Polévka:
silný vývar
kuřecí prso
mrkev
pórek
zázvor
česnek
jarní cibulka
čerstvá petrželová nať
tmavá sójová omáčka
bílá miso pasta
trocha rýžového vína
rýžový ocet
cukr
pepř
voda
Teuchi Udon:
150 g hladké chlebové mouky pšeničné (T1000-T1050)
75 ml vody
8 g soli
škrob (kukuřičný nebo bramborový)
uzavíratelný sáček
Jako první si připravíme marinádu. Do menší skleněné nádoby nalijeme trochu vody a přidáme stejné množství tmavé sójové omáčky, trošku rýžového vína a asi lžíci octa. Je důležité, vybrat správnou sojovou omáčku. Mě se osvědčila tmavá omáčka, není tolik slaná a skvěle se hodí na přípravu marinád, protože je hustá a navíc dodá celé polévce výraznou barvu. Nakonec přisypeme trochu cukru. Omyté kuřecí prso opepříme čerstvě namletým černým pepřem a vložíme do nádoby s marinádou. Nádobu přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet do lednice.
Poté se můžeme vrhnout na vývar. Postup tu nebudu uvádět, každý určitě nějaký vývar někdy připravoval. Důležité je, aby voda v hrnci neklokotala. Vývar by se měl vařit pomalu a dlouho na mírném plameni, aby byl opravdu silný. Do vývaru rozhodně nepřiléváme vodu!
Mezitím, co se nám vaří vývar, nachystáme si těsto na nudle. Recept jsem převzala od jedné japonské paní kuchařky, která na výrobu používá speciální mouku tzv. "udonko". Bohužel jsem tuto mouku nikde nesehnala, a tak jsem ji nahradila moukou chlebovou, která by se měla (alespoň co se vlastností týče) udonko nejvíce podobat. Vodu nalijeme do misky a přisypeme sůl. Mícháme tak dlouho, dokud se sůl úplně nerozpustí. Mouku prosejeme přes husté síto do větší mísy. Poté po lžičkách přiléváme slanou vodu, kterou vždy pořádně zapracujeme. To provádíme tak dlouho, dokud se suroviny nezačnou spojovat. V okamžiku, kdy už se těsto začíná do jednoho drobivého kusu, dolijeme zbytek vody naráz. Zapojíme svalstvo a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne jeden pevný a celistvý bochánek. Těsto se může zdát suché, ale rozhodně nepřiléváme další vodu. Teď právě přišel čas na uzavíratelný sáček. Těsto do něj vložíme,vytlačíme vzduch a uzavřeme. Tlakem válečku "roztlučeme" na placku (setkala jsem se i s postupem, kdy se po těstě v sáčku šlapalo, ale to jsem raději nezkoušela ). Těsto vytáhneme a několikrát přeložíme (jako při výrobě listového těsta) a znovu vložíme do sáčku. Celý postup opakujeme minimálně třikrát. Výsledná hmota by měla být hladká, měkká a velice pružná, také by neměla lepit. Vál si poprášíme škrobem a těsto rozválíme. Síla plátu určí sílu výsledných nudlí a záleží na každém kuchtíkovi, jaké je udělá. Logicky však platí, že čím širší nudle, tím déle je budeme vařit. Plát těsta přeložíme jako harmoniku, přičemž každou plochu poprášíme trochou škrobu, aby se nám při krájení těsto neslepilo. Vezmeme si ostrý nůž a těsto začneme řezat kolmo k přehybům. Odkrajujeme proužky, které by měly být přibližně tak široké, jaká je síla těsta.
Nudle máme připravené, takže se můžeme vrátit k vývaru. Nachystáme si jemnější sítko (nejlépe však čisté pláténko) a vývar zcedíme. Já měla ve vývaru kromě masa i různou zeleninu a koření a bylo zkrátka potřeba zbavit se veškerých nečistot. Pláténko dokonce zachytí i část mastnoty, pokud jste vývar připravovali z tučnějšího masa. Hrnec s hotovým vývarem vrátíme zpět na sporák. Omyjeme a očistíme zeleninu. Česnek a zázvor rozdrtíme plochou nože a hned vložíme do vývaru. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka.
