Ramen - jedna z možných variant :-)
Ingredience: vývar (zde vepřový), sojová omáčka Yamasa, rýžové víno Mirin, shiro miso Hanamaruki, nudle udon, naložené vepřové maso, ramen vejce, čerstvá zelenina na nudličky (zde mrkev, ředkvička, okurka),řasy Nori a Aonoriko, sezamová semínka (bílá a černá), sezamový olej, čerstvý zázvor.
Postup: 1. den dopředu: naložím si ramen vejce (2 oloupaná vařená vejce do směsi 2 lžic sojové omáčky, 2 lžic Mirinu a 6 lžic vody, uchovat v lednici max 2 dny - jinak budou příliš slaná a šedá), připravím klasický vývar ( voda, vepřové maso/kosti, kořenová zelenina, cibule, česnek, nové koření, koriandr, pepř a sůl - pomalu táhnu, přecedím a nechám sednout), naložím si maso - tenké plátky vepřového masa do směsi sojové omáčky, sezamového oleje a strouhaného zázvoru ; 2. následující den: nakrájím si zeleninu na nudličky, dle návodu uvařím v osolené vodě nudle, osmažím na oleji plátky masa - nechám je odpočinout, přivedu k varu vývar, ochutím ho lžičkou sojové omáčky a lžící rýžového vína, vypnu a přidám lžičku misa (pak už nevařím); 3. do misky dám nudle, zaliju je vývarem, přidám rozpůlené vejce, maso nakrájené na sousta, zeleninu, posypu troškou drcených řas Aonoriko, černým a bílým sezamem a nakonec přidám plátek řasy Nori. Itadakimas!
Na této polévce miluji to, že si do ní můžu dát na co mám chuť a co mám doma . Skvělá je kombinace drůbežího vývaru a drůbežího masa nebo hovězího vývaru a hovězího masa. Přípravu si můžu zjednodušit - obyč.vařená vejce, drůbeží maso je rychleji připravené, nebo maso naložím třeba jen na pár hodin (min. 1 hod). Zeleninu si nakrájím nebo nastrouhám, snažím se o její barevný kontrast (červená, zelená, bílá). Ale hlavně tato polévka zasytí a nejsem po ní "vyřízená" jako po svíčkové nebo po knedlo vepřo zelo.
Japonské ingredience se mimo Prahu těžce shání (kromě Nori a Mirinu musím vše objednávat přes internet), ale myslím si, že se vyplatí do nich zainvestovat - výsledek totiž stojí za to!
Pozn.: Když jsem polévku vyfotila a následně snědla, zjistila jsem, že jsem zapoměla přidat houby Shiitake. Používám sušené plátky, které se musí na 2 hodiny namočit a pak 5 min povařit.
Hgaia
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tedy to sis dala opravdu hodně záležet Muselo to chutnat úplně jako v Japonsku. Misi uznávám s radostí.
Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.