manga_preview
Boruto TBV 10

Když najdeš novou sílu 02 - Thear

Po dlouhé době přidávám další kapču.

Když se Tsunade dalšího dne probudila, vůbec se jí nechtělo z postele vylézt. Přála si jen ležet a nechat slzy stékat po tvářích. Z celého srdce si přála už na nic nemyslet, ztratit paměť nebo zemřít. Cokoliv, jen ne žít. Bolest však přemohla zvědavost a ona se rozhodla zjistit, kde to vůbec je. Pomalu si sedla a setřela slzy. Z očí ji však tekly další a další kapičky slané vody. Váhavě se postavila na nohy a přešla k oknu. Naskytl se jí výhled na malou zahrádku a za ní les. Na zahrádce klečela nějaká dívka v bílém kimonu, pokresleném výjevy z přírody. I přes slzy viděla, jak jí dlouhé hnědé vlasy mírně povlávaly ve větru a nad hlavou jí kroužil majestátný sokol. Tsunade s pozorování vyrušilo zakvičení. Prudce se otočila a automaticky sáhla do kapsičky na kunaie. Zděšeně zjistila, že je prázdná. Zase se trochu uklidnila, když zjistila, že je to jen malé prasátko. Bylo velice roztomilé a tak se poprvé za hodně dlouhou dobu pokusila o úsměv. Její tváře zapomněly, jak se usmívat, ale Tsunade to nijak nevadilo. I když na tváři se ji objevilo něco, co úsměv připomínalo jen vzdáleně, prasátko nadšeně zakvičelo.
„Copak tady děláš?“ zeptala se ho nepřítomným hlasem Tsunade. Prasátko opět zakvičelo a běželo k oknu. Tam poskakovalo.
„Mám ho otevřít?“ zeptala se a otírala si u toho slzy. Všechno dělala lhostejně, jako by byla jen duch, co se náhodou prochází po světě. Otevřela okno, v tu chvíli se dívka na zahrádce zvedla ze země a podívala se do okna.
„Tonton, přiveď Tsunade-sama dolů.“ zavolala a dál se věnovala zahrádce. Prasátko zakvičelo a přiběhlo ke dveřím. Tsunade ho následovala. Otevřela dřevěné dveře a vyšla na chodbu. Trochu ohromeně se rozhlédla kolem. Všude samé dřevo. Snad všechny druhy dřeva, které ji napadly, tu někde byly. Prasátko jménem Tonton se rozeběhlo ze schodů dolů. Tsunade ho následovala. Když sešla poslední schod, dostoupla na mech. Naprosto nepřítomně přešla po velké hale, vedená Tontone. Vchodové dveře byly dokořán. Nebo si to alespoň myslela. Kdyby byla Tsunade v normálním rozpoložení, jistě by si všimla, že tam žádné vchodové dveře nejsou. Vyšla z roubenky a stála v malé zahrádce, kterou viděla z okna. Mladá dívka se zvedla ze zeměm oprášila si bílé kimono a postavila se před Tsunade. Mírně se jí uklonila.
„Vyspala jste se dobře, Tsunade-hime?“ zeptala se jí s opatrným úsměvem. Tsunade přikývla.
„Kdo jsi?“ zeptala se Tsunade a její hlas dostal nádech strachu a zvědavosti.
„Jsem Thear, Tsunade-sama.“ řekla dívka. Na rameni ji přistál ten nádherný sokol, který nad ní kroužil.
„Taky je to Paní tohoto lesa a Princezna větru.“ prohlásil sokol lidským hlasem. Tsunade strnula.
„Tiše, Keiko. Nauč se už být jednou zticha.“ zašeptala varovným tónem Thear na sokola.
„A vy by jste se měla naučit představovat se celým jménem.“ ohradila se nahlas sokolice Keiko.
„Promiňte jí, Tsunade-sama. Občas je trochu drzá.“ omlouvala se Thear a probodávala pohledem Keiko. Tsunade sledovala jejich rozhovor s vytřeštěnýma očima.
„Co to...?“ ptala se vnučka Prvního.
„Je to strážkyně lesa. Naučila jsem ji lidské řeči, abych si měla s kým povídat v lidském jazyce.“ odpověděla Thear.
„A co tady dělám já?“ ptala se dál Tsunade.
„Ležela jste v lese, Tsunade-sama. Byla jste v bezvědomí a Tonton o vás měla strach. Zavolala mě a já vás přenesla sem.“ vysvětlila Paní lesa opatrně. Tsunade se rozklepala. Znovu ji dostihla minulost. Prázdnýma očima zalitýma slzami koukala na Thear. Tonton se jí otřela o nohu, ale ona si toho ani nevšimla. Thear k ní přišla a položila jí ruce na ramena.
„Klidně se vyplačte, Tsunade-sama. Tady jste v bezpečí.“ zašeptala. Tsunade vytryskl nový příval slz. Thear ji radši podepřela, kdyby se zhroutila.
