manga_preview
Boruto TBV 08

Byakugou no In

Český název: 
Pečeť síly sta
Název ve znacích: 
百豪の印
Typ (úroveň): 
úroveň S
Kdo ho používá: 
Tsunade, Haruno Sakura
První objevení: 
88. díl anime, 149. kapitola mangy, str. 16
Popis: 

Byakugou no In je pečetící technika, kterou zvládnou pouze nindžové s nejpreciznější kontrolou čakry. Shromážděním obrovského množství čakry během dlouhého období na jednom místě na těle - obvykle čele - si uživatel vytvoří pečeť, která má tvar kosočtverce. Když je pečeť vytvořena, uživatel může používat techniky bez zbytečné energie. Jakmile je pečeť uvolněna, rozšíří se po celé uživatelově tváři a zbytku těla. Nashromážděná čakra je následně rozvedena do celého těla a vysoce zvýší sílu uživatelových technik. Pečeť zůstane na uživatelově čele a on tak pravděpodobně může nadále využívat její působení.

Tato pečeť je symbioticky spojena s přivoláním Katsuyu. Bylo řečeno, že síla Katsuyiných technik je přímo úměrná zásobám čakry v pečeti. Zkombinováním uvolněné síly ze svých pečetí a techniky Regenerace byly Tsunade a Sakura schopny použít techniku Ninpou Souzou Saisei — Byakugou no Jutsu (Nindža umění tvorby znovuzrození - Technika síly sta).

Zajímavosti

  1. Kromě názvu Pečeť síly sta se pro techniku používá i název Stínová pečeť. Podobně i v japonském jazyce technika kromě Byakugou no In má název Infuuin (陰封印).
  2. Byakugou '白毫' znamená 'Ūrṇā', což je bílý pramínek vlasů na čele Buddhy, zobrazovaný taky jako drahokam nebo perla. Představuje tzv. třetí oko, které dokáže vidět za hranice prostého lidského světa až do světa bohů.
  3. Uzumaki Mito měla podobnou značku na svém čele, ale neví se, zdali se jednalo o Pečeť síly sta.
  4. Tsunade používá část ze zásob čakry pečeti k udržení svého mladistvého vzhledu.
  5. Sakura strávila tři roky hromaděním čakry, než se jí vytvořila pečeť. Shizune, první žák Tsunade, řekla, že ani ona nebyla schopna tak precizní kontroly čakry, aby mohla techniku používat.
Obrázek: 
100SealTsuna.png
Saku_Byakugo.png