manga_preview
Boruto TBV 09

Kemono no Souja Erin - seznámení s krásným příběhem

~ 獣の奏者エリン, Kemono no Soujya Erin, Kemono no Sou-ja Erin, The Beast Player Erin ~
~ autorka novely Uehashi Nahoko (Seirei no Moribito) ~
!! obsahuje spoilery do 7. dílu (z celk. 50) !!


~ I’ve lost the wings on my back when I lost you…~


Bylo nebylo, byla jednou jedna malá zvědavá zelenooká dívenka. Žila ve vesnici Ake se svou maminkou, ošetřovatelkou a cvičitelkou nebezpečných bojových ještěrů Touda. Dívenka, Erin, ráda mamince pomáhala. Malá mláďátka jí připadala tak roztomilá! Poslouchala matku, jak jí říká, že musí být opatrná. Že jsou nebezpeční. Ale doopravdy ji neslyšela – milovala ta zvířátka! Chtěla být jednou jako ona, chovatelka Toudů. To ale nebylo jejím osudem.
Její matka ale pocházela z obávaných „Kirin“, Mlžných lidí, zelenookých a zelenovlasých lidí, kteří údajně ovládají kouzla – a tedy i Toudy. Byla ve vesnici trpěna jen pro své skvělé chovatelské schopnosti.
Ale to malou holčičku netrápilo. Učila se o rostlinách a zvířatech, přátelila se s dětmi… bylo jí deset let a byla šťastná.


Erin s maminkou Soyon

Připadá vám to jako pohádka? Ano, je to. Z počátku. Nádherná fantasy pohádka.
Ale… jednoho dne jeden ještěr onemocní. A zemře. Toudové jsou nejlepší zbraní Shin Ou – vládkyně – a jejich ztráta je neodpustitelná. Maminka Erin Soyon je odsouzena k smrti. Probuzení z pohádky - a spokojenému dětství děvčátka ve vesnici je náhle konec. Pokusí se maminku zachránit – ale málem se přitom sama utopí. Soyon jí z posledních sil zachrání – zapíská na píšťalku a jeden Touda i s dívenkou uteče do bezpečí. Dokáže snad doopravdy ovládat kouzla?
Pozor, jsme teprve na sedmém díle z padesáti.



Ohju a Touda z endingu


Vyčerpané děvče objeví a ujme se ho včelař John. Učí ji, nahrazuje jí otce a dívenka znovu nalézá štěstí. Léta plynou… a stop. Dále poznáte sami, přece nechcete přijít o překvapení. Jen dodám, že malou holčičkou nezůstane Erin navždy - čekají vás celkem 3 (vlastně 4, počítáte-li i ten poslední) časové přeskoky.



Touda a anonymní voják xD


Kemono no Souja Erin je úžasné anime. Je jako mraky na obloze – krásné, pomalu plynoucí. Jednoduché a zároveň velmi složité. Sledujete tu krásnou modř… a náhle přijde bouře. Utiší se a vy jdete zase dál… dokud se nezvedne vítr. A tak je to pořád.
Ale pokud umíráte nudou nad tím, když náhodou děj neutíká tryskem, rovnou přestaňte číst.



Z openingu, Touda a Ohju(ne, nevysvětlím, co to ten zatracenej Ohju je. Spoiler, dámy a pánové, spoiler ^^)


Tahle mladší a dost často neprávem opomíjená sestřička legendárního Seirei no Moribita (opět se jedná o anime podle novely stejné autorky) slibuje krásnou kresbu, výbornou hudbu, sympatické charaktery, nešťastně zamíchané do politiky obou zemí. Pohádkovost, naivitu - ale i krutost reality. Krásu přátelství, lásky. Válku. Lásku k lidem i ke zvířatům, pochopení i bolest. Budete sledovat vývoj jedné malé holky od jejího dětství až po dospělost, její proměnu v rozumnou a zodpovědnou ženu. Dívka, jejíž hudba uklidňuje netvory. Erininy prohry i vítězství. Ztrátu iluzí a i novou naději. Čistou a prostou víru – jak vy se chováte k ostatním, budou se chovat oni k vám, lidé i zvířata. Téměř vždycky
Poznáte moudrou královnu, naivní a ovladatelnou a přesto dobrou a příšerně pitomou princeznu, intrikánského vévodu a jeho syny, mladého královského ochránce Iaru s nešťastnou minulostí, dívčiny spolužáky… a spoustu dalších postav. Ale nebojte se, tady se prostě nedá ztratit.

O Erin jsem sem chtěla napsat už dávno, ale nějak nebyl čas. Ovšem... tohle anime by určitě nemělo nikomu ujít :)

Technické info

Počet dílů - 50 (ale ono to uteče, věřte mi ^^)
Downloadmegaupload
Hudba gendou
Titulky – nejsou


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Foxinbox
Vložil Foxinbox, Po, 2010-05-31 15:16 | Ninja už: 5592 dní, Příspěvků: 148 | Autor je: Prostý občan

nettiex, ty mě ničíš Smiling. Mám na seznamu asi 10 mang na přečtení, 15 anime na zkouknutí, no včera sem se díky tvé rezenci začala dívat na Clannad, seznam neseznam a ty sem teď hodíš zase další poutavou recenzi..aspoň mám co stahovat Laughing out loud.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Po, 2010-05-31 15:25 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Moc se omlouvám Laughing out loud
*dobře, tak tedy ne Angel Beats... no, vypínám word xD*

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2010-05-31 15:36 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Angel Beats ano... Nejlepší anime téhle sezóny a pro Haruhofili povinnost. Ne na tohle napiš recenzi.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.