manga_preview
Boruto TBV 09

Kirin

Český název: 
Kirin
Název ve znacích: 
麒麟
Typ (úroveň): 
úroveň S
Kdo ho používá: 
Uchiha Sasuke
Popis: 

Kirin je extrémně silná blesková technika, kterou vytvořil Uchiha Sasuke.

Použití

Sasuke vytáhne přírodní blesk přímo z bouřkových mraků, aby poskytl sílu jeho úderu a ovládá ho pomocí čakry. Oproti ostatním technikám, které jsou založeny na uživatelově čakře, tahle využívá blesk z přírody, který – jak podotkl Zetsu – udeří do země v jedné tisícině sekundy. Nicméně příprava techniky snižuje její výhodnost. Pokud nejsou v okolí žádné bouřkové mraky, uživatel je musí vytvořit silnými ohnivými technikami, které vytvoří bouřkové podnebí. S technikou jako je Amaterasu, můžou být vytvořené ještě silnější bouřkové podmínky.

Jakmile je zajištěn zdroj blesku, vytvarování a nasměrování blesku na cíl už vyžaduje velmi málo čakry. Tato technika byla tak silná, že kompletně vyhladila malou horu a Itachiho Susanoo.

Použití techniky bouřkové mraky rozptýlí, a tak je možné techniku použít v boji pouze jednou. Nicméně díky neuhasitelnému Amaterasu je možné znovu vytvořit bouřkové mraky, a tak použít Kirin ještě jednou; nicméně to chvíli znovu trvá, než je možné techniku použít.

Další informace

Debut:
Anime - Naruto Shippūden 138
Manga - Naruto 391, str. 8

Mytologický původ

  • V japonské mytologie je Kirin považován za svatou bytost, jehož křik je hudbou pro uši a jeho stopy chodidel jsou perfektní kruhy. Je velmi mírumilovný a pečlivý. Je schopen chodit na vodě a na trávě, aniž by ohnul jediné stéblo. Také nejí maso. Objevuje se pouze na místech, kde vládne benevolentní a moudrý vládce a je znám pro trestání hříšníků.
  • V Japonsku je Kirin brán je jako nejsilnější božské zvíře v protikladu s hó-ó, vládci ptáků – a je obvykle umístěn nad další mytologické stvoření jako jsou draci a hó-ó. Může žít několik tisíciletí a zranit ho či ho překročit je chápáno jako špatné znamení.
Obrázek: 
Kirin1.png
Kirin2.png

Kategorie: