manga_preview
Boruto TBV 09

Chrno Crusade - Příběh snu, slz i smíchu

Pojďme létat v nejkrásnějších z nebes,
Tam, v jasné budoucnosti, nás čeká zkouška…

***


Tři z hlavních postav. Chrono, Rosette, Azmaria.

***

Těmito slovy openingu začíná každá epizoda tohoto 24-dílného anime, odehrávajícího se ve 20. letech 20. století. Anime, kde nejde jen o „vtip-vtip-bum-bum-vyhráli –jsme-hurá!“ jako v jiných sériích. Tohle je příběh přátelství, o víře, spravedlnosti, lásce, poznání… anime o tom, jak je čas pomíjivý, anime, ve kterém se samozřejmě najdou i vtipné chvilky, a není jich málo, ale… o to tady nejde. Jde o jeden z nejdojemnějších příběhů, jaký vůbec znám.
Což jsem si tedy alespoň myslela, dokud jsem si nepřečetla mangu.
Protože jestli hledáte opravdu nádherně smutný konec, je tam.

***

V Americe předminulého století byl vytvořena důležitá organizace, Řád sv. Magdalény. Řád, který má za úkol chránit lidstvo před démony, kteří ohrožují nevinné lidstvo.
Jednou z členů Řádu je také již šestnáctiletá sestra Rosette Christopher, která kromě toho, že je schopná vše pokazit, je zvláštní i jinou věcí. Udržuje totiž navzdory své práci přátelství a pracovní partnerství s jedním z démonů, jménem Chrono.


Ukázka úžasné kresby mangy, a také něco, co nechci spoilerovat, ale... na tenhle obrázek si při a po čtení vzpomene snad každý, a ne jednou x)

Před čtyřmi lety se dvanáctiletá dívka se svým nemocným mladším bratrem se zvláštními léčivými schopnostmi potulovali po okolí venkova… přitom narazili na zvláštní věc – hrobku. Hrobku Máří Magdalény. Která obsahovala mimo jiné i živou bytost – démona Chrona. Démona, který za svou zdánlivě nevinnou dětskou tváří – formou, ve které přebývá, skrývá ohromné síly. Síly, dík kterým byl nazýván Ten, který zabil sto milionů svých druhů.
Chlapec i dívka se brzy s Chronem spřátelili. Ale pravděpodobně nejšťastnější období jejich života příliš dlouho netrvalo. Jednoho dne její bratr Joshua , trpící nevyléčitelnou nemocí, zmizel. Odvedl ho zvláštní muž, bělovlasý Aion, pod záminkou, že ho vyléčí… že se o něj jeho sestra nebude muset pořád tak obětavě starat… Aion, který je v podstatě hlavní zápornou postavou příběhu. Démon Aion, bývalý Chrnův přítel.
Rosetta se pokusila události zabránit, proto požádala Chrna o pomoc. Společně uzavřeli dohodu , díky které může Chrno využívat její životní sílu, ale jí se tím zkracuje život… ale ani tak neuspěli, Joshua byl pryč.


Aion s Chrnem

Léta plynou a dívce je už 16 let. Už čtyři roky pracuje jako exorcistka pro Řád sv. Magdalény…
Při jedné z misí narazí na zvláštní dívku, která jí svými neobvyklými schopnostmi připomene jejího bratra. Dvanáctiletá Azmaria je už ve svém mládí operní pěvkyní, ale to není jediná zvláštní věc – při jejím zpěvu se lidem uzdravují zranění, line se kolem ní zvláštní záře a na zádech se jí objeví bílá křídla… je jedním z Apoštolů, lidí, kteří představují sedm lidských ctností. Stejně jako Joshua.
Další novou postavou je Rubínová čarodějka Satella Harvenheit, devatenáctiletá bojovnice, která v mládí přišla o celou svou rodinu, kvůli... Aionovi.

Čtveřice se přes jisté… ehm, neshody xD mezi Rosettou a Satellou (na tohle téma je většina vtipných scén) spojí a může začít příběh, ve kterém odhalují svou minulost… a bojují za svou budoucnost. Ne, za budoucnost celého světa. A jestli se jim podaří zachránit sebe i ostatní… to se dozvíte, když se toto krásné anime podíváte. Ovšem, nic není tak jasné…
A protože každá další informace by byla příšerný spoiler, dál se budete muset dívat sami xD


Joshua, Rosette a Chrno... rybaření je evidentně velmi zábavná činnost xD

Mno, recenze mi vážně nejdou… ale co vám vlastně chci říct - Pokud jste ale fanoušci šťastných, jasných konců, ani se na to nedívejte. Pokud se naopak chcete podívat na anime, při kterém budete přemýšlet, anime, které končí pro hlavní dvě postavy krásně, a zároveň dost hrozně, příběh, který dokáže spojit naději se smutkem, příběh s duší, je tohle ta pravá volba. 23 epizod série mě utvrdilo v dojmu, že je to skvělá série. Ten čtyřiadvacátý v tom, že je to v jistém smyslu naprosto úžasná série. Lidé to nazývají nejdojemnějším anime… dobře chápu, proč.


Společně navždy? Ale věčnost je krátká...

***
A na závěr… název anime byl původně Chrono Crusade – podle hlavního hrdiny Chrona ale… někde se holt vloudila chybka, a díky tomu máme Chrno Crusade xD


Info


Počet dílů - 24
Download - animea
Titulky - všechny na otakulandu - ZDE
Online - anime.shirai - nutná registrace!
Opening: Tsubasa wa Pleasure Line, od Minami Kuribayashi



ending: Sayonara Solitaire, od Saeko Chiba


Manga



Aneb okouzlující exorcistka jako nikdy vždy xD

www.onemanga.com - online, eng
www.mangatraders.com - stažení, eng
Nádherná kresba, mangaka Daisuke Moriyama je v tomhle prostě geniální. Vlastně lepší než ta kresba je už jenom samotný příběh. Ten se dějově celkem liší od anime, hlavně koncem. I když je v dost podobném duchu, klidně můžu říct, že je ještě mnohem lepší než anime. Tak moc dobrá, až jsem si alespoň první dvě volume musela koupit Smiling
Jinak, anime je zaměřené více na víru, na myšlenku času a jeho pomíjivosti. Manga dává víc prostoru Rosette a její filozofii, že když se bude snažit, něco se musí změnit.

A rada pro ty, co se chystají na mangu - nejdříve se podívejte na anime!! Ten, kdo si přečte nejdřív mangu, bude nejspíš z anime zklamaný. Naopak ten, kdo nejprve shlédne anime, a poté mangu, už bude na tu mangu tak nějak naladěný... a hodně nadšený, věřte mi Smiling

***


Co na tom, že budem nepřátelé... jdem se ožrat! xD


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lorraine
Vložil Lorraine, So, 2012-05-12 15:01 | Ninja už: 4708 dní, Příspěvků: 522 | Autor je: Prostý občan

Na toto anime som zvedava Smiling Ked budem cas, urcite si ho pozriem Eye-wink

Moje FF Smiling


Dango, dango, dango, dango, dango, dango daikazoku

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Pá, 2012-05-11 17:16 | Ninja už: 4950 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

(Odkaz na online díly nefunguje (aspoň mně), avšak poslušně hlásím, že jsem našla jiný - na anime.shirai Smiling tak kdyby se někomu náhodou hodil... Smiling)

Edit - i když mně se zpožděním došlo,že tam člověk musí být přihlášený, tak pardon ˇˇ ale přihlásit se/založit si účet je záležitost minuty xD

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2012-05-12 13:41 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Děkuju, opravím to... Smiling Registraci fakt nevidím jako ohromný problém. ^^
Staré a nefunkční linky jsou problém více fór, jop, opravdu se nemůžu dočkat, až je budu po matuře opravovat. xD

Obrázek uživatele caddarn
Vložil caddarn, Út, 2011-11-08 03:29 | Ninja už: 5113 dní, Příspěvků: 174 | Autor je: Prostý občan

nechapu jak mužete být z tohodle anime tak odvaření nebejt posledního dílu tak je to naprosto beznaděná nuda u mě jedno z nejhorších anime které jsem byl schopen dokoukat ...

Obrázek uživatele Lijord
Vložil Lijord, Út, 2011-11-08 00:05 | Ninja už: 5120 dní, Příspěvků: 11 | Autor je: Prostý občan

Hmm je to krásné anime a ne jen kůly těm 4 minutkám ale celkovej příběh je krásný.
Kdyby ses nekoukl na celé anime nikdy bys u těch 4 minutam tak nebulel Laughing out loud.

