manga_preview
Boruto TBV 08

Mai - Otome (recenze)

Žánr: Shoujo, romantika, akce, supersíly
Hlavní postavy: Nina Wang, Arika Yumemiya, Kazahana Mashiro
Anglický název: My Otome, My Z Hime

Příběh o tajené lásce a uhádaném přátelství. Příběh o ženách, které celý svůj život zasvětily boji. Příběh plný intrik, nestvůr a neuvěřitelné techniky. Příběh o osudu legendárních válečnic Otome.
Kdo jsou to vlastně Otome? Bojovnice, které po absolvování školy pro Otome v hlavním městě království Windbloomu chrání jedno království a jeho vládce, se kterým jsou spojené jako se svým Mistrem. Pokud Otome zemře, její pán se odebere na věčnost s ní. Stejně tak, pokud je Otome zraněna, je zraněn i její pán. Otome jsou již při nástupu do školy do krve vpraveni nanoboti, kteří jí propůjčují její schopnosti. Na ty však mají velký vliv hormony a pokud Otome přijde o panenství, přijde i navždy o své síly.
Arika Yumemiya chce být Otome, stejně jako byla její matka. Na cestě do školy pro Otome potká Ninu Wang, dívku se stejným snem jako má ona, a také jejího adoptivního otce Sergeje. Do školy se dostane, i když s menšími potížemi. Ve městě je teprve chvíli a už se stihne spřátelit s Mashiro, budoucí královnou Windbloomu; rozbít svůj GEM, krystal, který zprostředkovává síly nanobotů; ztratit se v podzemí města a objevit záhadné Harmonium.
Kdo je však Nagi a jaké má plány s Mashiro a celým světem? Kam zmizela Mai Tokiha, přezdívaná tragická Otome, o které se říká, že se zřekla role Otome kvůli své jediné lásce? Zabila se snad nebo je stále naživu? Existuje záhadná kočičí bohyně? Ale hlavně... Jsou síly Otome opravdu všemocné?

Soundtrack: Podle mě nejlepší, jaký kdy Kajiura Yuki udělala. Pravda, když člověk poprvé slyší třeba takové MATERIALISE!, dost se lekne, ale časem to musí chytnout každého. Líbí se mi spíše ending než opening, ale posuďte sami.

Opening 1
Opening 2
Ending

Vztah k ostatním anime: Některé postavy, které se zde vyskytují (Mashiro, Shizuru, Nao, Natsuki, etc.) jsou převzaté z Mai – Hime. Tvůrci Hime nejspíš počítali s vytvořením Otome již při animaci Hime série, protože pokud se podívate na konec posledního, tedy 26., dílu, můžete tam vcelku zřetelně zahlédnout Ariku.
Později byly vytvořeny ještě další dvě série. Mai – Otome 0.S.ifr, který se odehrává asi jednu generaci před Mai – Otome a mě přišel vcelku nezajímavý, i když se v něm jako Otome vyskytuje i matka Ariky. Mai – Otome Zwei, ten se mi líbil asi nejvíce. Příjemné a oddechové pokračování Mai – Otome a rozvinutí dalších osudů hlavních i vedlejších hrdinek.

Můj názor: Nejdřív se mi Mai – Otome nelíbilo, ale potom, co jsem ho shlédla podruhé is českými titulky, jsem si ho úplně zamilovala. Pravda, připadalo mi dost matoucí, že některé postavy z Hime série se v Otome objevují pod jinými jmény a s naprosto jiným postavením, ale co už. I na super síly naprosto odlišné povahy si člověk časem zvykne, a potom už se jen kochá závěrečným soubojem.

Nějaké obrázky:


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Usagi-chann
Vložil Usagi-chann, So, 2010-02-13 14:42 | Ninja už: 5228 dní, Příspěvků: 342 | Autor je: Prostý občan

Hm...tak tohle Anime mi nic neříká....hned to jdu napravit!
Mockrát děkuju za tip(zrovna jsem uvažovala,že bych mohla o prázdninách zase nějaké to Anime zkouknout Laughing out loud ).
Hm....a nevíš jestli je to česky?No samozřejmě angličtina mi taky nedělá problém Laughing out loud




Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, Ne, 2010-02-14 00:10 | Ninja už: 5890 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

jo, české titulky někde najdeš... tipla bych to na otakuland, ale nevim to jistě, já to dostala jako dárek Smiling ale buď na otakulandu nebo akihabaře budou ;)


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.