Z lednice vysvobodíme kuřecí prso. Vytáhneme je z marinády a na pánvi zprudka ze všech stran orestujeme. Nesmíme je však mučit příliš dlouho, aby nebylo vysušené a tuhé. Maso vyjmeme z pánve a pečlivě zabalíme do kousku alobalu a při pokojové teplotě necháme trochu odpočinou. Dáme vařit vodu na nudle. Doporučuji větší hrnec, aby měly více prostoru a během vaření je občas promícháme.
Do vývaru přilijeme zbylou marinádu, která polévce vylepší chuť i barvu. Současně s mrkví a pórkem přidáme do polévky i maso se šťávou, kterou zatím pustilo. Polévku vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Poté okamžitě snížíme teplotu.
Ve vlažné vodě rozmícháme miso pastu a dáme vařit nudle. Zvolila jsem bílé miso, protože mi přijde, že má jemnější, sladší chuť a tak polévku skvěle doplní, ale přitom není příliš výrazná. Miso pomalu přiléváme do horké, nikoliv vařící polévky. Vypínáme sporák. Kuřecí prso vyjmeme z polévky a nakrájíme na plátky. Nudle zcedíme a propláchneme studenou vodou. Nakrájíme jarní cibulku a čerstvou petrželovou nať na ozdobu. Servírujeme.
Co napsat na závěr? Itadakimasu! :)
Pokusný subjek říká, že to bylo opravdu dobré. Mimochodem naznačuješ tím názvem na událost, která se stala s jednou várkou tvého rámenu? Jako jinak jsi ho měla fakt dobrý, krásně nazdobený a nudle byly božskéééé
Seznam FF
Tady
Děkuji! Ne, to rozhodně ne...na tu událost se naopak snažím zapomenout!
Další mňamka Vypadá to báječně. Ve složení ti chybí narutomaki, které vidím v misce (ty jsi koupila, nebo nějak vyrobila?). Ale těší mě, že jsi taky zkusila domácí nudle, musela to být makačka.
Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.
Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.
Omlouvám se, úplně jsem přehlédla, že jsem vynechala narutomari. To je ta moje roztržitost.
Bohužel bydlím v malinkém městečku, kde není možné takové suroviny sehnat (kdybych přišla do místní samoobsluhy a chtěla bych narutomaki, asi by na mě koukali hodně divně). Říkala jsem si, že na rámenu pro Konohu.cz by naruto neměl chybět, tak jsem trochu zaimprovizovala.
Vypadá naprosto k nakousnutí! ^^ Už se mi zase sbíhají sliny a dostala jsem na něho chuť. *mňam*
„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska
Náš největší vzor sice zemřel, o tom se hádat nebudu, ale předtím stihl vyučit pár lidí, kteří se rozutekli do celého světa. Nyní se spojujeme opět dohromady, abychom bojovali proti uctívačům Kiry, našeho i eLova největšího nepřítele.
Žáci, kteří se nám zatím podařilo sehnat:
2. Yuki Kaze-san (ta, která jí s tím pomáhá)
3. Shaman-werewolf-sama
4. ivy
5. Neal-X
6. Eros 3in1
7. Kairi.Ratten
8. Shadow-dono
9. Elys
10. M-san
11. MadYoko
12. Buuublinka
13. akai
14. Liss Ryuzaki
15. Enkidu
16. Barbara_Uchiha
17. Sayge
18. June
19. Vurhor
20. uchiha777
21. limetka
22. adabo
23. Nikirin-chan
24. Otaku-chan
25. SuZuKi_ShiHouiN™
26. lacca
27. luccca
28. Ookami-Kyuu
29. Alexx-sama
30. Neko_Hachi
31. Aryen-nyan
32. SASUKE5478
33. cibo91
34. Ayame-Senpai
35. Blue-misty
pro vlastní bezpečnost uvádíme pouze přezdívky a místo fotografií různé obrázky, ovšem ani ty nevedou k naší identitě…
…pokud patříte k nám žákům a následovníkům a odmítáte vše Kirovské můžete se přihlásit, jistě, že pod svou přezdívkou, aby vás Kira nemohl zabít, u mě, nebo TsuchiKim
A den, kdy se nám podaří sehnat všechny eLovy žáky, se stane i černým dnem pro Kirovi příznivce, protože ten den se uskuteční závěrečná bitva, kterou vyhrajeme.
Děkuji, děkuji převelice! Ty jsi místní specialista na rámen, takže mě pochvala nesmírně těší. Snad se mi jednou povede taková delikatesa, kterou jsi připravila ty.