manga_preview
Boruto TBV 08

Hřích (1.): Envy

Šedivé mraky se táhly po celé obloze jakoby se snažily pohltit všechno světlo. Jakoby už nikdy nemělo vyjít slunce a roztrhat tu depresivní šeď. Schylovalo se k dešti, ano. Párkát se nad hlavami lidí zablesklo, krátce, ale hlasitě. Ten zvuk se rozléhal všude kam mohl. Odrážel se od skal stejně šedivých jako nebe. Dokonce i voda podivně zčernala. Připomínala temně modrý inkous, rozlitý na nepopsaném kusu papíru. Rozpíjel se, pohlcoval papír stejně jako se voda odrážela od kamenných břehů. Byl to temný podvečer. Skoro jakoby pokaždé příroda tušila, že se děje něco neblahého. Chtěla varovat všechny kolem sebe, chtěla všem říct, aby si dali pozor, ale nikdy ji nikdo neposlouchal.
Zafoukal mohutný vítr a svou silou rozhýbal stromy v okolí. Dokonce i střechy ve městě se nepatrně zatřásly. Písek na cestách víříl a zaplétal se do vlasů dívkám utíkajícím se schovat před nastávajícím deštěm.
Na konci té dlouhé ulice ve městě stál ten podnik. Dávno zapomenutý a nenavštěvovaný obyčejnými lidmi. Vedly do něj jen jediné dveře ukryté pod kamenným schodištěm, nepřirozeně postaveným na straně domu. Schodiště, které nikam nevedlo, jen do prazdé a tvrdé zdi.
Uvnitř nebylo mnoho světla. Jen pár hořících pochodní vytvářejících chabé světelné kruhy na holých zdech za sebou.
Dívka právě přicházející si konečně z obličeje ztrhla nenáviděnou masku.
"Kočka, hmm?" řekla si pokaždé když ji uviděla.
Bylo to dlouho co ji poprve nasadila na svůj bledý obličej. Dlouho, co se na svět začala dívat přes dvě malé díry v masce. Dlouho, co ji někdo oslovil pravým jménem. Jak se vlastně jmenovala?
Všude kolem seděli lidé, stejní jako ona. Své zvířecí masky položené na stolech nebo na židlích. Navštěvovali tohle špinavé a odhledlé místo, aby měli možnost na chvíli utéct od každodeního zlého snu. Elita, říkalo se jim.
Elita, platící za bezpečí druhých svým vlastním..životem?
Nenáviděla všechny ty smějící se tváře, které vídávala ve městě. Oni ale nemohli vědět jak se tváří. To ta maska. Ta spropadená maska jim nedovolila to vidět. Nemohli se podívat na trpkost v její tváři. Nemohli vidět ty záblesky závisti, které se objevili pokaždé při úsměvu kohokoliv z nevinných lidí. Každý, každičký den si přála, aby jen jednou v životě měla to co oni, jednou jedinkrát ukojit svou závist, ukojit touhu po jejich stylu života.
Znechuceně přejela pohledem po ostatních. Tvářili se, že je jim jedno jak dlouho takhle budou žít. Tvářili se, že nezávidí ostatním. Volnost, úsměv, přátelství, lásku. Tvářili se, že po žádné z těchto věcí jejich srdce netouží. Tak proč proboha chodili sem?
Ten pohled zvedající žaludek se jí hnusil ze všeho nejvíc.
Vyběhla ven mezi ty lidi, kterým tolik záviděla. Zase se smáli, povídali si.
A její hlava se naplnila zase tím pocitem závisti. Naplnila ji tak až se její tělo třáslo. Potřebovala ji utišit, zahnat do kouta tak jak to dělávala vždy, protože její mysl ten nával nedokála snést.
Popadla dýku, kterou nosívala u pasu. Popadla ji a přála si, aby ani v tuto chvíli nezáviděla. Aby lidé přestali s tím směšným divadlem. Ale nikdo si nevšímal dívky v masce. Proto natáhla ruku s dýkou a zarazila si ji do srdce. Hluboko, aby nepřežila. Ale když se lidé kolem hystericky rozkřičeli, když konečně přestali, i její pocit závisti zmizel. Teď, teď už neměla co závidět.

Poznámky: 

Chtěla bych říct pár slov..
tenhle nápad byl v mojí hlavě dlouho a já se pořád přemlouvala to napsat, ale když se do toho nutíte tak to nějak není ono..
a pak to přišlo..dostala sem tu správnou náladu konečně ten nápad sepsat.
Můžete tomu říkat série, ale rozhodně to nenavazuje na sebe..
Několik příběhů neznámých i známých lidí. Lidí, kteří cítí. Tahle dívka cítila závist. Nechtěla jsem jí popisovat moc drasticky tak jsem to vzala trochu zlehka:D tedy myslím..klidně suďtě příkře jestli budete psát komentář.
Příště si totiž posvítím na Lust:)

4.884615
Průměr: 4.9 (26 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Arekkusu
Vložil Arekkusu, So, 2011-07-30 11:39 | Ninja už: 4854 dní, Příspěvků: 19 | Autor je: Prostý občan

Krásné!

NARUTO FOREVER!

Obrázek uživatele sab.inQa93
Vložil sab.inQa93, So, 2010-05-29 21:53 | Ninja už: 5090 dní, Příspěvků: 10 | Autor je: Prostý občan

moooc pěkný

Obrázek uživatele gamemaniak12
Vložil gamemaniak12, Pá, 2009-12-11 18:45 | Ninja už: 5243 dní, Příspěvků: 6 | Autor je: Prostý občan

good job Laughing out loud tešim na další díl až si přečtu Laughing out loud

When angels deserve to die

Obrázek uživatele UzumakiFenris
Vložil UzumakiFenris, Čt, 2009-12-10 21:47 | Ninja už: 5454 dní, Příspěvků: 345 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Kawaii =)

Obrázek uživatele Byakko
Vložil Byakko, Ne, 2009-12-06 22:45 | Ninja už: 5996 dní, Příspěvků: 826 | Autor je: Prostý občan

Já nemám slov! Je to naprosto nádherné! Eye-wink Smiling

Obrázek uživatele 333kin
Vložil 333kin, Ne, 2009-12-06 22:35 | Ninja už: 5674 dní, Příspěvků: 653 | Autor je: Prostý občan

:D WAAAAAAAAAAA *zíza este vzdy s otvorenou hubou* XDDDD co dodat. Laughing out loud Proste super-ultra-total-mega-sugoiizne napisana poviedka.XDDDDD Tak tak,prekrásne píses,tvoj styl sa mi velmi páci =^.^=

http://kawaii-anime-world.blog.cz/
Green with Envy XD


Obrázek uživatele nikus1551
Vložil nikus1551, Čt, 2009-12-10 22:01 | Ninja už: 5525 dní, Příspěvků: 21 | Autor je: Prostý občan

Laughing out loud aka sranda ,prave citam tvoj podpis,ty celá taka Envy,este aj pismo. =D inak kraaasna poviedka Z lásky

Obrázek uživatele Monoke Tokashio
Vložil Monoke Tokashio, Ne, 2009-12-06 22:19 | Ninja už: 6144 dní, Příspěvků: 40 | Autor je: Prostý občan

Whow, to je boží!!!! Z písmen doslova vystupují pocity. Když to čtu, cítím tu zatrpklost a smutek, které doprovází celý příběh. Prostředí je propracované a skvěle popsané. Nemám co dodat, snad jen, že jsem uchvácena.

Obrázek uživatele Narutotrz
Vložil Narutotrz, Čt, 2009-11-26 21:59 | Ninja už: 5606 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Prostý občan

Už se těšim na další příběh.

Obrázek uživatele luccca
Vložil luccca, St, 2009-11-25 19:44 | Ninja už: 5440 dní, Příspěvků: 184 | Autor je: Prostý občan

mě se ten nápad moc líbí... a je to napsané krásně.. její pocity... a na začátku ta různá přirovnání.. krása... a to s tim nucením se znám, nikdy to není to pravé, když se do toho tlačíš

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2009-11-24 21:35 | Ninja už: 5708 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Páni... tohle bylo skvělý!! Tak pocitově propracované, úplně jsem si představila ten podnik, přírodu a vše, co jsi tam popsala... jako by jsem tam fakt byla...
Jsi skvělá autorka, mnoha a mnoha děl, které pohladí na duši, nebo rozesmějí, či donutí lidi přemýšlet...

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska