manga_preview
Boruto TBV 09

Jump Festa (mini report)

IMG_3649.JPG

Jednou ročně se v Tokiu (ve veliké výstavní hale Makuhari Messe) koná festival Jump Festa, který je zaměřený na mangu a anime z časopisu Shonen Jump, kde donedávna vycházel i Naruto. Letos se akce konala 20.-21. prosince. Minulý rok zaznamenali během dvou dní rekordní počet návštěvníků, 145 tisíc, a letos to rozhodně nebylo méně. Program je velmi bohatý, od vystoupení autorů mangy, přes hraní tématických počítačových her, výstav, až po cosplay akci.

Nejznámější mangy mají samozřejmě nejvíc prostoru, takže k vidění byl One Piece, Dragon Ball, Naruto (na kterého se zaměříme) a spousta dalších.

V sobotu 20. 12. vystoupil od 15:20 na pódiu dokonce i sám Kishimoto Masashi nebo třeba Takeuchi Junko (dabérka Naruta), jejich vystoupení jsme bohužel nestihli T_T. Po celý festival byly v galerii k vidění originální náčrtky a kresby autorů Jump mangy, včetně nákresů od mistra Kishimota (zde se pro změnu nesmělo fotit). Nicméně v sekci věnované filmu The Last se už fotit mohlo, takže se o kousek níž mrkněte na originální náčrtky k filmu. Nový vzhled postav vám jistě neunikl. Také se promítala úvodní pasáž k filmu, kterou považujeme za povedenou. Mrkněte se sami na video, co jsme na festivalu asi ne úplně legálně natočili Laughing out loud. Doporučuji vypnout zvuk, abyste nemuseli poslouchat festivalový hluk a vyplesklé Japonky.

Pokud zajdete v Japonsku na film do kina, dostanete zdarma brožurku s informacemi, dalšími náčrtky a krátkými mangami o jednotlivých postavách.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV hlavní roli filmu se samozřejmě objevuje Naruto, který má, jak všichni víme, douhé vedení. Proto si nevšimne, že ho Hinata balí. Ta, celá nesvá, se mu neodváží dát jako dárek šálu, kterou pro něj sama upletla. Hlavní záporák Toneri unese Hanabi a ukradne jí Byakugan. Toneri využije také situace a požádá Hinatu o ruku. Ta nečekaně souhlasí (hlavně tedy proto, aby zachránila Hanabi) a odletí s ním do vzdušného zámku. V té době se zároveň měsíc začne přibližovat k zemi a hrozí, že ji zničí. Naruto se svou grupou (Shikamaru, Ino, Sai) letí pomocí Choujuu Giga obě Hyuugovic holky zachránit. Po tvrdém boji na měsíci, který je dokonce pomocí Raikageho čakrového kanónu skoro rozpůlen, vše dobře skončí. Jak jinak. Na rozdíl od minulých filmů je tento přeplněný romantikou a také se zde objeví sexy Hinata v černých šatech, takže už kvůli tomu doporučujeme zhlédnout! Na konci se dokonce ukážou animovaná děcka hlavních hrdinů!

Na festivalu máte možnost i zakoupit si DVD, soundtracky a různé suvenýry s tématikou Jump mangy. Ovšem ceny nejsou úplně lidové. Hlavně figurky bývají i v řádech tisíců korun.

   Součástí festivalu je také cosplay sekce, i když zde neprobíhá žádná cosplay soutěž. Všechny cosplaye jsou tedy jen pro radost. I z toho důvodu cosplayeři (a hlavně cosplayerky) s chutí pózují fotografům. Některé cosplaye jsme pro vás vybrali do galerie níže. V sekci k filmu pózovali najatí herci v cosplayi Naruta a Hinaty, se kterými se člověk mohl vyfotit i s Konožským pozadím.

Během března a dubna bude v Japonských divadlech několik živých představení s tématikou Naruta s účastí dabérů.

Zajímavostí je i to, že personál festivalu také nosí cosplaye, takže letos po areálu pobíhala velká spousta Narutů (asi Kage Bunshin) a vynášela odpadky nebo navigovala návštěvníky.

4.833335
Průměr: 4.8 (12 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele ApoSP
Vložil ApoSP, Út, 2014-12-23 17:14 | Ninja už: 5741 dní, Příspěvků: 113 | Autor je: Utírač Udonova nosu

bolo tam fakt super xD dikes Prasatkovi za skvelu action

Obrázek uživatele error1001
Vložil error1001, Po, 2014-12-22 14:42 | Ninja už: 3636 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Pěstitel rýže

ach jo škoda že se tam nepodivám. Sad

-vediet,môct,odvážit sa, a mlčat... (najväčšia zásada alchimie,ktorá vyzíva ticho)
-KRčMA: jedine miesto kde sa zo cicavcov stavaju plazy
-šKOLA: ústav kde za minimálnu dobu, maximálne zblbneš