manga_preview
Boruto TBV 07

Tezuka mangy a anime

Dororo

Příběh Dororo začíná u muže jménem Daigo Kagemitsu, který je Lordem jedné oblasti v Japonsku. Jeho manželka zrovna rodí a má mít syna, mělo by to být chvíle radosti, avšak Daigo má jiné starosti, jeho zem totiž umírá. Proto se Diago rozhodne obětovat vše pro svojí zemi, 48 démonů souhlasí a hned si vyberou svoji daň, právě narozenéoho syna Daiga. 48 démonů novoroenzce roztrhají na kusy, přesto ho nechají naživu. Daigo se rozhodne, že jeho syn bude pohřben a pošle porodní bábu, aby se o to postarala, ta však zjistí, že dítě má sílnou vůli k životu a pošle ho po řece pryč. Po šetnácti letech se objevuje zabiják démonů, který si nechává říkat Hyakkimaru, ten se setkává s mladým zlodějem Dororo.

https://www.youtube.com/watch?v=qcL9ujArAvE&

První manga Dororo světlo světa spatřila již v roce 1967 (autor je Osamu Tezuka), anime který podle tohoto vzniklo se objevilo dva roky po té. Avšak od té doby, Dororo mělo i další adaptace, i jednu filmovou, několik různých mang a další remake mangy v roce 2018. O pár měsíců později v roce 2019, se objevil i remake anime Dororo.

Další známou mangou i anime je Black Jack

Ve kterém doktor z podsvětí se snaží pomáhat lidem kolem sebe, avšak za každého pacienta chce mít dost zaplaceno. Na jeho cestě ho provází jeho nevlastní dcera Pinoko.

Tohle anime má několik verzí, poslední verze se objevila pod jménem Young Black Jack, kde se dá potkat postavy s Dororo, ale také se zde objevuje postava jménem Sapphire, ale zde pod jménem Eri Imagami.

Hodně známým dílem je i Princees Knight (Ribbon no Kishi), kde v králoství Silverland se jednoho dne královskému páru narodí dcera, avšak vládnout může jen muž. Takže Sapphire - jak svojí dceru pojmenovali, učili jak být celý život klukem. Leč někteří lidé touží po trůnu, který můžou získat.

Sapphire je velice oblíbenou Shoujo mangou a dnes vyšlo i několik verzí, má též za sebou i několik divadelních představení. V dnešní době začíná vycházet nový reastar mangy, na rozdíl od předchozích však už nejde úplně o Shoujo romantiku, ale má prvky Ecchi a komedie.

Nejznámějším dílem Tezuky je však Astro Boy (Atom Boy), který již má několik verzí, včetně kresleného filmu.

Příběh se odehrává v Mecha City, kde je Astro vytvořen. Příběhy Astra jsou jak pro děti tak i dospělé, často mezi sebou bojují zde lidé a roboti, který si všímají rozdílů mezi sebou. Lidé navíc ze svých výtvorů můžou mít velký strach.

Jeho méně známé mangy a anime:
Lost World, Kaitei Choutokkyuu Marine Express, Metropolis, Hi no Tori, Fushigi na Melmo, Kitarubeki Sekai, Mitsume ga Tooru, Bambi atd

Též však sem patří díla, který Tezuka nevytvořil, avšak patří to do jeho světa
Dororo to Enma-kun, Ray a pár dalších


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Gliamerder
Vložil Gliamerder, Út, 2019-04-02 16:17 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 1290 | Autor je: Prostý občan

https://www.youtube.com/watch?v=mGd_7KTliC0

Co dělám na tomhle místě? Každý občas potřebuje být sám - Nana Deviluke

Můj nejoblíbenější Opening s Naruta https://www.youtube.com/watch?v=kmL3EuiiWXM

Nesnáším Českou transkripci Japonských jmén, je to dost velká s**čka a připmíná mi to - proč dělat věci lehce, když to jde složitě.