manga_preview
Boruto TBV 08

Na dálnici do pekla

Dopis na rozloučenou

Kdykoliv se ohlédnu, spatřím svůj život v troskách prázdné skořápky, nazývanou duše. Vždy, když zahlédnu kousek mé temné minulosti, klopím oči. Zbytečnost, zavírat dveře realitě, protože časem se přestanou dovírat, častěji uvidím vzpomínky, kterým utíkám.

Teď vím, jak jsem byl naivní. Nic nesmaže mé hříchy. Pronásledují mě. Už chápu, pro co jste bojovali. Pro co já? Útěk. Zradu. Osamění. Je dobojováno. Dál nevzdoruji té zrádné nemoci. Vzdávám se.

Pozdě prahnu po rozloučení, přeji si dát Vám sbohem. Ubohé, před smrtí se dovolávat dávných pout. Ale já jsem troufalý dost. Vzkazuji Vám, co říct jsem nestihl.

Omlouvám se.

Sbohem.

Uchiha Sasuke

Horská dráha

Život člena ANBU je jako horská dráha. Jednou seš dole, jednou nahoře, nemůžeš vystoupit a když vozík zastaví, chce se ti jen blejt. Přesně tak, nakonec se nedočkám vítězství nebo hrdinství, o jakým melou všichni ti nad náma. Na konci bude jen za**aná smrt jednoho šílence. Zk**venej život.
Hotovo, spokojení? Kde je ten oslavovanej lidskej limit, kterej nejde překročit? To jsem takový monstrum, který nic nezastaví?

"Nii-san!"

Vidím mýho skvělýho brášku. Po*ělaná lidskost a po*ělaný lidský limity. Sou věci, který nedokážu udělat. Otáčím se a vydávám se na další kolo tý horský dráhy. Na konci se přece jen zase pobliju.

...a pohádky je konec.

Víno, cigarety. To potřeboval, opít se do němoty. Seděl v pohodlném koženém křesle a vychutnával si nikotinový kouř v plicích.
"Pojď domů, Naruto." Neodpověděl, dál pokuřoval. Vedl už jiný rozhovor v myšlenkách.

Otče, kdy se ze snu stala noční můra?

Ty jsi z toho venku, ale teď tu sedím já. Po hlavě jsem se vrhl do světa politiky a úřednictví. Otče, měl jsi mě varovat!

To jsem si přál, sedět v zatuchlé místnosti nad papírováním a přihlížet, jak moji přátelé umírají v boji. Chtěl jsem se naivně stát Hokagem, pravým ninjou z Konohy, ale když jsem teď tady, zazvonil zvonec...

Na podzim

Na podzimu jsou nejkrásnější barvy. Jediné, co kazí dojem, jsou rudé skvrny. Rudá se ke žluté nehodí. Lépe by karmínové kapky vypadaly na sněhu. Člověk se musí smířit s nedokonalostí. Ale ty barvy se k sobě nehodí...
Kap. Skvrny se zvětšují. Člověk se musí smířit s absencí lásky. Já se k němu nehodím...
Kap. Listí se zabarvilo rudě. Nejde vidět ani kousek podzimních barev. Člověk se musí smířit se smrtí.
Kap. Ale to nekape krev. Na zem se snesla vločka.
Hinato, smiř se s poslední věcí. Už ho neuvidíš.
Z této mise se nevrátím.
Byl to první sníh toho roku.

Na dálnici do pekla

"Trvalo ti to, Hinato-san!"

Stáli tam, jak si je Hinata pamatovala. Ocitla se s nimi v temnotě, ale dokud tu byl on, mohla jít už kamkoliv.
"Jdeme domů, Hinato." Usmála se. Tak je to pravda. Nakonec zůstanou všichni přátelé spolu. Jindy zasmušilý Sasuke se letmo usmíval na bratra. Vedle Naruta postávala žena a Yondaime, láskyplně hledíc na syna.
"Za všechny ty svi*stva nejspíš míříme rovnou do pekla," zavtipkoval Sasuke. A my se začali smát.

Sníh ustal. Ve zlatém lesku vloček pokrývajících zem se rýsovalo ženské tělo. Konohu opustila poslední Hyuuga. Její prázdné bílé oči mrtvě sledovaly zakrvavený sníh. Usmívala se.

Poznámky: 

No, co k tomu říct? Možná se vám to zdá zlé - ostatně zlé to je - ale námět se mi hrozně líbil. Dopis, Horská dráha a Dálnice do pekla jsou podle mě nejlepší. Pohádky je konec a Na podzim se tolik nevydařilo, za to ale doufám, že tady alespoň někdo vidí tu ucelenost. Ten konec totiž měl vypadat jinak a takový, jaký je, je právě kvůli dojmu navazování.
Kdyby někdo (všichni) nějak nepobírali, kde se mezi mrtvými vzal Naruto, tak to máte setsakramentskou pravdu, že jsem to udělala pěkně blbě. Ale už jsem neměla jak vměstnat tam i jeho smrt. Vysvětlení zde: Uchlastal se k smrti.
Nakonec, doufám, že alespoň trochu, trošku, přimhouříte oko nad celý dílem. Všichni vytvářejí epiku a na lyriku tady snad ani nikdo nepomyslel. Možná proto, že lyrika a drabble nejdou ruku v ruce. Ale za pokus to stálo, ne?


Chci poděkovat uživatelce strigga, protože kdyby nebylo její podpory a ochoty mi poradit, nejspíš bych udělala něco zcela jiného a určitě horšího a nebo, v té druhé a možná i horší (lepší?) možnosti, bych dílo ani nevydala. Arigato ^^

4.708335
Průměr: 4.7 (24 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele mestekova
Vložil mestekova, Pá, 2013-11-08 22:17 | Ninja už: 5327 dní, Příspěvků: 1299 | Autor je: Pěstitel rýže

No do... r*ti! Fúh. Názov - skvelý! A príbeh... až ma mrazilo Smiling myšlienky dokonalé, slová pečlivo vyberané a presne sediace do tohto tu! Neviem čo viac k tomu dodať, ale musím povedať, že dúfam, že čoskoro prídáš ďalšiu poviedku Smiling
Prepáč za taký chabý komentár, ale ja neviem ako to mám opísať, vyrazila si mi slová rovno od úst! Smiling

FF série - pre milovníkov Sasukeho a Gaary :)

FC PRE SABAKU NO TANARIS: http://147.32.8.168/?q=node/107525#new

Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, St, 2013-11-06 21:08 | Ninja už: 4209 dní, Příspěvků: 2118 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

Zajímavé, obsahovalo to smutného ducha, to bude tím podzimem.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2013-11-06 20:54 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Velmi dobrý pokus o vytváření atmosféry. To je hodně těžké. Proč pokus? No protože ne všude se to povedlo.
Dopis je prostě patetický, to už ti tady ostatní říkali. Navíc taky má takové nijaké zakončení.
Horská dráha je naopak dost dobrá a použitý jazyk se k tomu hodí (jestli se hodí k Itachimu si nejsem zas tolik jist, ale budiš). Mimochodem taky poslední věta to prostě nakopne ještě někam víše.
Konec pohádky ti ale zase mírně sklouzává k patetičnosti (vlastně vždycky když necháváš postavy mluvit, tak to k patosu sklouzne). Co musím pochválit je návaznost konce na název. Strašně se mě to líbilo a tomu drabble to zase dává něco navíc.
Podzim je možná co se týče budování nálady nejlepší. Začínáš relativně zeširoka a skoro až pozitivně a nakonec to pozitivní není ani trochu a to v tom vytváří skvělé napětí. Za tenhle tleskám.
AC/DC, tedy Dálnice do pekel, osobně bych ji nazval Na dráze do pekel, mělo by to návaznost na Horskou dráhu a o nic by to nepřišlo (intertextové odkazy na AC/DC jsem tam nenašel), ale to je maličkost. Druhá maličkost je Hinata-san. Je to japanismus a ač moje povídky toho asi taky nejsou prosté, do českého jazyka to nepatří. Ale to je taky drobnost. TO co považuju za zásadní, je to že ten drabble má vyvrcholení uprostřed a to Sasukeho poznámku, ale pak pokračuje. Epilog si můžeš dovolit u dvaceti stránkové povídky, ale u stoslůvky ne. Jako kdyby to končilo tou Sasukeho větou, tak by to bylo skvělé drabble. Takhle to ten konec trochu otupuje.
Celkově je to hodně dobré, ale maličkosti to trochu sráží.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Shoney
Vložil Shoney, St, 2013-11-06 21:45 | Ninja už: 3901 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Co říct, no já jsem nadšená. Hrozně moc děkuji za chválu i za kritiku. Drabble to bylo vskutku první a chyb to má nespočet a já věřím, že kdybych ještě chvíli nad tím hloubala, bylo by to o dost lepší, ale já se vzdala. Vydala jsem to s tím, že je to zlé. Určitě budu příště vědět!
K Dálnici, určitě máš pravdu, stoprocentní. Ten konec je zlý a kazí mi to, ale s tím se nedá už nic dělat. Rozhodně si tyhle rady odnesu a až budu zase něco psát, už takové chyby neudělám.
Děkuji tedy ještě jednou jak za chválu, tak za za kritiku a případné rady, jak by to bylo lepší. Cením si toho. ^^

it's only cannibalism if we're equals

Obrázek uživatele Shoney
Vložil Shoney, St, 2013-11-06 18:10 | Ninja už: 3901 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Fňu,moc děkuju, jsem ráda, že se líbí. Smiling

