manga_preview
Boruto TBV 09

Den dětí, aneb všichni dělají co umí

Den dětí… Už je to tady zase, copak jsem nějaké dítě? Alespoň že letos to nejsem já, kdo pobíhá po atrakcích, mám svůj úkol! Pomyslel si a pomalu vykročil k budově hokage. Na malém prostranství před budovou se už mísil dav dětí, které chtěli vyzkoušet všechno a nejlépe najednou a hned a také dav rodičů, kteří se snažili své ratolesti uhlídat. Barevné stánky připomínaly cirkus a z každého se ozývala spousta hluku a dětského křiku. Proboha kdo dotáhl ty odporně chlupaté poníky? Zeptal se zase sám sebe, ale až potom si všiml, že to rozhodně nejsou poníci. Poníci nemají takové zuby a neštěkají. Klan Inuzuka letos zaperlil, děti se kolem proháněli na štěkajících potvorách s Akamaru a Kibou v čele. Vypadalo to, že si to užívají jak velcí slintající tvorové, tak malá rozjívená člověčí mláďata držící se zuby nehty za jejich srst.

Protlačil se davem k místu, kde děti spořádaně seděly na polštářcích, a pozorovali stěnu, kde klan Nara provozoval svoje stínové divadlo. Stíny na plachtě utíkali a bojovali. Pohádka o malém ninjovi byla známá po celém světě. Zpracovaná jako stínohra byla ještě lepší a napínavější. Děti ani nedutali, i když věděli, že celý příběh dopadne dobře.

Popošel ještě kousek a zastavil se vedle cedule s nápisem “Uchiha-Prožijte na chvíli svoje sny!“ To by nebyl Sasuke aby neměl něco extra. Děti stáli dlouho frontu před stanem. Když nahlédl dovnitř, viděl jen pár polních lůžek a na nich spokojeně se usmívající děti i dospělé. Sasuke jen seděl na druhém konci stanu a nic nedělal, jen… Panebože on se usmívá, problesklo mu hlavou. Čas od času se nějaké dítko zvedlo a uvolnilo místo dalšímu v řadě. Ulehlo na místo a stočilo pohled do Sasukeho očí. Za chvíli se už jen blaženě usmívalo.

Konečně došel na své místo. Poslední prázdný kousek byl pro něj a jeho atrakci. Rozhlédl se. Na jedné straně poznal Ino sedící u stolu se skleněnou koulí. Koule odrážela polední slunce a okultní symboly, které měla omotané všude, vydávali lehký cinkot. Nápis za ní hlásal Yamanaka-Zázračné čtení myšlenek! Na druhé straně stál stánek s velkým červeným křížem a také tu byl moderátorský pult. Sakura pečovala o malé pacienty a odřenými koleny a lokty (Chtěla zabít lidi od Izunuků za tu spoustu práce potom co se už děti na hafanech neudrželi).

Bábi Tsunade rozdávala rodičům zpět malé nalezené děti a hlásila do mikrofonu jména dalších, které sem brečící přiváděli Kotetsu s Izumou. Po chvíli pozorování si všiml, že občas zajede rukou pod stůl a napije se z ne zrovna malé láhve s nápisem sake. Od pohledu si na svá bedra vzala dost těžký úkol a malé ječící uzlíčky jí v moderování dne moc nepomáhali. Místo upozorňování na zajímavé atrakce a pouštění písniček na přání, se o ně musila starat. Kdyby to jen šlo, asi by je hodila na krk Sakuře, ale ta měla své práce dost.

„Ahoj Naruto,“ zavolala na něj Sakura a zamávala mu.
„Konečně jsi tady,“ usmála se a vytáhla ze stanu bílou ceduli s jasně rudým nápisem.
„Tady máš a už začni, jdeš pozdě,“ vzal si ceduli a upevnil ji do držáku. Uzumaki Naruto-Střelnice! Ne že by to bylo něco extra, ale nic lepšího nevymyslel. Před stěnu z lepenkové krabice vytvořil svoje klony. První děti se začali zajímat o to co se to tam děje. Pravý Naruto stojící u cedule podával prvním nadšencům kunaie a shurikeny.

To že byl zdravotnický stan hned vedle, mělo nesporné výhody. Občas se někdo řízl. Naruto pravidelně doplňoval svoje klony a aby to bylo zábavnější, dával jim nejrůznější podoby od Pikachu z Pokemonu přes Toma a Jerryho až po Malou mořskou vílu. Děti se moc dobře bavily. (Teď měla Sakura sto chutí zabít jeho za to, že dětem dává ostré hračky).

Davem se k Narutovi protlačil Chouji s miskou ramenu. „Tady máš,“ strčil mu mísu do ruky. „Moje rodina zajišťuje jídlo a pití, aby tu náhodou někdo neomdlel hladem nebo žízní, říkal jsem si, že už budeš vyčerpaný a tak jsem ti něco donesl,“ usmál se a zmizel v davu, než Naruto stačil poděkovat.

Děti běhaly všude kolem a čas utíkal velmi rychle. Naruto netrpělivě vyhlížel Hinatu. Byl zvědavý, co bude dělat klan Hyuuga, protože si je na akci jako den dětí nedokázal představit. Účastnili se letos poprvé.

Uprostřed odpoledne se do všeobecného hluku začali ozývat zvuky píšťalek, rolniček, trumpetek a dalších věcí, které byli vytvořeny jen pro to, aby dělali hluk. Poskakující lidé v barevných kostýmech proudili davem a velmi šikovně se vyhýbali všem, kdo se jim pletl do cesty. No to snad ne, pomyslel si Naruto, Hyuuga klan dělá klauny? Myslím, že je konec světa! Uviděl Hinatu s obrovskou květinou na hrudi, jak po okolí stříká vodou. Zamával na ni. Všimla si ho a pomalu dotančila až k němu. Teprve když byla na metr daleko, uvědomila si, že velké klaunské boty a kalhoty na kšandy asi není to pravé, v čem by se chtěla Narutovi ukázat a samozřejmě že ihned zrudla jako přezrálé rajče.
„Ahoj Naruto,“ pípla a pozorovala špičky svých bot.
„Já myslel, že se přede mnou už nestydíš,“ zasmál se.
„Nestydím!“ ohradila se a zrudla ještě o pár odstínů. „Jen si nemyslím, že bys mě měl vidět takhle,“ řekla a upřela svůj levandulový pohled do jeho jasně modrých očí. Nahnul se k jejímu uchu a zašeptal
„Myslím, že tady to za nás zvládnou klony, nepůjdeme si užít trochu dospělé zábavy?“ Hinata přikývla. Jako by se nic nezměnilo si dál povídali, jen malý obláček kouře naznačoval, že to už nejsou tak úplně oni.

Poznámky: 

Já vím, že na psaní je celý měsíc, ale tohle je tak dobré téma a myšlenky se najednou tak nějak úplně sami poskládali, sice to nemá moc příběh (dobře, nemá to příběh), ale hope you like it Smiling

4.666665
Průměr: 4.7 (6 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele T.T
Vložil T.T, Ne, 2013-07-07 22:57 | Ninja už: 5057 dní, Příspěvků: 636 | Autor je: Tsunadiny pětky

Konec mě opravdu překvapil Laughing out loud Taková milá povídka a najednou si jdou užít dospělou zábavu...zřejmě si to neměla moc promyšlené. Škoda chyb, jinak slušná povídka.

Konoha.cz daed topic

Banner od Striggy za povídku v FF misi na den dětí Smiling další FF: Jak Sasuke ke plášti přišel

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Po, 2013-07-01 22:12 | Ninja už: 4961 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Příběh to nemá a snad v každém odstavci je špatně minimálně jedno íčko/ýčko Laughing out loud což mi mírně trhá oči, ale jinak to tak špatně napsané není. Škoda. Kdyby to nějaký příběh mělo, mohla by se víc projevit tvoje schopnost docela poutavě psát. I když příště by to opravdu chtělo korektora; snad nejvíc chyb napáchala jednoduchá záměna - jsou to TY děti, takže kdekoli máš shodu podmětu DĚTI s nějakým přísudkem, máš mít tvrdé, a ne měkké Laughing out loud

Edit - příště budu ve svých myšlenkových pochodech originálnější, ať nevypadám jako povídkářův kopírák. Laughing out loud

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, Po, 2013-07-01 22:20 | Ninja už: 5927 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ono kdo má furt vymýšlet něco originálního do komentářů když je dobrá půlka povídek na jedno brdo. Smiling

Ctyri roky, kocko.

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, Po, 2013-07-01 22:02 | Ninja už: 5927 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Příběh to nemá, ale to povídka na oddych mít ani nemusí. Bohužel ti to dost kazí ta gramatika, zkus si najít korektora.

Ctyri roky, kocko.

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Ne, 2013-06-02 14:39 | Ninja už: 5941 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Dobře zpracované téma. Smiling I když si nějak nedovedu představit, jak se do Konohy dostali Pokémoni a Tom s Jerrym. Laughing out loud

Máš trošku zmatek v i/y, zkus se na to příště zameřit. Eye-wink

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie