manga_preview
Boruto TBV 09

Netradičné anime

Pozrel by som si anime na tému závislosti, drogy, psychiatria, väzenie...niečo v tomto duchu. Dajte nejaký typ ak si spomeniete.

Díík.


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Ainio Hintaki
Vložil Ainio Hintaki, St, 2011-05-25 18:46 | Ninja už: 5022 dní, Příspěvků: 116 | Autor je: Prostý občan

Většinu anime, co jste tady napsaly, mě nepříjdou zas až tak netradiční. Možná že mají jiný styl animace nebo jsou zaměřeny psychiku, ale všechny bych ještě, jakž takž do svýho standartu zařadil.

ALE JEDNO NETRADIČNÍ ANIME JSEM VIDĚL, MĚ TEDY PŘIŠLO DOST NETRADIČNÍ

DEAD LEAVES

příběh - netradiční
grafika - šílená
audio - netypické
Hlavní postavy - masakr, mazec, nechápu ... ženská s monoklem a chlap, kterej místo hlavy má televizi.

....podívej se a uvidíš... třeba ti to příde normální.. no , pochybuju.

Ainio's AMV

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, St, 2011-05-25 23:03 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Poznám Laughing out loud ...toto je už extrémna šialenosť, čistá psychiatria. Autory museli mať v hlavách zvýšenú hladinu nejakej halucinogennej látky, lebo inak by niečo takéto nevytvorili. Zatiaľ je Dead leaves jednoznačne na čele šialenosti, čo som zatiaľ videl...trochu sa mu približuje FLCL alebo Kuuchuu Buranko, napriek tomu sú to len odvary oproti DL..to bol masaker.

Len ma mrzí, že som si pred zhliadnutím nedal aspoň pár pív Smiling

Obrázek uživatele Foxinbox
Vložil Foxinbox, Ne, 2010-09-12 16:08 | Ninja už: 5593 dní, Příspěvků: 148 | Autor je: Prostý občan

Díky všem za tipy Laughing out loud, tady je můj náhled:
Monster: Rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších mang, perfektní psychologický thriller. Mám v plánu přečíst od tohohle autora další jeho mangy, určitě budou stát za to. Jinak všechno už přede mnou napsala Rein.
Welcome to the NHK: Další super manga, příběh je dost často odlehčen humorem, člověk se u toho hodně nachláme. Jinak viz koment nettiex Smiling.
BLAME!: Netradiční scifi futuristická manga, moc se tam toho nenamluví, příběh je "nakreslen doslova". Doporučuju mrknout na MAL, nechce se mi tu rozepisovat příběh.
Paranoia Agent: Psychologické anime s nadpřirozenými jevy. Ve městě se objeví záhadná postava, která napadá lidi zlatou baseballkou na zlatých kolečkových bruslích, do vyšetřování se pustí 2 detektivové...docela dobrý psycho. Autorem je Satoshi Kon (btw nedávno umřel na rakovinu, RIP:( ), má na svědomí další anime. Pokud vám jeho styl sedne, tak rozhodně mrkněte na další. Já sem zatím viděla filmy Paprika a Perfect Blue, rozhodně můžu doporučit.
Boogiepop Phantom: Jak napsala Rein, psychologické, točí se kolem záhadných vražd, mě to trochu připomínalo Baccano! až na to, že to bylo celé vážnější, tajemnější..pokud někdo viděl film Mulholland Drive od Davida Lynche, budete z toho mít stejný takový ten nepříjemný divný pocit při sledování, anime je prostě perfektně zpracováno.
Aoi Bungaku: Anime zpracování 6 moderních klasických jap. literárních děl, každý z příběhu má něco do sebe, kvalitní animace.
Pak se tu psalo o hororech..
Kousetsu Hyaku Monogatari: Pokud jste ještě neviděli žádný pořádný anime horor, tak tohle to napraví. Navíc se mi dost líbila kresba.
Mononoke: Klasický japonský horor, úžasné anime (moje nejoblíbenější Smiling ),dokonalé zpracování po vizuální i zvukové stránce, skvělý příběh..pro mě je to Top anime, takže možná ty superlativy sou trošku subjektivní, no na Konoze tu je docela rozsáhlá recenze od Minaty, tam se dozvíte víc.
Ayakashi - Japanese Classic Horror: Jak název napovídá, opět se jedná o klasický jap. horor, 3 příběhy, přičemž poslední je právě počátek Mononoke. Celkově hodně dobré anime.

