manga_preview
Boruto TBV 08

Doujinshi

douj.jpg

Doujinshidj- nevím, jestli jste už někdy nebo někde narazili na toto slovo. Asi pro sběhlé otaku je tento pojem naprosto známý. Ale z vlastní zkušenosti vím, že tuto stránku navštěvují osoby, jejichž anime obzor začíná u Pokémonů a končí Narutem. Tak co to má být?

Je to fanouškovský komiks kreslený buď amatéry, nebo naopak známými a zručnými mangaky. Jedná se o vymyšlený příběh s postavami vybrané mangy. Můžou se tam setkávat a hlavně sbližovat postavy, které se v originálu nesnáší, neznají nebo mají velmi blízký vztah, který přeroste do něčeho víc.
I když je mi stydno o tom psát, jsou kreslené hlavně pro starší obecenstvo a jsou tam většinou vykreslené nemravné scény. Sem tam se objeví i nesexuální doujinshi, ale kdo by to četl. Prakticky lze říct, že je to nakreslená fanfiction.

Takže pozor, děti! Vyvarujte se dj, pokud to jde! Jinak spadnete do dj kruhu a zcela se v něm ztratíte. Už se mi párkrát stalo, že se mi dj líbilo víc než originální manga. Dj příběhy jsou krátké, většinou nepřesáhnou 20 stran, ale samozřejmě lze narazit i na delší kusy. Občas narazím na skvělý příběh a kresba určitých dj může předčit originál. Sehnat dj je i není snadný úkol, když máte představu jaké postavy by se tam měly párovat, pak už sehnat to není problém. Když to vezmu z Naruta, asi nejoblíbenější páry jsou Kakashi + Iruka, Naruto + Sasuke a Sasuke + Sakura. Kombinací je neskutečné množství... stačí si jen vybrat.

V obrázkové části konoha.cz je sekce Doujishi a Fankomiksy, kde si můžete prohlédnout výtvory zdejších uživatelů Smiling

0

Kategorie: