manga_preview
Boruto TBV 08

Blood+

Two queens...

Two bloods...

One final destiny...

Ještě než se rozepíšu o samotném anime, zmíním dílo, které byste si měli zkouknout před tímto anime. Jedná se o čtyřicetiminutový film Blood: The last vampire. Odehrává se těsně před vietnamskou válkou a dokonale vám naklade spoustu otázek. Na které ovšem dostanete odpověď v anime, které dříve neexistovalo. Hlavní hrdinkou filmu je dívka Saya. Tedy, spíš bych měla napsat „antihrdinka“. Je těžké napsat něco víc a nespoilovat. To je vražda. ^^ Takže, pokud už jsem vám do hlavy nasadila brouka, zkoukněte to. x)
Film je od studia I.G., tedy od tvůrců Ghost in the shell a byl vydán 18. 11. v roce 2000. A myslím, že byl podle toho natočen i film, který vyšel minulý rok 29. května.

Blood: The last vampire (Saya)

Samotné anime Blood+ se odehrává asi 40 let po filmu. Saya se změnila, takže ji nepoznáte. A co hůř, ona sama se nepoznává. Takže si žije poklidný život, jako dcera válečného veterána George Otonashiho. Má dva nevlastní bratry, kamarádku, chodí na střední školu a ráda jí. Jediná její nevýhoda je chudokrevnost. I to ale přehlíží, protože se má fajn.

Blood+ (Saya - no řekněte, poznali byste se?)

Ale minulost vždycky zaklepe na dveře. A tady se naskytne otázka; unese tak křehká a dobrosrdečná dívka svou minulost a strašlivou pravdu? Je hodně vzácné vidět hlavní postavu se takhle zhroutit. No, asi málokdo by tohle ustál.
Vědět, že vy jste jediní, kteří můžete zachránit lidstvo svou krví. Ale stojí to za to? Jít vlastně proti svému druhu? Co je důležitější? Rodokmen nebo rodina? Co byste zvolili vy? Dilema.

A Saya dlouho neví. Ale začínají umírat lidé. Vinou záhadných oblud. Co jsou zač, ti chiropterani? Proč musí zabít svou sestru, Divu? Kdo tahá za nitky? Hodně otázek, viďte. Ale odpovědi...? Ale ano, najdou se. Časem. Ke svému pátrání po své minulost má po boku věrného chevaliera (ochránce) Hajiho.
Do dobrodružství nasáklého krví se přidává organizace Akai tate (Rudý štít) a její nevlastní sourozenci Kai a Riku. Stručně řečeno, právě tato organizace do toho Sayu vtáhne. Do víru plného krve, oblud, utrpení, bolesti a obětí.

Škoda, že je ten seriál tak dlouhý. Dvacet dílů by taky klidně stačilo. Když ho člověk nezhlédne skoro naráz, nedostane se do toho. Zasekne se na hluchém místě a dál se nehne. Jenže... Měl by. Dá se to přetrpět. A na konci... Teprve na konci si můžete říct, že buď to bylo trapné, nebo fajn.
Postavy... Není jich ani málo, ani moc. Pamatujete si je a určitě některá dostane vaše sympatie. Ke svému jednání mají důvod. A až na jednu nejsou ani černé, ani bílé. Což je podle mne docela velké plus, protože na postavách se dá leccos zkazit. A konečně taky byla využita volnost, která se animovanému seriálu může dopřát. Dostaneme se do mrazivého Ruska, romantické Francie, do moderní Severní Ameriky, do Vietnamu a ve víru vzpomínek i do dalších jiných zemí, kde se odehrály zlomové okamžiky života našich hrdinů.

Prostředí bojů je také dost důležité. Vždyť, koho by nepřekvapilo, že nejdřív jste na plese jako z pohádky, kde vás osloví záhadný fantom a následně bojujete proti obludám? Vše dokresluje hudba od oscarových es, jako je třeba Mark Mancina.

Technické info

Oficiální název: Blood+
Typ: Seriál
Počet dílů: 50
Rok vydání: 8. 10. 2005 – 23. 9. 2006
Žánry: akce, úzkost, fantasy, boj s meči, horor, shounen, upíři, násilí
Studio: I. G.