„Keiko, někdo vstoupil do lesa. Myslím, že to je Jiraya-sama, takže ho sem přiveď.“ Keiko odletěla a Thear s Tonton u nohy, odnesla plačící Tsunade zpět do ložnice. Celou cestu na ni mluvila svým uklidňujícím hlasem.
„Ptala jste se někdy sama sebe, proč se vám to všechno děje? Celkem by mě zajímalo, co by jste si odpověděla. Jak se dá odpovědět na otázku, která začíná proč? Obzvlášť, když to vaše proč nemá odpověď. Ono skoro žádné proč nemá odpověď, jen další otázku. Proč se vlastně válčí? Trpí tím všichni a přitom je to kvůli samým hloupostem. Vy lidé, jste strašní. Kolikrát si přeju být člověkem, ale hned mě někdo přesvědčí, že je lepší zůstat taková, jaká jsem. Vždyť se podívejte na sebe, Tsunade-hime. Neměla jste zrovna jednoduchý život. Je vám sotva třicet a už jste myslela na sebevraždu tolikrát, jako jiní v sedmdesáti. Není divu, že jste se zhroutila. Vydržela jste ne nohou stát dlouho. Občas jste se musela o někoho opřít, ale většinou se lidi spíš opírali o vás.“
„A vždycky jsi stála pevně a nikdy jsi nikoho nepustila až na dno.“ dopověděl myšlenku hlas sannina. Tsunade už ležela v posteli. Schoulená do klubíčka plakala a poslouchala hlasy, ale slova nevnímala.
„Zná tě lépe než mne. Uklidníš ji rychleji. Uspala bych ji, ale až by se probrala, bylo by jí ještě hůř, a to nechci.“ zašeptala Thear s Keiko na rameni Jirayovi a popostrčila ho k židli vedle postele. Sama odešla a Jiraya se posadil. Nevěděl, jak má Tsunade uklidnit, a tak ji položil ruku na rameno, které se otřásala vzlyky. Tsunade poznala tu ruku. Ruka jejího dluholetého přítele ji uklidnila a naplnila ještě větším bezpečím. Myšlenka na bezpečí ji ale znovu připomněla jejího bratra a muže, kterého milovala.
„Udělala bych cokoliv, aby byli v bezpečí oni.“ zašeptala mezi vzlyky.
„Já vím. Oni to vědí taky a myslím, že jsou rádi, že jsi v bezpečí ty. Věřili ti...“ uklidňoval ji sannin, ale byl přerušen.
„Ale já je zklamala!“ vykřikla Tsunade.
„Nezklamala. Udělala jsi, co jsi mohla.“ začal znovu sannin.
„Kdybych něco udělala, mohli tu dnes být se mnou. S Nawakim bych se zase hádala, jestli je ramen hotový za tři nebo za tři a půl minuty. S Danem bych zase koukala na západ Slunce a poslouchala jeho vyprávění. Je to moje vina.“ Šťastné vzpomínky Tsunade donutily alespoň trochu se pousmát. Když si ale uvědomila, o co všechno přišla, měla pocit, že se ji snad srdce roztrhne na dva kusy. Jiraya se postavil, zvedl Tsunade z postele a postavil ji naproti sobě. Stále ji přidržoval, ale jednou rukou ji zvedl hlavu a zadíval se jí do očí.
„Prober se, Tsunade! Kde je tvoje odhodlání, vydržet až do konce? Kdo má poslouchat, jak se obviňuješ za něco, co jsi nemohla ovlivnit? I když jsou mrtví, ty musíš jít dál. Nawaki se nikdy nevzdával a Dan taky ne, tak proč to teď chceš vzdát ty? Věřila jsi, že se stanou Hokagy a kde je teď tvoje víra? Nikdy jsi mne nenechala, abych se vzdal. Nikdy jsi se ke mně neotočila zády, když jsem potřeboval pomoc. Málem jsi mě zabila a potom zase vyléčila a ty si opravdu myslíš, že se budu koukat, jak se tady z tebe stává brečící troska? Nenechám tě se trápit, litovat, plakat a přežívat. Ty budeš žít s úsměvem na tváři, nadějí a odhodláním a myšlenkou, že se s nimi setkáš, ale ne dřív, než příjde ten správný čas. Teď si utři ty slzy a pak se budeš usmívat, až do večera, jasné?“ Jiraya mluvil jasně a rázně. Jeho ráznost přimněla Tsunade vnímat význam těch slov. Věděla, že má pravdu, ale jemu se to líp řekne, než udělá.
„Já... Děkuju.“ zašeptala a objala Jirayu. Chvíli tam tak stáli, když ticho narušil zvuk otevírání dveří. Dovnitř vešla Thear s úsměvem, třemi miskami ramenu a třemi šálky saké.
„Jen mě tak napadlo, že nejspíš budete mít hlad, sanninové.“ usmála se na ně. Jiraya jí úsměv oplatil a Tsunade si setřela poslední kapičky slané vody.
„Děkuju.“ odpověděla s nepatrným úsměvem vnučka Prvního a její žaludek na znamení souhlasu hlasitě zakručel. Všichni tři se začali smát. Nejprve opatrně, potom radostně.

Poznámky: 

Tsunade se měla dostat z deprese až v další kapitole, ale moje dobrá nálada se rozhodla ji déle netrápit. Asi je to trochu zmatená kapitola, ale tak už jsem ji prostě napsala a asi se s tím budete muset smířit. Smiling Děkuju za přečtení.
Edit: Všechno opraveno. Smiling Teda alespoň doufám, že už tam žádné chyby nejsou.

4.81818
Průměr: 4.8 (11 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Chiisai kyuubi
Vložil Chiisai kyuubi, So, 2008-10-25 09:35 | Ninja už: 5864 dní, Příspěvků: 1618 | Autor je: Prostý občan

Tá paní lesa je moc zaujímavá osôbka, taká tajomná a záhadná...
núti ma to prečítať si ďalší dielik a to je len dobre Smiling

Watch out for this crazy shinobi!!!
Sooo sooo... Saiki no saika-tachi nante ii nee xD

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Út, 2008-07-29 00:45 | Ninja už: 6057 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Já jsem ráda, že je Tsunade v pořádku. Asi bych už déle nesnesla její slzya rozbrečela se s ní. A líbí se mi, že přišel Jirayia...protože..je to její přítel. Přátelé pomáhají. Krásná FF....krásná *-*

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, Po, 2008-07-28 01:43 | Ninja už: 5956 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Moc se mi to líbilo Smiling Je to strašně poutavý a úžasně to vtáhne do děje a k tomu ještě ten tvůj vyprávěcí talent ... Je to krásný, čistý a já se strašně těšim na další díl, Pórku ^^ Protože tahle FFce vypadá zatraceně dobře! Smiling
Můžu jenom detail? Jiraiya ... Minatina detailuchtivá duše se probudila ... A je jí blbý to upravovat ... Ale zase, jinčí chyby na tom ani trošku nevidím ... A když je něco až moc dobrý, začnou se opravat i prkotiny, tak promiň Smiling
Dál, milá Ailenko, dál!! Smiling

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Pá, 2008-07-25 23:50 | Ninja už: 5901 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Děkuju mocky. :) Jinak si klidně rýpejte a hledejte chyby, budu vám za to neskonale vděčná. Smiling
Yamatka: Ailen nevyhrožovala. Sad Vážně teď nebude moc času.


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Út, 2008-07-22 11:13 | Ninja už: 5967 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Skvěle to pokračuje... a zmatené? Nevím, ale mě tam nic zmateného nepřišlo... jen tak dál! Smiling

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Út, 2008-07-22 10:07 | Ninja už: 5979 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Jaképak zmatené, musíme vědět, co Tsunade cítí, jak přemýšlí a o čem. Musíš nás nějak uvést do děje, seznámit s postavami a prostředím. A Jiraiya je zlatý člověk, jako vždy.
*Ailen vyhrožovala, že o prázdninách nebude čas psát, ha ha Eye-wink *

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele San Inuzuka
Vložil San Inuzuka (bez ověření), Po, 2008-07-21 23:46 | Ninja už: 19901 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Skvělý Ailen!!! Smiling Jenom malý upozornění: TonTon je holka!!! Laughing out loud A Ero-sannin se píše s "e"!!! Eye-wink (promiň nechtěla sem rýpat!!! Sticking out tongue) Ae jinak vážně suprovej díl fakt se mi líbil už se těšim až bude další!!! Smiling

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Po, 2008-07-21 23:35 | Ninja už: 6098 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ailienka moja, výborne to pokračuje...
Jeeej je mi jej tak ľúto Sad Má to ťažké, ešteže je tam Jiraiya...
Mne nepríde zmätená, je to skvelá časť Smiling


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.