Obrázek uživatele lalalaN05
Vložil lalalaN05, Ne, 2010-09-26 18:20 | Ninja už: 5137 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

toto anime je to uplne najsmutnejsie ake som kedy videla...zo zaciatku ake nevinne, vtipne anime...ale ten koniec...pri tomto sa podla mna rozplace kazdy SadSadSad...nadherny pribeh

Obrázek uživatele Kerakera
Vložil Kerakera, Ne, 2010-09-26 18:23 | Ninja už: 5051 dní, Příspěvků: 420 | Autor je: Prostý občan

4 minuty z celýho anime sou smutný a vy se můžete posrat jak je to dobrý anime...Kdyby celej děj byl ve 13 dílech tak se mi to i líbí ale to neskuteční natahování to celí zmrvilo.

"Imperfection is beauty, madness is genius and it is better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..." - Marilyn Monroe.

Obrázek uživatele lalalaN05
Vložil lalalaN05, Ne, 2010-09-26 18:32 | Ninja už: 5137 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

nahodov Laughing out loud...mne sa to pacilo cele, ne len tie posledne 4 minuty...ale ty mas svoj nazor,ja svoj a ja ti ho neberiem Smiling

Obrázek uživatele Kerakera
Vložil Kerakera, Ne, 2010-09-26 18:34 | Ninja už: 5051 dní, Příspěvků: 420 | Autor je: Prostý občan

Mě nejde jenom o tebe ale je hodně lidí který říkaj že je to krásný anime jen kvůli těm 4 minutám..

"Imperfection is beauty, madness is genius and it is better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..." - Marilyn Monroe.

Obrázek uživatele Elandriel
Vložil Elandriel, Ne, 2010-09-26 18:26 | Ninja už: 5657 dní, Příspěvků: 103 | Autor je: Prostý občan

Videl jsem rozhodne smutnejsi anime. Manga byla celkem dobra anime opravdu zmrvili Sad

Obrázek uživatele Kerakera
Vložil Kerakera, Ne, 2010-09-26 18:30 | Ninja už: 5051 dní, Příspěvků: 420 | Autor je: Prostý občan

To já taky...Ale mě jenom štve že byl smutnej konec a všichni říkaj jak je to krásný a nádherný anime....

"Imperfection is beauty, madness is genius and it is better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..." - Marilyn Monroe.

Obrázek uživatele lalalaN05
Vložil lalalaN05, Ne, 2010-09-26 18:35 | Ninja už: 5137 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

kazdy ma iny vkus no...Smiling...nieco co sa zas paci tebe sa nemusi pacit niekomu inemu...

Obrázek uživatele Elandriel
Vložil Elandriel, Ne, 2010-09-26 18:38 | Ninja už: 5657 dní, Příspěvků: 103 | Autor je: Prostý občan

Jestli si chces opravdu zaplakat, tak se podiv na Clanned a potom na Clanned After story. Tak smutny anime jsem nikdy nevidel Sticking out tongue I kdyz:

Obrázek uživatele lalalaN05
Vložil lalalaN05, Ne, 2010-09-26 18:42 | Ninja už: 5137 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

ok dik za odporucenie urcite kunem Smiling

Obrázek uživatele Kerakera
Vložil Kerakera, Ne, 2010-09-26 18:36 | Ninja už: 5051 dní, Příspěvků: 420 | Autor je: Prostý občan

To neni o vkusu tady de o to že je to průměrný anime o kterym si všichni myslej buh ví co.......

"Imperfection is beauty, madness is genius and it is better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..." - Marilyn Monroe.

Obrázek uživatele Elandriel
Vložil Elandriel, Ne, 2010-09-26 18:39 | Ninja už: 5657 dní, Příspěvků: 103 | Autor je: Prostý občan

Protoze necetli mangu Eye-wink

Obrázek uživatele Ithorak
Vložil Ithorak, So, 2010-07-03 18:03 | Ninja už: 5576 dní, Příspěvků: 341 | Autor je: Prostý občan

Už jsem ho viděl. Krásné anime. Nemám k tomu víc, co říct..

Žádné příběhy, které si o mně lidé vyprávějí,
nemohou změnit to, kým jsem doopravdy.
- Luke Skywalker

kulturistika a fitness |
Sportovní výživa, posilovací stroje

Obrázek uživatele Nine Tail Fox
Vložil Nine Tail Fox, So, 2010-07-03 17:43 | Ninja už: 5921 dní, Příspěvků: 29 | Autor je: Prostý občan

já bych tu jenom připsal že název je špatný anidb.net (anime databaze) udelala chybu a vsichni se podle ni ridi jak blbci .A přitom original japonsky to je chrono crusade anime podle hlavniho hrdiny a ne podle nakeho chrna ktery tam ani neni. Velice dobre anime na konci sem sice nebrecel xD,ale to sem si pokazil sam protoze sem to chtel ukazat kamosovy na youtube a videl sem tam nahrobek se jmenem hrdinky takze me to trosku nastvalo Smiling

anime manga a vše okolo

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2010-07-04 21:07 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Hele, já už se na internetu setkala s takovým počtem zaručených pravd "Jak vzniknul název a co je dobře - Chrno či Chrono", že už je mi to absolutně fuk Smiling

Hm... zkus si přečíst mangu. Třeba ještě pár slz bude xD

Obrázek uživatele Shizuka Yoru
Vložil Shizuka Yoru, Ne, 2010-05-23 15:26 | Ninja už: 5258 dní, Příspěvků: 57 | Autor je: Recepční v lázních

tohle anime se mi moc líbí Laughing out loud

Obrázek uživatele Katysek.j
Vložil Katysek.j, St, 2010-04-28 12:36 | Ninja už: 5267 dní, Příspěvků: 4 | Autor je: Prostý občan

Právě se dívám na první díl a vypadá to celkem slibně.Ten nápad řádu sester který řeší problémy byl docela povedenej Smiling

Obrázek uživatele Enkidu
Vložil Enkidu, Čt, 2010-03-18 20:51 | Ninja už: 5299 dní, Příspěvků: 74 | Autor je: Prostý občan

Začal jsem číst mangu a zatím to vypadá velmi dobře.Vůbec nechápu,jak může být na Onemanga.com až na šestistém sedmdesátém devátém místě.

Obrázek uživatele vvvkkkvvv
Vložil vvvkkkvvv, Čt, 2010-03-18 20:12 | Ninja už: 5243 dní, Příspěvků: 43 | Autor je: Prostý občan

Tohle anime mě dostalo. Prostě se to nedá vyjádřit. Prostě úžasný a ten konec to mě fakt dojalo. Já sem se u toho rozbulela protože když vidíte že to tak smutně končí ta prostě musíte.

Obrázek uživatele Aoi.Neko-čááán
Vložil Aoi.Neko-čááán, St, 2010-03-17 21:26 | Ninja už: 5219 dní, Příspěvků: 2628 | Autor je: Prostý občan

ojoj,,,tak tahle anime je good,jenze me n****l ten konec,...chapu ze si to ta roseta vybrala takovej zivot a taky je to zmena,vdycky kdyz nekdo ma umrit nekdo se objevi a ten co mel umrit zase muze zit,tak jako docela dopbri ze to tentokrat nebylo zas takovi bláhoví,ae ikdybych nechtela ,stejne mi to nak nesedí ten konec,šmarjá...jinak bych dala za děj apod za 1...taky tam byli i smutny sceny ae cilem toho autora bylo asi nas rozbrecet či co_ nn? Laughing out loud ,,Naruto smutny nn ,sranda xD....

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, St, 2010-03-17 23:08 | Ninja už: 5917 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Úmyslem autora nebylo nás rozbrečet. Úmyslem autora bylo, donutit nás zamyslit se... a jestli u tebe to končí zjištěním, že to byl divný konec a no sranda xD, podívej se na to za dva, tři roky znovu... Eye-wink

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-03-18 21:03 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Myslím, že úmyslem autora bylo nás rozbrečet. Sice ne jen to, ale rozhodně to byl jeden z jeho hlavních cílů. Mangu jsem nečetl, je prý mnohem lepší. Nevím jak je to tam, očekával bych mnohem hlubší zdělení. Určitou myšlenku tomu nemůžu upřít, ale... Podle mě je to anime, které hodně vsází na city (což není špatně, pokud se tomu neobjetuje úplně vše) a tak je i konec hodně citově vyostřený. Na zamyšlení jsou tam jiné scény z konce. Hlavně ty jak se s tím vyrovnávají ostatní a také poslední záběr. (Teprve pak se doopravdy začneš ptát jaký měla jejich smrt smysl.) Způsob jakým natočili jejich smrt je podle mě doopravdy "ždímač slz". Což ovšem taky není vždycky špatně, pokud se to nepřežene a není to v každém druhém díle.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Pá, 2010-03-19 08:19 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Jiné scény z konce... což je ale pořád konec. Kdo mluvil jen o jejich smrti? Ta je strašná,ale musím říct, že Aionova promluva mě teprve dorazila.
Víš, ono... zkus si představit být na jejich místě. Myslím, že nějaký chladný "fajn, chtěli jsme to tak jako tak, zavinili jsme si to, věděli jsme, co nás čeká - tak prostě zhebnem, no a?" konec tam nějak nepasuje. Co vlastně bylo tak až moc přehnané? Že nechce zemřít? Kdo by taky v 16 chtěl.

Jasně, že jsme se měli rozbrečet. To to anime slibovalo už od chvíle, co jsem se dozvěděli o povaze kontraktu. Naopak jsem ráda, že to neudělali jako "dobře, pomohli jste Bohu, on vám dá život". To by bylo strašně laciný.

A ano, manga je lepší. Prostě jiná. Anime sází hlavně na samotný náboženství, kdežto v manze hlavně na Rosette a její přesvědčení, že když se nevzdá, něco se změní. Není tam žádnou svatou matkou, jen "obyčejnou" dívkou, která má za kamarádku anděla z Fatimy, brácha je apoštol a nejlepší přítel jaksi démon.
Svým způsobem skutečně je ještě dojemnější, ale jinak. Asi lépe.

Obrázek uživatele Aoi.Neko-čááán
Vložil Aoi.Neko-čááán, Čt, 2010-03-18 15:56 | Ninja už: 5219 dní, Příspěvků: 2628 | Autor je: Prostý občan

heh,tak to se neboj,ja rozum z toho este mam Laughing out loud,,,ja vdycky kdyz nekde v televizi davaj ponauceni,nebo treba jak se zachovat v takovi situaci je to peknej film,zamyslim se nad tim,,proc myslis asi ze mi naruto zmenil tak zivot?driv sem byla plachy mali dite co se raci skovavalo za zadama otce a verilo kazdy blbosti co ji kde nakej kamos rek,,,a ted :no jakej je ze me tvrdak Laughing out loud,,ae to bylo dááávno,ja to vsechno chapu neboj Smiling Kakashi YES

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Čt, 2010-03-18 19:06 | Ninja už: 5917 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Já jsem tím vůbec nemyslela to, že příběhu nerozumíš. Měla jsem na mysli spíš to, že až nasbíráš víc životních zkušeností, i ten tvůj tvrďácký přístup k příběhu se změní... Já sama se řadím mezi skeptiky a cyniky (a ti co mě znají to potvrdí xD) a přesto mě tenhle příběh prostě dostal...

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Aoi.Neko-čááán
Vložil Aoi.Neko-čááán, Čt, 2010-03-18 19:36 | Ninja už: 5219 dní, Příspěvků: 2628 | Autor je: Prostý občan

ja vim ze si myslis este ze sem mlada,a ze sem dite (priznam se ti,tohle nesnasim kdyz si nekdo mysli ze nemam ponětí o tom jak zit Laughing out loud) ae nerikam ze ty mi to poroucis,neboj se Laughing out loud,,,je pravda ze az budu dospela,budu mit vic skusenosti,ae prave tyhle anime mi doopravdy otevreli oci,a ohledne zkusenosti toho taky uz mam nastřádaný dost Laughing out loud,,sbiram informace atd....a uz se prakticky da predpovidat co ten dotyčnej udela kdyz reknu tohle a tamto,,,víííš?Laughing out loud,,hele vis co,neresme to jj?ja bych se tu nerada s nekim hadala ,,,o ty anime si samozrejme myslim ze je to proste good.cool atd,,akorat mi tam nesednul ten konec ,toť vše Laughing out loud,a ted tu prosim vsichni nešilte z miho pitomyho prispevku Laughing out loud,,,plís Gaara HeHe Naruto