Info navíc

Hodnocení: aniDB – 7,78 / 10; anime-planet – 3,78 / 5; akihabara – 6,75 / 10
Moje hodnocení:: 7,15 / 10
Hudba:: animelyrics

Online a download

Blood: The last vampire

Online anglický hardsub: Tady
Cz titulky: akihabara
Download: torrent; stránka s torrenty

Blood: The last vampire (live action)

Online: Pozor, anglický dabing!; se španělskými titulkami!
Titulky cz: Tady
Download: Torrent - dual audio; další je tady

Blood+

Online: eng hardsub a
Slovenské/české titulky:
Jen do 3 dílu! a do 19 dílu!
Download: stránka s torrenty; torrent; S českým dabingem (animax) a realitylapse

Manga

Ano, ano, i tohle má mangu. Originální manga je Blood+, která má 5 volume a mangakou je Katsura Atsuka. Další je Blood+ Adagio. To má 2 volume a mangakou je Suekane Kumiko. Třetí, a poslední, je Blood+ Russian Rose taky s 2 volume. Příběh mangy vymyslela Karino Minazuki a nakreslila ji Takagi Ryou. Bohužel, víc vám o mangách nepovím, nečetla jsem je.


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tara Monyuky
Vložil Tara Monyuky, Pá, 2016-01-15 22:42 | Ninja už: 5668 dní, Příspěvků: 495 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Ahojky chtěla bych se zeptat, jestli tady ještě stále někdo nemáte všechny díly Blood + s cz titulkama? český dabing je no otřesný Laughing out loud

Sny jsou jako vesmír… Tak nekonečné, tak tajemné… Děsivé, ale zároveň i
krásné… Plné očekávání a iluzí, dohad a záhad… A nikdy nekončí…

Až poslední živý tvor zemře, můj úkol bude
splněn. Zvednu židle na stůl, vypnu světla a na odchodu za sebou zamknu
vesmír.

Obrázek uživatele specter112
Vložil specter112, So, 2016-01-16 21:45 | Ninja už: 5631 dní, Příspěvků: 97 | Autor je: Prostý občan

Hoj,
prekladatelia z Totan-u uvolnili preklad (viď.spoiler).

If you don't like it, don't look at it.

Obrázek uživatele Noctis Lucius Caelum
Vložil Noctis Lucius Caelum, Ne, 2015-02-08 19:38 | Ninja už: 4744 dní, Příspěvků: 24 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Takovej dotaz, nevím jestli tu to už někde padlo... Ale jak je vlastně spojeno Blood+ a Blood-C? Saya Otonashi není ta Saya Kisaragi že ne? V tom případě to je ta Divy dcera , nebo zase úplně jiný člověk? Nebo Blood-C na Blood+ vůbec nenavazuje ? Děkuji za odpovědi.

Obrázek uživatele Valarath
Vložil Valarath, Po, 2015-02-09 04:35 | Ninja už: 4485 dní, Příspěvků: 101 | Autor je: Prostý občan

příběhová spojitost je nulová

Obrázek uživatele Noctis Lucius Caelum
Vložil Noctis Lucius Caelum, Po, 2015-02-09 18:14 | Ninja už: 4744 dní, Příspěvků: 24 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Dobrá zpráva, dost jsem se lekl že takhle zprznily Blood+, díky za odpověď. Smiling

Obrázek uživatele specter112
Vložil specter112, So, 2014-09-06 16:13 | Ninja už: 5631 dní, Příspěvků: 97 | Autor je: Prostý občan

Zdravím. Máte ešte niekto hradsuby Blood+ od totanu diely 21,41-43 a 50?
Ďakujem

If you don't like it, don't look at it.

