manga_preview
Boruto TBV 08

Výstava bonsají

bonsaj-titul.jpg
Místo konání: 
Botanická zahrada PřF UK (Na Slupi 16, Praha 2)
Datum: 
30.08.2018 10:00 - 02.09.2018 17:00

.
Petr Herynka a členové Pražské bonsajistické společnosti vás srdečně zvou do Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK na výstavu autorských a trávových bonsají.

Autorské bonsaje jsou takové, které jsou kultivovány pěstitelem ze semen, řízků a sazenic. Nejedná se tedy o asijské importy nebo o bonsaje získané z přírody, tzv. jamadori. Jedinečnost těchto bonsají spočívá v trpělivosti, originalitě a nápaditosti jejich autorů a ze své samotné podstaty je podložena mnohaletým úsilím a zkušenostmi pěstitelů.

Vedle klasických bonsají budou vystaveny v bohatém sortimentu i trávové bonsaje (kusamono) a doplňkové rostliny – shitakusa (šitakusa).

Smysl pěstování bonsají je v každodenním styku s živými rostlinami. Pomocí bonsajistických technik si jednoduchým způsobem vytvoříte krásný strom v misce nebo celou scenérii. V malých miskách můžete pěstovat i drobné skalničky, trvalky nebo pokojové květiny. Okouzlí Vás zcela jiný svět živých rostlin.

Na výstavě bude o víkendu poradenská služba. Můžete se zde přihlásit za člena Pražské bonsajistické společnosti, která se aktivně zabývá vším, co souvisí s bonsajemi. Každý měsíc máme přednášky, návštěvy pěstitelů, bonsajových výstav a bonsajových center a zahradnictví, pořádáme bonsajové stoly s ukázkou tvarování, představíme zde výpěstky členů a ukázky nových druhů rostlin apod.

Vstupné: plné: 50 Kč; snížené - důchodci: 40 Kč; děti do 6-ti let, mateřské školy, ZTP: zdarma