manga_preview
Boruto TBV 09

Pohádka života

Cesta údolím vzhůru
přátelská a příjemná
Štěstí v ubohých domcích
je opravdové štěstí

- Ko Un (básník, prý xD)

***

Tvrdý déšť padal na zem. Neúprosně, řekl by někdo. Tvrdě, řekl by jiný… A bolestivě, řekl by zbabělec. Řekl by člověk.
Ty kapky se už asi dvě hodiny snášely dolů, strašnou, neuvěřitelnou rychlostí, jako kdyby se snažily strhnout vzduch z okolí, bůhvíproč. Ale ten vzduch se nehodlal vzdát, pořád tam visel a ještě čistější, než býval předtím. Čistil se od všech slov, které v nich ze dnešního dne uvízly… Jenom šum deště, bubnování na střechu dřevěného domu a kapky vpíjející se do vyprahlé země byly jemně, neznatelně slyšet. Tiše… Ale přece. Svými nenápadnými zvuky šeptaly, pohádku o třech sirotcích. O třech dětech, které utekly, s vyděšením v očích… Strachem… Ale přece tak jistě. Tak rozhodně. A se statečnými a jistými slovy. „Přežijeme,“ opakovaly si. Chtěly tomu věřit.
Tam, u dřevěného domu. Opuštěného, samotného, domu na okraji lesa. Ještě tehdy, když jenom jemně mrholilo a déšť neukázal svoji pravou sílu, ještě tehdy, když všechno dřevo bylo pořád skoro suché a ignorovalo ty drobné kapky, které neměly vůli ani odvahu namočit ho, prý tehdy vyšly, tři malé děti, prý vyšly ven, jejich kroky zavrzaly na dubové verandě. A držely se pospolu, v jednom chumlu, protože věřily, že spolu to vážně zvládnou. Nechtěly zůstat samy… Jako ten dům, který právě opouštěly. I když… Ony už samy byly. Dlouho pro ně, dlouho. Ale sebe navzájem, sebe už ztratit nemohly.
Dům nekřičel „Zůstaňte se mnou!“ vrzavými kroky jejich nohou, když scházely po pořád suchých dubových schůdcích pokrytých čerstvým jehličím. Dům tehdy křičel „Hodně štěstí!“. Protože neztratil svoji naději, ale nechtěl, aby ony ztratily tu svou. Děti totiž nechaly otevřené ty světlé, bukové dveře… A když má dům otevřené dveře, někdo přijde. A protože začíná pršet… Někdo přijde určitě. Dům nezůstane sám, nezchátrá, jako co chátrají opuštění a staří lidé… Takže jenom „Hodně štěstí!“, přál jim. Stejně jako křupavá půda pod jejich nohama, pořád bez vláhy, když děti sešly až na zem a vyděšeně se rozhlížely okolo. Kam chtějí jít? Proč? Trávě to bylo jedno, když jí procházely. Ona jenom zelenala okolí a byla hrdá na svoje místo. Místo barvy mezi temným, šedým a promlženým, ale stejně pořád lehce dýchatelným vzduchem. Tráva, která do jejich očí dodávala kromě strachu ještě zelenou, jedovatě zelenou barvu. A ony šly dál… Jemnými kapkami deště. Už před dvěma hodinami, odešly.
Teď, teď pršelo tím tvrdým deštěm. Volal je totiž, naléhavě, ptal se, kde jsou… Nikde se však neozývaly. Odnikud nepřicházely. I když pršelo a člověk se většinou v tom dešti vrací domů, domů ke kamnům, rodině, bezpečí… Ony se nevracely. Neměly rodinu, měly vyhaslá kamna. A bezpečí… To už dlouho nezažily. Protože byla válka… Všude, v tom šedém světě. Zuřila válka, která jim jejich rodiny vzala. Neúprosně, tvrdě, okamžitě a rychle… Jednoho dne. A ony věděly, že nemají kam jít. Ještě chvíli se snažily, ty tři děti, bydlet spolu v jednom jediném domě. Ale něco proti hladu jim scházelo… Scházelo jim, moc. Protože údělem člověka je dýchat, jíst a pít. A to jídlo jako jediné není zadarmo, ani pro ně, sirotky, přestože nemají co do úst, i když to není fér… Odešly, když už byl hlad větší než jejich strach vyjít do toho širého světa. Ale byly bez peněz… Pořád ještě vyděšené a se zvláštním pocitem, který svíral jejich bříška ještě víc. Tulila se k sobě, malá trojice, která zažila pravý život o moc dřív, než měla.
Dům toužil o nich znovu slyšet… Ať se vrátí. Snad se vrátí…

