manga_preview
Boruto TBV 07

Cunami na Avoidu

AVOID Gallery.jpg
Místo konání: 
(A)VOID Floating Gallery, Rašínovo nábřeží - Výtoň, Praha 2
Datum: 
10.07.2018 19:30 - 22:00

.
Pohupováni vltavskými vlnami si s polskou reportérkou Katarzynou Boni a česko-japonskou filmařkou Harunou Honcoop budeme povídat o životě ve stínu cunami a Fukušimy, ale také japonské společnosti a tradicích. Kapkou saké pokřtíme český překlad reportážní knihy Katarzyny Boni "Ganbare! Workshopy smrti" (Absynt 2017, přel. M. Alexa), věnované stejnému tématu. Setkání proběhne v rámci festivalu Na vlnách MKP.

Doprovodný program:

Trio shakuhachi
Japonskou estetikou inspirovaná improvizovaná hudba. Vystoupí Marek Kimei Matvija (tradiční japonská bambusová flétna shakuhachi), Annabelle Plum (hlas) a Žaneta Vítová (akordeon).

Katarzyna Boni (*1982), polská reportérka a cestovatelka. Zajímá ji především Asie – více než čtyři roky strávila v Japonsku, Číně, Kambodži, Thajsku, na Filipínách a v Indonésii. Píše o cestování, lidech, které potkává, netypických chutích a inspirativních tradicích. Absolventka kulturologie a varšavské Reportážní školy. Za svou knihu Ganbare! Workshopy smrti (polsky 2016, česky Absynt 2017 v překladu Michaela Alexy) získala cenu Gryfia, polskou cenu pro nejlepší autorky.

Haruna Honcoop (*1982), česko-japonská filmařka a překladatelka. Vystudovala sinologii na FF UK a FAMU, kde se zaměřovala především na dokumentární film. Během katastrofy ve Fukušimě pomáhala pořádat sbírky pro pozůstalé a oběti cunami. V současné době připravuje natáčení dokumentu o pekingských a tokijských olympijských stadionech. Její japonská rodina pochází z ostrova Kjúšú, města Beppu, otec fotograf žije v Tokiu.

Vstup je zdarma.