manga_preview
Boruto TBV 08

Akurobatto

Český název: 
Akrobat
Název ve znacích: 
荒繰鷺伐刀
Typ (úroveň): 
úroveň A
Kdo ho používá: 
Killer Bee
První objevení: 
Anime - Naruto Shippuuden 143, Manga - Naruto 411, str. 13
Popis: 

Akrobat je taijutsu a kenjutsu, které používá Killer Bee společně se svými supervibračními bleskovými meči a unikátním bojovým stylem Rušivé taijutsu.

Bee drží své meče při boji velmi zajímavým a netradičním stylem. Spíše než v rukou drží meče různými částmi těla. První dva drží v loketní jamce, další mezi ramenem a krkem, jeden v ústech, jeden v levém podpaží, další v kolenní jamce zvednuté pravé nohy a poslední na stehně stejné nohy. Ačkoli to může vypadat velmi podivně, je Killer Bee velmi zkušený v tomto používání čepelí a bojovém stylu s nimi spojeným, jelikož tento styl rozvíjel od mládí. Nejnebezpečnější vlastnost tohoto stylu je nepředvídatelnost pohybů, která může protivníky jednoduše překvapit. Může se roztočit jako cirkulárka nebo používat útoky meči bez prodlevy a měnit jejich umístění na těle. Díky tomu dokázal zranit i tak zkušeného uživatele Sharinganu jako Uchihu Sasukeho nebo zkušeného šermíře Hoozuki Suigetsua, který poznamenal, že jeho útoky je nemožné předvídat. Killer Bee také dokázal hodit své meče z oněch podivných pozic, a tak mohl zaútočit na protivníky z větší vzdálenosti. Nebo jimi probodnout protivníka na blízko a způsobit mu tak smrtící zranění.

Tyto meče můžou být také napuštěny bleskovou chakrou, která vysoce zvýší jejich ostrost pomocí vysokofrekvenčních vibrací. Kvůli jejich jednoduchému tvaru můžou také sloužit jako projektily. V anime použil Killer Bee chapadlo Osmiocasého, aby prodloužil svůj dosah, a tak překvapil soupeře.

Název techniky zazněl pouze ve čtvrtém databooku.

Obrázek: 
Akurobatto.png

Kategorie: