manga_preview
Boruto TBV 09

Shinra Tensei

Český název: 
Smrtící vlna
Název ve znacích: 
神羅天征
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato
První objevení: 
Anime - Naruto Shippūden 157, Manga - Naruto 420, str. 10
Popis: 

Shinra Tensei, nebo také Nebeské podmanění všudypřítomného boha či Smrtící vlna, je technika, kterou můžou použít uživatelé Rinneganu skrze sféru Deva. Bylo řečeno, že se jedná o jednu z nejlepších technik.

Přehled

Shinra Tensei můžou použít pouze ti, kteří ovládají všech pět základních živlů. Uživatel vytvoří odpudivou sílu (斥力, sekiryoku), která odrazí pryč vše, co se nachází v okolí. Tato odpudivá síla slouží nejběžněji okolo uživatele jako obrana. Odrazí blízké protivníky nebo vržené ninjutsu; a dá se také použít k rozptýlení ninjutsu, které už uživatele zasáhlo, jako Amaterasu. Nebo se tato odpudivá síla dá použít k zničení všeho, co je na daném místě.

Síla a dosah techniky záleží na množství použité čakry. Obyčejně odrazí vše několik metrů od uživatele a má dostatek síly k zničení normálních objektů (zeď, skála, ...). Nagato, poté co odtrhl ostatní sféry a nasměřoval všechnu svoji čakru do sféry Deva, použil Shinra Tensei tak velké a silné, že dokázalo z Listové vesnice vytvořit hluboký kráter. Takhle mocná technika mu ale zkracuje život a oslabuje ovládání jeho Šesti sfér Peina. Při použití klasické síly protivníci můžou odolat technice, když se připevní k zemi: obalí své chodidla čakrou k zvýšení trakce, zakopou se dostatečně hluboko, aby odolali odporu, nebo se smrsknout dohromady, aby snížili sílu odpudivé síly.

Poté co je Shinra Tensei použito, musí uživatel chvíli počkat, než může znovu tuto či jinou schopnost sféry Deva použít. Shinra TenseiMinimální doba je pět vteřin. Po použití obrovské síly, jako byla ta k zničení Konohy, musí uživatel počkat několik minut.

V anime je často Shinra Tensei znázorňováno jako koule různých barev, která obklopuje uživatele.

Původ jména

Jména Shinra Tensei a jeho sesterské schopnosti, Banshō Ten'in, jsou převzaty z Shinra Banshō (神羅万象, Vše pokryté bohem), japonského čtyřznakového idiomu a homonymu Shinra Banshō (森羅万象, Vším pokryté lesy a desetitisíce věcí), buddhistického idiomu, který znamená "Vše je z přírody" či "Všeho stvoření".

Obrázek: 
Shinra Tensei 1.png
Shinra Tensei 2.png