manga_preview
Boruto TBV 09

Ztráta

Horký vzduch společně s výdechy lidí zaplňovali místnost, ve které bylo velké vedro. Některým se rosily kapičky potu na čele, jako drahokamy se leskly ve slunečním dni. Ale i jiné kapky stékaly po tvářích lidí. Byly slané, jako moře a kutálely se nezadržitelně na jejich tvářích. Věděli to. Věděli, že se loučí a že je to naposled. Tiché tlumené vzlyky a těžké oddechování byly jedinými zvuky, které se místností ozývaly. Byly naskládaní kolem postele s bílým prostěradlem. Na něm ležela osoba, oči zavřené. Kdyby se jí hrudník nepohyboval nepravidelně v těžkých nádechách, řekli by jste, že je už mrtvá. Vedle něj z každé strany stály davy lidí, ale nejblíže mu byly dva. Každý s jedné strany ho drželi za ruku a slzy nebraly konce.

Dotyčný na posteli otevřel oči. Chvíli viděl rozmazaný obraz stropu a nemohl pořádně zaostřit. Natočil hlavu na pravou stanu. Byli tam lidé. Jejich tváře byly rozmazané, ale podle zvuků a toho co viděl věděl, že brečí.

„Proč? Proč ale brečí?“ Ptal se sám sebe. Kromě špatného dýchání ho nic nebolelo. Cítil se lehký. Znovu se pořádně nadechl. Kdesi ho přitom zabolelo. To bylo jediné co pociťoval, že není v pořádku.

„Gaaro?“ Optala se plačtivě žena, která seděla po jeho pravici a trochu přitlačila na jeho ruku, kterou měla ve své dlani. Nereagoval. Jenom oči měl trochu otevřené a mžoural s nimi do stropu. Žena plačtivě složila hlavu na bílé prostěradlo postele.

„Volal mě někdo? Nevím… Proč jsem tady? A kde vlastně jsem? Co tu dělají ti lidé a kdo jsou? Co se stalo?“ Otázky mu běžely hlavou jedna po druhé. Hleděl do stropu a přemýšlel. Nemohl ale najít správné odpovědi. Opatrně otočil hlavu opět na pravou stranu. Rozostřené postavy lidí. „Co tu ale dělají?“ Nemohl nikoho s nich poznat. Jejich tváře byly příliš rozmazané a třpytily se. Pohled mu sklouzl až k nohám. Cestou však si všimnul osoby ležící sklíčeně na jeho posteli, chvějící se v přívalu slz. „Vždyť ji znám! Ty vlasy, černé oblečení, červená stuha a to trčí musí být vějíř.

„ Temari?“ Mluvit mu dělalo velké problémy, přesto nakonec po pokusech, kdy jen naprázdno otevřel ústa vyšla také slova. Rychle zvedla hlavu.
„Gaaro.“ Štěstím mu zmáčkla dlaň, kterou pořád držela v té své. Tohle cítil. Rychle si setřela spíše neúspěšně slzy na tvářích.

„C-co se..“ Začal, ale někdo ho umlčel. Celou tvář měl růžově fialovou, na zpocené čelo se mu lepily přední pramínky vlasů. V okamžiku v něm poznal svého staršího bratra. Ten se hluboce nadechl, slyšel to, všechno teď utichlo ve falešné naději a očekávání.

„Gaaro…my…my jsme se s tebou..přišli rozloučit.“ Po tváři mu stekla další vlna slz, které dopadaly na čistě bílé povlečení.

„Rozloučit…“ Jeho mozek pomalu a neochotně zpracovával to slovo a jeho význam. Opět se mohutně nadechl. Začínalo mu to dělat čím dál větší potíže. Pomalu, jako by se probouzel se zimního spánku cítil, jako by jeho tělo roztávalo. Cítil některé svaly, které byly napnuté pře s jeho vůli. Hlavou mu proletěly záblesky posledních hodin. Už věděl co se stalo.
„Ale jakože tedy ještě žije? A jak dlouho bude ještě žít?“

Při podobných příbězích se obloha v nejhorších dnech stáhne do černé a začne hustě pršet. Světlo mizí a kapky deště se smíchají spolu se slzami pozůstalých a zchlazují jejich rozpálená těla od pláče. Na poušti ale ne. Když vám umírá sourozenec, přítel , Kazekage, hrdina…. Slunce nezajde za nejbližší mrak a schová se před světem. Ono ten svět rozpálí. Zrníčka písku se lesknou, jako vlny moře a pálí na dotek. Pálí stejně, jako ztráta. Jako otisk, který ve vás zůstane už napořád.

5
Průměr: 5 (15 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Styron Leonyda
Vložil Styron Leonyda, Út, 2009-02-10 16:30 | Ninja už: 5776 dní, Příspěvků: 4071 | Autor je: Prostý občan

Velmi hezky napsané. Zajímavá povídka... a moc smutná...

http://147.32.8.168/?q=node/31633 - mé království zde na Konoze
www.leonyda.mysteria.cz - hlavní web
styron.mysteria.cz - druhý web, v rekonstrukci

http://www.leonyda.mysteria.cz/zvireci-patroni-povidek.html - Můj zvěřinec!

http://www.leonyda.mysteria.cz/krmicsky-list.html - Uživatelé Valenthu! Hledáte potvůrky, na kterých byste si mohli snadno nahnat velké peníze a nechce se vám složitě hledat? Zajděte sem a určitě nebudete litovat. PS: Hodně mi tím pomůžete Eye-wink

Obrázek uživatele Kairi.Ratten
Vložil Kairi.Ratten, Po, 2008-11-24 21:59 | Ninja už: 5635 dní, Příspěvků: 710 | Autor je: Prostý občan

jeee... krásný, smutňoučký... bože ale tak krásný....

Moje úplně první FF: Při západu slunce . . . . . . . . . . . . . . . . Hontoni kawai video ^^
Staň se mým žákem na mybrute.com!

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., Pá, 2008-11-21 23:55 | Ninja už: 5838 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

A já, takový ukecaný člověk, jsem beze slov... Smiling To je prostě krásné, Hami. Fakt mocinky povedené, ale co jiného od tebe čekat, že? xD Laughing out loud


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele jobek
Vložil jobek, So, 2008-06-28 21:54 | Ninja už: 5879 dní, Příspěvků: 800 | Autor je: Prostý občan

nádhera..fakt nevím co dodat prostě best:-D

www.anime-manga.cz je nová supr stránka se svým vlastním překládacím týmem. Tam mě kdyžtak najdete.

Seznam mých povídek
Předem děkuju za komenty Eye-wink

Lidi já mám taky FC Laughing out loud moc děkuju Kaia-chan

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2008-06-28 15:38 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Přesně, nádhera... prostě nádhera, chudáček Gaara... moc krásně a cituplně napsané, chválím Smiling

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, So, 2008-06-28 15:35 | Ninja už: 6035 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Hamano, to je nádherné... Príbehy s Gaarom sú vždy niečím zvláštne... A tento tvoj je úžasný... Ten posledný odstavec je krásne napísaný...


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.