manga_preview
Boruto TBV 09

Prague Shitai Cosplay Team - Praha

Vždy mě zajímalo, jak asi vznikají cosplay teamy. Často jsem si prohlížela fotky úžasných cosplayů a vyhledávala různé cosplay videa. Říkávala jsem si, jak spolu asi lidé ve skupinách jako YCP nebo ECT vycházejí, jak fungují v „zákulisí“ a teď, skoro po roce fungování, mohu říct, jak to chodí u nás, v PSCT...

Náš tým byl založen 8. září 2012 a myslím, že za tu dobu už jsme ušli pořádný kus cesty. V počátcích jsme se scházeli ve čtyřech, pak v sedmi, prošli jsme si i stádiem, kdy jsme se rozrostli do neudržitelného a nepříliš produktivního stáda cosplayerů - neshod přibývalo a tak se od nás odštěpila jiná skupina, Yozora Cosplay Team. Toto se opakovalo, ale nově vzniklá skupina se téměř ihned rozpadla. Avšak po trnité cestě, která provází všechny začátky něčeho nového a velkého, se z nás stala skvělá parta čtrnácti lidí s mnoha pozitivními zážitky, vzpomínkami, přátelstvími a dobrodružstvími, o kterých pravidelně vyprávíme na našem blogu.

Zatím se specializujeme většinou na cosplaye z anime Naruto Shippuden, ale jsou mezi námi i cosplayeři Ao no Exorcist, One Piece, Dr. Who, batmanovských komiksů a dalších. A i když bohužel zatím nebyla možnost našim fanouškům představit všechno toto skrze naše oficiální stránky, alespoň tak naše skupinka vyrazila na letošní Advík!

Co se týče velkých akcí, zatím jsme se v době našeho krátkého trvání stačili zúčastnit pouze Hokageconu a již zmíněného Advíku. Do budoucna bychom se rádi účastnili i Akiconu, Geetaconu, Animefestu a vlastně všeho na co budeme mít čas . Co se týče našich srazů a focení, většinou se scházíme jednou za dva až tři týdny, protože, ač máme Prahu v názvu, leckterý náš člen bydlí mimo ni, např. Příbram, Karlovy Vary, České Budějovice a další – a tak se scházíme tam, kam to máme všichni nejblíže. Focení probíhá v různých prostředích, avšak leckdy jsme ty nejlepší záběry pořídili v obyčejném parku (Letná, Stromovka…) pod taktovkou naší fotografky Riakel (Anko.)

Na závěr bych ještě dodala, že jsme skupina, která má ráda úroveň, organizaci a ráda sjednocuje cosplayery, co doopravdy žijí tímto koníčkem - a proto bychom rádi oslovili všechny ty, kteří jsou zapálení a ochotní jít do všeho na 100 %. Zkušenost nás naučila to, že i když jsou lidé, kteří si několik měsíců dělají cosplay, na srazy nechodí a nakonec řekli, že stejně nemají zájem, tak že jsou i velmi zapálení cosplayeři, kteří mají klidně i několik kostýmů, milují, co dělají, a chtějí to dělat i nadále. Takže pokud jsi jedním z té druhé skupiny a rád bys s námi cosplayoval/a, stačí nám zanechat zprávu na FB či poslat email.
( pragueshitaicosplayteam@gmail.com )

-Loretten

Odkazy:
Blog: www.prague-shitai-cosplay-team.blog.cz/
Ask: www.ask.fm/PragueShitaiCosplayTeam
DeviantArt: www.pragueshitaiCT.deviantart.com
FB: www.facebook.com/PragueShitaiCosplayTeam


Kategorie: