manga_preview
Boruto TBV 09

Samui - Portrait

Samui - Portrait

Samui je podľa mňa absolútne stunning character a vždy mi bolo hrozne ľúto ako málo bola v celkovom seriály využitá. Pre Mňa je akýmsi prototypom toho čo na ženách obdivujeme (a áno je to aj určitá fyzická predispozícia Laughing out loud ) ale pokojná povaha, rýchly úsudok, sebavedomie a prenikavý pohľad.

Keď som objavil noledinu misiu "Staň se lepším malířem" hneď som sa pre to nadchol ale zachvíľu som mal problém vybrať postavu ktorej sa budem venovať a nakoniec som z hore uvedených dôvodov vybral práve Samui a ako svoj cieľ som si zvoli zobraziť prezentujúc vlastnosti ktoré ma na nej fascinujú, čo najreálnejšie.

Tento portrét bol slúžil na nájdenie charaktristických črtov tváre a teda prvý krok mojej prípravy a na obrázok ktorý dúfam do skončenia mesiaca dokončím.

Ceruzky H3,B a B4. Papier bol obyčajný zošit z recyklovaného papiera, preto to zvlnenie(zaň pardon).

Poprosím kritiku, rady a akýkoľvek váš dojem.

Výsledek

+++++++++-
Skóre: 9.5, Hlasů: 6

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Ne, 2018-02-18 18:16 | Ninja už: 3898 dní, Příspěvků: 7449 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Jé, děkuji za zlatý příspěvek, mezi těmi nepozornými zmatkáři působí jako balzám na moje nervy Smiling!
Takže popořadě - prvně mě zaujala ta zmínka o ženách - co na nich obdivujete (samotnou mě moc zajímá zjistit, co že to dělám špatně, protože vším, co jsi jmenoval, bych měla oplývat, včetně těch predispozic, ale nějak to stále nefunguje Sticking out tongue). Téma je to rozhodně nosné a jsem zvědavá, jak se s tím popereš. Samui si jako postavu moc nepamatuji, ale ráda si ji připomenu.
Pokud máš v úmyslu dělat finální obrázek také tužkami, tak doporučuji zvolit určitě lepší papír. Já osobně vyzkoušela všechno možné, ráda kreslím na ty nejpodřadnější papíry, protože mě nesvazuje cena. Kdykoliv vytáhnu některý z dražších skicáků, tak do něj hodinu koukám a pak vytvořím umouněný pidiprd Laughing out loud, protože si stále říkám, že stál moc peněz a že musím vytvořit veledílo a to mě svazuje. Ale určitě je lepší dát pár Korun/Eur navíc a dopřát si bez pocitu viny kvalitní kreslířský papír. Tvrdost tužky pak vol podle toho, jak moc gumuješ. Bude se ti líp kreslit měkčími tužkami, ale ty jdou zase hůř gumovat. Já volím většinou také 2B - 4B.
K vyjádření charakteru - hodně věcí ti už řekla Corisan. Volíš něco mezi realismem a anime stylem. Anime styl tu reprezentují hlavně oči, ale i výrazně malá ústa (správně by měly být koutky úst v úrovni zornic očí). Je jen na tobě, jak moc se k realitě přikloníš, ale u žen jsou právě tyto znaky symbolem krásy (velké oči, drobný nos a malá plná ústa), takže právě proto je anime styl takto začal zobrazovat, na rozdíl od reality. Je to možné pojmout tak i tak.
Upřímně se mi ale zdá hodně zamračená, skoro až naštvaná. Vystihnul si sebevědomí a pronikavý pohled, ale už méně pokojnou povahu, je to pěkná semetrika a dračice Smiling. Příště bych asi udělala koutky úst víc nahoru nebo v rovině, a pusu i celou dolní část obličeje o trochu větší. Dostaneš i víc podobu reálné ženy. Zkus to, třeba si nakresli tvář s očima a nosem, tu si naskenuj a několikrát vytiskni a zkoušej, jak se mění výraz tváře, když měníš sklon koutků úst. Podobně si jde hrát i s očima a obočím. Divil by ses, jak se ten výraz i nuancemi proměňuje. Jinak stínování je ok, ale chtělo by to hlavní čáry, co dělí hlavní tvary víc zvýraznit. Třeba linii mezi rty, nos, obrys. Naopak vlasy a vše, co jen výrazně barevné (byť se to zdá kontrastní) by nemělo být tak výrazné.
Ať se daří!

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Ne, 2018-02-18 19:47 | Ninja už: 5223 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

Vďaka za plodný komentár. Ono to pôvodne mal byť len taký náčrt a trochu cviku a celé sa to tak dosť rozvinulo počas kreslenia tak že tie ústa sú vyložene len odfláknuté. Na tom zvýraznení podstatnejších tvarov skúsim popracovať. Čo ma ale veľmi trápi a neviem presne ako to spraviť sú tie svetlé vlasy s tým sa mi bude ťažko pasovať lebo nech robím čo robím, stále sú tmavé.

K tej zmienke o ženách nemyslím si že by to bolo v tom že niečo robíš zle. Okrem toho, že moje parametre (aspoň mnohé z nich) sú vyložene subjektívne, existuje paradox, ale zároveň skoro aj pravidlo, že v skutočnosti skončíme často so ženou, ktorú by sme nenazvali všeobecnou a to ani čo sa príťažlivosti týka.

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Ne, 2018-02-18 22:10 | Ninja už: 3898 dní, Příspěvků: 7449 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

No mohl bys vyzkoušet šedý papír. Na něm můžeš ztmavovat stejně jako normálně, ale má to výhodu, že můžeš také zesvětlovat bílou křídou nebo fixkou apod. Třeba jako tady http://www.elceko.cz/wp-content/uploads/2015/04/dvojcata.jpg
...
Jojo, vím. Můj problém je v tom, že potřebuji ideál. Ne podle všeobecných měřítek, ale mých. A odmítám se smířit s čímkoli jiným. Jak říkám, zajímavé téma sis zvolil Smiling.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Corisan
Vložil Corisan, Po, 2018-02-12 23:26 | Ninja už: 5494 dní, Příspěvků: 1591 | Autor je: Manga tým, Sochař hlav Hokagů

já myslím, že se ti její pohled podařilo vystihnout skvěle Smiling líbí se mi tvoje jemné stínování a detaily, jako třeba límec viditelný skrze vlasy. ačkoliv oči se blíží spíše anime stylu, nebijí se tolik se zbytkem tváře, který jde spíše k realismu (to bych chtěla umět Laughing out loud). ale dej si pozor na symetrii tváře, tady ti nos i pusa utíkají napravo. tvoje stínování mi přijde místy nejisté a doporučila bych ti to, co noleda už více lidem tady - kresby podle předlohy, třeba Michelangela a dalších slavných umělců. (pokud máš fb, můžeš se přidat do skupiny Hi Resolution Paintings and Close Ups!, kde každý den přibývají různé malby, které se dají jako předlohy použít Smiling). hlavně by to chtělo si ujasnit, jak vypadá a funguje krk.
ale i tak je Samui hodně povedená a těším se na další příspěvky Smiling

Pokémon Go: 5898 3500 2445
Můj FanClub (díky, Uchiha-Mariko Smiling ), IG

Drawing people, sketching things. The artistic business.

"You did well. My boy... you did so well."

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Út, 2018-02-13 00:22 | Ninja už: 5223 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

Vďaka. Mohol by som dve spresňujúce otázky?
1. Kde to tieňovanie bije do očí že je neisté ja som na to pozeral tak dlho a toľko krát že ani neviem kde som čo urobil.
2. Chápem to správne že na krku som urobil nejakú hrubú anatomickú chybu? Budem rád ak mi to priblížiš.

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please

Obrázek uživatele Corisan
Vložil Corisan, Út, 2018-02-13 01:05 | Ninja už: 5494 dní, Příspěvků: 1591 | Autor je: Manga tým, Sochař hlav Hokagů

upřímně, žádný odborník nejsem, spíš říkám, jak to na mě působí. u toho stínování i proto, jelikož používáš občas tahy, občas kroužkový pohyb, občas rozmazáváš prstem/kapesníkem/něčím (záměrně?) a působí to, že nevíš, kterým směrem by jsi měl jít. u nosu chybí jakékoliv ostřejší linie oddělující jeho tvar od tváří, stejně tak tvar samotného nosu je jen matně rozmazán. čelisti mi přijdou trošku zvláštní... stejně jako stínování pod očima, kde jsou jen nicneříkající tmavší plochy.
na krku jsi lehce zvýraznil nějaké tvary, (co tak jde poznat, hodně to splývá do sebe), ale taky jsou zvláštní a vůbec nepřipomínají krk jako takový. konkrétně ti to nevyjmenuju, nejsem žádný odborník, ale zkus si najít fotky krku, jeho svalů a porovnat s ním. nebo předlohy, jak jsem psala v předchozím komentáři. obecně hlavně pozoruj, jak funguje tvář a krk v realitě apod., hodně to pomůže Smiling
ono celkově je dost možné, že něco píšu blbě, jelikož sama nejsem žádný mistr a hodně jsem ovlivňovaná svým vlastním stylem, který má k dokonalosti či anatomické přesnosti na míle daleko, tak to zkus brát spíše orientačně a radši se soustřeď na předlohy. nebo si počkej na noledu až se vrátí, určitě se tu vyjádří Smiling

Pokémon Go: 5898 3500 2445
Můj FanClub (díky, Uchiha-Mariko Smiling ), IG

Drawing people, sketching things. The artistic business.

"You did well. My boy... you did so well."

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Út, 2018-02-13 08:57 | Ninja už: 5223 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

Díki díki moc.

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please