manga_preview
Boruto TBV 13

Anděl a bůh 01:Procitnutí

"Pak tedy tohle prokletí zlomím! Jestli existuje něco takového jako mír, tak toho dosáhnu. Nikdy se nevzdám!"
Tahle slova, která pronesl Naruto, změnila mnohé. Svět, nejspíše odsouzený k záhubě náhle získal novou naději.

"Byl jsem slepý Konan. Yahikova smrt mi zastřela zdravý rozum a úsudek. Dokonce i Jiraya sensei mi to řekl. Provedl jsem spoustu chyb! Kdo ví, zda se mi alespoň jejich malou část podaří odčinit."
Ozval se červenovlasý muž. Vypadal silně podvyživeně, ze zad mu trčela spousta kovových tyčí. Jeho oči byly fialové a tvořené několika kruhy.
"Byli jsme oba slepí! Ale ještě stále je naděje! Musíme toho kluka ochránit za každou cenu Nagato! Musíme mu pomoct jak to jen půjde! A hlavně, musíme zjistit, jaká je Madarova slabina!" Žena jdoucí vedle něj s modrými vlasy vypadala odhodlaně. Její hlas byl silný a melodický. Byl v něm však také náznak smutku.
"Ten kluk je hodně silný. Musíme mu věřit, tak jako v nás věřil Jiraya sensei. Nesmíme znova udělat chybu a ztratit víru! Konan my už nejsme sami!"

Konoha se válela v troskách, atmosféra zde však i přesto byla optimistická. Díky Narutovi nejspíše Konoha získá nového spojence, Deštnou vesnici. Nagato, jinak zvaný Pein, Konohu téměř zničil. Nakonec, po rozhovoru s Narutem si však vzpoměl na slova svého mistra a opožděně si uvědomil, co se mu Jiraya celou dobu snažil naznačit.

Poblíž Konohy se procházela Sakura s Narutem a snažila se zjistit, co se mezi Narutem a Peinem stalo.
"Naruto, proč jsi ho chránil? Zničil celou Konohu!" Zeptala se. Naruto se zastavil a se zrakem upřeným na bouřková mračna v dálce začal vysvětlovat.
"Prožil si mnohé. Jeho rodiče byli zabiti shinobi z Konohy. Byla to nehoda ale on se s tím nedokázal smířit. Stal se z něho sirotek. Stejně jako ze Sasukeho. Zachránili ho další dva, kteří na tom byli stejně. Chtěli se naučit ninjutsu, chtěli být silní a tak se vypravili hledat Sanniny. Jiraya-sensei si je vzal k sobě a naučil je vše, co potřebovali. Yahiko, jeden z nich poté založil organizaci, která udržovala mír v deštné. Jednou je Hanzo, vůdce deštné požádal o vyjednávání. Byla to však past a Yahiko byl zabit. Hanzo se pokusil zabít i Konan a Nagata, ale on se pomocí rinneganu ubránil. Prý po tomhle zážitku převzal Yahikův sen, zabránit válkám. Chtěl světu ukázat bolest, aby si lidé porozuměli a přestali válčit. Nezaslouží si zemřít. Chtěl světu pomoct, jen zvolil špatnou metodu. A nyní si uvědomil svůj omyl. Pochopil pravý význam slov mistra Jirayi..."
V modrách očíh se zaleskly slzy. Naruto naprosto chápal, jak se Nagato cítil. Znal ten pocit samoty, věděl jaké to je, žít bez rodiny. Přesto mu však nedokázal odpustit. Zabil jeho mistra, zabil přeci Jirayu! A nejen jeho, kvůli němu zemřela spousta nevinných lidí. Dokonce i Gaara, toho se naštěstí podařilo zachránit.
"Já vím, jenže zabil tolik lidí! Způsobil tolik bolesti, že se to ani nedá popsat! "
"Já vím Sakuro. Nemůžu mu odpustit a on to ví! Ale narozdíl od Sasukeho on se vrátil na tu správnou cestu! Má naději zase začít žít tak, jak si to opravdu přál jeho mistr."
Sakura jen přikývla ale v duchu si myslela svoje.

"Je tu jeden člověk, kterého bysme měli oživit, než si vytvořím nové sféry."
Konan chvíli přemýšlela ale pak jí to došlo.
"Uchiha Itachi, že? Ale proč zrovna on Nagato?
Rudovlásek se pousmál. "Máme stejné ideály. Itachi ze sebe možná dělal zlého ale ve skutečnosti takový nebyl. Založím novou organizaci, půjdu proti Madarovi a stůj co stůj se budu držet své znovu objevené cesty!"
Konan se zprvu mračila ale pak její tvář rozjasnil úsměv a pokračovala dál.

Když už se začalo stmívat Naruto i Sakura museli zapomenout na svou depresi. Vyvstal totiž nový problém. Danzo a dalších pár radních sesadili Tsunade, protože prý měla povinnost uchránit vesnici před Peinem, což se jí nepodařilo. Začalo se řešit, kdo bude novým hokage.
Po pár hodinách jednání zůstali dva jedinní kandidáti. Danzo a Kakashi. Když se to dozvěděl Sai, okamžitě o tom pověděl Sakuře a Narutovi. Ti byli zprvu nadšení, jenže když jim Sai začal vykládat co je Danzo za člověka, rázem jásání překryla mnohem těžší deprese. Nezbývalo než doufat a neztrácet naději, která se objevila...

Pokračování příště.

4.833335
Průměr: 4.8 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Freezer
Vložil Freezer, Čt, 2011-10-27 09:00 | Ninja už: 4967 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

hustá povídka... jen tak dál.

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Pá, 2010-09-03 23:48 | Ninja už: 5343 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

Mě podrž člověče. Další povídka se zajímavým začátkem. Jen tak dál...Smiling

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)