manga_preview
Boruto TBV 08

Dohoda s ďáblem

Všechno to začalo malou, malinkatou lodičkou z papíru. Plula po malém potůčku, nakláněla se a znovu vyrovnávala. Plula rychle a jistě. Pak se před ní vynořil malý, malinkatý kamínek a lodička do něj narazila. Převrátila se, natekla jí voda přes palubu a ona se rozmočila.
Žena pozorovala lodičku ze břehu. Dívala se na ni, jak se rozpadá a jak se kusy mokrého papíru rozmáčejí a lodička mizí.
Stekla jí slza po tváři.
Rusovláska klečela u potoka ještě dobrých pár hodin.
Tak tomuhle se říká nebe?
Plakala a slzy se mísily s potokem a odplouvaly s ním pryč, nenápadně rozplynuté v zurčící vodě.
Tolik HO milovala. Umřela by pro něj. A to se taky stalo. Umřela pro něj, jenže měla slabé chvíle. Chvíle, kdy by dala cokoli za to, aby s ním mohla mluvit. Aby HO mohla na malou, malinkou chvíli vidět. Podívat se na něj, do jeho očí, pohladit HO po tváři, usmát se na něj. Dala by cokoli za to, aby mu mohla říct jak jej miluje.
Odcházela od potoka a bloudila mezi stromy a keři. Procházela mezi nimi, slzy stékaly a srdce bolelo.
„Nemyslel jsem si, že jsou lidé v nebi nešťastní.“ Ozval se hlas. Hluboký a silný. Žena z toho hlasu cítila mrazení. Možná i strach. Zastavila a ohlížela se kolem sebe.
„Kdo jsi?“ Zeptala se, ale hned na to zalitovala. Hlas se ozval znovu a byl přesně takový, jaký ho ona cítila. Byl silný, zlý, ale přesto z něj šla určitá důvěra.
„Jsem ten, co má zakázáno sem chodit.“
„Co chceš?“
„Chci s tebou uzavřít jistou dohodu. Jen malou, malinkou a neškodnou.“
„Mluv. Jakou dohodu?“ Vítr si pohrával s rusými vlasy ženy, které bušilo srdce jak splašené.
„Vím o čem přemýšlíš, když klečíš u potoka. Vím, co bys chtěla a můžu ti to splnit.“ Hlas se změnil. Stále byl hrůzyplný, ale objevila se v něm i jakási vtíravost.
„Můžeš na hodinu opustit nebe a jít dolů. Umožním ti, aby ses dostala tam, kam chceš. Budeš si hodinu moct dělat co budeš chtít. Pak se tam znovu objevím a ty budeš muset jít pryč.“
„Kam pryč?“ Zeptala se.
„Ke mně.“ Zahřměl hlas a mezi stromy se ozval smích, který dozníval s krutou ozvěnou. V tu ránu se před ženou objevil muž. Že je to obyčejný muž, by se mohlo zdát na první pohled. Měl na sobě sako. Černé sako, černé kalhoty i černé boty. Dokonce měl i černou košili s kravatou. Ve svitu slunce se mu leskly i ebenově černé vlasy. Jeho kůže však byla divná. Byla rudá, jakoby spálená. Měl ošklivé popáleniny i na rukou. Když se však usmál, zuby byly bílé a zářily do dálky.
Rusovláska mu pořádně neviděla do obličeje. Slunce jí svítilo do očí a nepomohla jí ani ruka u čela.
„Kdo jste?“ Zeptala se znovu.
„Jak jsem řekl. Jsem ten, co sem nepatří. Jsem takzvaný Ďábel!“ Zahromoval silným hlasem, až kolem ženy zafoukal silný vítr. Žena se zprvu zalekla a chtělo se jí utíkat pryč od tohoto muže, ale cosi jí našeptávalo, že on jí umožní vidět HO. Přála si to nejvíc na světě a tak byla ochotna za to jít i do pekla.
„Co musím udělat proto, abych se dostala tam dolů?“
„Nic, drahoušku.“ Usmál se muž v černém.
„Jen stačí, když mi dáš svůj slib. Slib, že až uběhne hodina, vezmu si tě s sebou.“
„Slibuji,“ pronesla ustrašeně, ale zároveň v sobě cítila jakousi radost. Konečně HO uvidí a bude mu moct všechno říct.
Mezi stromy, kde oba stáli se ozvala velká ohlušující rána. Ďábel luskl prsty a rusovláska v tu ránu stála před branami Konohy.
Je tady. Teď půjde a udělá to o čem snila celý svůj posmrtný život. Rozběhla se do města. Utíkala rychle a její dlouhé krásné rusé vlasy vlály za ní a odrážel se od nich lesk slunce. Běžela lehce a ladně. Její nohy míjely jedna druhou a tělo se neslo s úžasnou elegancí. Byla krásná a v tu chvíli i šťastná. Pak HO spatřila. Stál na cestě obklopen dvěma dívkami. Jedna měla vlasy stejně krásné jako ona, ale byly fialové. Usmívala se na něj a on měl ruku kolem jejích ramen. Z druhé strany byla dívka o něco méně pěkná. Měla krátké růžové vlasy a něco popisovala.
Žena se zastavila a usmála se.
„Naruto!“ Zavolala hlasem andělů.
Blonďák se na ni podíval. V jeho obličeji se zračil údiv.
„Kdo je to?“ Nahnul se k té krásné dívce.
„Nevím Naruto-kun,“ pronesla ustrašeně.
„Kdo jsi?!“ Zavolal chlapec na ženu. Ta se rozběhla za ním. Zářivě se usmívala a pomalu rozpřahovala ruce. Pak chlapce objala.
„Konečně Naruto!“ Křičela štěstím rozrušená rusovláska a tiskla blonďáka k sobě. Obě stojící dívky kolem něj vykulily oči. Ta krásnější se snad i zamračila.
Naruto odstrčil opatrně ženu od sebe a nechápavě na ni pohlédl.
„Jsem tvá matka, Naruto!“ Vykřikla rusovláska a zasmála se plna štěstí.
„Moje matka?“ Nechápal chlapec.
„To není možné,“ pronesly obě stojící dívky.
Pak se ozvala ohlušující rána. Za blonďatým chlapcem se zjevil sám Pan Ďábel.
„Ne! Ještě ne! Ještě neuběhla hodina!“ Vykřikla rusovláska. Naruto i obě dívky se na ženu dívali velice zvláštně. Snad jako by jejich myšlenky říkaly: „ona je blázen.“
Muži v černém se z hrdla vydral smích, zprvu obyčejný a normální, ale postupně se vystupňoval v nesnesitelný řev.
„Hodina v pekle je jako pět minut na zemi,“ pronesl klidným hlasem.
„Ne! Chci další hodinu, další!“ Křičela.
„Omlouvám se drahoušku, ale dohoda je dohoda.“
V ten okamžik se žena začala rozplývat a pomalu mizet, až z ní zbyly jen cáry, které se pomalu ztrácely ve vzduchu a pak s ním nenápadně vlály světem.
Chlapec i obě dívky se na sebe nevěřícně dívali, ale neuběhl ani měsíc a oni na ten jev zapomněli.
Mezitím v pekle Kushina plakala krvavé slzy, ale nic by nezměnilo její rozhodnutí a ona by ho udělala znovu. To objetí jí za to stálo.

Poznámky: 

Možná je tahle povídka něčím jiná, možná ne. Ale v prvopočátku neměla žádný nápad, vyvíjela se postupně při psaní. A taky chci říct, že osobně si Pana ďábla představuji jinak, ale do povídky jsem nemohla dát obří neviditelnou kozu Laughing out loud

4.70968
Průměr: 4.7 (31 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Endasaku Haruko
Vložil Endasaku Haruko, Ne, 2014-04-06 16:43 | Ninja už: 3720 dní, Příspěvků: 83 | Autor je: Pěstitel rýže

Skvělý nápad, skvělá povídka.

"Odpadlík přemůže génia pomocí těžké práce." -Rock Lee
"Nejdůležitější věc pro ninju je týmová práce!" -Yondaime Hokage (Namikaze Minato)
"Když máš někoho koho ochraňuješ, staneš se doopravdy silným." -Haku
"Kytka není na nic jestliže nevykvete." -Yamanaka Ino
"Už nikdy neuteču! Nevezmu svá slova zpět! To je má cesta ninjy!"-Naruto
"Bojuju jen pro sebe a žiju abych miloval jen sebe." -Gaara (Godaime Kazekage)

Obrázek uživatele Vivi - chan
Vložil Vivi - chan, Ne, 2013-06-23 21:55 | Ninja už: 3956 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

NO sakra to má grády. . . Toho D´ábla a Kushinu jsem viděla úplně zřetelně ještě že mám po ruce kapesník. . .

Obrázek uživatele veverkawackova
Vložil veverkawackova, Pá, 2013-06-21 17:00 | Ninja už: 3963 dní, Příspěvků: 8 | Autor je: Utírač Udonova nosu

No, ze začátku jsi pořád opakovala malý a malilinkatý, ale povídka má pěkný dojemný děj. Rozhodně mu nechybí originalita.=O)

Obrázek uživatele Canmaster
Vložil Canmaster, Čt, 2012-05-03 13:55 | Ninja už: 5113 dní, Příspěvků: 4 | Autor je: Prostý občan

Pekny napad:) Ten dabel nahodou pekna a dobra predstava. Jinak se necitim nejak moc nato aby jsem to slohove a jinak hodnotil:D

Obrázek uživatele Toren123
Vložil Toren123, So, 2010-09-18 20:17 | Ninja už: 5496 dní, Příspěvků: 75 | Autor je: Prostý občan

Jako vždy měla povídka skvělý nápad. Něco takového se tady jen těžko objeví. Moc se mi líbila ta její touha a celková beznaděj. Ďábel sice nebyl podle mých představ ( ta koza mě dostala Laughing out loud) ale popsala si ho úplně skvěle! Klasická, zíporná a lstivá postava! Tak to mám rád Smiling Chválím, za tempo, které se pomalu stupňuje a tím pádem se člověk vůbec nenudí Laughing out loud Ještě jsi mě moc potěšila v tom, že jsi dala k Narutovi Hinu Laughing out loud Sečteno potrženo - nádherná povídka Smiling těším se na tvé další kousky Smiling

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, So, 2010-09-18 15:50 | Ninja už: 5652 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

No, nevím jestli sem má cenu psát něco dalšího. Ono to vlastně asi všechno bylo řečeno, hezký a hlavně originální nápad, dobře popsané zoufalství i povětšinou, když zapomenu na těch pár chybek, dobrý sloh.
A zápory? Mě osobně trochu rušilo to pojetí Ďábla... já nevím, ale prostě jsem si to naprosto nedokázala představit. Normální člověk by mohl být, ale červená - neboj jaká vlastně - kůže? No dobře, dá se to přežít, i když si to nepředstavím. Mimochodem u něj bylo moc hezky udělané to podrazáctví Eye-wink I když pro mě je to spíše naopak - pět minut v pekle se jeví jako hodina na zemi Eye-wink
A poslední věc, na rozdíl od Talla se mi ty dvě tam moc líbily. Připadalo mi to, jako kdyby tak hezky dokreslovaly tu situaci Smiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-09-16 17:57 | Ninja už: 5902 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