Neko-san,děkuji a k Itachimu - jednoduše jsem se snažila ho podat trochu jinak. Smiling Samozřejmě věc názoru. ^^

akai,jsem neskutečně ráda, že se ti líbí. Ani nevíš jak. K "Otci"... no co říct? Napsala jsem to, jak jsem to napsala. Chtěla jsem vylíčit staršího, dospělejšího a ztrhanějšího Naruta, který nemám s tím starým a energickým nic společného. Smiling Dopis, no co k tomu říct. Byla to prvotní myšlenka, musela jsem to napsat, ale díky. Příště méně patetická. budu si to pamatovat. Laughing out loud
A nakonec, jsem ráda že se "nový" Itachi líbil. ^^ Moc pro mě taková pochvala znamená. ^^

striggo,právě, já netušila jak to jméno vyskloňovat. Laughing out loud Tak jsem to vykoumala nějak takhle, příště už to udělám, jak jsi mě poučila. Laughing out loud
Děkuji, děkuji, máš na tom svůj podíl. Vážně, už jsem to psala v poznámkách, ale i tak - Arigato. ^^

Nellynuska,děkuji, že máš o mém dílu tak vysoké mínění. Ano, možná to bude zavánět sebechválou, ale Horská dráha se mi taky líbí nejvíc. (Podle mě je jednoznačně nejlepší.Smiling)

Všem moc děkuju. Když se někomu dílo líbí, hned to nakopne k dalšímu psaní. ^^

it's only cannibalism if we're equals

Obrázek uživatele Nellynuska
Vložil Nellynuska, Út, 2013-11-05 23:46 | Ninja už: 5492 dní, Příspěvků: 2288 | Autor je: Propadlý student Akademie

rozhodne jedno z tých lepších diel, pekne a zaujímavo napísané, dobre vybrané názvy, (Horská dráha sa mi páčila asi najviac) Laughing out loud


"Its not like the walls were built to protect people from titans. But to protect titans from Levi."

Levi. Humanity's strongest soldier < 3
Môj FC | NaruHina FF „Jeden z tých momentov“ | Kakashi FA

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Út, 2013-11-05 20:53 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Uživatelka strigga (mimochodem, neboj se mě skloňovat "strizze", pro moje jméno správné skloňování nejspíš neexistuje Laughing out loud) tleská. Jediné, které mě ničím moc nenadchlo, je první, snad že mi přišlo až trochu přehnaně patetické (mimochodem, v první větě má být "nazývané" Smiling). Všechna ostatní se mi naopak moc líbí, každé něčím trochu jiným - souhlasím s tvým názorem na Itachiho slovník, samotnou by mě nenapadlo to takhle napsat, ale ta představa z něj dělá prostě sympatického rebela Eye-wink. Dálnice do pekla má jednak geniální název (tu písničku mám ráda), jednak mi připomněla Aleino TenTen jede s náma, což je jedna z povídek, které mám na Konoze vůbec nejradši, takže rozhodně tleskám. Eye-wink A děkuju, bylo hrozně zajímavé snažit se ti pomoct, aniž bych ten text viděla, byla to pro mě snad vůbec první takováhle zkušenost a něco mi dala. ^*

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Út, 2013-11-05 20:47 | Ninja už: 5649 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Neko-san
Vložil Neko-san, Út, 2013-11-05 17:42 | Ninja už: 3913 dní, Příspěvků: 169 | Autor je: Pěstitel rýže

Podle mně je to zajímavé. Ty Itachiho myšlenky jsou v tomto podání zvláštní(i když já si jej vždy představuji jako vznešenost samu ^^, leč to pouze názor) a o Anbu mám podobné mínění. Asi se mi nejvíc líbila ta Hinatina část. Smutné~ Smiling

Asi se může zdát, že na Naruťáka tak trochu nadávám. Ale to spíš na ten konec mangy. To na začátku a to uprostřed si stále nosím v srdci.

Jo, a můžete mrknout i sem, občas tu něco o Naruťákovi i písnu: http://naoki-keiko.blog.cz/

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Út, 2013-11-05 12:16 | Ninja už: 6030 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ďalšie vydarené dielko. Smiling


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.