manga_preview
Boruto TBV 07

Zlo nebo dobro? Kam byste se přidali?

Yosh...
Myslim, že nadpis mluví za vše
Docela by mě zajímalo, kdybyste byly ve světe Naruta, jestli by ste se přidali na stranu Naruta a jeho přátel proti zlu, nebo k těm co jsou na straně zla..?
Je to otázka hodna k zamyšlení, tak sem pište co chcete, diskutujte, ale prosím jen se tu nehádejte Smiling

Třeba já bych si nejdřív vyzkoušela obě dvě strany, pak zvážila co je pro mě lepší a výhodnější (jestli mi rozumíte Laughing out loud) a pak bych se rozhodla. Ale je to taková klasika...asi bych možná zvolila zlo, protože to má svoje výhody a tak Smiling
Co vy? Eye-wink
Eh, musim se opravit..někdo tu už psal, že chce bejt neutral. Ano i to se smí ^^ I když pochybuji, že ve světě Naruta si asi budeme moct vybrat neutral, tam záleží hlavně jestli si vyberete dobro či zlo


Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Jano
Vložil Jano, Ne, 2015-11-08 13:54 | Ninja už: 4262 dní, Příspěvků: 440 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

záleží to podľa toho aký by som bol silný, ak by som bol fakt silný tak asi k zlu, najskôr by som však bol niečo ako Kakuzo týpek čo by urobil za prachy čokoľvek a pre kohokoľvek

Obrázek uživatele Findë
Vložil Findë, Ne, 2015-11-08 12:22 | Ninja už: 3955 dní, Příspěvků: 38 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Určitě to bylo řečeno přede mnou nesčetněkrát, je to nicméně pravda, takže opět zopakuji - jak zjistíme v průběhu děje, v Narutovi se tyhle dvě pomyslné kategorie stírají a prolínají. Není žádné univerzální dobro ani zlo. Vždy záleží na úhlu pohledu.

Já, protože jsem osoba tak trochu konzervativní, fandím těm "oficiálně dobrým/hodným/kladným", tzn. Narutovi a jeho přátelům, ale rozhodně to neberu tak, že bych považovala jejich řešení vždy nutně za ta nejlepší a jejich stanoviska za ta nejsprávnější. Prostě je to jedna z cest, no. A oni nás navádějí, abychom fandili hlavními hrdinovi, takže proč si v tom děla zbytečnou paseku a následně smutnit?

Ale vzhledem k tomu, co se s Narutem teď, v průběhu války, začíná dít, si skoro říkám, že možná bych mu na truc přála prohrát (což se samozřejmě nestane, jak všichni víme). Nejdřív mi ta jeho věčná pozitivita trochu lezla na nervy, následně, když jsem pochopila jeho filozofii, mi začala imponovat, ale nyní se mi zdá, že to opět trochu přehání a všechny jeho konverze padouchů na stranu "dobra" začínají vyznívat absurdně. Když se to stane párkrát, je to svým způsobem obdivuhodné, ale v téhle míře se to už poněkud začíná rozcházet s realitou a zdravým rozumem... Zkrátka a dobře - všeho moc škodí!

Ráda si kdykoli s kýmkoli pokecám o čemkoli ohledně Naruta.

Obrázek uživatele Shi-chan
Vložil Shi-chan, Pá, 2014-01-17 15:30 | Ninja už: 4907 dní, Příspěvků: 1817 | Autor je: Hlídač Gaiovy želvy

Na zlo a dobro příliš nevěřím, hlavně v Narutovi. Nikdy není žádná postava skrz naskrz zlá, alespoň v anime to vždy chodí tak, že je prostě jen nepochopená ostatními nebo je obětí krutých okolností. Hrdinové, kteří šíří jen dobro a snaží se zabránit všemu, co je proti jejich kodexi, mi často přijdou mnohem horší, než "bad characters", protože jsou prostě falešní. Neříkám, že mám něco proto klaďasům, pokud mají i své lidské stránky, beru to, ale shrabávat ostatní na hromádku odpadu, jen protože nejsou dost správní, to už je jiná. Proto se zastávám radši "záporáků", jelikož jejich pocity jsou vždycky, a to vážně vždycky, alespoň upřímné.

Obrázek uživatele Kami-chan
Vložil Kami-chan, Čt, 2014-01-16 19:42 | Ninja už: 4205 dní, Příspěvků: 649 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Musím sem taky hodit svůj pohled na otázku dobro a zlo. Je to hodně ošemetná téma bez hranic a každý člověk na to má jiný pohled. Samozřejmě nyní se bavím čistě a pouze o dobru/zlu v Narutovi.
Já sama bych tvrdila, že dobro a zlo není pro všechny lidi stejné, je to jen pohled každého z nás na okolí, čemu přikládáme špatnou povahu a čemu dobrou.
Madara/Obito/ a další, které většina z nás pokládá za stranu zla na to mají opačný pohled. Jejich postup si vyžaduje oběti, aby světu přinesli mír. Z jejich strany je to ušlechtilá věc, já sama si to taky myslím, a oni zase vidí zlo v Narutovi/Kakashim/Tsunade a podobných, kteří chtějí jejich plány zničit.
A z druhého pohledu -
Většina lidí na Konoze je ovlivněna Kishim, jak z Konožanů dělá trpící chudáky a nejlepší dobráky bojujícími pro mír. Naruto a spol. zachraňují svět před zlem, které je chce ovládat, zabijí je a ničí jim životy.

*Chňu*
Kakashi&Kami

"Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy se nevzdávej." - Winston Churchill
"Láska je jako vězení, taky nevíte jak se dostat pryč." - Ikusei Kusachi
"Jediný azyl, vždy a všude otevřený pro všechny trpící, je příroda." - Suzume Kusachi
"Vše co kvete jednoho dne uvadne." -Orochimaru

Obrázek uživatele Yuki_chan
Vložil Yuki_chan, Čt, 2014-01-16 15:11 | Ninja už: 3787 dní, Příspěvků: 72 | Autor je: Prostý občan

Mno, keby mne zabili rodinu, asi by som sa pridala na tú ,,zlú " stranu. V tomto Sasukeho chápem. Inak by som ale asi zostala na strane dobra Laughing out loud.

Obrázek uživatele orinka
Vložil orinka, Pá, 2013-05-31 13:10 | Ninja už: 4309 dní, Příspěvků: 249 | Autor je: Kankurova kosmetička

V Narutu bych šla za zlem

, ale kvůli zábavě. Musí být fajn být zlá. Ale radši bych se někam schovala, byla taková hodná lesní obyvatelka, která by nejdříve zaútočila ze stromů a když by mi nechtěli ublížit, ráda bych jim pomohla.

Obrázek uživatele Ellasse Era
Vložil Ellasse Era, Čt, 2013-05-30 20:57 | Ninja už: 4427 dní, Příspěvků: 229 | Autor je: Prostý občan

Jeden vedec povedal, že tma neexistuje, že môže byť iba nulové svetlo. Presne tak ako neviera neexistuje. Môžerš iba mať nulovú vieru. Tak isto ako aj dobro a zlo. Zlo je iby nulové dobro. A keďže absolútnu nulu nemôžeš dosiahnuť- napríklad, keď sa ti vibie mobil, tak tam ešte stále máš to percento beterky, alebo vedci ešte stále nedosiahli úplnú nulu. Preto nemôžeš byť nikdy úplne zlí. Neviem či to je pravda, ale je to zaujímavá definícia dobra a zla.

Obrázek uživatele Slava
Vložil Slava, Čt, 2013-05-30 21:40 | Ninja už: 4493 dní, Příspěvků: 76 | Autor je: Prostý občan

Je to zajímavě podaná vrtkavé otázky kde je dobro a zlo a hlavně co je dobro a zlo.
Pro každého jedince, každá žijící bitost má tyto hranice jiné. Kde je přesně předěl hranice dobra a zla? Tuto hranici nastaví jedinec? Společnost? Bůh, vižší inteligentní existence... ??

Podle mě, je dobrá ta strana, která vám přináší uspokojení (dobrý pocit, zisk jak materiální tak dzchovní) tak se nijak negativně nedotkne ostatních lidí kteří žijí ve vašem společenství. Takové chování, které všem vlasně jde ku prospěchu celou společnost vyzdvihuje na vyžší úroveň a všichni se mají dobře.

Zato zlo podle mě za potřebuje druhého stavět do pro něj nepříjemných situací a ubližovat mu. Je to styl přemýšlení založený na osobním zisku (materiálním, duševním) na úkor ostatním.

Todle je dobro/zlo založené na přemýšlení.
Zato podle mě neexistuje světlá a temná magie. Existuje jen jedna magie, základní síla, síla jež nás všechny stvořila, kterou po základním či částečném ovládnutí vládce používá buď k tvoření, nebo ničení.

Protože oheň může jak zachránit život, tak ho vzít. Ale je to furt ten samí plamen. A to stejné platí i o ostatních...

Takže jak lze definovat zlo ???

PS: přidal bych se na svou vlastní stranu, kde bych pozoroval dění a v momentě ohrožení světa bych zasáhl.

V každém z nás je schovaný démon a je jen na nás jestli se mu postavíme tak, jak Naruto...

Obrázek uživatele Misuraki
Vložil Misuraki, Pá, 2013-05-31 18:49 | Ninja už: 4135 dní, Příspěvků: 112 | Autor je: Pěstitel rýže

On je paradox v tom že tý "zlý" to väčšinou myslia dobre veď napríklad Akatsuky chceli svetoví mier len na to šli zo zlej strany (to môžem povedať že šli cez Košice do Bratislavi XD) Je to všetko hlavne o tom z koho pohľadu sa píše hystória. Samozrejme z výťazovho a ten bude nepriateľovi pripisovať negatívne vlastnosti aj keď jeho idea bola dobrá.

A hlavne zlo závisí od morálnych hraníc spoločnosti. Na nejakej inej planéte by boli možno aj tý najväčší záporáci nakoniec vyhodnotený morálnimi meradlami ako dobráci Smiling

Btw som za zlo Laughing out loud proste sa vždy zamilujem do najväčšieho záporáka a tých dobrích neviem vystáť Laughing out loud

Umenie je to čo ním spravíš ty, nie to čo hovoria druhý že to je!

Obrázek uživatele Ellasse Era
Vložil Ellasse Era, Čt, 2013-05-30 20:47 | Ninja už: 4427 dní, Příspěvků: 229 | Autor je: Prostý občan

Ja by som nechcela byť ani dobrá ani zlá. Proiste by som žila tak aby mi to mne vyhovovalo. A nestarala by som sa o to či ostatný majú námietky.

Obrázek uživatele Rikka-chan
Vložil Rikka-chan, Čt, 2013-05-30 16:41 | Ninja už: 4070 dní, Příspěvků: 57 | Autor je: Pěstitel rýže

ja bych sla samozdrejme hned k (B)Akatsuky Smiling

Obrázek uživatele x.Natano.x
Vložil x.Natano.x, So, 2013-05-25 22:11 | Ninja už: 5977 dní, Příspěvků: 1233 | Autor je: Pěstitel rýže

Nechť zhasne ^^

This is how it must end! Dependence

Delena

Assholes

Obrázek uživatele Miesič
Vložil Miesič, So, 2013-05-25 23:11 | Ninja už: 4651 dní, Příspěvků: 991 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Nech svieti.

Kšá.

Obrázek uživatele ajdalenka25
Vložil ajdalenka25, So, 2013-05-25 18:53 | Ninja už: 5988 dní, Příspěvků: 52 | Autor je: Pěstitel rýže

Dobré je to, co ti přináší uspokojení, ale neomezuje uspokojení ostatních. To je fér, to je klička mezi absolutní definicí dobra a zla, která neexistuje. Na tomhle funguje lidstvo, pokud chce přežít. Proto se rozhodně nakládním na stranu dobra, protože je hezké být naživu a je výzvou krotit ty, kteří se vědomě rochní na straně opačné.

"Ta-er al-Sahfer."
"What does that mean?"
"It means "The Canary"."
"If you're so far gone and so irredeemable... then why would they know you by such a beautiful name?"

Obrázek uživatele V1K1NG
Vložil V1K1NG, So, 2014-01-18 13:07 | Ninja už: 4117 dní, Příspěvků: 414 | Autor je: Pěstitel rýže

Tak tak.
Jeden koment ti je málo? Smiling

Klikal sem na odeslat, ale nic se nedelo a pk to prislo stokrat.


Obrázek uživatele x.Natano.x
Vložil x.Natano.x, So, 2013-05-25 22:12 | Ninja už: 5977 dní, Příspěvků: 1233 | Autor je: Pěstitel rýže

Moc krásně napsaný. Máš u mně jedno bezvýznamné plus a rozhodně souhlasím ^^

This is how it must end! Dependence

Delena

Assholes

Obrázek uživatele ajdalenka25
Vložil ajdalenka25, Ne, 2013-05-26 18:54 | Ninja už: 5988 dní, Příspěvků: 52 | Autor je: Pěstitel rýže

Oh, děkuji Smiling

"Ta-er al-Sahfer."
"What does that mean?"
"It means "The Canary"."
"If you're so far gone and so irredeemable... then why would they know you by such a beautiful name?"

Obrázek uživatele gandalf0660
Vložil gandalf0660, Pá, 2013-05-24 12:37 | Ninja už: 4256 dní, Příspěvků: 147 | Autor je: Prostý občan

Mno v Narutovi je to dos zložitá otázka lebo ked sa to tak vazme ciele akatsuki nie sú v podstate zlé. Len cesta k ich dosiahnutiu je velmi brutálna. Na druhej strane aliancia nie je čistá aj ona urobila vela zločinov aby dosiahla svojich cielov ktoré neboli vždy dobré.
Takže mám otázku kto je vlastne v Naruto svete ten zlý ?

Obrázek uživatele Neeyo
Vložil Neeyo, Út, 2013-05-21 22:09 | Ninja už: 4179 dní, Příspěvků: 13 | Autor je: Prostý občan

Urcite ujety, vysinuty a psychopaticky zlo uz jen proto ze muj avatar je Jokey muhehehehehehehe Smiling

GOD is GAY!!! X)

Obrázek uživatele Anna Franková
Vložil Anna Franková, Út, 2013-05-21 21:52 | Ninja už: 5623 dní, Příspěvků: 576 | Autor je: Prostý občan

ITT: teengs being edgy and intellectual circlejerk

Definice zla a dobra (pro všechny filozofy):
DOBRO = podporuje mír a pořádek, prospívá většinové společnosti či ji chrání
ZLO = roznáší teror a chaos, sabotuje funkčnost společnosti

Každý člověk by se měl logicky rozhodnout pro stranu , která je v jádru dobrá (tedy hájí spravedlnost a mír), už jen z toho důvodu, že jemu samotnému to z dlouhodobého hlediska prospěje nejvíce. Zlo je odsouzeno k zániku ve své vlastní podstatě, protože zánik má ve svém jméně.
Destrukci zvládne každý ňouma, kreaci jen málokdo. Dobro je věc vyšší než zlo, složitější i křehčí.

tl;dr: zlí lidé jsou hloupí lidé

,,He's not the troll Konoha needs, he's the troll Konoha deserves."
~Prasatko

Obrázek uživatele Ellasse Era
Vložil Ellasse Era, Čt, 2013-05-30 20:49 | Ninja už: 4427 dní, Příspěvků: 229 | Autor je: Prostý občan

Ale keby ti vyzabíjkali celú tvoju rodinu alebo niečo zlé by ti spravili, tak by si sa pridal na stranu dobra? V tomto chápem Sasukeho.

Obrázek uživatele Leon. S. Uchiha
Vložil Leon. S. Uchiha, Út, 2013-05-21 14:18 | Ninja už: 4159 dní, Příspěvků: 1297 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

ako by povedal Temný Lord Voldemort: Nejestvuje zlo ani dobro, jestvuje len moc!

Obrázek uživatele Tomon
Vložil Tomon, Út, 2013-05-21 17:02 | Ninja už: 5736 dní, Příspěvků: 1689 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Už jen to jak jsi ho nazval vyvrací jeho větu Laughing out loud

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, Pá, 2013-05-24 13:58 | Ninja už: 4386 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Temnota neni zlo Smiling. Možná je temnej, protože je pesimistickej škarohlíd, co rád chodí v černym Smiling.

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele Leon. S. Uchiha
Vložil Leon. S. Uchiha, Út, 2013-05-21 20:15 | Ninja už: 4159 dní, Příspěvků: 1297 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Laughing out loud

Obrázek uživatele Hideki
Vložil Hideki, Út, 2013-05-21 13:36 | Ninja už: 4121 dní, Příspěvků: 124 | Autor je: Pěstitel rýže

Nejdříve bych začala definicí Zla i dobra. Zlo i dobro jsou relativní pojem. Obě strany jsou na jednu stranu dobré a špatné. Jde čistě o úhlu pohledu. Myslím, že otázka je položena špatně, přesně kvůli tomuto. Protože i když bych řekla, že se přidám na stranu zla, tak by se mohlo stát, že přeci jen budu dobrá a naopak. Teď se mi vybavila tabulka ze hry Neverwinter, kdy si volíte přesvědčení postavy. Je tam devět políček zhruba v tomto uspořádání:
Zmatené dobro - dobro - zákonné dobro
Zmatený neutrál - neutrál - zákonný neutrál
Zmatené zlo - zlo - zákonné zlo.
Ovšem vše má své klady i zápory. Ale raději bych byla v týmu Naruto. Smiling

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, Út, 2013-05-21 13:13 | Ninja už: 5590 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

Žiadny zdravo (psychicky/mentálne/duševne v poriadku) rozmyšlajúci človek na svete nekoná zámerne zlo, každý človek robí to čo je pre neho najlepšie resp. najvýhodnejšie. Každý človek je individualita, nikomu nemôžeš vnútiť čo je dobré a čo zlé. Preto si myslím že dobro a zlo, sú relatívne pojmy ktoré sú založené na uhle pohladu. Preto si myslím že otázka "Zlo nebo dobro?" je nezmyselná...

Obrázek uživatele ssSerpent
Vložil ssSerpent, St, 2013-05-22 22:52 | Ninja už: 4386 dní, Příspěvků: 723 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

No, když už tu jsem, tak ti vyjádřim absolutní souhlas. Fajn vidět čas od času rozumnej názor.

Manželčina pomsta, na motivy schovávací mise:
Už na zahradě jsem cítil aceton. to nevěstí nic dobrého, ale trochu jsem to očekával. Pod rohožkou byla mina. To už mě zaskočilo. Ozval se výbuch a zakrátko noha letěla přes zahradu. Seběhli se sousedi. Křičel jsem Aaaaaahh!I Daniel z vedlejšího domu začal řvát, ač se mu nic nestalo. Uch, i Hana se k nám přidala. Řvali jsme všichni.

Obrázek uživatele Witch King of Angmar
Vložil Witch King of Angmar, Út, 2013-05-21 15:25 | Ninja už: 5605 dní, Příspěvků: 657 | Autor je: Pěstitel rýže

yay prave si ospravedlnil vetsinu vrazd, podvodu, loupezi, atd gj

My rig:
CPU: i7 4790k @ 4.00 GHz
GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G
PSU: EVGA 500B, 80+ bronze, 500W
RAM: RUCIAL Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 LP
MB: Asus H81M-E
SSD: Kingston SSDNow V300 - 120GB
HDD: 2x WD Caviar Black EX - 500GB
Headset: STEELSeries Siberia v2 Heat Orange
Mouse: A4tech Bloody Gamming V8, CORE 2
Keyboard: Razer DeathStalker

Obrázek uživatele Yelaflash
Vložil Yelaflash, Út, 2013-05-21 16:04 | Ninja už: 5590 dní, Příspěvků: 1084 | Autor je: Pěstitel rýže

Jop, uznaj že vraždy a krádeže sú nevyhnutné.
Napríklad keď čítam tvoj zaostalý komentár, tiež si ťa mám chuť niekde odchytiť, pobodať a ukradnúť tvoj lil mozog aby som mohol skontrolovať či si v poriadku, očividne patríš ku tej "duševne/mentálne/psychicky" zaostalej strane.