Obrázek uživatele ovcak
Vložil ovcak, Čt, 2013-09-12 13:20 | Ninja už: 5818 dní, Příspěvků: 189 | Autor je: Prostý občan

ahoj, vidím jak tu všichni sháníte díly, mám všech 50 dílů v hardsubech od totan translation.. nahraju je na czshare.com a hodim vám je sem Eye-wink

Obrázek uživatele marvin444
Vložil marvin444, Út, 2014-01-07 10:32 | Ninja už: 3755 dní, Příspěvků: 1 | Autor je: Prostý občan

jestli máš všechny díli tak bych poprosil o upload dílů 21,41,42 a 43 Smiling. Díky

Obrázek uživatele orgez
Vložil orgez, St, 2013-02-27 13:56 | Ninja už: 4069 dní, Příspěvků: 3 | Autor je: Prostý občan

Zdravim chci se zeptat je nekdo schopny upnout nekam blood+ od totanu s cz titulky ???? Byl bych opravdu strasne vdecny... Tady je mail sveda37@seznam.cz

Obrázek uživatele BB20
Vložil BB20, So, 2012-04-21 22:18 | Ninja už: 4381 dní, Příspěvků: 79 | Autor je: Prostý občan

Lidi pls nemáte někdo v počítači Blood+ díly 42 a 43 s titulkama? Hledám je po všech čertech, ale nikde je nemůžu najít, na rapidu to už taky není a na ulož.to jsou jen 2 části a ta poslední tam chybí. Stahuju to pro kamošku, dabing jí dávat nechcu, je hroznej, a zbývají mi jen tyto 2 díly, tak nemohl by to někdo upnout na nějakej rozumnej server, kde se nemusí registrovat?

Zkuste si říct byť jen jedno křivé slovíčko o Hvězdné bráně (Stargate), a poznáte, proč se mi ve florbalu přezdívá „Řezník“.

Obrázek uživatele Krikolka
Vložil Krikolka, St, 2011-09-14 16:21 | Ninja už: 5795 dní, Příspěvků: 610 | Autor je: Prostý občan

Tak anime jsem samozřejmě do konce sledovala. Za začátku se mi dost líbilo, ale postupem času a dílů mi začalo připadat, že Saya je prostě na nic a že skoro nic neumí ... občas teda někoho zasáhla a zabila, ale to mi přišlo spíše jako náhodné seknutí, ze kterého teda ta příšera zemřela. A taky většinu práce za ní udělal teda Haji. Už tak u 40tého dílu jsem si přála, aby to skončilo. Proč jsem se na to dívala dál? Protože když rozkoukám anime, byť jen jeden díl, tak mám prostě nutkání ho dokoukat. Ano vím, je to jenom moje chyba a já si taky nestěžuju. A poslední věc. Konec mě úplně dorazil. Čekala jsem trochu lepší no. Prostě bych toto anime hodnotila tak 4/10

A díky tomu zatím ani neuvažuju, že bych se podívala na Blood-C

Tak a jdeme na to.... xD

Obrázek uživatele Dragonit
Vložil Dragonit, St, 2011-09-14 15:22 | Ninja už: 4857 dní, Příspěvků: 93 | Autor je: Prostý občan

Abych řekla pravdu tak mě se série Blood+ dost líbila, ale ještě víc se mi líbí Blood-C. Ještě tam sice není úplně jasné o co go, ale nová Saya je no prostě hustá.

Lidičky komu se líbí mé povídky zde je můj blog, na kterém naleznete druhý díl Už dál nechci
http://takemydream.blog.cz/
Lidičky z Prahy a okolí, pokud si chcete pokecat i na fb, tak je tam teď mnou nově vytvořená skupina "Anime Praha", kde, doufám, se sejde super parta a pokud ano, myslím, že by bylo super udělat nějaké srazy v Praze.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, So, 2011-09-03 21:39 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Jsem u devátého dílu, jako chci to dokoukat, ale občas mám chuť to vypnou.
Jako třeba právě u devátého dílu. Celý ten díl by se dal odvyprávět za ani ne 5 minut, ale oni tam museli šoupnout pár neuvěřitelně patetických klišé. (Chudá dívka s obětuje své nadání pro rodinu, mrzák se dívá na sport, zamilovaný mladík udělá někomu laskavost, která se nakonec ukáže naprosto opačná...)
Vlastně celý ten seriál je tak neuvěřitelně patetický a klišoidní (a to cv neuvěřitelné kombinaci japonských a západních klišé). Už jen proslov o důležitosti rodiny jednou za deset minut je něco neuvěřitelného.
Jinak to ale jde, Saya není tak nesnesitelná jak jsem se původně obával. Kai a David jsou skvělé postavy. Francouzký vědec je skvěle slizkej.
Akorát Riku je ufňukanej spratek na zabití a Haji zatím vypadá jako by vypadl z první scény porna z Viktoriánské Anglie. Jsem supr cool drsnej bishík s záhadnou minulostí je tak ohranej charakter. Na to jak o něm všichni básnili je to docela slabota.
Jo zato grafika je dobrá, fakr dobrá. I když s touhle grafikou bych chtěl trochu lepší souboje, zatím je to až moc přímočaré (no prostě Fate/Stay Night, nebo HotD to není, i když by mohlo být).

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, St, 2011-07-20 23:56 | Ninja už: 5205 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Patřím bohužel k těm, kteří se při sledování zasekli. Ani nemám chuť se na to dodívat, neoslovilo mě to...

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2011-07-20 20:37 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Kdyby to tady někdo ještě nevěděl vychází nové anime pod značkou Blood.
Tentokrát je to Blood-c a velice se to právě Blood+ podobá. Takže jestli se vám Blood+ líbila, víte na co se máte dívat
Do češtiny to překládají Totani

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Taintha
Vložil Taintha, Út, 2011-08-16 23:48 | Ninja už: 4699 dní, Příspěvků: 20 | Autor je: Prostý občan

Blood+ mám veľmi rada a pokiaľ niekoho odrádzajú prvé, trochu nudné epizódy, odporúčam vydržať to, pretože sa to neskôr brutálne zlepší Eye-wink Pre mňa jedno z najlepších anime.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2011-08-28 16:27 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

No a šestá epizoda ukázala jak jde s průměru vykouzlit ukázkový odpad. Do té doby to sledovalo jednoduchý scénář, v první půlce dílu školní život, který už byl milionkrát stvárněn lépe a v druhé půlce souboj, kde Saya prvně dostává na p***l a pak jí zasvítí očka a ona rozseká nepřítele.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Kenshiro
Vložil Kenshiro, Ne, 2011-08-28 22:41 | Ninja už: 4954 dní, Příspěvků: 339 | Autor je: Prostý občan

proto si vždycky raději počkám na blue ray. co se týče krvavých scén,tak televize už dávno ztratila koule.

Obrázek uživatele Taintha
Vložil Taintha, Ne, 2011-08-28 17:29 | Ninja už: 4699 dní, Příspěvků: 20 | Autor je: Prostý občan

Obrázek uživatele Sayuri-san
Vložil Sayuri-san, Pá, 2011-07-29 22:56 | Ninja už: 5730 dní, Příspěvků: 37 | Autor je: Prostý občan

První díl jsem viděla a málem jsem se rozbrečela... S Blood+ to má společné asi jenom to, že je hlavní hrdinka Saya. Nevím, ale vůbec se mi to nelíbí... Možná se můj názor s přibývajícími díly změní, zatím je ovšem na bodu mrazu.

Obrázek uživatele Miko.x
Vložil Miko.x, St, 2011-07-20 23:10 | Ninja už: 5797 dní, Příspěvků: 147 | Autor je: Prostý občan

Hey nevim...podle me to bude hrozne (ten styl kresby me znicil, kdyz jsem to videla tak jsem mela choutku neco rozmlatit ...nevim jak pribeh,ale podle me to celkem zmrvi =C) ...ale sanci tomu dam a urcite to zkouknu...treba to bude na konec celkem dobre ...

Obrázek uživatele Hagiku Biseki
Vložil Hagiku Biseki, Út, 2011-08-16 21:47 | Ninja už: 5801 dní, Příspěvků: 442 | Autor je: Tsunadin poskok

Je to Blood+ no na starost to dostal CLAMP takže ked s od nich nájdeš nejakú mangu víš čo máš čakat, ten vizuál je presne ich štýl, no súhlasím s tebu na tento príbeh sa to nehodí je to až príliš peknučké a farebné

FF BY HAGIKU
YURI FAN Ano i já jsem Yurifanista Kakashi YES Smiling



Máš niečo čoho sa chceš zbaviť, alebo naopak niečo hladáš, tak neváhaj a pridaj sa do fb skupiny Anime a Manga Burza! Kakashi YES
http://www.facebook.com/groups/478036032208994/

