Rááá... No, vývar s nudlemi. =D
Jestli mi něco jde, tak vaření to není.
Ale co by si člověk nezkusil, že ano. Vzal jsem tedy, co bylo po ruce a pustil se do díla plného improvizace.
...
Na jednu statnou porci Hromáskova jarního rámenovývaru budete potřebovat:
...
Těsto na nudle:
150g hladké mouky
50g polohrubé mouky
50ml vody (+-, podle potřeby)
1 vajíčko
.
Postup, mouky si nasypte do mísy, promíchejte, vyklepnětě tam vajíčko, cvrndněte tu trochu vody a hurá do kvedlání, až vám vznikne taková ta polosuchá drobenka. Tu následně umačkejte do kuličky a v míse, hezky silou, třebas pěstí, lisujte. A lisujte, překládejte a lisujte a znova a znova a znova. Asi tak 100x, nudle budou pak správně tuhé, rukou si nevšímejte, jen si trochu postěžují. Z výsledného produktu udělejte zase kouli, šoupněte do lednice a... Běžte na ryby! Budete je potřebovat. Já měl nachytáno za dvě hodinky, takže třeba tak nějak nechte těsto uležet.
...
Vývar:
1 větší bělička nebo jakákoli menší ryba, co potkáte v rybníce.
rendlík vody
Zelenina (co jen chcete, já si dal mrkev a celer)
sůl
.
Plotičku si oškrábejte a vykuchejte, vnitřnosti schovejte. Hlavu uřízněte až za prsními ploutvemi, vyříznětě ploutev hřbetní a odřežte všechny ostatní ploutve, tu ocasní i s částí ocasu. Vnitřnosti a odřezky opláchněte a vhoďte do rendlíku se studenou vodou (studená, to aby se vám vývar nezakalil), přiveďte k varu, zmírněte tak na polovic a zhruba půl hodiny vařte. Vybírejte vzniklou pěnu (zase kvůli zakalení).
Ze zbylého torza ryby si nařežte podkovy a vykostěte je. Pokud máte dost velkou rybu možná vám podkovičky zůstanou na aranž ale ty moje byly malé, tak se rozpadly na menší kousky, k parádění nevhodné.
.
Po té půl hodině vývar slijte mimo, přeceďte. Z vyvařených zbytků ještě oberte maso které pak vrátíte do vývaru, šoupněte tam vykostěné podkovičky, zeleninu, sůl a ještě tak deset minut, čtvrt hodinku vařte.
...
Mezitím si uděláme nudle z těsta, co nám leží v lednici. Těsto si rozdělte na 4 kousky a vyválejte na pomoučeném válu do velkých, tenkých placek (těsto je fakt tuhé, chce to dost sil ). Ty ještě pocukrujte moukou (aby se nelepily), hoďte je přes sebe a nakrájejte si nudle, jak tenké vám jen půjdou. Můžete je pak rovnou hodit do vroucí vody a tak dvě, tři minutky povařit.
.
Do už připravené misky s vývarem šoupnětě povařené nudle, trošku promíchejte a jdeme zdobit.
...
Jarní zdobení:
půl uvařeného vajíčka
8 lístků medvědího česneku
4 květy violky vonné
6 květů plicníku lékařského
.
Běžte na zahrádku, natrhejte všechny potřebné suroviny a... tadá!
.
Jíst se to dalo, při procesu přišly o život dvě ryby (ukázal se i kapr, ten bude zítra), taky se musím omluvit několika včelkám a čmelákům, za to zmizelé občerstvení. Kromě mouky byly všechny suroviny zcela z domácích zdrojů a čerstvější už být nemohly.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tý jo, Hromis kuchař? To mi nějak uteklo, toto. Čím ty ještě vším nepřekvapíš ? Vypadá to znamenitě, vtipně a esteticky naprosto dokonale včetně podpisu. Osobně nepokrytě přiznávám, že do tohohle procesu bych se nepustila, pro mě bylo náročné i uvařit ten obyčejný vývar . Dobrá práce!
Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA
KURZÍK KRESBY
NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE
Kuchař, pekař, vrchní mazač chlebů, co jen si budete přát. Ale hlavně šlo o to rybaření, co si budeme povídat! Taky mě dost zajímal kompletní proces výroby "rámenu" včetně super pevných dlouhých nudlí a jak to celé vlastně skloubit se životem běžného smrtelníka. Je to dobré, když si chce člověk třeba šplhnout, udělat radost, ale jinak ti musím přitakat, asi bych to nemohl dělat často.
Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!
Hromisi, jsi neskutečně originální jedinec Vypadá to nádherně (i když Japonec by se asi divil), a že je to skoro celé z místních zdrojů, se mi dost líbí. Chybí mi tu zmínka o tom, jak „rámen“ chutnal, na to su fakt dost zvědavá.
Při pohledu na „zeleninku“ na ozdobu se mi sbíhají sliny. Fialky nechám na zarádce pro parádu, ale půjdu si narvat trochu popence, beztak se nám ten plevel na zahrádce moc rozrůstá
A doufám, že i kapr ráčil chutnati.
Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.
Snaha občas je. A je i zmínka, leč strohá: "Jíst se to dalo". Jako strávník jídlo moc barvitě popsat neumím. Za to může asi výchova ("Když to nesníš, do večera nic nedostaneš!") a moje lehká indispozice, kdy se čichové vjemy nesnoubí s těmi chuťovými a tak je jídlo spíš jen proces nutný k přežití. Ale řekněme, že to byla lehká rybí polévka z bílé ryby s vaječnými domácími nudlemi. Nejvíc jsem si užil medvědí česnek, ten můžu spásat pořád.
Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!
Ten tedy vypadá složitě, už pro ty všechny ingredience. Ale určitě byl vynikající... možná do budoucna zkusím.
„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska
Náš největší vzor sice zemřel, o tom se hádat nebudu, ale předtím stihl vyučit pár lidí, kteří se rozutekli do celého světa. Nyní se spojujeme opět dohromady, abychom bojovali proti uctívačům Kiry, našeho i eLova největšího nepřítele.
Žáci, kteří se nám zatím podařilo sehnat:
2. Yuki Kaze-san (ta, která jí s tím pomáhá)
3. Shaman-werewolf-sama
4. ivy
5. Neal-X
6. Eros 3in1
7. Kairi.Ratten
8. Shadow-dono
9. Elys
10. M-san
11. MadYoko
12. Buuublinka
13. akai
14. Liss Ryuzaki
15. Enkidu
16. Barbara_Uchiha
17. Sayge
18. June
19. Vurhor
20. uchiha777
21. limetka
22. adabo
23. Nikirin-chan
24. Otaku-chan
25. SuZuKi_ShiHouiN™
26. lacca
27. luccca
28. Ookami-Kyuu
29. Alexx-sama
30. Neko_Hachi
31. Aryen-nyan
32. SASUKE5478
33. cibo91
34. Ayame-Senpai
35. Blue-misty
pro vlastní bezpečnost uvádíme pouze přezdívky a místo fotografií různé obrázky, ovšem ani ty nevedou k naší identitě…
…pokud patříte k nám žákům a následovníkům a odmítáte vše Kirovské můžete se přihlásit, jistě, že pod svou přezdívkou, aby vás Kira nemohl zabít, u mě, nebo TsuchiKim
A den, kdy se nám podaří sehnat všechny eLovy žáky, se stane i černým dnem pro Kirovi příznivce, protože ten den se uskuteční závěrečná bitva, kterou vyhrajeme.
Složitě jen vypadá, v podstatě tam skoro nic není. Příprava čerstvé (obzvlášť malé) ryby je možná piplačka, na to je potřeba trocha praxe a výroba "rámenových" nudlí je fyzicky náročnější, jinak nic zvláštního ani složitého.
Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!