manga_preview
Boruto TBV 07

Článek 11 a 13

Dnes se hlasovalo o schválení Článku 11 a 13 a BOHUŽEL se tyto de****í články schválili poslancemi EU, kde zastupuje 21 českých a 13 slovenských europoslanců. Poslední šance je 8. dubna.

Já se k tomu vyjádřit slušně nemohu, tak to nechám radši na vás. Co si o tomhle myslíte? Je tohle konec svobody na internetu? Co bude s ostatními stránkami, a vůbec..co bude s Konohou, pokud se to dozajista schválí?


Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2019-03-27 23:15 | Ninja už: 2617 dní, Příspěvků: 1363 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Dlouho jsem váhala, jestli to mám poslat, protože nejsem úplně nejpovolanější člověk, co by se k tomu měl vyjadřovat. Ale jelikož se tu začíná šířit panika, tak se s dovolením taky přidám.

Opravte mě, pokud říkám nesmysly, sama se v tom moc nevyznám. Tak fakt prosím o korekci.

Napřed teda co se to vlastně schválilo. To, o čem se bavíme, je momentálně článek 15 a 17. V tom textu s. 117 a pak s. 121. Jestli je to ve vašich silách, zkuste si to přečíst, není toho moc. Odkaz tady.

Nejsem právník, takže v tom bude pravděpodobně hromada blbostí, opět prosím o opravu. Těch námitek určitě bude taky víc, ale tohle je to, co mě momentálně napadlo. Nemám takovej přehled, abych to byla schopná promyslet do důsledků. Každopádně zdravým rozumem:

Článek 11
V první řadě - v rozporu s tím, co tu tvrdí Jarda, neukládá lidem a sociálním sítím povinnost platit za odkazy na články.
1) Normálních lidí se to vůbec netýká. Soukromý užití jsou z toho jako z většiny autorskýho práva vyňatý. "Práva stanovená v prvním pododstavci se nevztahují na soukromá nebo nekomerční užití tiskových publikací individuálními uživateli." Nevztahuje se ani na hypertextový odkazy, nevztahuje se na velmi krátký výňatky textu (co přesně v praxi znamená "velmi krátký" nevím) a nevztahuje se na odborný články.
2) Nejedná se o povinnost zaplatit pro sdílejícího, ale o právo pro vydavatele chtít po platformě (sociální síti, aplikaci,...), která poskytuje odkaz na jeho článek, aby si pořídila licenci. Jak to právo uplatní, už je na něm.

Článek 13
dělá v podstatě to, co říká Jarda, chce po platformách, aby zabraňovaly nahrávání obsahu, co porušuje autorský práva. Jenom drobná specifikace - týká se to platforem, který jsou tam nazývaný jako "poskytovatel služeb pro sdílení obsahu online", jejichž "hlavním účelem nebo jedním z hlavních účelů je uchovávat velký počet děl chráněných autorským právem nebo jiných předmětů ochrany nahrávaných jeho uživateli a zpřístupňovat je veřejnosti, přičemž poskytovatel tato díla a jiné předměty ochrany uspořádává a propaguje za účelem zisku". Tj. třeba Uložto, Spotify nebo YouTube. Ne Konoha. (Na Konoze všichni krademe už dlouho a nikoho to nikdy nezajímalo, takže nepředpokládám, že by se to mělo nějak změnit Laughing out loud).
Co autorský práva podle týhle úpravy neporušuje: a) citace, kritiky, recenze; b) karikatura, parodie, pastiš.

Takže klid. Laughing out loud Nikdo vám nebere svobodu na internetu. Všimněte si, kdo proti tomuhle brojí nejvíc - YouTube. YouTube patří Googlu, takže se jí oba ty články dost zásadně dotýkají. Finančně.
Tím neříkám, že jsou ty změny dobrý. Nemyslím si to. A jenom doufám, že aspoň ty lidi, co to schvalujou, mají představu o tom, kam to povede.
Jinak souhlasím s Lee - že totiž k množství filmů, seriálů atd. se u nás lidi ani nemají možnost legálně dostat (buď u nás nejsou, nebo na to dotyčný nemá finanční prostředky). Taky by se mi líbilo, kdyby místo toho vznikla služba, kde i tyhle věci budou k dispozici (a pokud možno ne moc draze).
A taky souhlasím se Senpai - to, že se něco schválí, ještě neznamená, že se to nemůže zrušit nebo předělat. Mimochodem, ty volby do parlamentu jsou asi taky důvodem, proč se na tohle teď tak chvátá.

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Čt, 2019-03-28 10:00 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Krásný rozbor, díky Kakashi YES (Nejsouc právníkem neposoudím, jestli je přesný úplně ve všem, ale rozhodně je informačně nejpřínosnější v rámci tohoto vlákna. Taky jsem si při čtení textu článků lámala hlavu, kde se na internetu vzalo, že budou zpoplatněné i pouhé odkazy.)

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Yajanele
Vložil Yajanele, St, 2019-03-27 20:47 | Ninja už: 4581 dní, Příspěvků: 290 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

No, hádám, že pak už nebudu kreslit FanArty Laughing out loud

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, St, 2019-03-27 19:56 | Ninja už: 4642 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Len pre info, takto hlasovali slovenskí europoslanci.

https://www.reddit.com/r/Slovakia/comments/b5qp18/ako_hlasovali_slovensk...

Kšá.

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, St, 2019-03-27 18:13 | Ninja už: 4642 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ľudia zas robia zbytočne z komára somára...

Kšá.

Obrázek uživatele Gliamerder
Vložil Gliamerder, St, 2019-03-27 18:38 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 1290 | Autor je: Prostý občan

Jako může to skončit jako GRPD, to bylo taky velké halo, ale není dobré to podcenit.

Co dělám na tomhle místě? Každý občas potřebuje být sám - Nana Deviluke

Můj nejoblíbenější Opening s Naruta https://www.youtube.com/watch?v=kmL3EuiiWXM

Nesnáším Českou transkripci Japonských jmén, je to dost velká s**čka a připmíná mi to - proč dělat věci lehce, když to jde složitě.

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, St, 2019-03-27 19:00 | Ninja už: 4642 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Tak určite to budú nafukovať niektoré alternatívne médiá, ale nakoniec to riešiť nikto nebude.

Kšá.

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2019-03-27 19:23 | Ninja už: 2617 dní, Příspěvků: 1363 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

To nejsou alternativní média, kdo to nafukuje, to je převážně Google a Facebook, protože jim jde o peníze.
Média jsou tím, kdo by měl z týhle situace v ideálním případě těžit. Problém je jen v tom, že ideální případy tak nějak nemají tendenci se realizovat.
Jestli existuje mediální (ve smyslu žurnalistická) platforma, co se proti tomu ohrazuje, tak je buď nečekaně férová a upřednostňuje volnej tok informací před vlastním ziskem, nebo pravděpodobně netuší, o co jde. Laughing out loud

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, St, 2019-03-27 19:53 | Ninja už: 4642 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Nevravím, že nie, ale zas mi netvrď, že z toho neťažia niektoré alternatíve média... S radosťou to prirovnávajú k cenzúre za čias socializmu, čo je absolútny nezmysel. Ďaľšie zbytočné démonizovanie EU a prirovnávanie k ZSSR. Ale zas som sa tomu meme zákonu nejak extrémne nevenoval, takže sa v tom moc rýpať nechcem.

Kšá.

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2019-03-27 23:18 | Ninja už: 2617 dní, Příspěvků: 1363 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Je to nesmysl, jasně že jo. To vidíš už jenom na tom slovníku "omezování svobody", "cenzura", "konec internetu". Už to samo o sobě napovídá, že to asi nebude úplně OK zdroj. Laughing out loud
Ale pořád si myslím, že by vytěžili mnohem víc, kdyby teď byli zticha. Protože by pak možná měli možnost řvát jako jediný.

Obrázek uživatele Jaroslaw
Vložil Jaroslaw, St, 2019-03-27 23:46 | Ninja už: 3121 dní, Příspěvků: 237 | Autor je: Editor fóra, Účastník Irukova doučování

Konec internetu by to rozhodně nebyl. Byl by konec stránek jako je YouTube, Uloz.to, Spotify, atd. jak jsi psala nahoře. Což už je samo o sobě ztráta jako prase. Obzvlášť pro nás mladý. Internet slouží také jako zdroj informací a jak člověk chce hledat informace, když třeba taková wikipedie je v ohrožení?

Já vám nevím. Nevím čeho chce EU tímhle dosáhnout, ale mě to příjde jako totální kravina ze všech pohledů. Chápu že chtějí omezit porušování autorských práv, ale myslím si že když jsou to lidé na úrovni, což by měli být, tak by měli vymyslet alternativní řešení, ne tohle.

