověk může stanovit: úkol, který nikdy nekončí.
E. E. Cummings


Podmínkou koexistence jedince druho Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-01-09 21:48 | Ninja už: 4717 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Hned od druhý věty jsem věděla na čem jsem. Ale ne úplně. Když se otevřely dveře cel, říkala jsem si sláva! Suigetsu je jde vysvobodit! A ono ne. Sad Pitomej Kabuto, čekala jsem pozitivní povídku a pak tohle. No, od tebe se ani nic jinýho čekat nedá, ne?

Líbilo se mi to. Popisy toho, jak to bude po smrti krásný. To jak bojovala, i když jí to vlastně bylo jedno (Tenhle pocit znám, i když se zrovna nejedná o bitvu na život a na smrt.) To jak se bála, i když ona sama opravdu nebyla zbabělá. Všechno se mi to líbilo!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!