Za mraky a ještě, ještě dál, na schodech, které vypadaly, že se dřív nebo později rozpadnou v prach, křehkých schodech, ale stejně tak moc pevných, šly tři děti. Namačkané na sebe, každé jedno se drželo těch dvou ostatních tak naléhavě, jako kdyby se bálo, že je ztratí. A schody byly dočista opuštěné. Nic kolem nich, nic na nich nebylo. Jenom ty tři děti, které šly pomalu vzhůru. Lehkými kroky, bojácnými. Ale šly pořád dál, tam, nahoru. Dívaly se k cíli své cesty, ale nic neviděly, protože schody vedly do bílé, neprůsvitné mlhy… Pořád dál a výš. Dva chlapci a jedna dívka. Temnou, tichou a studenou atmosférou prázdna…
„Kam jdeme, Nagato-kun?“ zašeptala ta dívka. Dívka s modrými vlasy.
Procházeli kolem sloupů, malých, ale hrozivých sloupů… Stály tam, na okraji každého ze schodů, na jejich vysokém vrcholu byly zářivé a přesto tak utlumené svíce. Svíce, které v té mlze vytvářely kouzelné zlaté světlo… A na každém jednom sloupě byly vytesány znaky. Znaky, které děti v životě neviděly a proto nevěděly, dočista nevěděly, co znamenají… Přesto šly dál. Protože cítily, že musí.
Jeden z chlapců, chlapec s vlasy černými jako uhel, jí stejně hlasitě, ale nejistě, hodně nejistě, odpověděl.
„Asi… Asi… Vykoupit se…“
„Vykoupit se?“ rozšířily se oči té malé dívky.
„Já… Asi… Asi jo…“
A šli dál. Stejně pomalu, pořád šli dál. Neviděli cíl své cesty, neviděli, jak dlouho ještě budou muset jít, ale šli. S hlavou vzhůru, s očima upřenýma ustrašeně dopředu…
„Máte pořád hlad?“ ozvala se znovu ta dívka. Šla veprostřed, a držela se těch dvou, křečovitě se jich držela. A chlapec, jemuž svírala pravou ruku, chlapec s hnědými vlasy se usmál.
„Nemám.“
„Já taky ne,“ řekl ten druhý rozhodně.
„A… Máte strach?“
„Konan-chan,“ podíval se na ni hnědovlasý kluk nerozhodně, „ty ho máš?“
„Nemám…“
„Tak… Já taky ne.“
Cesta ubíhala pomalu. A tiše. Ale všichni cítili, že už brzo bude konec. Už za chvíli se ta mlha rozestoupí a oni uvidí… Oni uvidí… Palác? Bránu? Vlastně, ani nevěděli, co přesně uvidí. A vědět to, vědět to snad ani nechtěli.
Pomalu postupovali dál a dál, výš a výš, těmi drolivými se schody a mlha jim odkrývala další a další šeď kamene. Ale teď… Teď tam místo sloupů stálo něco jiného. Něco dočista jiného. A děti se poprvé za celou cestu zastavily.
„Co to je?“ rozšířily se dívčiny oči najednou „Co to je, Yahiko?“ zeptala se znovu, ale hnědovlasý chlapec se neměl k odpovědi. Jenom se díval, mlčky, na postavu nějakého člověka, přikrytého nažloutlým, starým hadrem. Člověka, který… Který vypadal hrozivě. Jako zvíře, dalo by se říct. V křečích cenil své tesáky a nos, nos měl podobný čenichu. Stejně jako tmavé oči… Obklopovala ho jakási nažloutlá záře plná síly. A křičel. Němě křičel, plný muk… Jeho ruce byly opásány tmavým železem, ze kterého vedl řetěz nahoru, nahoru a nahoru, až se ztratil v mlze. Ale kam se upínal? Děti myslely, že tam nahoře… Že je tam snad nějaké nebe… Ale zřejmě nebylo. Strop možná? Mlha jim všechno zakrývala… Ale viděli, že ten muž klečel. Ale že i kdyby chtěl stoupnout, nezvládl by to. Byl zničený… Úplně zničený. Pořád křičel… A stejně nic neslyšeli. Ta žlutá záře pohlcovala všechnu tu sílu slov. A tím se stávala ještě a ještě silnější.
Jako první svůj pohled odtrhl Nagato, ten černovlasý kluk.
„Pojďme dál,“ řekl tiše, se sklopenou hlavou. A ti dva věděli, že musí odejít, dál.