První co mě u téhle povídky napadlo byla jedna otázka. O čem vlastně FF je?
Buť využíváš postavy, nebo svět (nebo oboje). Z hlediska postav je tady Kushina o které víme akorát, to že byla stále veselá a že je zapečetěná v Narutovy. Tadyta postava mě připoměl emo dívku s žiletkou v ruce skříženou s hysterkou (promiň, ale přesně takhle na mě působila). No a Naruto, ten náš hlupáček Naruto by jí to nejspíš ihned uvěřil a skočil jí do náručí.
Co se týče světa? No nehledě na to, že ´dábel jak si ho popsala je typicky křestanský (a někde jsem viděl přesně tohle jeho zobrazení, ale za boha si nevzpomenu kde). Jo v šintoisticko, budhistickém světě to má hodně co dělat.
Takže první poznatek je, že tohle je jako FF dost na hranici. Alespoň pro mě. I když měli jsme tady i v tomhle ohledu horší.
To co mě vadilo daleko víc byl pocit nesouvislosti.
Prvně klasická EMO scéna, pak tam příjde ďábel, rozhovor, bez spojení zase na zem a popis (Imho docela zbytečný) pokus o protiklad mezi ďáblem a jí jako andělem. Naruto zbytečně obklopen dvěma holkama, asi aby si NaruHina i NaruSaku fanoušci přišli na své (Jinou roli tam neměli). Atd... Každopádně to působí na mě uměle.
Ono prvně by v hlavě měl existovat jistá představa té povídky... Za tím si stojím.
Jo jinak slohově je to docela dobrý, respektive tam nebylo nic co by mě vadilo.
Teď hlavně doufám, že tě neodradím od dalšího psaní, ale když už píšu koment tak napíšu co si fakt o tý povídce myslím.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Haya
Vložil Haya, Čt, 2010-09-16 20:09 | Ninja už: 5880 dní, Příspěvků: 267 | Autor je: Prostý občan

uff, tak ted jsem se trošku zapotila..no člověk se nemůže pokaždé trefit do čtenářova vkusu Smiling každopádně díky za kritku, snad nikdy jsem neměla u povídky tak dlouhý komentář a na příště se budu víc snažit, aby byl příběh více souvislý Smiling

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Čt, 2010-09-16 15:03 | Ninja už: 5184 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

Myslím že obří neviditelná koza by bodla. xD Rozhodně to je lákavější představa, než rudopleťový člověk.
Každopádně, povídka se mi líbila. Byla zvláštní, a v tom bylo přesně její největší kouzlo.
Protože, na Konoze, ještě nikdo dohodu s Ďáblem neuzavíral (snad jen s Bohem Smrti, ale je otázní, jestli se dá on považovat za Ďábla). A pětiminutová hodina, stejně jako to Narutovo zapomění, na jeho takzvanou matku (co na tom, že byla opravdová, že) jen hezky dozdobilo to zoufalství.
Krom toho, mám ráda Narutova setkání s rodiči. Takže máš u mě jen a jen další plus.

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele BlackAngel
Vložil BlackAngel, Út, 2011-04-26 08:19 | Ninja už: 5817 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

naprosto souhlasím, dávam palec nahoru Smiling

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, St, 2010-09-15 21:21 | Ninja už: 5389 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Prvním plusovým bodem je už to téma. Na Konoze jsem ještě nic podobného neviděla a to patřičně zapůsobilo v celkovém dojmu z povídky.
Co se týče slohu a stylistiky, tak je to bez nějakých větších zádrhelů, ale: v první části se dost opakuje 'malý, maličký' (nevím, jestli to nebyl záměr), najde se tam pár chybek a je tam jedna věc, která opravdu praští do očí - slovo obětí. Po chvilce mi došlo, že jí to stálo za to, že ho mohla obejmout - čili objetí. Pokud použijeme obětí, je tu řeč o obětech (třeba války) Eye-wink
Ale jinak - moc se mi to líbilo. Neotřelý nápad. Zoufalství jedné ženy, která se vzdala nebe pro svého syna, a bezvadná úloha vypočítavého, krutého a nepředvídatelného Pana Ďábla.
K autorské poznámce - taky často rozvíjím děj až během psaní. Ale právě v tom je kouzlo spontánnosti.
Líbí se mi, že jsi tu ukázala Kushinu z obou jejích stránek - křehkou i silnou. Tahle povídka si u mě vysloužila plné hodnocení Smiling

Obrázek uživatele Haya
Vložil Haya, St, 2010-09-15 22:01 | Ninja už: 5880 dní, Příspěvků: 267 | Autor je: Prostý občan

Děkuji za připomínku, nějak mi to vypadlo Smiling už jsem to opravila Smiling