„Já pevně věřím, že nejlepším okamžikem každého člověka - jeho největším naplněním vším, co je mu drahé - je ten okamžik, kdy nechal konat své srdce dobrou věc a leží vyčerpán na bitevním poli - vítězně.“

Obrázek uživatele NedokázalJsemSePřihlásitProtožeJsemSiNepamatovalAktu...
Vložil NedokázalJsemSe..., St, 2019-04-10 20:43 | Ninja už: 5570 dní, Příspěvků: 912 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

1) Youtube ma Content ID system.
2) Clanek pozaduje po velkych platformach v podstate Content ID system.
3) ???
4) Histerie.

10) Spotify Umoznuje uzivatelum nahravat obsah?

100) Meli by neco vymyslit, ale beda, jak neco vymysli.

Requiescat in pace...

Volunteer @ Akicon & Natsucon & Animefest
Autor Animefestí mobilní appky

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, Čt, 2019-03-28 00:34 | Ninja už: 2617 dní, Příspěvků: 1363 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

1) Nikde jsem nepsala, že by to byl konec YouTube apod. Jestli by to pro ně představovalo takovou krizi, že by je to položilo, to nejsem schopná posoudit. Zejména u Facebooku o tom dost silně pochybuju. A Spotify se to netýká, to je ten případ, kdy mají licence.
Ale přivádí mě to k otázce - jak by to vlastně YouTube řešila s tím, že se to týká jenom zemí EU? Videa porušující copyright pocházející od uživatelů z těchhle zemí se nebudou nahrávat, zatímco ty odjinud ano? Nebo se ten upload filter uplatní plošně?
2) Wikipedie je v ohrožení pouze tím, že by lidem, co ji tvoří, mohla ta úprava znesnadnit přístup k novinovým článkům, se kterýma pracujou, pokud vím. (Znova zdůrazňuju, že vědecký články jsou z toho vyňatý, takže ty budou přístupný pořád stejně). Jinak - ty články nezmizí z internetu. Jenom holt budeš muset rovnou na adresu toho periodika a nechodit tam přes vyhledávač. (V tom nejhorším případě.) Jen pro jistotu - ta "daň z odkazu" se týká jenom novinových článků, žurnalistiky. Smiling

Máš nějakej důvod, proč si myslíš, že by to pro YouTube znamenalo konec? A opravdu ti to přijde jako kravina ze všech pohledů? Jako fakt ze všech?

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, St, 2019-03-27 17:37 | Ninja už: 3842 dní, Příspěvků: 7418 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

No co, bude víc času žít "normálně" pospolu a venku a ne být věčně zalezlí u kompu Smiling.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Gliamerder
Vložil Gliamerder, St, 2019-03-27 17:44 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 1290 | Autor je: Prostý občan

No já byhc třeba nerad přišel o anime úplně, už ten minulej rok stál za to, plus taky že hledat starý filmy a seriály v televizi, nebo na ně čekat je naprd, plus těžko najdeš nějaký Ruské filmy v ČR. Rád si nějaký pouštím, třeba Vij

Co dělám na tomhle místě? Každý občas potřebuje být sám - Nana Deviluke

Můj nejoblíbenější Opening s Naruta https://www.youtube.com/watch?v=kmL3EuiiWXM

Nesnáším Českou transkripci Japonských jmén, je to dost velká s**čka a připmíná mi to - proč dělat věci lehce, když to jde složitě.

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-03-27 18:48 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 2980 | Autor je: Metař Gaarova písku

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2019-03-27 21:29 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Jé, z toho serveru se každou chvíli někdo snaží dostat do manga-týmu na stránky připravovaných kapitol Laughing out loud

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-03-27 22:34 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 2980 | Autor je: Metař Gaarova písku

no vidíš, Poštolka, aká je Konoha populárna Laughing out loud Práve sme v súvislosti s tým novým zákonom hovorili, ako možno úplne zmiasť sledovačov, radšej to tu nejdem rozoberať, ale sedíš si v Brne a na sieti si na Tahiti Laughing out loud My napr. nemôžeme sledovať niektoré vaše televízne programy, nesídlime v ČR. Inak čo sledujem, tak oni (RF) majú všetko licencované, prekladané aj dabované. Práve čítam knihu, aké je dôležité vidieť za...

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-03-27 13:41 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 2980 | Autor je: Metař Gaarova písku

Podpisovala som petície aj priamo poslancom a sú veľké protesty - demonštrácie, len my tu sedíme na zadku a božekáme. Týka sa to aj kolosov, ako sú známe sociálne siete a ešte nie je rozhodnuté. Cenzúra je už dávno. Voľby sú neďaleko, tak viete, čo sa hovorí o kopaní..., kým sa dá. Nový parlament to môže zrušiť.