Obrázek uživatele Miko.x
Vložil Miko.x, Ne, 2011-08-28 19:46 | Ninja už: 5797 dní, Příspěvků: 147 | Autor je: Prostý občan

No prave a o to mi jde (u nekterych anime tento styl mi nevadi ani to nijak negatiivne nevnimam pac se mi to k danemu zanru i hodi,ale Blood tim dost po**ali) inak k pribehu...v prnich dvou dilech jsem si myslela ze tuhle Sayu proste nerozdejcham (aaargh ona me tak stvala) pozdeji jsem si proste silou zvykla ze nynejsi Saya je proste ...tupa? (tak to nazvat?...nebo..nebo..proste takove nemotorne stenatko ktere kdyz dostane mec do ruky tak to je najednou strasne cool lovec ze zeleza) taky se mi nelibi charakter Sayina Otce (celou dobu mam z nej pocit ze to mel pyt nejaky cerny charakter >.<) pribeh je taky nic moc...sice pozdeji trosku vtahne (jenom malinko) ale zeby to bylo neco extra to vubec T_T

Obrázek uživatele Hagiku Biseki
Vložil Hagiku Biseki, St, 2010-08-04 00:17 | Ninja už: 5801 dní, Příspěvků: 442 | Autor je: Tsunadin poskok

Nevedel by mi niekto niečo povedať o manga sérii Blood+ Adagio, videl som to totiž v jednej knihe podobnej shounen jumpu?

FF BY HAGIKU
YURI FAN Ano i já jsem Yurifanista Kakashi YES Smiling



Máš niečo čoho sa chceš zbaviť, alebo naopak niečo hladáš, tak neváhaj a pridaj sa do fb skupiny Anime a Manga Burza! Kakashi YES
http://www.facebook.com/groups/478036032208994/

Obrázek uživatele Freezer.pk
Vložil Freezer.pk, St, 2010-07-21 08:03 | Ninja už: 5122 dní, Příspěvků: 42 | Autor je: Prostý občan

Nemohl by to někdo, kdo to má komplet od ToTanu uploadnout? Tohle anime se fakt už nedá nikde najít. =(

Obrázek uživatele eChoe
Vložil eChoe, St, 2010-07-21 15:17 | Ninja už: 5567 dní, Příspěvků: 159 | Autor je: Prostý občan

Zrovna stahuji díl č. 46 a dnes to dostáhnu. Stahuji to z rapidu - 1 díl/2 rary. Najdeš to na warforu........


Obrázek uživatele Freezer.pk
Vložil Freezer.pk, Čt, 2010-07-22 00:42 | Ninja už: 5122 dní, Příspěvků: 42 | Autor je: Prostý občan

Hooj, díky moc. Ani nevíš jak se mi ulevilo když jsem zjistil, že to ještě někde existuje. =D Jo heleď dal by sis tu práci a vypsal ty linky sem? Budu mít totiž přístup na warforum až za 2 dny.. myslim, že by to tady ocenilo víc lidí Eye-wink

Obrázek uživatele eChoe
Vložil eChoe, Čt, 2010-07-22 08:08 | Ninja už: 5567 dní, Příspěvků: 159 | Autor je: Prostý občan

jo jasně...

Takže je to CZ hardsub od TOTANU v .avi a dobrá kvalita. 1ní díl je v jednom linku ostatní ve 2dvou. Přeji příjemné stahování Barf!


Obrázek uživatele XlameCz
Vložil XlameCz, Ne, 2011-06-12 20:10 | Ninja už: 4744 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

ehhh sice sem zjistil že to tu je až teprv teď ale taky moc diky sem stahoval ten hardsub z CZshare a tam chybí půlka série takže Arigatou za ty uploady na rapid

Jsem lama a jsem na to hrdej. Pokud se někmu nelíbí ať si nechá pro sebe, sežene si draka a pak si to přijde rozdat Jezdec proti Jezdci Sticking out tongue
a samozřejmě Odkaz dračích Jezdců RULES
Z popela oheň znovu vstane,
ze stínu světlo vzejde náhle.