manga_preview
Boruto TBV 07

Pár správných chlapů

----------
Nebylo to zrovna idylické ráno. Pršelo, blesk stíhal blesk a silný vítr hnal proudy vody proti zdi, která chránila vesnici. Kapky se tříštily o hrubě opracované kameny, o vysoká dřevěná vrata se znakem listu, o těžké cestovní pláště tří Shinobi stojících před nimi. Nejmenšímu z nich se pod látkou zřetelně rýsovala rukojeť katany upevněné na zádech. Druzí dva byli zhruba stejně vysocí a na první pohled neozbrojení. Muž napravo si upravil deštěm smáčenou kapuci, která mu kvůli větru pořád zachytávala o senbon ve stisknutých rtech. Poslední ninja zdvihl hlavu, ale rychle ji zase sklonil, když zbloudilá kapka přistála na skle jeho tmavých brýlí. Zhluboka vzdychl, mávl rukou na své týmové kolegy a vyrazili na cestu.

„Zatracený počasí. Zatracený mokrý dřevo. Zatracenej Hokage!“ nadával hnědooký ninja, když se nejmíň po tisící pokoušel rozdělat oheň. Ukrývali se v jeskyni pod vysokým skalním útesem na okraji lesa, přibližně dvě stě kilometrů severně od Konohy. Minulo poledne a déšť pořád neustával.
„Zatracenej Hokage!“ zopakoval znovu. „Proč zrovna nás poslal na tuhle otravnou rutinní misi? Vždyť by ji zvládnul každej průměrnej Genin!“
„Přestaň se rozčilovat nebo spolkneš to svoje párátko,“ zasmál se mladík s katanou na klíně. Hned nato se rozkašlal.
„Vždyť to říkám, počasí nanic, už jseš z toho nemocnej!“ mlel si dál svou hnědoočko a vztekle mrštil zvlhlou větví nazdařbůh do kouta. V letu ji však zachytila silná ruka posledního Jounina.
„Přestaňte se chovat jako rozmazlení spratci, toho si dost užiju s Konohamarem. Já mám náhodou průzkumné mise rád, je to příležitost k tréninku, k zamyšlení nad sebou samým...“
Nejmladší člen týmu se ještě pořád zajíkavě dusil napůl smíchem, napůl kašlem. Ninja u ohniště se plácl rukou do čela a zoufale zakroutil hlavou. Po tisící prvé přejel kunaií tyčinku ocelového křesadla. Jeskyni konečně ozářilo teplé rudozlaté světlo. Venku zuřila bouře.

K večeru se mraky rozestoupily. Ze stromů se ještě občas snesla sprška studené vody, když slábnoucí vítr zakýval větvemi. Tam, kde promáčená země už nedokázala vsáknout životadárnou tekutinu, se tvořily blátivé kaluže. Do jedné z nich právě po řadě vstoupilo šest párů bot.

„Tak co? Půjdem?“
Velitel si posunul brýle na nose a zadíval se na šedivou oblohu. „Ne, myslím, že to nemá cenu. V noci se možná zase rozprší... nikam přece nespěcháme,“ usmál se zeširoka a nabral si do misky další porci rýže.
„Tak se mi to líbí!“ zahulákal tazatel se šátkem uvázaným obráceně než jeho parťáci – uzlem dopředu. Shltnul poslední sousto večeře a začal se shánět po své nepostradatelné házecí jehle.
„Hej, kluci, neviděli jste ji někde?“
„Ne,“ zašklebil se malý ninja s přivřenýma očima. „Asi budeš muset pro změnu cucat jídelní hůlku.“
„Nech si to, jo? Jseš protivnej jak noc. Nemůžu za to, že tady musíš tvrdnout s náma místo abys byl doma s Yuugao, tak si na mě nevybíjej svý frustrace.“
„Zapomeň na to!“ hodil velitel vražedným pohledem po mladíkovi, který se už už natahoval pro svůj meč. „Dokud jste v mém týmu, nebudete se bít, jasné?“
Rozhádaní muži vzdorovitě odložili zbraně a uraženě se odšourali každý do jiného kouta jeskyně. Velitel si znovu posunul brýle a doufal, že si snad konečně v klidu dojí tu rýži.

Slunce už stálo vysoko na obloze, když rozespalý hnědoočko vystrčil hlavu z jeskyně. Po čtyřech se vyplazil na travnatou mýtinu, postavil se, protáhl a zeširoka zívl. Vzápětí mu kolem ucha prosvištěl shuriken a zabodl se do nejbližšího stromu. V mžiku byl úplně probuzený.
„Ebisu! Hayate!“ zařval, když z pouzdra vytahoval kunai a stavěl se do obranné pozice.
„Co je?“ ozvalo se z jeskyně. „Zapomněl sis trenky nebo co?“
Nikdo však na volání neodpověděl. Hayate stáhl z velitele přikrývku, popadl katanu a utíkal ven.
„Genmo!“ Ticho. „Genmo, tohle není vtipný!“
Po jeho boku se objevil Ebisu s fuuma shurikenem v pravé a kunaií v levé ruce. Oba se zoufale rozhlíželi po otevřeném prostranství. Jestli si z nás dělá srandu, pomyslel si Hayate, zabiju ho. Ale jestli ne, jsme v pěkným průšvihu.
Ebisu měl v hlavě podobné myšlenky. Pokud nás přepadli nepřátelští ninjové, mají zřetelnou výhodu. Můžou se ukrýt mezi stromy a my jsme přímo na ráně. Sakra, to nevypadá dobře! Ale jestli je to jen další Genmův fórek, tak...
Útok přišel nečekaně. Ostří Hayateho katany se chvělo po nárazu šesti kunaií, které úspěšně vykryl. V uších mu ještě doznívalo to nepříjemné zvonění, když cinkne kov o kov a už musel uskakovat před dalšími noži letícími z několika směrů.
Ebisu na nic nečekal a vyběhl po kmeni do košaté koruny dubu. Přeskakoval ze stromu na strom, pátral po neviditelných protivnících. Ucítil tupý náraz do zad; někdo ho skopnul o pěkných pár metrů níž. Pružně jako kočka dopadl na tenkou větev, která se pod jeho vahou nebezpečně prohnula. Odrazil se rychle zpátky a s jistotou přistál na jiné větvi, blíž ke kmeni. Jakmile získal stabilitu, přelétl očima okolí. Tak, sakra, kde jsou ti šmejdi?

Hayate se zády opíral o chladnou stěnu jeskyně a uvažoval, jaké jsou jeho možnosti. Potřebuje se co nejdřív dostat do lesa. Na louce je naprosto nekrytý a nemá jak zjistit počet nepřátel. Nezbývá než trochu riskovat.
Zasunul katanu do pouzdra, upravil si popruh na zádech, mezi zuby stisknul kunai a vyhoupl se na skálu. Šplhal po příkré stěně; cítil, jak mu drsná hornina rozdírá ruce. Jeden chybný tah, jediné uklouznutí a bude konec. Dávej pozor, dávej pozor!

Na tváři cítil něco lepkavého. Chtěl si to otřít, ale ostré provazy se mu zařízly do zápěstí. Pomalu otevřel oči. Byl přivázaný ke stromu a hlídal ho zamračený zvučný ninja. Zvučná, do pasti! Jak to, že jsme si jich nevšimli?! Ignoroval krev, která mu stékala po čele a horečně přemýšlel. Jak se z tohohle dostanu?
Pramínek krve si probil cestu přes obočí a horká tekutina ho zaštípala v oku. Sklonil hlavu, aby mohla odkapávat na zem. Pak ji uviděl! Tu svoji zatracenou jehlu! Měl ji zabodnutou v látce vesty přímo pod krkem, přesně tam, kam si ji schoval před večeří, aby se mu neztratila. Baka! Na rtech se mu objevil škodolibý úsměv.