Jinak mám v plánu anime Serial Experiments Lain, to se do tohohle topicu pravděpodobně bude taky hodit a spoustu mang, který přečtu bůhví kdy.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Ne, 2011-01-16 01:51 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Monster je výborné anime. Veľká škoda, že tam bolo dosť hluchých miest, ktoré zbytočne zdržovali dej. Záhadnosť a skvelá temná atmosféra postupne strácali grády, miestami sa to zlepšilo, ale už to nebolo ako na začiatku, kde postava Johana bola neuveriteľne záhadná. Koniec, ktorý to mal všetko vylepšiť ma naozaj sklamal.

NHK Smiling...super vec. Sata som si hneď obľúbil. Od polovice to síce už nie je tak nadupané, ale napriek tomu si to udržiavalo vždy vysoký štandart. Kombinácia humoru, originálneho príbehu a drsného pohľadu na realitu mi sadla ako riť na šerbel.

Od Boogiepop phantom-a som očákaval veľa. Po 5 dieloch som si myslel, že to prekoná geniálny Serial experiment Lain, ale bohužiaľ to išlo ďalej dolu vodou. Atmosféru to malo naďalej veľmi dobrú, temnú, ale príbeh bol čím ďalej tým nudnejší. To, čo mohli viacej vyjasniť nevyjasnili a nechali dosť veľa veci utajených, čo bola určite škoda. Síce dobrý nápad, napodobniť Lincha, ale iba do prvých 5 dielov.
Najviac sa mi páčil 2 a 4 diel (požierač pavúkov a psychopat s jeho Rie)

Serial experiment Lain je jednoznačne najlepší mindfuck, alebo svojsky povedané najlepšie "čúdné" anime aké som videl. Možno aj preto, že som pochopil, čo chce autor vyjadriť Smiling.
Geniálne myšlienky spojené do 13 dielneho príbehu sa striedali ako na bežiacom páse (zhruba od druhej polovice). Na začiatku som si myslel, že hlavná postava má nejakú psychickú poruchu, ale postupne ako sa to začalo všetko vyjasňovať to naberalo geniálny rozmer, ktorý ma zarazil, že som o tom rozmýšľal aj niekoľko dní po skončení seriálu. Bola to teda riadna pecka. Určite sa to nebude páčiť každému, myslím, že na pochopenie treba aj isté vedomosti v oblasti ezoteriky, neurofyziologie, filozofie a iných oblastí, ktoré s tým súvisia.

Ostatné anime som nevidel. Som zvedavý na Parania Agent.

Obrázek uživatele Rein
Vložil Rein, So, 2010-03-13 00:06 | Ninja už: 5610 dní, Příspěvků: 120 | Autor je: Prostý občan

Takže něco psychologického, krutá realita?
Tak to určitě doporučuju Monster, které se právem drží v top 20 anime (podle AniDB, MyAnimeList a AnimeNewsNetwork, takže na tom určo něco bude + manga se aktuálně podle MAL drží na 3. příčce, takže to vypadá, že je ještě lepší než anime). Jediné, co by se tomu možná dalo vytknou je ta animace, ale podle mě přispívá k takové větší realističnosti. Příběh se točí okolo geniálního chirurga Tenmy a dvojčat Anny a Johana. Řeší se hrůzná minulost těchto dvojčat a čeho všeho je člověk schopen. Těch 74 dílů mě z počátku odrazovalo, ale opravdu to stojí za to. Obvzlášť to rozuzlení jejich minulosti a finální část jsou úžasné, a konec je taky zajímavý. A taková zajímavost - děj se odehrává v Německu, Československu a v ČR.