Zatímco šli dál, Konan, ta dívenka se pořád a pořád ohlížela. Ale mučedník se ztratil v mlze, která byla stejně hustá dole, jako nahoře. Hned však, jakmile ani troška toho žlutého světla nešla vidět, otevřel se před nimi stejný pohled. Nebo podobný, alespoň… Stejné řetězy, stejná síla kolem tajemného člověka, ale tohle byla jakási žena. S namodralou kůží, nepřátelskýma očima… A kolem ní zářila tyrkysová barva, spousty a spousty silné barvy.
Děti se radši nezastavovaly. Šly rychle dál… Dál a dál, hlavně se neotáčet! Jenomže… Za dalších pár metrů jim mlha ukázala dalšího člověka, člověka zkříženého se zvířetem. Už třetího, se světlem fialovým, tak zvláštně fialovým… A tohle svítilo ještě o kousek jasněji, než ty dvě předtím, jak to těm pozorným dětským očím neuniklo.
A zase pár kroků dál, pár kroků výš a bílá mlha, která rychle ubývala, aby odkryla své tajemství, jim odhalila čtvrtého. V rudé barvě obklopeného, křičícího a nekřičícího zároveň, silného, avšak pouty oslabeného muže. Velice oslabeného… Trochu výš, běžte trochu výš! Pátou byla zase žena. Světle modře, nebesky zářící žena… A šestým a sedmým mučedníkem byli mužové. Jeden v narudlém, druhý v nazelenalém světle… Křičeli. Pořád tu byl ten tichý křik neodhalující slova, jenom výrazy bolesti a hrůzy. Děti šly dál, rychle dál. A člověk od člověka jim věnovaly míň a míň pohledů… Protože i je ta jejich bolest zraňovala. Zatajovala jim dech… A ty barvy… V bolestech se skrývala barva. V barvě se skrývala bolest… Stejně jako u osmého. Osmého, který křičel, křičel nesmírně moc… Křičel, do své hnědé záře a děti rychle, ještě rychleji než předtím, odvrátily svůj pohled. Rychle nahoru, ať se ztratí v mlze…
„Kolik jich ještě bude?“ zašeptala, pořád v posvátné úctě k těm schodům, po kterých šli, modrovlasá dívka.
Jeden z chlapců, černovlasý, se na ni otočil, zatímco ho pevně svírala za rukáv.
„Už jenom jeden…“
„Jak to víš?“ otočil se na něho překvapeně Yahiko.
„Bylo jich osm… Mělo by jich být devět… Protože-,“
Ale větu nedořekl. Další světlo začalo prosakovat mlhou. Jemně a tvrdě zároveň. Oranžové, ostře oranžové světlo. A on k němu, k tomu člověku v těch mukách, na těch podivných mučidlech, cítil posvátnou úctu… K někomu, kdo tak moc trpí. Nechtěl mluvit.
Zrychlili. Už jenom jeden, přece! A bude to pryč… Jenomže, teď to světlo šlo cítit na dálku, na jakou předtím rozhodně ne. Tohle světlo bylo nejsilnější. Vyzařovala z něho samotného charisma a moc. A člověk, který byl v jeho středu… Stejně připoutaný člověk, muž s hnědými, trochu zrzavými vlasy, protáhlým, zvláštním nosem… Ten nekřičel. Byl připoutaný, odhodlaně klečel, ale děti propaloval svým klidným pohledem rudých zorniček. Tiše, klidně, smířeně… Silně, mocně…
Nagato zrychlil. Jako i ti dva. Sklopili svůj pohled, stejně jako když se na ně dívávala ta paní ve městě, která prodávala květiny, když se na ně díval nějaký dědeček v obchodě s dřevěnými řezbami zkoumavým pohledem, který chtěl zjistit, co z nich vyroste. Vždycky odvraceli oči. A tak, tak i teď…
Oranžová záře se pomalu ztrácela v bělobě husté mlhy. A před nimi… Jenom bílo, bílo a bílo. Kam teď? Kdy nastane konec a jak? Brána, palác? Řeka snad? Nebo… Nic? Věčná cesta? Kdo ví… Oni budou vědět.
Černovlasý kluk se pomalu nadechl a dokončil svou větu.
„Protože tohle byly duše všech devíti ocasatých démonů ze starých pověstí…“
Konečně… Před nimi se začaly objevovat nějaké obrysy stavby, ze které věděli, že není cesta zpátky. I když byla tam… Zpátky už nevede. Pokud do těch dveří, kovové brány, vejdou. A nic je v tom nezastavovalo…

Déšť pořád padal, na tu sebestřednou, krásně zelenou a pyšnou trávu, na zemi, která dychtivě polykala jeho vlhkost a zároveň vnímala pohasínající teplo tří dětských těl. O kus dál, než kde byl ten starý dřevěný dům s dubovou verandou. Ten dům, jehož pohostinnost otevřených dveří pomalu využila plachá zvířata, aby se ukryla před tím tvrdým, naléhavým deštěm. Který volal tyhle tři. Děti, tři děti… Namačkané na sebe, se zavřenýma očima… Na zemi. Spící? Tak… Tak trochu. Umírající? Tak… Tak dočista ano.
Ale i když to vypadá jak chce, i když byly na pokraji smrti… Nějaká ruka jimi zatřásla a vytrhla je od těch schodů, mířících na místa, kam ještě nepatřily. A jeden po druhém, neochotně otevřely oči. Zamžouraly do tlumícího se deště… Na ten obličej, trochu ustaraný obličej tvrdých rysů.
„Proč tu ležíte, v dešti?“ zvedly tvrdé rysy obočí a chvíli ticha, než se ti tři dokázali vzpamatovat a do vyprahlých úst nachytat pár kapek deště, přerušil hnědovlasý chlapec na kraji, pořád se křečovitě držící malé dívky.
„Máme strašnej hlad…“ popotáhl trošku. Vypadal zmateně… Ale déšť chytal s ohromnou chutí. Jako by ji snad i vnímal… Chuť deště?
Muž s bílými vlasy se usmál, zatímco šátral po kapsách.
„Chcete sušenku?“ strčil těm třem pod nos celý balíček. A oni brali, ochotně brali, s vděčným pohledem. Hladoví… Neuvěřitelně hladoví. Neuvěřitelně unavení, podražení životem. Neuvěřitelně žízniví, i když pršelo, všude kolem. Žízniví po vlídném slově… Po teple krbu. Po bezpečí… Otci, matce.
Děti, které hltavě jedly. Pod deštníkem, který nad nimi muž držel. Na čelence měl spirálu se zobáčkem, jak si všimly… Spojenci? Spojenec… I kdyby ne, teď jím byl.
Vděčné, vděčné děti. Za vytrhnutí… Z toho podivného místa. Za to, že cítily ten déšť… Protože ta brána… Ta brána by je rozdělila. Byly vděčné za svůj život. I s tou obyčejnou sušenkou… Chtěli být spolu, spolu. A dýchat. Žít.
Dostali šanci. Od muže, který doufal, že když zvládli to, co zvládli… Mohou to být hrdinové… Mohou. Jednou… Možná, snad…