„Konečně jste vylezli z díry, vy hadi?“ procedil Ebisu skrz zuby, když se před ním objevili dva ninjové se symbolem noty na ochranných čelenkách. Nedostalo se mu žádné odpovědi, ostatně ji ani nečekal.
Jeden z ninjů spojil ruce do pečeti tygra, víc však nestihl. Ozvala se tupá rána, když jeho tělo dopadlo na tvrdou zem. Z hrudníku trčel fuuma shuriken vržený hbitou rukou elitního Jounina. Druhý protivník zvolil taktický ústup. Mně neutečeš, ušklíbl se Ebisu, typickým gestem si srovnal brýle a vydal se za svou kořistí.

S vypětím posledních sil se přehoupl přes okraj skály. Zdvihl se na všechny čtyři, ale vzápětí byl sražen k zemi. Jak potupné, ucítit na krku ostří svého vlastního meče... Cizí Shinobi se úlisně rozchechtal. Jen počkej, ty zmetku, uvidíme, kdo se bude smát naposledy, pomyslel si Hayate.
Ninja se napřáhl a s dokonalou přesností zasáhl krční tepnu. Než mu došlo, proč se místo proudu krve objevil obláček bílé mlhy, unikal z něj život hlubokou ranou ve výši ledvin. Hayate si otřel kunai do rukávu.
„Kage Bunshin... Už chápu, proč se Narutovi tahle technika tak líbí,“ zakřenil se. Chvíli nato se rozkašlal.

Slunce pomalu klesalo k obzoru, když se zkrvavení, potrhaní a vyčerpaní přátelé sešli na mýtině.
„Kolik jste jich dostali?“ zeptal se Genma.
Hayate spokojeně pohladil svou katanu. „Dva.“
„Já taky,“ pochlubil se Ebisu. „Co ty, Genmo?“
Hnědooký Shinobi se zatvářil zvláštně. Skoro smutně. Pak jeho rysy ztvrdly a s chladnou lhostejností si strčil senbon do koutku úst. O vteřinu později se z křoví vedle jeskyně ozval bolestný výkřik.
„Já taky dva,“ usmál se Genma, než se vydal do křoví vytáhnout svou oblíbenou zbraň ze srdce posledního nepřítele.
Ebisu si posunul brýle a Hayate už zase kašlal...

---------

---------

Poznámky: 

Posedla mě jednorázovková múza, tak se jí snažím co nejvíce využít. Laughing out loud Snad to na první pokus o bitevní povídku neni tak zlý. Smiling
Ráda bych ji věnovala třem správným chlapům, které jsem poznala tady na konoze a jejichž PMkové přátelství mě udržuje při zdravém rozumu. :)

P.S. Kdyby se někomu chtělo komentovat ten podivnej obrázek, může tak učiniti ZDE. Laughing out loud

4.966665
Průměr: 5 (30 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kamie
Vložil Kamie, St, 2009-02-11 18:22 | Ninja už: 5700 dní, Příspěvků: 761 | Autor je: Prostý občan

talent od pohledu! Fuu jdu na další a pak...poezie Smiling

Protože mi většinou zabijí postavy, které si oblíbím, tak už to nedělám. Ale Utakata byl prostě fešák!Laughing out loud

Obrázek uživatele Yumi_zrůda
Vložil Yumi_zrůda, Čt, 2009-01-22 12:13 | Ninja už: 5670 dní, Příspěvků: 404 | Autor je: Prostý občan

pááno, hAnko, ty máš užasný talent...měla by ses psaním živit Smiling...moc se mi to líbilo, prosím, piš dál a co nejčastěji, abychom se mi smrtelníci nenudili Laughing out loud xDD

Obrázek uživatele HyuugaA
Vložil HyuugaA, Po, 2009-01-19 22:16 | Ninja už: 5993 dní, Příspěvků: 238 | Autor je: Prostý občan