No a pak ještě třeba Paranoia Agent nebo Boogiepop Phantom. Taktéž psychologické, točí se to kolem vražd, ale neviděla jsem, takže víc k tomu asi neřeknu.

A když už tu padlo NHK, tak co třeba Sayonara Zetsubou Sensei? Tam je na tu psychiatrii zralá pomalu každá postava: pesimistický učitel se silnými sebevražednými sklony a jeho třída (ehm, spíš ty holky z jeho třídy, co jsou do něj tak trochu omylem zabouchlé Laughing out loud ) - optimistka se zajímavým pohledem na oběšení se, stopařka, perfekcionalistka, hikkikomori, schizofrenička a další podobně extrémní případy.

Členka klubu šílenců: Komu nešibe s námi, tomu šibe proti nám... Laughing out loud
Jsem hrdou členkou Spolku žroutů knih ( mňamky kniha Laughing out loud ). Naše závislost na knížkách a jejich rychlé čtení je přímo legendární.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Po, 2010-03-15 22:54 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Diky za typy Rein. Ked to pozriem tak ti dám vedieť. Na Monstra sa už chystám nejaký ten piatok ale som na tom rovnako ako si bola ty. 74 častí? No moc sa mi do toho neche. Ak by ma chytili prvé časti tak by som to dopozeral.

Inak Monster je trochu horor nie? Teraz mám rozpozeraný jeden veľmi dobrý horror Requiem from the darkness. Poznáš?

Zohnal som titulky iba na 2 diely. O tento seriál veľký záujem nie je, čo je veľká škoda.
Anglicky celkom rozumiem ale chvíľu to trvá kým to v hlave prekodujem.

Tu je recnzia. Ak to dopozerám napíšem svoju.

http://www.csfd.cz/film/223402-requiem-from-the-darkness-ksetsu-hyaku-mo...

Obrázek uživatele Rein
Vložil Rein, Čt, 2010-03-18 00:54 | Ninja už: 5610 dní, Příspěvků: 120 | Autor je: Prostý občan

Kousetsu Hyaku Monogatari, vím, co je to zač a jednou se na to podívám. sice ještě nevim kdy, ale jednou určitě.
Mno, Monster horor je i není. Není tam nic nadpřirozeného, žádní duchové, příšery (schválně nepíšu monstra, protože ty tam v určitém slova smyslu jsou) a okultismus všeobecně. Zato je to tak realistické, až je to hororové. takže asi tak Smiling
Jinak, je pravda, že asi polovina dílů z prvních dvaceti mi tak různě splývá a zas tak moc se tam neděje, ale o to víc se to rozjede potom.
A víš co mě na tom kromě toho konce (protože takový konec jsem ještě neviděla, už jenom kvůli tomu to stojí za zhlédnutí) fascinovalo nejvíc? To jak dokonale se tam všichni seznamují, potkávájí, zase rozdělují, všemožně míjejí a mísí. To je přímo geniální. Laughing out loud

Členka klubu šílenců: Komu nešibe s námi, tomu šibe proti nám... Laughing out loud
Jsem hrdou členkou Spolku žroutů knih ( mňamky kniha Laughing out loud ). Naše závislost na knížkách a jejich rychlé čtení je přímo legendární.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-19 12:38 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

To znie dobre. Mohol by to byť skvelý nápad ako vylepšiť moje príbehy. Mínanie postáv a zvláštne náhody som mal vždy rád aj vo filmoch aj v živote. Teraz mám málo času, snažím sa dopozerať Mushishi a Hajime no Ippo.
Napíš prosím ťa morgarovi, že chceš aby dokončil titulky na requiem...(KHM). Tu je jeho mail. morgar@centrum.cz je to pohodák.

Vieš rýchlo čítať? Ja som skúšal všelijaké techniky na rýchločítanie a potom som prešiel na fotočítanie (1 strana 1 sekunda) ale neúspešne. Teraz čítam rýchlosťou ako dyslektik Smiling

Obrázek uživatele M-san
Vložil M-san, Pá, 2010-03-12 13:41 | Ninja už: 5369 dní, Příspěvků: 132 | Autor je: Pěstitel rýže

Nejsem si jistá zda je to uplně ono... mohlo by tomu odpovídat Shigofumi
Holka rozdává dopisy od mrtvích... V dílech se objevují příběhy šikany, holky co zabyla svého otce, sebevražda.... Je to takové hodně psychologicky propracované... jako proč to ti dotiční udělali a tak...

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 13:52 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Smiling) Diky. Vedel som, že som na niečo zabudol. Na šikanu Smiling
To bola dalšia téma čo ma zaujala. Nie v anime ale vo filmoch (Class, Ondskan, Ben X). No som zvedavý aké to bude. A psychologick prepracované...hm...teším sa:).

Obrázek uživatele M-san
Vložil M-san, Pá, 2010-03-12 14:28 | Ninja už: 5369 dní, Příspěvků: 132 | Autor je: Pěstitel rýže

Když tak tady je link na český hardsub http://www.anime-manga.cz/avalonsubs?q=shigofumi
To hle anime je super ja osobně sem to skoukla dvakrát posobě. Na druhe kouknuti se ti totiž poskladá spousta střibků vzpomínek hlavní hrdinky. Které na poprvé jsou truchu záhadné.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 14:39 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Takýto priebeh deja mám veľmi rád...záhadny príbeh ma vie vždy viacej navnadiť na dalšiu časť.
Už to sťahujem cez stagevu.com je tam toho veľa na stiahnutie, nemáš tam žiadne limity stahovania. Videa sú v dobrej kvalite a nemajú príliš veľa mega (okolo 100)
Som pripojený cez wifi a preto nepozerám anime online. Snažím sa ho radšej stiahnuť a potom ešte upraviť kvalitu obrazu a zvuku.

Ked nájdem niečo zaujímavé tak ti dám vedieť.

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Pá, 2010-03-12 18:38 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Shigofumi doporučuji i já, ta hloupá hůl z toho sice občas dělá komedii, ale přesto je opravdu skvělé anime Smiling

Jinak, zkus třeba Welcome to the NHK. Je to o hikikomori - prostě chlápek, který sedí věčně doma, nemá práci, školu nedělá, už pěknou dobu nevylezl z bytu... sem tam komedie, sem tam pěkné psycho, zvlášť ke konci Smiling kromě toho jedno z nejreálnějších anime, co jsem viděla.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 19:38 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

NHK patrí medzi moje najobľúbenejšie anime. Postavy sú realistické a v Satovi som sa pár krat videl. Autori sa nebali zobraziť skútočnú realitu, ktorá môže byť skrytá v hlave človeka s antisocialnou poruchou.

Bol tam aj humor ale predsa je to kruté zobrazenie dnešnej doby ktorá stojí za prd. Sám som skúšal MLM tak ma to dostalo ako to zahrali v animovanej podobe.

Je extremne málo podobných serialov, ktoré zobrazujú skutočný život. NHK by mohla byť inšpirácia.

Si predstav, že by bola hl. postava závislá na drogách a došli by mu prachy. Ocitol by sa v podobných situáciach ako Sato a robil by všetko možné aby si kúpil dávku (klamal by na každom rohu a manipuloval s ľudmi).

By to bola perfektná párodia na závislosť. A spojil by som to zo psychiatriou...sa čudujem, že ešte nič také nevyšlo Smiling

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Pá, 2010-03-19 20:22 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

No ono anime se zaměřením na život a realitu je trochu víc. Jenže většinou to nejsou psychologické věci.
Pokud se chceš podívat na něco fakt ze života, tak přeba takový Cross Game, Yokahama Kaidashi Kikou, Sketchbook full color'S... Jen občas někteří říkají, že je to o ničem, ale záleží na tobě, pro mě jsou to jedny z nejlepších anime.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-19 23:42 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

To nevadí, že to nie su psychologicky zamerané veci. Ja mám rád rôzne žánre. Keď je to zo života o to lepšie. Ľudia chcú skôr vidieť supersilu, súboje ako hl. hrdina všetkých zneškodní a tony humoru. Ja nie som proti, ale mám už niečo napozerané a preto hľadám niečo iné.
Cross game...to znie ako nejaká športová záležitosť. Podceňoval som športové anime ale keď som videl Hajime no Ippo hned som zmenil názor
Sketchbook color...hm, to bude zrejme o maľovaní. To by som si rád pozrel. O umení je strašne málo filmov alebo serialov.
A Yokahama je zhruba o čom?

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, So, 2010-03-20 00:17 | Ninja už: 5905 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hmm Cross game je sportovka o Baseballu.
Yokahama je vlastně o kavárně, kterou provoruje robotka. No je to, ale tak lyrické až to prakticky nemá děj. On ani Sketchbook není moc o kreslení, jako spíše o náladě hlavní hrdinky.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, So, 2010-03-20 13:43 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Čítal som si tvoje príbehy z FF. Najviac sa mi páčili Sladké Lži.
Píšeš aj niečo svoje? Vlastnú tvorbu čo nemá nič spoločného s anime?

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Čt, 2010-03-11 21:34 | Ninja už: 5714 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

No, jedno anime na téma vězení znám, ale je to yaoi a to hard!!! Je to Enzai a to tě asi moc nezajímá... Smiling
Souhlasím s Enkidu, že o takových anime nevím a opravdu by se to těžko prodávalo a autoři se zaměřují na jiné žánry a styly...

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Elaivii
Vložil Elaivii, Pá, 2010-03-12 15:28 | Ninja už: 5623 dní, Příspěvků: 282 | Autor je: Prostý občan

tiež ma hneď napadlo Enzai Laughing out loud Laughing out loud

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 13:34 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

Enzai? to je názov anime?
o čom to je?

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Pá, 2010-03-12 13:45 | Ninja už: 5714 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Tak je to v podstatě o mladíkovi, který je neprávem obviněn z vraždy, protože se na místě činu našel jeho kapesní nůž, snaží se o to, aby nešel do věznění, ale neuspěje a je uvězněn.
No a v jeho první den je "přivítán" asi pěti již dříve uvěžnými a znásilněn, no a ujme se ho právník, který se mu zprvu nevěří, že je nevinen, ale postupem času mu začne věřit a dokáže jeho nevinu.
Je tam i správce, který si libuje v tom, že nutí své "svěřence" k sexu, v jakékoli podobě.
Dopadne to tak, že Guy, tak se jmenuje hlavni hrdina, osvobozen a několik jeho přátel z vězení také. Správce se nakonec zastřelí, protože to on zabil toho muže a z vraždy obvinil Guye.
Pak se Guy postupem času vrací do normálního života.
Ale jak říkám je to YAOI, čili KLUK X KLUK. Ovšem je velice na ty scény bohaté a není to pro slabší povahy a pro ty, kterým nebylo 18. Akorát to zatím není přeloženo do čj.
OVA 1, OVA 2.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 18:27 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

To bude určite zaujímavé. Nevadí mi homosexualita. Bude to niečo iné ako bežný štandart Smiling
Myslím, že slabšie povahy majú brutalitu radi len to na nich nevidno. Vo vnutri to skrývajú Smiling

Obrázek uživatele Enkidu
Vložil Enkidu, Čt, 2010-03-11 21:32 | Ninja už: 5300 dní, Příspěvků: 74 | Autor je: Prostý občan

Mang na takováto depresivní témata existuje mnoho,ale anime pravděpodobně ne.Je zkrátka příliš vysoká pravděpodobnost,že by na tom studio prodělalo.

Obrázek uživatele Husky
Vložil Husky, Pá, 2010-03-12 13:26 | Ninja už: 5162 dní, Příspěvků: 133 | Autor je: Prostý občan

To je pravda, bolo by to odvážne niečo také vytvoriť. Mladých by zrejme nebavilo. Ale bolo by to zaujímavé z psychologického vykreslenia postáv.

V anime by sa dalo z toho viacej vyťažiť ako v normalnych filmoch. Každopadne diky chalani za odpoved.