Obrázek uživatele NedokázalJsemSePřihlásitProtožeJsemSiNepamatovalAktu...
Vložil NedokázalJsemSe..., St, 2019-04-10 20:28 | Ninja už: 5570 dní, Příspěvků: 912 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Ochrana autorskeho dila je cenzura, ktera je imho moralne v poradku.

Requiescat in pace...

Volunteer @ Akicon & Natsucon & Animefest
Autor Animefestí mobilní appky

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2019-04-10 20:39 | Ninja už: 2648 dní, Příspěvků: 2980 | Autor je: Metař Gaarova písku

Áno, to je. Myslela som inú cenzúru, ale nebudem to rozoberať.

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2019-04-10 20:37 | Ninja už: 2617 dní, Příspěvků: 1363 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Díky!

Obrázek uživatele Gliamerder
Vložil Gliamerder, St, 2019-03-27 15:24 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 1290 | Autor je: Prostý občan

U nás je právě Europarlament docela v pohodě, většina naších nesouhlasila, jen poslanci za KDU.

Co dělám na tomhle místě? Každý občas potřebuje být sám - Nana Deviluke

Můj nejoblíbenější Opening s Naruta https://www.youtube.com/watch?v=kmL3EuiiWXM

Nesnáším Českou transkripci Japonských jmén, je to dost velká s**čka a připmíná mi to - proč dělat věci lehce, když to jde složitě.

Obrázek uživatele Dragon-chan
Vložil Dragon-chan, St, 2019-03-27 10:36 | Ninja už: 5581 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Manga tým, Tsunadin poskok

Mě by docela zajímalo, co se stane se stránkami, kde se překládají mangy. Puzzled

FF série ->Souboj o lásku-01-02-03-04-05-06-07

Obrázek uživatele NedokázalJsemSePřihlásitProtožeJsemSiNepamatovalAktu...
Vložil NedokázalJsemSe..., St, 2019-04-10 20:25 | Ninja už: 5570 dní, Příspěvků: 912 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Nic. Takovych stranek se to nijak nedotkne. Maximalne tak jejich schopnosti ziskat chraneny obsah k jeho prekladu. Cilem jsou platformy tvorene uzivatelskym obsahem.

Requiescat in pace...

Volunteer @ Akicon & Natsucon & Animefest
Autor Animefestí mobilní appky

Obrázek uživatele Yajanele
Vložil Yajanele, St, 2019-03-27 20:48 | Ninja už: 4581 dní, Příspěvků: 290 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Stránky, kde se překládalo anime a manga už vymřely na začátku roku... jen pár přeživších zůstalo Laughing out loud

Obrázek uživatele Dragon-chan
Vložil Dragon-chan, Čt, 2019-03-28 10:30 | Ninja už: 5581 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Manga tým, Tsunadin poskok

No mě spíš jde o stránky, kde se to překládá z originálu do angličtiny. Jump!

FF série ->Souboj o lásku-01-02-03-04-05-06-07

Obrázek uživatele Broook
Vložil Broook, St, 2019-03-27 07:31 | Ninja už: 4776 dní, Příspěvků: 2437 | Autor je: Prostý občan

Lidi si vždycky nějak poradí...

https://discordapp.com/invite/WX8gVZn - (pokec) Anime/Manga komunita

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, St, 2019-03-27 07:25 | Ninja už: 4672 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Tak mě by potěšilo, kdyby to znamenalo, že se tu vytvoří nějaká služba, skrze kterou bude možné legálně si za nějakou rozumnou cenu pořídit (i starý) film... Jestli to bude znamenat jen zabití uložto a dalších podobných stránek a jinak se změní kulový, dost mě to štve.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Čt, 2019-03-28 10:08 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Přišlo by mi krásné, kdyby třeba Česká televize zpřístupnila pořady, co kdysi vysílala a co už znovu do vysílání ani neplánuje zařadit. Netuším, jestli ty pořady mají někde achivované, ale laicky bych právě čekala, že ano a že jim tam zahálí. Nemyslím přitom na známé filmy, které se dají legálně sehnat i jinak, ale například na dokumentární seriály, které se těžko seženou i v originále, natož v českém znění, které bylo od ČT kvalitní. Samozřejmě chápu, že by to mohlo mít ten háček, že pokud by ČT zavedla placenou službu na shlédnutí toho, co zatím shlédnout neumožňuje, tak následně do té služby přenese i to, co je zatím zdarma snad vyjma zpravodajství.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.