manga_preview
Boruto TBV 09

Hakke no Fūin Shiki

Český název: 
Pečeť osmi trigramů
Název ve znacích: 
八卦の封印式
Typ (úroveň): 
bez úrovně
Kdo ho používá: 
Uzumaki Kushina, Namikaze Minato, Orochimaru (v anime)
Popis: 

Pečeť osmi trigramů je pečetící technika vytvořená klanem Uzumaki a obsahuje dvě Pečeti čtyř živlů.

Použití

Ceremoniální oltářTuto techniku použil Namikaze Minato, aby Naruto mohl získat přístup k čakře Devítiocasého démona, který je v něm zapečetěný. Aby použil tuto techniku, uživatel musí prvně přivolat ceremoniální oltář a umístit na něj cíl. Pečeť se nestane na Narutově břichu automaticky viditelnou, ale až použije liščí čakru.

V anime je tato pečetící technika speciálně vytvořená, aby donutila ocasatého démona pomoct svému jinchuuriki, tím že vytvoří v pečeti malou "trhlinu". Tím, že poskytne svoji čakru jinchuurikimu, pečeť se částečně oslabí a dovolí tak démonovi šanci získat svobodu. To přináší jinchuurikimi potenciální risk, takže se musí stát dostatečně silným, aby zadržel ocasatého démona a nebo získal silnější pečeť. Aby se jinchuurikimu poskytlo více času, pečeť může kompletně uzamčena, čímž nedovolí jejímu zeslabení, ale také jinchuuriki nemůže získat přístup k démonově čakře.

Účinky

PodvědomíKdykoli spolu Naruto a Devítiocasý démon mluvili, odehrávalo se to v Narutově podvědomí, které vypadalo jako podlaží nějaké továrny, kde po stěnách a zemi vedly trubky - později zem byla zaplavena vodou. Na vstupní bráně ke kleci Devítiocasého visel papír se znakem pro "pečeť" (封), který ukrýval zámek, který držel lišku uvnitř. Minato pomocí této pečeti také zapečetil svoji a Kushininu zbývající čakru do Naruta. Minato se objevil v Narutově podvědomí, když se Naruto přeměnil do osmiocasaté formy a navrátil pečeť do původní podoby; což mohl udělat pouze jedinkrát. Kushina se také objevila v Narutově podvědomí a pomohla mu s kontrolou čakry, když bojoval s Devítiocasým.

Pečeť se po Narutově boji s Devítiocasým zdokonalila a byla schopná jednoduše uvěznit lišku, poté co Naruto oddělil její čakru a spojil ji se svou. Nová brána měla stejný zámek jako původní.

Klíč

KlíčProtože sama pečeť se postupem času bude zeslabovat, Minato vytvořil před svojí smrtí klíč, který buď může pečeť zesílit nebo kompletně odstranit. Zanechal klíč na svitku, který má na břiše Gerotora a dal ji Jiraiyovi k opatrování, aby ji předal Narutovi, když bude potřebovat sílu Devítiocasého k boji s Tobim.

Další informace:

Překlad od CRWE: Pečeť osmi trigramů
Debut:
Anime - Naruto 1
Manga - Naruto 1

Obrázek: 
Pečeť2.png

Kategorie: