manga_preview
Boruto TBV 07

Konec Blog.cz aneb záchrana FF

Zdravím všechny naruťačky a naruťáky.
Možná jste to zaznamenaly, možná ne, ale Blog.cz 16.8.2020 končí svou činnost a všechny stránky budou po tomto datu nenávratně smazány. Taková je situace.
Za ty dlouhá léta, co běží československá FF scéna, mnoho autorů postupně přešlo na vlastní blogy/stránky, kde posléze pokračovaly s vydáváním svých povídek. A právě o tyto povídky mi jde. Pravda jejich kvality byly různé, přesto však by si určitě skoro každý z Vás dokázal vzpomenout na nějakou povídku, nějakou zapadlou perlu, kterou před lety četl a dodnes na ni vzpomíná. A právě těmto zapadlým perlám hrozí upadnutí do chladného digitálního nenávratna.
Proto bych Vás chtěl tímto vyzvat. Zavzpomínejte. Podělte se. A zachraňme je.
Zbývá nám necelých 12 dní. Není to mnoho nicméně i tak můžeme mnohé zachránit. Prosím šiřte tuto zprávu dál. Dřív než bude pozdě.
Děkuji Vám.


Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tori.U
Vložil Tori.U, Po, 2020-08-10 21:52 | Ninja už: 3874 dní, Příspěvků: 49 | Autor je: Pěstitel rýže

Za zmínku možná stojí třeba http://senseiove.blog.cz/.

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2020-08-05 19:57 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Hm, to se týká i http://yamatanoorochi.blog.cz/ , že? Zkusila jsem se tam podívat, už jen ze zvědavosti, kolik povídek tam asi tak přibývá. Ale už byl problém se dostat na server, dvakrát ze čtyř pokusů to nešlo.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, St, 2020-08-05 22:10 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Aby bylo jasno, občas se tam něco přihodí, ale těch fanfikcí už není tolik, co bývalo. Nicméně i přesto povídkky z externího blogu přesouváme na svá interní uložiště a jakmile bude čas, přenahrajeme je jinam.

Obrázek uživatele ichi
Vložil ichi, Po, 2020-09-07 23:01 | Ninja už: 6092 dní, Příspěvků: 2187 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Jadenovo osobné Icha icha

Pokud budete chtít, můžu pomoct vytvořit jednoduchou stránku s Wordpressem. :3


Obrázek uživatele Atreides
Vložil Atreides, St, 2020-08-05 20:20 | Ninja už: 5490 dní, Příspěvků: 271 | Autor je: Student Akademie

Ano. Cokoliv co je pod blog.cz bude zrušeno. Nicméně blog nabízí autorům možnost jeho stažení (http://blog.blog.cz/2007/jak-si-mohu-zalohovat-svuj-blog).
Avšak předpokládám, že většina autorů je už buďto opustila nebo by se jejich kontaktování a vyrozumění již nestihlo včas.
A ano očas se již nedá připojit. Odhaduji, že to teď už běží jen na nějakých záložních zdrojí. Bohužel to docela znesnadňuje situaci v případě automatizovaného stahování stránek fanoušky. Bojím se, že by se to v nejhorším případě muselo dělat ručně.

"War. War never changes..."

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2020-08-05 21:12 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Jasně. Já tam blog nemám, občas jsem mrkla na blog někoho konožsky aktivního (ale z hlavy stejně nevím, kdo byl na Blog.cz a kdo na jiných platformách), a většinou jsem zase vypadla s tím, že mě tam nic moc nezaujalo. Takže nejsu zrovna člověk, co by sem mohl psát informované komentáře nebo něco podnikat. Jen jsem si vzpomněla na ten zmíněný blog na konožské povídky... a taky jsem přemýšlela, jak to, že se k tomuto tématu nikdo zatím nevyjádřil. Ale asi zainteresovaní jen nebyli u Konohy a vyjádří se pak.

P.S. Hm, tak třeba Kimm-chan - http://naruto-story.blog.cz byla aktivní ještě letos, ale žádné oznámení ohledně konce platformy tam nemá. Jestli jí chceš napsat... v profilu má i možnost psát na mail, tak třeba jí to dojde.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.