manga_preview
Boruto TBV 15

Rááá... No, vývar s nudlemi. =D

_DSC6597.JPG

Jestli mi něco jde, tak vaření to není. Laughing out loud
Ale co by si člověk nezkusil, že ano. Vzal jsem tedy, co bylo po ruce a pustil se do díla plného improvizace.
...
Na jednu statnou porci Hromáskova jarního rámenovývaru budete potřebovat:
...
Těsto na nudle:
150g hladké mouky
50g polohrubé mouky
50ml vody (+-, podle potřeby)
1 vajíčko
.
Postup, mouky si nasypte do mísy, promíchejte, vyklepnětě tam vajíčko, cvrndněte tu trochu vody a hurá do kvedlání, až vám vznikne taková ta polosuchá drobenka. Tu následně umačkejte do kuličky a v míse, hezky silou, třebas pěstí, lisujte. A lisujte, překládejte a lisujte a znova a znova a znova. Asi tak 100x, nudle budou pak správně tuhé, rukou si nevšímejte, jen si trochu postěžují. Z výsledného produktu udělejte zase kouli, šoupněte do lednice a... Běžte na ryby! Budete je potřebovat. Já měl nachytáno za dvě hodinky, takže třeba tak nějak nechte těsto uležet.
...
Vývar:
1 větší bělička nebo jakákoli menší ryba, co potkáte v rybníce.
rendlík vody
Zelenina (co jen chcete, já si dal mrkev a celer)
sůl
.
Plotičku si oškrábejte a vykuchejte, vnitřnosti schovejte. Hlavu uřízněte až za prsními ploutvemi, vyříznětě ploutev hřbetní a odřežte všechny ostatní ploutve, tu ocasní i s částí ocasu. Vnitřnosti a odřezky opláchněte a vhoďte do rendlíku se studenou vodou (studená, to aby se vám vývar nezakalil), přiveďte k varu, zmírněte tak na polovic a zhruba půl hodiny vařte. Vybírejte vzniklou pěnu (zase kvůli zakalení).
Ze zbylého torza ryby si nařežte podkovy a vykostěte je. Pokud máte dost velkou rybu možná vám podkovičky zůstanou na aranž ale ty moje byly malé, tak se rozpadly na menší kousky, k parádění nevhodné.
.
Po té půl hodině vývar slijte mimo, přeceďte. Z vyvařených zbytků ještě oberte maso které pak vrátíte do vývaru, šoupněte tam vykostěné podkovičky, zeleninu, sůl a ještě tak deset minut, čtvrt hodinku vařte.
...
Mezitím si uděláme nudle z těsta, co nám leží v lednici. Těsto si rozdělte na 4 kousky a vyválejte na pomoučeném válu do velkých, tenkých placek (těsto je fakt tuhé, chce to dost sil Laughing out loud ). Ty ještě pocukrujte moukou (aby se nelepily), hoďte je přes sebe a nakrájejte si nudle, jak tenké vám jen půjdou. Můžete je pak rovnou hodit do vroucí vody a tak dvě, tři minutky povařit.
.
Do už připravené misky s vývarem šoupnětě povařené nudle, trošku promíchejte a jdeme zdobit. Laughing out loud
...
Jarní zdobení:
půl uvařeného vajíčka
8 lístků medvědího česneku
4 květy violky vonné
6 květů plicníku lékařského
.
Běžte na zahrádku, natrhejte všechny potřebné suroviny a... tadá! Laughing out loud
.
Jíst se to dalo, při procesu přišly o život dvě ryby (ukázal se i kapr, ten bude zítra), taky se musím omluvit několika včelkám a čmelákům, za to zmizelé občerstvení. Kromě mouky byly všechny suroviny zcela z domácích zdrojů a čerstvější už být nemohly. Smiling


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Ne, 2017-04-09 00:56 | Ninja už: 4090 dní, Příspěvků: 7479 | Autor je: Admin, Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Tý jo, Hromis kuchař? To mi nějak uteklo, toto. Čím ty ještě vším nepřekvapíš Smiling? Vypadá to znamenitě, vtipně a esteticky naprosto dokonale včetně podpisu. Osobně nepokrytě přiznávám, že do tohohle procesu bych se nepustila, pro mě bylo náročné i uvařit ten obyčejný vývar Laughing out loud. Dobrá práce!

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Hromis
Vložil Hromis, Ne, 2017-04-09 10:17 | Ninja už: 3986 dní, Příspěvků: 489 | Autor je: Moderátor, Prodavač v květinářství Yamanaka

Kuchař, pekař, vrchní mazač chlebů, co jen si budete přát. Ale hlavně šlo o to rybaření, co si budeme povídat! Laughing out loud Taky mě dost zajímal kompletní proces výroby "rámenu" včetně super pevných dlouhých nudlí a jak to celé vlastně skloubit se životem běžného smrtelníka. Je to dobré, když si chce člověk třeba šplhnout, udělat radost, ale jinak ti musím přitakat, asi bych to nemohl dělat často. Laughing out loud

Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Čt, 2017-04-06 09:28 | Ninja už: 4400 dní, Příspěvků: 5846 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných nindžů 

Hromisi, jsi neskutečně originální jedinec Laughing out loud Vypadá to nádherně (i když Japonec by se asi divil), a že je to skoro celé z místních zdrojů, se mi dost líbí. Chybí mi tu zmínka o tom, jak „rámen“ chutnal, na to su fakt dost zvědavá.
Při pohledu na „zeleninku“ na ozdobu se mi sbíhají sliny. Fialky nechám na zarádce pro parádu, ale půjdu si narvat trochu popence, beztak se nám ten plevel na zahrádce moc rozrůstá Smiling
A doufám, že i kapr ráčil chutnati.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
 
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Hromis
Vložil Hromis, Čt, 2017-04-06 11:39 | Ninja už: 3986 dní, Příspěvků: 489 | Autor je: Moderátor, Prodavač v květinářství Yamanaka

Laughing out loud Snaha občas je. A je i zmínka, leč strohá: "Jíst se to dalo". Laughing out loud Jako strávník jídlo moc barvitě popsat neumím. Za to může asi výchova ("Když to nesníš, do večera nic nedostaneš!") a moje lehká indispozice, kdy se čichové vjemy nesnoubí s těmi chuťovými a tak je jídlo spíš jen proces nutný k přežití. Ale řekněme, že to byla lehká rybí polévka z bílé ryby s vaječnými domácími nudlemi. Nejvíc jsem si užil medvědí česnek, ten můžu spásat pořád. Laughing out loud

Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, St, 2017-04-05 18:58 | Ninja už: 5924 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Ten tedy vypadá složitě, už pro ty všechny ingredience. Eye-wink Ale určitě byl vynikající... možná do budoucna zkusím.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Hromis
Vložil Hromis, Ne, 2017-04-09 10:25 | Ninja už: 3986 dní, Příspěvků: 489 | Autor je: Moderátor, Prodavač v květinářství Yamanaka

Složitě jen vypadá, v podstatě tam skoro nic není. Příprava čerstvé (obzvlášť malé) ryby je možná piplačka, na to je potřeba trocha praxe a výroba "rámenových" nudlí je fyzicky náročnější, jinak nic zvláštního ani složitého. Smiling

Včera byla Země ještě placatá, počkej, co bude zítra!