A kapky ustávaly. Už jenom potichu vyprávěly všem okolo, že děti jsou v pořádku, že se brzo vrátí do toho domu, domů. Jenom tráva, tráva se nepatrně natočila na slunce, které vylezlo mezi mraky. Aby rychle uschla. Takhle, mokře, jí to přece moc nesluší…

***
Jsem asi blázen, ale tady na Konoze sem našla naprosto perfektní obrázek… (viz výše xD) Od tý doby jsem věděla, že chci napsat nějakou povídku, kde ti dva budou, protože jsem ten obrázek chtěla použít xD Ale Yahika jsem nemohla nechat stát stranou… Smiling
Já vím… Pořád poslední dobou prší. U Minaty pořád prší… Prší jí snad i ve Wordu. Ale déšť mě nějak fascinuje… Mám ho ráda:) A teď je ho plno… Snad jedinej důvod u mě, kromě barev listů, proč mít ráda podzim… Jaro je lepší ^_^
Psalo se to těžce… Nahodněkrát, navíc kus ručně, páč na počítači jsem jenom málo a nestíhám psát to, co musím (Elite six bude, bude… Gome, tohle jsem teď potřebovala napsat… Bude, už sem to slíbila! xD) … A mě se ručně píše strašně blbě xD A nevím, no… Proto vás moc chci poprosit o komentáře Smiling Hvězdičky jsou sice krásný… Ale klidně mi to zkritizujte Smiling
Jinak… Chtěla bych to věnovat Smiling Tahle FF je o pomoci… A proto bych to chtěla věnovat dvěma lidičkám, kteří mi nějak konkrétně strašně moc pomohly poslední dobou. Lifaeně a Ailence. Vy víte… Smiling Děkuju vám. Moc.
Příští bude veselejší, nebojte ^^ Už ji mám v hlavě… *nedočkavý kouk* (Možná ji zařadim i do humoru... Ale nevim, co z toho vyleze xD Zase ten nějakej můj všemix xD)
(Já vím, že ten příběh byl popravdě trošku jinak... A snad nevadí, že jsem si to trochu upravila Smiling )


4.85
Průměr: 4.9 (20 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Shiwa
Vložil Shiwa, Pá, 2008-11-14 11:28 | Ninja už: 5808 dní, Příspěvků: 209 | Autor je: Prostý občan

Sakra já mla připravenej takej dlouhej koment a oni mi vyhodili ze školy kvůli bombě.. no nic
Táákže... Tohle je vážně úžasná povídka. Já nevim co říct. Shltla jsem jí jednim dechem místo abych poslouchala naší učitelku a pak tu sedim a civim do monitoru jako bezduchá. Tohle je tak úžasný dílko, ale co taky jinýho čekat od tak úžasné spisovatelky.. Smiling

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, Pá, 2008-11-14 14:16 | Ninja už: 5892 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Jéé, ďakujem moji milí ^_^ Veľmi vám ďakujem...


„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Kaori n_n
Vložil Kaori n_n, St, 2008-11-12 19:46 | Ninja už: 5739 dní, Příspěvků: 641 | Autor je: Prostý občan

To... To je... Já ani nemám slov. Pro takovou povídku, kterou si člověk nepřečte každý den, se slova hledají velice těžce. Teda aspoň pro mě jo, protože to je naprostá nádhera! jak jsi popisovala ty démony... *_* DO-KO-NA-LOST! Smiling
_________________
Jáááj seznam mých FeFes xDD
Jsem hrdým členem FC Naruta, FC Sasoríííka n_n, FC Minata a FC Kobylky v pyžámku
FC Kishimoto Masashi xD

Free userbars
Free userbars
Free userbars
Free userbars
Free userbars

Motta: Nejdříve skoč, potom přemýšlej, co dělat. xD
Smrt je jen vykoupení do nového života...
Tím se řídím já!!

Obrázek uživatele Ramengirl
Vložil Ramengirl, St, 2008-11-12 19:27 | Ninja už: 5770 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Prostý občan

Óóó, svätá Minááta, óóó....*zapaluje sviečku pri posvätnom oltári bohyne písania Minaty* , óóóm..bud taká dobrá a zošli trochu svojho talentu aj medzi nás, tvojich verných poddaných služobníkov..óó, Mináta, zmiluj sa XD.
Ehh, no doobre, zase raz mi hráábe XD!! Ale ked to bolo také úchvatné, výnimočné a tajomné..,také neuveriteľne zvláštne.(bože, a teraz nemyslím teba XD, ja neviem napísať ani normálny komentár, vŕŕŕ V V), ja ten oltár asi fakt vytvorím Laughing out loud

Obrázek uživatele Lali
Vložil Lali, St, 2008-11-12 16:45 | Ninja už: 5752 dní, Příspěvků: 501 | Autor je: Prostý občan

Minnie, asi budu neoriginální (jako vždy xD) a napíšu to, co už tady hodně lidí psalo. "Já fakt nevím co napsat.." Tak teď ti nevím... Takže neoriginalita no.2 - úžasný, nádherný, procítěný a .. geniální ... co víc napsat? Netušim Tak teď ti nevím..... Jedině prostě, dokonalost-sama. Máš nádhernej styl psaní, jak už jsem mockrát neoriginálně (neoriginalita útočíí potřetí) psala. A ten optimismus.. já Ti za něj děkuju, páč mi to aspoň trošku vylepšilo náladu Sad.. kdyby bylo všechno takhle optimisticky naladěný Sad
Takže ještě jednou dík a doufám, že Tě moje vysoce poetické žvásty, ale přeupřímné, moc nenudily xD


Komu nešibe s námi, tomu s největší pravděpodobností šibe s někým jiným... Smiling

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, St, 2008-11-12 10:25 | Ninja už: 5993 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Asi deset minut jsem přemejšlela, co sem vlastně napsat. Nějak nenacházím slova. Je to takový neobvyklý, vůbec mi to na tebe nesedí. Neříkám, že je to špatný, jen se mi to k tobě nehodí Smiling A asi budu pro změnu jednou v životě nevýřečná a neukecaná, ale tady napíšu jen tohle: Nádherně napsáno Smiling (když jsem neukecaná, tak proč jsem toho zase popsala tolik? xD)

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Hagiku Biseki
Vložil Hagiku Biseki, St, 2008-11-12 00:20 | Ninja už: 5805 dní, Příspěvků: 442 | Autor je: Tsunadin poskok

Mágia slov fascinuje, bolesť, utrpenie, strach a predsa nádej zatiaľ krčiaca sa v blízkosti, no zároveň tam hľa v diaľke stojaca, čakajúca na človeka, ktorého nezlomý dážď v jeho duši, leč predsa stekajúc mu lícach, utriac si ho starým, roztrhaným rukávom života, ktorý vždy podá ruku tým, ktorý hľadia do diali a kráčajúc s bremenom na pleciach, hlava im nikdy neklesnúc pod jeho tiahou.
Mágia slov fascinuje, srdce kreslí na papieri pocity tvoje, či moje? Nie naše, moje, tvoje, jeho i jej! Budiš pochválená tá, ktorá nahé city odhalý pred svetom, vystavý ich ako ten najkrajší obraz a ich cena jest väčšia ako cena toho naskvostnejšieho šperku.
Záľuba v mágii slov sa jej osudnov stala, bodaj by nikdy písať neprestala. Smiling

FF BY HAGIKU
YURI FAN Ano i já jsem Yurifanista Kakashi YES Smiling



Máš niečo čoho sa chceš zbaviť, alebo naopak niečo hladáš, tak neváhaj a pridaj sa do fb skupiny Anime a Manga Burza! Kakashi YES
http://www.facebook.com/groups/478036032208994/

Obrázek uživatele Lifaena
Vložil Lifaena, Út, 2008-11-11 22:45 | Ninja už: 5793 dní, Příspěvků: 113 | Autor je: Prostý občan

Já... Zase přiblble koukám do obrazovky a na klávesnici mám soukromý rybníček. Děkuju, děkuju vážně obrovsky moc. Ty už ale víš, co jsem ti všechno chtěla říct... Smiling

Obrázek uživatele Satake
Vložil Satake, Út, 2008-11-11 21:21 | Ninja už: 6020 dní, Příspěvků: 945 | Autor je: Prostý občan

*gramofonova deska s popiskem "Oda na Minatu" se zasekla* Uzasne... to bylo proste *prask* Uzasne... to bylo proste *prask* Uzasne... to bylo proste *Satake si vsima zasekle desky. Chvili uvazuje, ze ji posune, ale nakonec mavne rukou* "Vzdyt je to pravda."

Minato... dekuji za tak krasnou povidku. Za toto arcidilo Smiling

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Út, 2008-11-11 21:14 | Ninja už: 5903 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Možná se to psalo těžce, ale četlo velmi lehce.

Víš, znám ještě jednu věc, která se píše těžce. Komenty k tobě. Asi sis všimla, že ty moje jsou pokaždý stejný, stejně nudný. Vždycky napíšu, že už ani nevím, co ti napsat. Napíšu, že píšeš skvěle. Napíšu, že se těším, až napíšeš knihu. Napíšu, že vím že to píšu vždycky, ale stejně to znova zopakuju, vždyť vlastně stejně, jako je to dneska.
Ale prostě - co ti mám napsat?

Zkusím to...
Tvoje povídy mají duši, ale to víš. Tvoje druhé jméno je Světlo, takové malé světýlko naděje... přirovnala bych to k paprsku slunce... který si vždycky najde nějakou cestičku hustými větvemi stromů, aby dopadlo na zem a dalo nějaké kytičce sílu k životu. protože takhle nějak na mě působí tvoje psaní.
Ta naděje... je jí tam tolik. Až neuvěřitelně moc. A když to tak čtu, tak se ze mě, občas až cynické realistky, občas pesimistky, občas něco... ehm podivně přemýšlivého stává normální optimista Smiling Vidíš, jakou sílu mají tvoje slova...

Ale už se pomalu dostávám k věci xD
Tahle jednorázovka... jestli mám být upřímná, už jsi napsala jiné jednorázovky, které se mi líbily víc. Ale stejně, stejně to má v sobě ten zvláštní náboj, takové něco, nevím, jak to popsat... životní sílu? ne, to zní blbě... ale tak nějak to myslím Smiling

Ehm... a protože dnes mám štěstí na nesmyslné komentáře, doufám, že v tom smysl najdeš Eye-wink

Obrázek uživatele Kumiko--chan
Vložil Kumiko--chan, Út, 2008-11-11 21:40 | Ninja už: 5730 dní, Příspěvků: 1389 | Autor je: Prostý občan

moc krásně jsi to řekla nettie a já s tebou souhlasím Smiling naděje je pro život důležitá, já mám to štěstí, že jí mám vždycky dost. Světlo... to Minatku doopravdy vystihuje (snad tě potěší, že další Světlo jsi pro mě ty Smiling ) a pokud jde o ty komentáře... já jsem tak u všeho Laughing out loud buď neumím psát komentáře a nebo se mi všechno nadpozemsky líbí Laughing out loud pokud je to tak, tvoje FFka Minatko se mi líbí mnohem víc než je nadpozemsky Smiling




2 roky... já už tu jsem 2 roky právě dnes 17. srpna 2010 :)

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Út, 2008-11-11 20:44 | Ninja už: 5837 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Tohle je... WOW! Nic jiného mě teď nenapadá. Laughing out loud Je to strašně krásně napsané a účasně procítěné. Skoro mám pocit, že jsi tam byla a mě, jakožto čtenářovi, jsi vyprávě něco, co už jsi prožila. A vyprávěla jsi to nádherně. Asi to nedává smysl, ale já jsem z toho prostě tak okouzlená, že nejsem schopná napsat něco srozumitelného. Smiling A děkuju za věnování. Smiling


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele Kumiko--chan
Vložil Kumiko--chan, Út, 2008-11-11 20:41 | Ninja už: 5730 dní, Příspěvků: 1389 | Autor je: Prostý občan

Minatko... kritika? achych to chceš po mě moc! ale jedno tu mám! měla jsi tam mužové místo muži Laughing out loud to je velká kritika, největší kterou můžu dát Laughing out loud




2 roky... já už tu jsem 2 roky právě dnes 17. srpna 2010 :)

Obrázek uživatele lady_anjelik
Vložil lady_anjelik, Út, 2008-11-11 20:28 | Ninja už: 5880 dní, Příspěvků: 1764 | Autor je: Prostý občan

Ježiš Minnie nádhera...ja chcem tak písať...ako to vieš všetko tak krásne sformulovať?xD nechápem...nj-Kto umí, ten umí:D

Real Sasuke (ja som to hovorila vždy xD)