Velmi dobré Smiling navíc psáno o dobrých postavách. Jenom mi tam trošku vadilo že to bylo takovou odlehčenou formou Sticking out tongue ale v důsledku stejně *****

Obrázek uživatele Styron Leonyda
Vložil Styron Leonyda, Ne, 2009-01-18 14:49 | Ninja už: 5749 dní, Příspěvků: 4071 | Autor je: Prostý občan

Wow... nemám slov. Nádherná povídka, hAnko. Až se mi přitom úplně zatajil dech, jak jsem byla napjatá.

http://147.32.8.168/?q=node/31633 - mé království zde na Konoze
www.leonyda.mysteria.cz - hlavní web
styron.mysteria.cz - druhý web, v rekonstrukci

http://www.leonyda.mysteria.cz/zvireci-patroni-povidek.html - Můj zvěřinec!

http://www.leonyda.mysteria.cz/krmicsky-list.html - Uživatelé Valenthu! Hledáte potvůrky, na kterých byste si mohli snadno nahnat velké peníze a nechce se vám složitě hledat? Zajděte sem a určitě nebudete litovat. PS: Hodně mi tím pomůžete Eye-wink

Obrázek uživatele Bzzzz Ketsueki_Gaara
Vložil Bzzzz Ketsueki_Gaara, Po, 2008-10-13 12:57 | Ninja už: 5780 dní, Příspěvků: 1936 | Autor je: Prostý občan

hAňulko... krásná povídka... všechno jsi dokázala bezvadně popsat... tvůj talent je něco zvláštního... a tvoje povídky něco jedinečného... ty zážitky, které získávám čtením tvých povídek jsou nezapomenutelné... nádhera... Smiling

Můj Valenth

Obrázek uživatele IamShy.Not_Scared
Vložil IamShy.Not_Scared, Čt, 2008-10-02 22:07 | Ninja už: 5777 dní, Příspěvků: 406 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Občas prší. Prostě prší a prší. Dlouho a příliš.
S tím nic nenaděláme.

Jen jedním si můžeme být jisti.
Po sebevětší bouři a průtrži, nakonec to Sluníčko přece jen vykoukne.
To potom ten nepříjemný, vlezlý a chladný déšť získá trochu jiný rozměr. Je z něj něco, co pominulo, je pryč a zůstalo jen krásné okolí, které voní mokrou hlínou a životem. Přírodou.

To pak rád nastavím dlaň, abych zachytil těch pár posledních kapek, které teď jen připomínají svým leskem to nejhezčí, co člověk může získat, aniž by se trápil tím, co tomu předcházelo a že ještě před chvílí jej proklínal.
Pozoruji je na dlani a jen se pousměji.
Tohle je, co mě trápilo? Tohoto jsem se bál? Tohle jsem hanil a proklínal?

Z nepříjemného je nakonec příslib, krása a klid "tam uvnitř." Z obávaných kapek jsou perly.

Perly, které vyloudí úsměv, i když je člověk stále mokrý.

Jako tato povídka.
Zbožňuji takový déšť.

hAnko...
Zbožňuji TVÉ kapky. Prš!

Déšť může i zahřát.

"And the wild regrets, and the bloody sweats, none knew so well as I: for he who lives more lives than one more deaths than one must die."
Má FF série,Aktuální (<---lol) díl: 18


Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Po, 2008-09-29 23:57 | Ninja už: 5967 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Pátrala jsem, co bych mohla použít jako originální pochvalu. xD
Kokos mé slovenské kamarádky se mi nějak nezamlouval Laughing out loud , polymer z chemie už vůbec ne Laughing out loudSticking out tongue...a pak jsem to jako vzdala xD. Já vím, mám děsnou výdrž...Laughing out loud
Je to prostě výborný (připadám si, jako bych děkovala az jídlo...ok Rika ti sežrala povídku xD)

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Po, 2008-09-29 22:17 | Ninja už: 5903 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Nezbývá než zase děkovat, ale nedělám to z povinnosti, právě naopak. Jej, jak vy jste mě zase dojali. Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele love_kakashi
Vložil love_kakashi, Po, 2008-09-29 22:12 | Ninja už: 5797 dní, Příspěvků: 305 | Autor je: Prostý občan

huh xD.. ten pribeh je proste.. silnej..! totalne jsi me dokazala vtahnout do deje.. jako bych vlastnima usima slysela ten dest bubnovat, jako bych vlastnima ocima videla tu bitvu.. a jsem rada, ze jsi to napsala o tehle postavach.. oni v ffkach moc k ,precteni' nejsou a pritom to jsou zajimave postavy Smiling

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Po, 2008-09-29 21:05 | Ninja už: 5811 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Cože? Tohle že je první bitevní dílo? Smekám a hluboce se ukláním. *Fakt jsem se uklonila, ale rupe mi v zádech, takže moc hluboce to nebylo. xD*
Asi vymyslíme konožštinu, protože slova jako super, nádherné, báječné, fantastické, apod. jsou používaná nějak často. xD
Dokonalé. Smiling


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele Satake
Vložil Satake, Po, 2008-09-29 20:28 | Ninja už: 5994 dní, Příspěvků: 945 | Autor je: Prostý občan

Tak jsem se tedy precejen vrhl na precteni tohoto dila... Prvni bitevni povidka, dalsi mistrovske dilo... dokonaly zazitek. A za tento zazitek ti dekuji Smiling

Obrázek uživatele Bleska.chan
Vložil Bleska.chan, Po, 2008-09-29 19:52 | Ninja už: 6016 dní, Příspěvků: 408 | Autor je: Prostý občan

Tohle je vážně moc pěkně napsaná jednorázovka Smiling. Tihle tři patří k těm mým oblíbeným Eye-wink.

Obrázek uživatele Ayashiki
Vložil Ayashiki, Po, 2008-09-29 19:31 | Ninja už: 6009 dní, Příspěvků: 485 | Autor je: Prostý občan

Tvoje série sú väčšinou veselé až strach a tvoje jednorázovky zas vážne a väčšinou smutné... Oboje má svoje čaro, ale táto poviedka bola výnimočná. Pretože bola napísaná tým tvojím milým, veselým štýlom, ale jej téma bola vážna... Dlho som rozmýšľala nad tým posledným odsekom a ešte dlhšie nad nejakou tou kritikou. Nad posledným odstavcom som prestala rozmýšľať keď mi došlo, ako to bolo a nad kritikou vtedy, keď mi došlo že tomuto dielku nie je čo vytknúť.

Obrázek uživatele Tomon
Vložil Tomon, Po, 2008-09-29 18:56 | Ninja už: 5737 dní, Příspěvků: 1689 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Že mě to nenapadlo hned, čtu se zatajeným dechem, chvíli po dočtení mě napadne podívat se kdo napsal tohle skvostné dílo a samozřejmě hAnko Smiling

Obrázek uživatele Haruko Hime
Vložil Haruko Hime, Po, 2008-09-29 18:32 | Ninja už: 6171 dní, Příspěvků: 961 | Autor je: Prostý občan

hAnko, slyšíš to ze všech stran, ale i já musím poznamenat, jak moc geniální jsi.
Takhle poutavě to ůžeš napsat jedině ty. Hltala jsem to jedním dechem a párkrát jsem se i úžasně zasmála. Zachovala jsi charakter postav i jejich zvyky...
Prostě dokonalost...

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Po, 2008-09-29 12:41 | Ninja už: 6009 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Nádhera...
To ma prvé napadlo pri jej čítaní a po dočítaní...
A to, že som len slintala, tak to ani nevravím xDD
Jooj, moji miláčikovia pokope Smiling
A že prvá bitka? neverím, bolo to fantastické Laughing out loud
He, páratko je páratko xDD
hAni, len pekne píš, kým sa ťa to drží, hocičo a hocikedy Smiling
Potom nám s tým spríjemňuješ náladu, deň, noc, sny xDD


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.